Pielęgnacja łamliwych paznokci - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Pielęgnacja łamliwych paznokci

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 50 ]

1

Temat: Pielęgnacja łamliwych paznokci

Prosze o rady jak pielegnować krótkie i łamliwe paznokcie? mają taka urodę, że muszę nosic krótie, bo są cienkie i jak zapuszczam to się łamią. Poza tym bardzo szybko brudza sie pod spodem, co wyglada koszmarnie! czy macie na to jakis sposób?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pielęgnacja łamliwych paznokci

W aptekach jest bardzo duży wybór witamin ,które wpływają na stan paznokci .

3

Moze kup sobie skrzyp polny w tabletkach, który poprawia stan paznokci. Skoro paznokcie są łamliwe to kup sobie odżywkę do łampliwych paznokci, może coś pomogą. Poza tym, jak piłujesz paznokcie to nie we wszystkie strony, ale w jedną stronę. To powoduje, ze paznokcie mniej się łamią. Jeśli się brudzą szybko to dziennie może je szczoteczką myj. Mam nadzieję, ze chociaż trochę Ci pomogłam wink

4

witaminy to nie pomagają za barzdzo,taki juz ich urok, ale strasznie mnie wkurza, że odrazu sie brudzą!myję szczoteczką , ale jak wyjdę na zewn to po 2 godz sa brudne!!koszmar

5 Ostatnio edytowany przez Roxana (2009-10-02 13:18:53)

A może spróbuj lakieru odżywki  z witaminami i mikroelementami , one odżywiaja paznokcie .

6

Może macie jakis sposob aby paznokcie mniej sie brudziły, dzięki:)

7

ja moge polecic bardzo fajna baze pod lakier Sally Hansen, moim zdaniem warta swojej ceny. dzieki niej moje paznokcie sa wzmocnione i wygladzone. czeste malowanie i zmywanie lakieru niszczy plytke paznokcia, a po stosowaniu tej bazy moje paznokcie staly sie jakby nawilzone a dzieki temu caly manicure jest trwalszy i musze powiedziec ze latwiej sie czysci paznokcie po stosowaniu bazy, teraz przestalam korzystac (bo sie skonczyla) ale moje paznokcie sa delikatne w dotyku ale trwale, nie lamia sie nie rozdwajaja. dowiedzialam ze sie mozna kupic ten produkt przez one step SMSem wiec nie bede zwlekac - zamowie

8

można sobie robić kąpiele w oliwce z dodatkiem soku z cyrtyny, moja znajoma podreperowała pazury jedząc galaretki ale nie wiem czy to dbry sposób tongue

9

a ktoś mi powiedział, żeby rycyne zastosować, ja słyszałam o rycynie ale na włosy!
a galaretki? wiem, ze na kosci są ogolnie dobre, przy rekonwalescencji po złamaniach np.

10

Iganka napisał/a:

ja moge polecic bardzo fajna baze pod lakier Sally Hansen, moim zdaniem warta swojej ceny. dzieki niej moje paznokcie sa wzmocnione i wygladzone. czeste malowanie i zmywanie lakieru niszczy plytke paznokcia, a po stosowaniu tej bazy moje paznokcie staly sie jakby nawilzone a dzieki temu caly manicure jest trwalszy i musze powiedziec ze latwiej sie czysci paznokcie po stosowaniu bazy, teraz przestalam korzystac (bo sie skonczyla) ale moje paznokcie sa delikatne w dotyku ale trwale, nie lamia sie nie rozdwajaja. dowiedzialam ze sie mozna kupic ten produkt przez one step SMSem wiec nie bede zwlekac - zamowie

aceton niszczy paznokcie, i koło się zamyka sad
tej odżywki tzn bazy pod lakier jeszcze nie próbowałam, rzeczywiście jest dobra? Kto Ci to polecił? ja tez cos w one step zamawialam, ale juz dawno temu. Weszłam co prawda na ich strone internetową, widziałam, że mają już katalog produktów, jest tego dość sporo i z kosmetyków tez, mnie nic nie wpadło w oko jednak, ale może same sobie popatrzcie, nawet całkiem fajne rzeczy mają, podaję ich adres (to chyba jest dopuszczalne?) www.one-step.pl

11

Najlepiej na łamliwe paznokcie zastosować oliwę z oliwek i kilka kropel cytryny - wlać wszystko do miseczki i moczyć każdą dłoń ok. pół godziny. Taki zabieg warto stosować regularnie 2/3 razy w tygodniu. Warto tez kupić jakąś odżywkę lub preparat utwardzający paznokcie.

12

znow zaczynam korzystac baze pod lakier Sally Hansen, po kilku miesiecznej przerwie, wiec mowie szczerze dziala. paznokcie dosc dlugo byly zdrowe, niestety ostatnie sylwestrowe zabiegi troche je zniszczyly, ale wszystko da sie odbudowac, FAJNIE, ze zawsze po reka jest Onestep

13

iganka a droga ta baza?

14

http://www.prisjakt.nu/bilder/bild.php?p=216763&type=standard&size=140

Growth Booster (Oriflame) - żel stymulujacy wzrost paznokcia. Może nie jest przeznaczony do utwardzania etc., ale moje słabiutkie paznokcie były po nim zauważalnie mocniejsze. Do tego miło się go aplikuje i ślicznie pachnie. Ok. 10zł

15 Ostatnio edytowany przez alaclaudie (2010-01-24 23:23:49)

dla mnie najlepsza jest odzywka do paznokci z drobinkami zlota, traktuje ja jako podklad przed lakierem, z reszta sama troche blyszczy i b szybko schnie:)

16

Ja używam odżywek i biorę tabletki  skrzypolan smile !

17

Jeśli ktoś ma naprawde problemy z panokciami, róznego typu; kruche, łamliwe, rozdwajające się to polecam profesjonalne odżywki firmy Nail Tek, są różnego typu dostosowane do danego problemu z płytką paznokciową, do kupienia w niektórych gabinetach kosmetycznych ale też w necie( tylko nie wiem na 100% jak jest z orginalnością tych z internetu), stosuje sie je w kuracji malujac paznokcie codziennie warstwa na warstwę, po tygodniu zmywa i od początku, do ich zmywania oczywiscie należy używać zmywacza bezacetonowoego żeby nie wysuszał dodatkowo paznokci, efekt gwarantowany, sprawdziłam na wielu klientkach
PS jestem kosmetyczką smile

18

A co sadzicie o zelowych paznokciach jako ochronie dla lamliwych paznokci? Kolezanka robi regularnie zelowe paznokcie i po paru miesiacach jej naturalne wyraznie sie wzmocnily. Czy ktoras z was ma podobne doswiadczenia?

19

no ogólnie uważam że powinno się leczyć a nie zapobiegać. najlepsze są jakiekolwiek suplementy z krzemionką i skrzypem. doby jest capivit a+e. do tego jakaś odżywka i krem do rąk. aha i raz dziennie moczenie rączek w wodzie z płynem nawilżającym. można też moczyć pazurki w soku z cytryny. systematyczność jest w tym wszystkim najważniejsza. smile

20

Ja polecam odżywki z serii Neil Tek. Są bardzo skuteczne- efekt widać po pierwszym zastosowaniu. Nie dość, że paznokcie stają się twardsze i w ogóle się nie łamią i nie rozdwajają, to dodatkowo nabierają zdrowego wyglądu i koloru. Samą odżywkę znam od dawna, bo moja siostra, która jest kosmetyczką, zawsze polecała ją swoim klientkom. Teraz odżywka jest ogólnie dostępna i sama cena nie odstrasza smile
W ciągu 3 tygodni moje paznokcie odżyły, są twarde, długie i nie rozdwajają się, choć zawsze miałam z tym problem.
Cała kuracja składa się z trzech etapów, ale spokojnie można zastosować Nail Tek II Intensive Therapy.
Tutaj macie kilka słów od producenta:
"...Nail Tek II jest dla Ciebie. Ten Nail Tek wyleczy Twoje słabe, cienkie, miękkie i rozdwajające się paznokcie. Ta niepowtarzalna formuła proteinowa (białkowa) regeneruje, uzupełnia i łączy warstwy paznokcia. Z każdym zastosowaniem wzmacniasz i pogrubiasz swoje paznokcie jednocześnie nadając im siłę i elastyczność.

Poprawę stanu paznokci zauważysz i poczujesz już w pierwszych tygodniach pielęgnacji. Cała kuracja trwa zazwyczaj ok. 3-6 miesięcy, ale powinna być oceniona przez kosmetyczkę. Gdy paznokcie osiągną normalną objętość, długość i szybkość wzrostu, pielęgnację należy stosować odżywką Nail Tek I."

Cena to około 30 zł.

http://www.discountbeautycenter.com/gif_jpg/items/72x72/26922.jpg

21

Zgadzam się z dziewczynami. Jestem kosmetologiem i również wielu moim klientkom wyleczyłam paznokcie Nail-Tekiem.

Ja też przez bardzo długi czas męczyłam się ze swoimi paznokciami, już myślałam, że zrobię sobie po prostu tipsy i będę miała spokój. Ale jakoś ktoś mi opowiedział o takim zabiegu, który się nazywa manicure japoński i polega na wcieraniu w płytkę paznokcia takiej specjalnej masy. Potem posypuje się je pudrem, a całość wzmacnia i odżywia właśnie takie nieszczęsne, kruche i słabe paznokcie. Jestem po dwóch takich zabiegach i widzę naprawdę ogromną różnicę, co do tej pory jeszcze się nie zdarzyło. Także metoda naprawdę świetna. Bardzo polecam.

23

hej, z tym manicurem japońskim to też słyszałam, że potrafi uratować najstraszniejsze paznokcie świata. może aż takich nie mam, ale na pewno też nie zatrudniliby mnie do reklamy kremu do rąk sad u siebie w Warszawie widziałam, że Spa CeCe wprowadziło ten zabieg, więc może się skuszę, bo po pierwsze lubię to miejsce a po drugie rzeczywiście niewiele pomagają mi wszystkie witaminy, skrzypy, widłaki i inne szaleństwa do paznokci.  a po tym podobno świeżutkie, różowe, lśniące paznokietki.

24

czesc ;] ja tez mialam problemy z paznokciami, i to straszne ciagle mni sie rozdwajaly i lamaly;/
ale na szczescie juz nie mam takich problemow;]

25

A czy w Warszawie jest gdzies miejsce, gdzie manicure japoński jest wykonywany w 'normalnych' cenach? W Krakowie na przykład taka impreza kosztuje około 30zł, a w Warszawie 60-95zł...

26

Ja możliwie regularnie traktuje moje strasznie łamiące i rozdwajające się paznokcie oliwką, biorę biotynę i skrzyp i jest poprawa.

27

paznokcie TRZEBA (wbrew pozorom) malować!!! Dobrymi lakierami i trwałymi - polecam bardzo Diora w kolorach mlecznych, bo mleczne kolory dobrze wyglądają na krótkich pazurkach. JEśli lakier się odszczypuje, należy paznokieć DOMALOWYWAC, bowiem zmywacz do paznokci może wysyszać płytke. Co 4-5 dni można zmyć paznokcie i malować na nowo. Dlaczego? Bo paznokcie niepomalowane wypłukującię przy kazdych pracach domowych, przy myciu rąk, itp. Polecam także, jeśli ktoś ma czas i ochotę wsparowanie odżywki do włosów i założenie rękawic bawełnianych z takim kompresem najlepiej obejrzeć sobie dobry film (1-1,5 godziny to znakomita kuracja). Paznokcie będą rosły mocniejsze. Tylko cierpliwości... nie od razu Kraków zbudowano...

28

No tak cierpliwość jest wskazana w takich sytuacjach. Jak zaczęłam czytać ten wątek to pomyślałam sobie, że też ważne jest to, co może być przyczyną tego, że paznokcie są łamliwe i kruche, bo czasem jest tak, że brak witamin, czy zbyt częste wykonywanie prac domowych może się przyczynić do tego, że nasze paznokcie będą się łamać.
Na pewno trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Czytałam także w tym wątku, o żelowym wypełnianiu i przedłużaniu paznokci, czy któraś z was miała żelowe paznokcie ?? Jakie są zalety  takiego zabiegu??

29

zaleta jest niepodważalna :
- utwardzona naturalna płytka, przez co nie łamią się
- pięknie wyglądające paznokcie o każdej porze dnia - bez względu na to co przed chwilą robiłaś
- nie musisz zmagać się z odpryskującym lakierem bo stylizacja wystarcza na baaardzo długo
- nawet , gdy chcesz malować lakierem paznokcie żelowane, to również same plusy bo lakier na zelu trzyma się o wiele dłużej niż na naturalnym paznokciu

..... ale musi być spełniony jeden podstawowy warunek : żelowanie naturalnej płytki wykona Ci doświadczona stylistka, która pracuje na dobrej jakości żelach

a jak chcesz poprawić sobie elastyczność paznokci to zajadaj się również żelkami - paznokcie lubią żelatynę wink

30

Ja mam sprawdzona odżywkę wzmacniającą Heana (happy nails) - z jedwabiem i dodatkiem akrylu. Ona ładnie wygładza paznokcie i zapobiega przebarwieniom. Zachowuje się troszkę jak taki lakier do frencza - paznokcie są lekko mleczne. Bardzo wzmocnilam paznokcie przy regularnym stosowaniu. A nie jest droga - 6 zł. Spróbuj, może i Tobie pomoże.

31 Ostatnio edytowany przez Emilia (2010-09-23 21:31:48)

Jeśli chcemy mieć ładne paznokcie to nie można się koncentrować tylko na samej płytce ! Tak naprawdę to wszystko ma znaczenie. To czy jesteśmy dobrze nawodnione, czy przyjmujemy wystarczającą ilość witamin, bo czasem wystarczy po prostu zmienić nawyki żywieniowe. spam

32

Po wielu zabiegach nakładania i ściągania tipsów jedyna odżywka która dała radę do odzywka Allesandro , dość droga( 60zł), ale naprawdę warto.

33

Ja jakiś czas temu kupiłam sobie odżywkę Nailt Tek i niestety ale paznokcie wyglądają ciągle tak samo i czuję jakbym smarowała je wodą a nie odżywką - bez rezultatów.

34

a może zerknij na to co jesz w takim układzie wink - 90% problemów z naszą skórą, cerą , paznokciami czy włosami ... to złe nawyki żywieniowe ..

35

Polecam odżywkę do paznokci NAIL Tek w formie bezbarwnego "lakieru" który nakłada się codziennie po jednej warstwie.. Bardzo wzmacnia paznokcie i zapobiega ich łamliwości. Dla mnie rewelacja:)

36

Wszystkie piszecie o tym, jak wzmacniać paznokcie, a ja widzę, że Guni zależało bardziej na jakimś skutecznym sposobie na brudzenie się ich:) Ja osobiście borykam się z tym samym problemem i jedyne, co mogę zrobić to malować paznokcie pod spodem białą kredką, ale niewiele to daje:( No cóż,  ale zawsze można pomalować paznokcie czarnym lakierem...

37

ja polecam pójść do zielarskiego i tam jakieś witaminki kupić, na pewno znajdziesz coś odpowiedniego dla siebie

38

stosowałam odżywki do paznokci, ale średnio działały. Przerzuciłam się na olejek rycynowi i...żelki big_smile
Paznokcie są mocne i długie .
Co robię? No żelki, oczywiście jem;) A olejkiem co wieczór nacieram paznokscie a raz w tygodniu robię panokciom "kąpiel" pół szklanki ciepłej wody, łyżeczka olejku, łyżeczka soku z cutryny i sobie moczę, póki woda nie wystygnie smile To taki mój sposób i nie gwarantuje, że u kogoś innego zadziała ;p

a olejek stosuję też na rzęsy. Maluje je za pomocą starej, oczywiście umytej szczoteczki od tuszu. I tuszu nie musze juz używać praktycznie. Ale słyszałam, że u niektórych to olejek stosowany na rzęsy może wywoływac reakcje alergiczne.

39

Mnie z kolei zainteresował wspomniany już tu manicure japoński. Rzeczywiście daje tak dobre efekty? Jak długo trwa zabieg, ile razy trzeba go powtarzać, aby osiągnąć zadowolenie?

40

gunia napisał/a:

Prosze o rady jak pielegnować krótkie i łamliwe paznokcie? mają taka urodę, że muszę nosic krótie, bo są cienkie i jak zapuszczam to się łamią. Poza tym bardzo szybko brudza sie pod spodem, co wyglada koszmarnie! czy macie na to jakis sposób?

Możesz założyć sobie żelowe paznokcie, są bardziej wytrzymałe i ładnie się prezentują. Jednak przed stylizacją powinnaś też zadbać o swoją płytkę i dłonie. Ja regularnie chodze do Chanta'l, gdzie paznokciami zajmuje sie pani Ewa. Najpierw wykonuje masaż dłoni, później wklepuje różne odżywcze preparaty. Po czymś takim paznokcie są mniej łamliwe i są dobrą bazą do żelowych.

41

Również słyszałam, że manicure japoński się sprawdza w tej kwestii. Znalazłam  na ten temat świetny artykuł: w w w .  uroda. com/artykuly/manicure-japonski-czyli-p-shine-blyszczec smile Pozdrawiam smile

42

Kombinowałam zawsze z odżywkami, jedynie jaka mi pomogła to była z Sally Hansen ale wiadomo, jak to jest z używaniem ... Raz maznę, raz nie, później zapominam, odżywka mi zgęstnieje, zrobi się glut i do kosza. Dlatego kupiłam sobie manicure japoński i powiem Wam, że serio to działa.

Robi z paznokciami cuda. Są o wiele mocniejsze, ładnie się błyszczą, nie trzeba ich później malować. Same w sobie są piękne smile  Polecam kupić domowy zestaw do manicure japońskiego - ja kupiłam na wieczniemloda. com

43

u mnie sprawdziła się jedynie odżywka od eveline 8w1. Niestety jakieś olejki, domowe sposoby itp. – nie widziałam żadnych rezultatów. A ta odżywka momentalnie poprawiła stan moich paznokci. Teraz sobie ją od czasu do czasu nałożę na paznokcie, aby nie stracić efektu i do tego witaminowa suplementacja smile

44

chachalady napisał/a:

u mnie sprawdziła się jedynie odżywka od eveline 8w1. Niestety jakieś olejki, domowe sposoby itp. – nie widziałam żadnych rezultatów. A ta odżywka momentalnie poprawiła stan moich paznokci. Teraz sobie ją od czasu do czasu nałożę na paznokcie, aby nie stracić efektu i do tego witaminowa suplementacja smile

ta odzywke mozna stosowac po hybrydzie? gdzies czytalam, ze nie i ze ponoc jest mega naszprycowana formaldehydem?

45

Ja się staram używac odzywek o dobrym składzie, ale też olejku rycynowego i nnych naturalnych składników, żeby dbac o paznokcie a nie dodatkowo je niszczyć. tutaj znalazłam kilka porad ciekawych, których nie znałam spam

46

Odżywki, najchętniej Sally bo na mnie dobrze działają. smile

47

na moje pazurki nic juz nie działa.... :C

48 Ostatnio edytowany przez IsaBella77 (2018-03-06 22:14:20)

Miaałam podobny problem. 20 lat obgryzania paznokci niestety na tyle mi je osłabiło, że ciężko było mi doprowadzić je do porządku. Łamały się, były cienkie jak papier a do tego się rozdwajały. Zaczęłam stosować różnego rodzaju odżywki i magiczne witaminy, które ok może działały ale tylko wtedy kiedy miałam je na paznokciach. Potem się okazało, że zwykły olejek kokosowy potrafi działać cuda. Teraz używam kilku różnych olejków, kokosowego, arganowego, lnianego. Co jest ważne to to, żeby te olejki były czyste bez żadnych dodatków. Ja swoje zamawiam w spamowanie i umieszczanie reklam na forum jest niezgodne z regulaminem , ale możesz poszukać gdziekolwiek. Co jest ważne to to, żeby nałożyc je delikatnie pod skórki i na całą płytkę i zostawić na ok 15 do 20 minut. Trochę to potrwa ale podejrzewam, że twoje paznokcie odbiją i wyzdrowieją tak jak zrobiły to moje.

49

olejowanie jest dobre na wszystko. mi pomaga. sprawdźcie sobie inne oleje poza popularnym kokosowym. bardzo dobry jest migdałowy, dość uniwersalny ale warto sobie poczytac o olejach wiecej.

50

marysia83 napisał/a:

olejowanie jest dobre na wszystko. mi pomaga. sprawdźcie sobie inne oleje poza popularnym kokosowym. bardzo dobry jest migdałowy, dość uniwersalny ale warto sobie poczytac o olejach wiecej.

ja też olejuję, a do tego dieta i suple (u mnie Merz Spezial Dragees)

Posty [ 50 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » Pielęgnacja łamliwych paznokci

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024