Ewa Chodakowska już kit czy nadal hit? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ewa Chodakowska już kit czy nadal hit?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

Temat: Ewa Chodakowska już kit czy nadal hit?

Na temat tego, że ćwiczenia Ewy działają nie trzeba dywagować ( sama sprawdziłam), ale ostatnio nasuwa mi się pewna myśl.
Fanpage Ewy "polubiłam" na facebook-u  jakiś rok temu.

Wtedy bardzo ją " polubiłam " świetnie motywowała do pracy nad sobą, na stronie panowała przyjemne, przyjazna atmosfera, no i jej ćwiczenia oczywiście dawały obiecane efekty.

Teraz po roku towarzyszą mi mieszane uczucia, mam wrażenie, że Ewka w swoim rozmachu działania zgubiła trochę samą siebie.
Momentami mam wrażenie, że za chwilę wyskoczy mi z lodówki.
Coraz częściej na profilu napotykam się na jej agresywne odpowiedzi. ( Co mnie trochę szokuje).
Nie tak dawno temu wstawiła zdjęcie z umięśnionym kobiecym brzuchem, jednam z użytkowniczek napisała, że jej się to nie podoba i wg niej jest to nie kobiece. Było to napisane w sposób kulturalny aczkolwiek spotkało się z wielką agresją ze strony Ewy. ( Kilka godzin później post zniknął) 

Nie mam jej za złe tego, że zarabia na tym co robi, tylko pogratulować, że umie połączyć pasję z pracą, ale ostatnio mam nieodparte wrażenie, że skupia się tylko właśnie na tym zysku niestety, a nie na ludziach.
Chodzi mi tutaj głównie o to, że bierze sobie sporo na barki i przez to traci na jakości.

Żeby była jasność mam do niej wielki szacunek za to, że poderwała taką rzeszę ludzi z kanapy ( w tym mnie) bo w końcu aktywność fizyczna to jeden z ważniejszych czynników determinujących nasze zdrowie, jednak w moim odczuciu jej osoby coś się zmieniło.

Jestem ciekawa Waszych opinii, macie podobne wrażenie jak ja czy jest wręcz odwrotnie ?

Żeby była jasność nie chce dyskutować na temat skuteczności jej metody bo już dawno wiadomo, że jest skuteczna. Interesuje mnie po prostu jak Wy ją odbieracie. smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ewa Chodakowska już kit czy nadal hit?

Od dłuższego czasu "lubię" jej fanpage i nie zauważyłam w niej agresji. Widzę jedynie, że asertywnie broni się przed zalewającym ją jadem internetowych hejterów i chwała jej za to. Podziwiam Ewę za to co robi, wydaje się być po prostu dobrym, pozytywnym człowiekiem, który dzieli się swoim dobrem z innymi. A że czerpie z tego korzyści materialne - świetnie dla niej, bo uczynienie swojej pasji pracą zarobkową (jeść i płacić rachunki każdy z czegoś musi) jest ogromnym szczęściem i satysfakcją. Nawet księża i psycholodzy zarabiają na pomaganiu innym wink

3

ja jej nie śledzę aż tak, jak coś doda to poczytam. ćwiczę, mam dziennik fitness i w końcu mi się udało coś ze sobą zrobić, a nie jak kiedyś... dała mi siłę, motywację nie tylko do zmiany stylu życia ale do pokazania że jestem silną kobietą i nic mnie nie ruszy. że zawsze dam radę i uda mi się spełnić marzenia, nie tylko te o pięknym ciele.

4

Ja tego fenomenu nie rozumiem zupelnie. Ja cwiczylam z Mel B i kilka prostych cwiczen , a jakie maja cudowne dzialanie i jaki wycisk daja.
Nie rozumiem calego tego zachwycania sie osoba, cwiczenia to tylko cwiczenia - dla mnie, interesuje mnie jak mi je ktos pokazuje i czy dzialaja, a jaka jest ta osoba nawet nie proboje sie dowiedziec.

5 Ostatnio edytowany przez PodPseudonimem (2013-12-04 07:38:46)

Chodakowska to moda jak każda inna, więc przemija powoli. Dziewczyna osiągnęła wielki sukces stąd leje się w jej stronę masa zawiści niestety, nawet jakieś antypejdże na fejsie rzuciły mi się w oczy, zarzucają jej złą technikę, czy wywalanie z swojej strony nieprzychynych komentarzy.
Hitem jest i pozostanie to że ruszyła tłumy kobiet z kanapy. Niestety/stety wykorzystuje swoje 5 minut i im jest o niej głośniej i im jest jej wszędzie więcej tym bardziej kuje to wielu w oczy, tym bardziej wytykają jej wszelkie prawdziwe czy wyimaginowane niedociągnięcia.
Podobają mi sie jej ćwiczenia, ale muszę przyznać że denerwowało mnie jej gadanie, wole inny styl tak więc wróciłam do swoich dawniejszych guru fitnesu (polecam Gillian Michaels, na fajny twardy styl jaki lubie, dlatego męczy mnie takie przesłodzone motywowanie Chodakowskiej (bo kurde, przecież wiem że dam rade;))

6

mnie tylko zirytowało jak kiedyś oglądałam fragment DDTVN z udziałem jej i jej męża, gdzie było powiedziane, że spotkali się na kręgielni, bo Ewa z mężem chciała i tylko dlatego że TVN jej za te kręgle zapłacił. A ona jeszcze się z tego śmiała. Ok, rozumiem, sława, telewizja, ale bez przesady... Nie wiem czy ten dziennikarz ją chciał wkopać czy o co chodziło, ale trochę mnie taki komentarz oraz jej reakcja poirytowały.

I fakt. Ruszyła z kanap wiele kobiet. Całe mnóstwo. Mi Mel B nie wiem czemu nie podeszła, no i tak samo denerwuje mnie czasem głos Chodakowskiej, to że nie robi porządnej rozgrzewki, rozciąganie też czasem nie jest odpowiednie. Ale to zrobię sobie sama. Fakt, że jej komentarzy nauczyłam się już na pamięć, bo tyle razy wykonywałam jej treningi, ale nadal często jest tak, że mnie motywuje. Nawet takie "Cieszę się że wytrwałaś ze mną do końca".

I w końcu. Na prawdę, po wielu bojach z problemami odżywania, z obsesjami na punkcie ćwiczeń, W KOŃCU mam do tego zdrowe podejście. A czy to nie jest piękne?

NinaLafairy fakt, ważne żeby działało, a nie kim jest ten człowiek. Jeśli chodzi o to co robi, robi to dobrze. Ale jakimś wielkim guru dla mnie nie jest wink

7

Mnie ten boom na nią od początku nie podchodził. Ale fakt za to ,że zmotywowała tak wiele osób do działania chwała jej za to. Tym bardziej, że jej ćwiczenia są do wykonania w domu, bez koniecznie dodatkowych kosztów. Sama z nią nie ćwiczę wolę Mel B, ale szanuje jej pracę, też polubiłam jej fanpage na FB, ale bardziej ze względu na porady dotyczące jedzenia itd. Nie śledzę komentarzy na bieżąco, ale coś słyszałam o konfliktach z użytkowniczkami. Uważam , że czasem przesadza w swoich odpowiedziach, ludzie piszą co myślą, nie trzeba tego od razu uznawać za hejtowanie.
Także dla mnie jest hitem, ale bez przesady. Cieszę się bo sama zaczęłam ćwiczyć, choć te ćwiczenia z nią mi nie podeszły, to poczułam się zmotywowana do działania, niekoniecznie z nią smile

8

Mnie się Ewka Chodakowska podoba nie dlatego, że ma fajne programy treningowe, bo przyznam szczerze że mi one wcale nie podeszły, i nie dlatego, że promuje zdrowy styl życia. Podoba mi się dlatego, że naprawdę niewielu jest wokół nas ludzi, którzy są naładowani tak pozytywną energią jak ona, którzy mają tak przyjazne podejście do ludzi i do samego siebie, którzy wiedzą, że to, co osiągniemy zależy od nas samych. Wokół słyszę tylko, że w Polsce to w ogóle do d... jest, że nie ma pracy, nie ma możliwości i nie ma perspektyw, pieniędzy mało, rozrywek mało, czasu brak, a kiedy jeszcze znaleźć go na zrobienie czegoś dla siebie! Dlatego jak patrzę na Ewę i jej słucham, to gęba mi się cieszy, ona jest taką "ostoją normalności". Taka iskierka w narodzie malkontentów.

9

Pytanie - Jak nie Ewa Chodakowska to kto? Nie widzę wyrazistej alternatywy. Ćwiczenia jak ćwiczenia, ale miło, kiedy instruktorka jest spójna, czyli żyje tym co robi.

10

Ja mam niestety nieco odmienne zdanie na temat Ewki. Jej stronkę śledzę dosyć wnikliwie i na tyle długo, aby móc wyrobić sobie własną opinię. Do pewnego czasu jej postawa bardzo mi imponowała, ale zauważyłam, że jest na swoim punkcie bardzo przewrażliwiona. Z jednej strony pisze, że opiniami innych nie należy się przejmować, z drugiej jakiekolwiek wątpliwości skierowane pod jej adresem albo zostają usuwane, albo reaguje na nie dosyć agresywnie. Ona nie dopuszcza do siebie jakiejkolwiek krytyki, uważa, że wszyscy powinni wierzyć jej na słowo i nie negować absolutnie niczego, co powie lub napisze. 

Oczywiście uważam, że to co robi jest wielkie, pomogła naprawdę wielu, wielu kobietom, zmusiła Polki do zmiany stylu życia i pracy nad sobą (ze mną włącznie), niemniej jej osobiste podejście do siebie samej coraz mniej mnie przekonuje. Wszystko jest dobrze dopóki Ewkę chwalisz i się z nią w 100% zgadzasz, nie negujesz, nie krytykujesz, a słodzisz, każda odmienna postawa (a przecież podobno kto pyta nie błądzi) jest bardzo niemile widziana.
Pamiętam, kiedy zarzucono jej, że się sprzedała - takie były w tamtej chwili fakty, ona niestety uznała to za atak na swoją osobę i zareagowała dosyć ostro. Potem zrobiła czystki, wszystkie krytykujące ją osoby zablokowała - czy tak zachowuje się osoba pewna siebie i swojej wartości? A przecież na taką wciąż się kreuje.

Jasne, że możecie mieć zupełnie inne zdanie i odczucia, ja piszę o własnych, subiektywnych.

11

marioosh666 napisał/a:

Pytanie - Jak nie Ewa Chodakowska to kto? Nie widzę wyrazistej alternatywy. Ćwiczenia jak ćwiczenia, ale miło, kiedy instruktorka jest spójna, czyli żyje tym co robi.

Wielu osobom Chodakowska pasuje, baa wiele kobiet uczyniło z niej nawet obiekt kultu big_smile
Ale serio, nie ma jednego trenera dla wszystkich, musi pasować ci stylem i osobowością. Ja lubię Gillian Michaels, jest masa filmików na youtube, możesz sprawdzić czy podoba ci się sposób w jaki prowadzi treningi. Ktoś pisał o Mel B. Trzeba próbować i sprawdzać, a znajdziesz swojego trenera.

12

PodPseudonimem napisał/a:
marioosh666 napisał/a:

Wielu osobom Chodakowska pasuje, baa wiele kobiet uczyniło z niej nawet obiekt kultu big_smile
Ale serio, nie ma jednego trenera dla wszystkich, musi pasować ci stylem i osobowością. Ja lubię Gillian Michaels, jest masa filmików na youtube, możesz sprawdzić czy podoba ci się sposób w jaki prowadzi treningi. Ktoś pisał o Mel B. Trzeba próbować i sprawdzać, a znajdziesz swojego trenera.

Jillian dla mnie jest zbyt energiczna... już wolę tę statyczną Chodakowską smile no i... do Ewki nie trzeba miliarda sprzętu... cięższe ciężarki, lżejsze, itd.

13 Ostatnio edytowany przez Olinka (2013-12-04 16:39:17)

Olinka napisał/a:

Pamiętam, kiedy zarzucono jej, że się sprzedała - takie były w tamtej chwili fakty, ona niestety uznała to za atak na swoją osobę i zareagowała dosyć ostro. Potem zrobiła czystki, wszystkie krytykujące ją osoby zablokowała - czy tak zachowuje się osoba pewna siebie i swojej wartości? A przecież na taką wciąż się kreuje.

Bardzo dobrze zrobiła. Osiągnęła taką pozycję, że przyciąga masę hejterów i nie może się z nimi wulgaryzm. Nie dlatego, że brakuje jej pewności siebie czy swojej wartości, ale z szacunku do kobiet, które naprawdę chcą się czegoś od niej nauczyć.

14

Ja podobnie jak Olinka byłam nią na początku(ok.rok temu) zafascynowana ,spróbowałam jej programów-nie podeszły mi,za dużo monotonii i ten irytujący głos i twarz w szczególności,dodatkowo nie uzyskałam zadowalających efektów(ważyłam wtedy 48kg chciałam zejść na 40kg).
Wydaje mi się że cały czas się sprzedaje,wszystko co robi jest na pokaz.Jej postawa jest niespójna jednego dnia jest naładowana, jak ona to mówi, endorfinami,a drugiego reaguje agresją i wali fochy jak jakiś rozkapryszony bachor.
Wiadomo również że ćwiczenia które wprowadziła w swoje programy to nie jakieś światowe odkrycie,to już wszystkim było znane.
Jak myślicie czym ruszyła te wszystkie otyłe kobiety?Pokazanymi efektami na fanpage'u(zdjęciami przed i po) ,uważam że w innym wypadku niewiele by ta jej pisemna motywacja dała.
Jest spora liczba osób która neguje to że jej ćwiczenia są wykonywane w prawidłowy sposób(rozgrzewki jako takiej tam nie widziałam,w skalpelu1 chyba tylko na sam koniec)
Trochę dziwiło mnie również jak dziewczyny pisały jej że mimo braku przeciwwskazań do ćwiczeń strasznie bolał je kręgosłup,a ona zwyczajnie to olała i komentarze usuwała.
Według mnie ten cały jej optymizm to tylko gra,gra warta świeczki-a raczej milionów
W chwili obecnej odlajkowałam jej stronę bo mnie denerwuje strasznie,wolę nie mieć zawalonej ściany jakimiś dyrdymałami rozkapryszonej pozytywistki.
Na FB jest wiele stron poświęconym aktywnemu spędzaniu czasu i zdrowemu odżywianiu,myślę że jest tam więcej rzetelnych informacji niż u niej.
Pewnego czasu też coś dodała o jakimś dietetyku i namawiała na  odpłatną poradę-reklama jak nic,zapewne zaprzyjaźnionej dietetyczki smile

15

xYxAngelxYx napisał/a:

Jak myślicie czym ruszyła te wszystkie otyłe kobiety?

Pokazała, że można smile

16

marioosh666 napisał/a:
xYxAngelxYx napisał/a:

Pokazała, że można smile

Można powiedzieć że zareklamowała swój produkt i to był klucz.

17

xYxAngelxYx napisał/a:
marioosh666 napisał/a:
xYxAngelxYx napisał/a:

Pokazała, że można smile

Można powiedzieć że zareklamowała swój produkt i to był klucz.

A ile masz wzrostu, że tak zapytam? Bo zejście z 48 kg do 40 to dość powiedziałabym nawet..... ryzykowne posunięcie.

Co do reszty: podzielam tu zdanie m.in.Oliny : "pomogła naprawdę wielu, wielu kobietom, zmusiła Polki do zmiany stylu życia i pracy nad sobą" - to jest uważam najważniejsze co Ewa osiągnęła; być może ona ma w tym inne priorytety, ale na skalę Polski TO JEST SUKCES.

Nie zwracam uwagi na jej fanp[age- ale kurde, w końcu to "fan page" nie "no-fan page"- człowiek chce, by znajdywały się na nim osoby, które po prostu podzielają to, co ona robi, a nie te, które nie podzielają big_smile
Ale mniejsza z tym smile

Ewa sama przyznała (po sprawie ze "ścianką" dla celebrytów) że nie wie jak poruszać się w świecie celebrytów, nie miała pojęcia o wielu rzeczach, myślę, że nie spodziewała się takiego "hejta" ze strony dziewczyn no i na bieżąco musi sobie z tym radzić. Cena sławy wink

18 Ostatnio edytowany przez xYxAngelxYx (2013-12-04 16:18:21)

Wzrostu mam 160cm,obecna waga 45kg,według mnie nie będzie to ryzykowne,do anorektyczki też będzie mi daleko.

19

marioosh666 napisał/a:

Bardzo dobrze zrobiła. Osiągnęła taką pozycję, że przyciąga masę hejterów i nie może się z nimi wulgaryzm. Nie dlatego, że brakuje jej pewności siebie czy swojej wartości, ale z szacunku do kobiet, które naprawdę chcą się czegoś od niej nauczyć.

Nie widzę związku pomiędzy szacunkiem do innych osób, a przewrażliwieniem na własnym punkcie.

Czy w poddaniu w wątpliwość jak to możliwe, żeby osoba pokazana na zdjęciu w ciągu dwóch (czy iluś tam) miesięcy tak bardzo się zmieniła, naprawdę jest coś niestosownego? Obserwatorzy jej stronki MUSZĄ wszystko co pisze i wkleja przyjmować bezkrytycznie, inaczej stają się niewygodni, więc się ich w końcu bez skrupułów pozbywa. To o tego typu zachowania mi chodzi, bo jeśli ktoś na siłę kreuje się na słodko, to przestaje być dla mnie w pełni wiarygodny.

Poza tym naprawdę szanuję to, co zrobiła, bo to jest kawał dobrej roboty, co nie znaczy, że osobowościowo jest dla mnie autorytetem, bo - moim zdaniem - z niektórymi rzeczami ma spory problem. Sądzę, że to się zmieni, nauczy się obracać w tym świecie celebrytów i sławy, ale czy to nadal będzie ta sama Ewka, którą pamiętamy z jej początków?

20

xYxAngelxYx napisał/a:

Według mnie ten cały jej optymizm to tylko gra,gra warta świeczki-a raczej milionów

też do tego optymizmu podchodzę trochę sceptycznie.

Poza tym jej optymizm już całkiem oczy zamydlił, bo każdą krytykę odbiera jako atak i usuwa jej ślady. Zabiera ludziom prawo do własnej opinii.

Cała idea - poderwanie ludzi z kanapy, pokazanie, że do ćwiczeń nie jest potrzebny specjalny sprzęt, ani nawet wychodzenie z domu - to jest na prawdę super. Błędy w technice, antyfani, brak dystansu - to już elementy z którymi "gwiazda" jej pokroju powinna umieć się zmierzyć, a czasem po prostu pogodzić.

21

Olinka napisał/a:

Nie widzę związku pomiędzy szacunkiem do innych osób, a przewrażliwieniem na własnym punkcie.

Czy w poddaniu w wątpliwość jak to możliwe, żeby osoba pokazana na zdjęciu w ciągu dwóch (czy iluś tam) miesięcy tak bardzo się zmieniła naprawdę jest coś niestosownego?

Zależy na czym polegało to poddanie w wątpliwość. Przychodzi taki moment, że osoba, która osiągnęła pozycję eksperta ma ochotę zająć się tylko osobami, które chcą za nią podążać i one mogą pytać "jak" do woli, a tych co negują, poddają w wątpliwość czy zabierają czas i energię po prostu się olewa. Później człowiekowi nudzi się kiszenie we własnym sosie i się z powrotem otwiera, nabiera szacunku, a wtedy hejterów jest mniej.
Mam nadzieję, że z Ewą też tak będzie, bo odwaliła kawał dobrej roboty i szkoda, żeby zniknęła z rynku.

22

marioosh666 napisał/a:

Mam nadzieję, że z Ewą też tak będzie, bo odwaliła kawał dobrej roboty i szkoda, żeby zniknęła z rynku.

Zgadzam się w pełni wink.

23

Jak nie ona to będzie ktoś inny, nie ma problemu. Ćwiczenia to ćwiczenia, a jej treningi normalne, że zadziałały bo jak ktoś był kanapowcem i zaczął się nagle ruszać to nie ma bata, musiały zadziałać.

24

Jedyna zmiana jaka zaszła jest związana z tym że stała się bardziej mainstreamowa a jak to zwykle bywa z popularnością wiąże się też ta "zła popularność". wink nie jest to pierwsza taka sytuacja którą zaobserwowałam więc nie było też zaskoczenia z mojej strony. Staram się czerpać z jej fanpage'a jak najwięcej i nie skupiam się na tych nic nieznaczących wojenkach w komentarzach. smile

25

Ja ćwiczę z trenerem personalnym w moim mieście (Gliwice) i często rozmiawiamy na temat Ewy, i on mówi dokładnie tak jak większośc z Was,że Ewa przede wszystkim pokazała kobietom drogę jaką mają iść, zmieniła ich podejście i myślenie, dzięki niej moda na ćwiczenie wzrosła.

26

Jeżeli kogoś zmotywowała do działania, to super.
Ja osobiście tego nie kupuję, a ćwiczenia są jak dla mnie zbyt monotonne. Wścieka mnie jej słodzenie i mam wrażenie, że jest zwyczajnie nieszczera, nie wierzę jej.

27

WitchQueen napisał/a:

Ja osobiście tego nie kupuję, a ćwiczenia są jak dla mnie zbyt monotonne. Wścieka mnie jej słodzenie i mam wrażenie, że jest zwyczajnie nieszczera, nie wierzę jej.

Ale nie musisz wierzyć w jej miłość do Ciebie big_smile Ja wierzę temu, co oferuje bo to działa. Efekty widać.

28

WitchQueen napisał/a:

Osobiście też mam takie odczucia, w jej osobie jest coś antypatycznego, przynajmniej dla mnie.
A co do ćwiczeń cóż działają, bo jak się kanapowca kopnie w tyłek i karze mu się ruszać to czy będzie robił pajacyki 40 minut czy skakał na jednej nodze to schudnie. Dla mnie nie jest to za ciekawy zestaw a jeśli ktoś zaczyna swoją przygodę z ćwiczeniami to tłumaczenie i pokazywanie ćwiczeń pozostawia wiele do życzenia, żółtodziób łatwo może sobie zrobić krzywdę.

29

agnik,
a jak powinien zaczynać żółtodziób, Twoim zdaniem?

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Ewa Chodakowska już kit czy nadal hit?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024