Duża niewiadoma - co robić? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Duża niewiadoma - co robić?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Duża niewiadoma - co robić?

Witam, zarejestrowałem się tutaj, bo mam pewien problem, z którym nie wiem specjalnie jak sobie poradzić.

Otóż mam 22 lata i spotykam się z rok młodsza dziewczyna. Są to w tym momencie zwykłe spotkania, beż żadnych podtekstów seksualnych  itp. Zacznę może od tego ze znamy się już z podstawówki, kiedyś mięliśmy bardzo fajne kontakty, potem trochę osłabły, teraz oboje jesteśmy w jednym mieście na studiach, wiec często się widujemy. W ciągu ostatniego miesiąca nie było dnia zebymsy nie pisali, nie rozmawiali, nie widzieli się ze sobą. Spytałem nawet jej czy nie chciałaby spróbować spotykać się ze mną nie jako koleżanka, a ktoś więcej. Odpowiedziała ze musiałbym dąć jej trochę czasu, boi się generalnie czy potrafiłaby być mi wierna(!). Trochę dziwna odpowiedź, ale ok. nie drążyłem tematu w nadziei, że cos zaiskrzy. Wczoraj byliśmy u znajomego na imprezie pogadaliśmy otwarcie o naszych relacjach i mam wrażenie, że ona strasznie coś kręci. Zmienia front, mówi ze ja chce się nią chyba tylko zabawić, po chwili mówi coś w stylu, że jesteśmy zwykłymi znajomymi, jakich wielu. Nie rozumiem zupełnie tego, tym bardziej, że naprawdę wydawało mi się, że zbliżamy się do siebie, spędzamy ze sobą mnóstwo czasu. Najgorsze jest to, że chciałem już, daaawno spróbować zbliżyć się do niej, ale po prostu bałem się odrzucenia. W tym momencie, czego nie robię, to myślę o niej, strasznie mnie wzięło i nie wiem za bardzo, co robić. Dodam, że do tej pory nie miałem żadnych problemów ze związkami itp.
Przepraszam, że trochę bez składu napisany tekst, aż cały się trzęsę, co doradzacie? Porozmawiać z nią szczerze, spytać czy jest sens kontynuować nasza znajomość, a może dać czas sobie?

Pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Duża niewiadoma - co robić?

A może ona ma chłopaka, a Ty jesteś dla niej tylko sposobem na spędzanie wolnego czasu? Otwarcie powiedziała Ci, że mogłaby zdradzić... to już jedne wielkie czerwone światło.
Być może umyślnie chce Cie do siebie zniechęcić z jakiegoś powodu. Mogą to być złe doświadczenia lub zwyczajnie brak wystarczającego zainteresowania Twoją osobą

3

chłopaka nie ma na pewno. ostatnio jakoś w maju rozstała się z jednym, wiem ze go zdradzala i co ciekawe dawała mu do zrozumienia potem, ze krecila cos, ze mną wiem bo chłopak sam miał do mnie pretensje ze niby to przeze mnie się rozstali. wczoraj przytulalismy się, jej przyjaciółka mówiła ze ładnie wyglądamy, to ona tylko się na to uśmiechnęła.

4

walter92 napisał/a:

chłopaka nie ma na pewno. ostatnio jakoś w maju rozstała się z jednym, wiem ze go zdradzala i co ciekawe dawała mu do zrozumienia potem, ze krecila cos, ze mną wiem bo chłopak sam miał do mnie pretensje ze niby to przeze mnie się rozstali. wczoraj przytulalismy się, jej przyjaciółka mówiła ze ładnie wyglądamy, to ona tylko się na to uśmiechnęła.

W takim razie sobie odpuść.... chyba, że nie przeszkadza Ci bycie zdradzanym

5

sugerujesz, że już się nigdy nie zmieni?

6

walter92 napisał/a:

Jesteś kobietą? Nie zmieni się. Taki charakter jest juz utrwalony i to sa jej wartosci, ktore wyznaje.

7

thepass napisał/a:
walter92 napisał/a:

Jesteś kobietą? Nie zmieni się. Taki charakter jest juz utrwalony i to sa jej wartosci, ktore wyznaje.

Najgorsze jest to, że wiem o tym ale dalej ślepo wierze w to, że się zmieni, wszystko będzie fajnie. Jakbym miał klapki na oczach... hmm

8

Spoko, zabujales sie. Nie Ty pierwszy i nie ostatni. Kazdy z Was nie slucha starszych wujaszkow z forum, a potem po czasie wraca z podkulonym ogonem, bo sie sparzyl, a wujaszkowie mieli racje. Olej dziewuche, bo bedzie bolalo.

9

Ja także zgadzam się z moimi poprzednikami. Zobacz skoro sam wiesz, że poprzedniego chłopaka zdradzała i jej to nie obeszło potem jakoś szczególnie to zapewne ciebie też tak kiedyś potraktuje. Myślę, że najpierw ona musiałaby coś w sobie zmienić, uświadomić sobie i zrozumieć, że chce się zmienić. Lepiej żebyś teraz zrezygnował niż później kiedy będziesz już bardzo mocno zaangażowany. Dasz radę smile

10 Ostatnio edytowany przez Excop (2014-08-18 16:30:33)

Canufelit zapewne ma rację, Walterze92.
Myślę, że ona chciałaby pozostawić Wasze relacje na dotychczasowej, przyjacielskiej stopie. Teraz, gdy "ujawniłeś się", także te relacje czarno widzę. Tobie one nie wystarczają, a ona już ma chłopaka, albo wkrótce przedstawi Ci go.
Zapomnij o niej, lecz wpierw poinformuj, że zrywasz kontakty z tych powodów, o których wyżej, aby nie odniosła wrażenia, że Cię obraziła. Bo chyba na to, przyznasz, nie zasłużyła?
Znajdziesz sobie inną, równie wartościową dziewczynę, ale najpierw tę musisz sobie do cna odpuścić.
Pozdrawiam.

11

Byłam kiedyś taka sama wobec chłopaka. Na zasadzie "pies ogrodnika". Sama nie chciałam go , ale innym bym też nie oddała. Radziłabym Ci nie pakować się w relacje z taką dziewczyną. Tylko Cie zrani, skoro na wstępie nie jest pewna czy była by Ci wierna.

Pozdrawiam

12

Ona wyraźnie próbuje się wymigać od "czegoś więcej". Lepiej odpuść, póki nie jesteś pośmiewiskiem dla niej i waszych znajomych. Czasami zastanawia mnie, czemu niektóre dziewczyny są takimi modliszkami. Pewnie jej schlebia twoje zainteresowanie, może się pochwalić koleżankom, że jest taka rozchwytywana itd. Swoją droga, czemu zawracasz sobie głowę osobą, która jest wobec ciebie nieszczera? Nie lepiej skoncentrować się na kimś innym, albo na czymś innym? Albo może na sobie? smile

13

Dzięki za rady, po przemyśleniu tego wszystkiego na spokojnie wydaje mi się, że macie racje teraz tylko pytanie czy mi uda się zakończyć to wszystko, nie mogę zrozumieć po co tak kogoś zwodzić, dawać mu nadzieję tylko...  Miałem ją nawet zabrać na ten weekend w góry, wszystko miałem fajnie zaplanowane ale trudno, nie ona jedna na świecie... Jeszcze jedno idę za 2 tygodnie na wesele,  zaprosiłem ją jakiś czas temu, żeby poszła ze mną oczywiście zgodziła się. Jestem teraz w kropce - wypada w takiej sytuacji tak po prostu odmówić jej tego zaproszenia? Nie wyobrażam sobie teraz iść z nią, bawić się.

14 Ostatnio edytowany przez Excop (2014-08-19 05:27:36)

Rozumiem Twoje rozterki, Walterze. To zbliżające się wesele jest jednak dobrą okazją, aby porozmawiać z nią. Przeproś ją i powiedz, że nie widzisz sensu wspólnej zabawy w sytuacji, w jaki sposób odniosła się do Twojego zaangażowania, bo żadne z Was nie będzie się dobrze bawić.
Życz jej szczęścia i odetnij się.
Pozdrawiam.

15

Daj znać jak ci poszło. Tylko ciekawe czy jak jej powiesz, że się wycofujesz to czy będzie chciała iść z tobą na wesele. Wiesz gdybyś to ciągnął dalej to mogłoby być tak, że zdradziła by Cię i by ci powiedziała "no ale ja ci mówiłam, że nie umiem być wierna" big_smile

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Duża niewiadoma - co robić?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024