czy powiedzieć ?? spałam z chłopakiem siostry.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » czy powiedzieć ?? spałam z chłopakiem siostry..

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 70 ]

1

Temat: czy powiedzieć ?? spałam z chłopakiem siostry..

Hej nurtuje mnie problem a nikomu ze znajomych nie moge powiedzieć. Ostatnio zostalam zaproszona na piwko do chłopaka mojej siostry . Ona jest z nim 4 lata i planują ślub. Ja z nimi wczesniej imprezowalam czy spędzałam czas. Teraz troszke za duzo wypilam i pamietam tylko takie urywki co się działo. I pamietam coś o czym ciągle myśle. Poszliśmy spać. I pamietam że sie całowalismy i sie kochalismy. Rano wszystko pamietałam jak przez mgłe. On powiedzial mi ze nie był taki pijany by nie wiedziec co robił. I stwierdził byśmy nikomu nie mówili. A teraz mi jest głupio spojrzec na niego i siostre jak są szczęśliwi, źle sie czuje po tym. Z jego strony wynikła ta sytuacja chyba.A mam 22 lata a on 20. Co robić powiedzieć siostrze czy milczeć? Co zrobilibyście?? Proszę o poradę.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy powiedzieć ?? spałam z chłopakiem siostry..

Zachowałaś się strasznie! Nie chce mi się z Tobą gadać...

3

ktosia napisał/a:

Hej nurtuje mnie problem a nikomu ze znajomych nie moge powiedzieć. Ostatnio zostalam zaproszona na piwko do chłopaka mojej siostry . Ona jest z nim 4 lata i planują ślub. Ja z nimi wczesniej imprezowalam czy spędzałam czas. Teraz troszke za duzo wypilam i pamietam tylko takie urywki co się działo. I pamietam coś o czym ciągle myśle. Poszliśmy spać. I pamietam że sie całowalismy i sie kochalismy. Rano wszystko pamietałam jak przez mgłe. On powiedzial mi ze nie był taki pijany by nie wiedziec co robił. I stwierdził byśmy nikomu nie mówili. A teraz mi jest głupio spojrzec na niego i siostre jak są szczęśliwi, źle sie czuje po tym. Z jego strony wynikła ta sytuacja chyba.A mam 22 lata a on 20. Co robić powiedzieć siostrze czy milczeć? Co zrobilibyście?? Proszę o poradę.

dziewczyno nie pij lepiej nigdy wiecej ,bo nie wiadomo w jakim lozku wyladujesz nastepnym razem

4 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2009-09-27 10:30:08)

Wydaje mi się, że nie ma co dziewczyny oceniać za pójście z facetem do łóżka po pijaku - ale za pójście do łóżka z facetem siostry jak najbardziej. ktosia, na miejscu Twojej siostry po czymś takim zatłukłabym Cię gołymi rękami, a w najlepszym wypadku po prostu nie chciałabym Cię widzieć na oczy i nie odezwałabym się do Ciebie nigdy więcej. Ja wiem, że ludzie robią różne świństwa, ale przespać się z chłopakiem siostry to gruba przesada. Miej chociaż "jaja" żeby do wszystkiego się przyznać.

Anemonne, nie wzbogacaj swoich wypowiedzi wulgaryzmami. Rozumiem, że temat budzi emocje, ale na tym forum panuje kultura.
Pozdrawiam
Moderator

Mod - przecież ocenzurowałam specjalnie żeby nikogo nie burzyć... wink

5

wiem że to trudne,ale może nie mów siostrze,chociaż z drugiej strony chyba powinna wiedzieć za kogo wychodzi i że chciał i namawiał Cię do tego żebyś milczała,przeczekaj i przemyśl ale raczej powiedz trzymaj się

6

Jak mozna isc z chlopakiem wlasnej siostry do lzoka...
jak mozna upic sie tak, zeby nic nie pamietac...

Dla mnie to brzmi jak prowokacja, wierzyc mi sie nie chce.

Szkoda słów!

7

tak błyskotka zgadzam się z Tobą,ale to już po fakcie teraz trzeba pomóc jakoś rozwiązać ten problem nie potępiać

8

skoro bylas na tyle odwazna,zeby isc z chlopakiem  siostry do lozka,to teraz bardzo taka odwazna i jej o wszystkim powiedz!Chyba nie chcesz,zeby Twoja siostra miala za meza takiego....

9 Ostatnio edytowany przez Sky-high-etris (2009-09-27 09:33:41)

Na miejscu Twojej siostry nie chciał bym Cie znać. A facet to zwykła świnia. Czy powiesz czy nie to nie zmienia zdania o was.

10

Amelia* napisał/a:

skoro bylas na tyle odwazna,zeby isc z chlopakiem  siostry do lozka,to teraz bardzo taka odwazna i jej o wszystkim powiedz!Chyba nie chcesz,zeby Twoja siostra miala za meza takiego....

pewno ze tak wystarczy ze ma taka siostre jaka ma

11

jak nie umiesz zapanowac nad tym co robisz po alkoholu to NIE PIJ! alkohol nie tłumaczy Twojego zachowania, byłas taka odważna żeby przespac się z chłopakiem swojej siostry to bądź na tyle odważna żeby jej o tym powiedzieć. Jak mogłaś  coś takiego zrobić???

12

Apoteoza,
Ona nie byla na tyle odwazna zeby sie z ni przespac, ona byla pijana.... Jakby byla odwazna to by sie przyznala.

Ale skoro mam nie potepiac, tylko doradzac, to sadze, ze jedynym, DOBRYM wyjsciem jest przyznanie sie!!!
Wszystko da sie naprawic! Przyznaj sie jak najszybciej- w ten sposob Twoja siosta spedzi mniej czasu z nim, i bedzie miala wiecej czasu, zeb znalezc sobie kogos godnego siebie!! i wiecej czasu zeby pogodzic sie z tym co zrobila jej siostra

Dziewczyny, bez epitetów proszę, nawet, jeśli nerwy ponoszą...
Pozdrawiam

13

I tak mi jest z tym źle ale czy nie usprawiedliwia mnie fakt, ze to on był trzeźwy i wykorzystał tą okazje jak ja nie byłam w stanie normalnie  myśleć? A może powiedzieć mu by sie przyznał i powiedzial siostrze ze zdradził? Czy lepiej by było jak by zerwali?
Bardzo mi zależy na siostrze i swiadomie takiego świnstwa bym jej nigdy nie zrobiła. I nie krytykujcie tylko poradzcie.

14

powinnas powiedziec siostrze o tym, chociaz pewnie cie znienawidzi ale nie pozwol by wychodzila za maz za takiego kogos. Zrobil to z siostra dziewczyny to wyobraz sobie co robi z innymi.

15

ja bym wolała od mojej siostry usłyszeć coś takiego niż wyjść za mąż za kogoś takiego jak ten facet.
siostra i tak będzie chciała ciebie zabić, ale po czasie doceni to że uratowałaś ją przed małżeństwem z nic nie wartym idiotą. powodzenia i życzę aby się wszystko poukładało

16

postaraj się na spokojnie jej to wytłumaczyć,ale nie zwalaj winy że byłaś pijana to chyba najgorsza wymówka jaka może być,wiesz byłam pijana nie wiedziałam co robię to najgorsze,siositra będzie zła ale może zrozumie trzymaj się

17

Nie bede Cie krytykowac, bo to i tak nic nie da a poza tym stało się juz. trzeba teraz wymyslic co zrobic. Napewno bedzie to trudne dla Ciebie, ale musisz jej powiedziec, kochasz ja napewno i niechcesz żeby wyszła za kogos takiego.; Pewnie nie bedzie z Toba chciała rozmawiac przez dłuzszy czas, ale za to co zrobiłaś chociaz tyle mozesz zrobić że otworzysz jej oczy.

18 Ostatnio edytowany przez nokia (2009-09-27 11:48:59)

A ja dziewczyny osądzać nie będe- po i po co?
Stało się i nic to nie zmieni.

zawsze uważałam że to osoba która ma kogoś ma pamiętać o tym że powinna zachować lojalnośc...a nie ta druga że ona ma kogoś.
Wiadomo w tym wypadku doskonale wiedziałąś kim jest ten o to pan smile ale byłaś w stanie patologicznego upojenia) które wyłącza nieraz świadomość smile
Jeżeli ten oto facet wiedział co robił- był w miare świadomy to wydaje mi się ze ja bym się przyznała na Twoim miejscu. wiem to trudne...ale jezeli on świadomie umial przespać się z siostrą swojej dziewczyny- to nie wiadomo ile ma jeszcze innych na koncie. Szkoda siostrze manować życie na takiego typka smile

19

już wystarczająco oboje skrzywdziliście Twoją siostrę. na pewno na to nie zasłużyła. znienawidzi Cię, jego zapewne zostawi ale przynajmniej nie będzie żyła za kotarą kłamstwa..

jeśli Ty tego nie zrobisz.. to on może w przyszłości kontynuować skoki w bok, jeśli nie wahał się przespać z Tobą, to zrobi to z każdą inną.. nie pozwól jej skrzywdzić bardziej, nawet jeśli będzie Cię to kosztowało koniec Waszych siostrzanych relacji

a w ogóle to osobiście mam obrzydzenie do tego do czego posunęłaś się z nim.. alkohol niczego nie tłumaczy. rodzina jest świętością, a to do czego się dopuściłaś to po prostu jest okropne.. mam nadzieję że więcej nikogo tak nie skrzywdzisz, ani że los nie ukarze Cię za to w podobny sposób..

20

Powiedz siostrze. Ona powinna wiedziec, nie mozesz patrzec bezczynnie jak sie pakuje w malzenstwo z tym typem. Byloby ci jeszcze gorzej z tym, on bylby czescia waszej rodziny. Porozmawiaj z siostra jak najszybciej, zanim on sie przyzna i przedstawi swoja wersje wydarzen.

Siostra bedzie zla, bedzie sie czula podwojnie zdradzona, ale wierze ze z czasem podziekuje ci za szczerosc.

Ty dziewczyno nie pij, kontroluj to, co robisz. Dla wlasnego dobra.

21

szirina napisał/a:

ja bym wolała od mojej siostry usłyszeć coś takiego niż wyjść za mąż za kogoś takiego jak ten facet.
siostra i tak będzie chciała ciebie zabić, ale po czasie doceni to że uratowałaś ją przed małżeństwem z nic nie wartym idiotą. powodzenia i życzę aby się wszystko poukładało

Naprawdę ?  Bardziej żałosnej i pokrętnej logiki wymyślić już się nie da.

A teraz włącz jakieś układy odpowiedzialne za obiektywny osąd i ocen jedną miarą postępek jej i jego.
Według mnie, ona i on , to dwie siebie warte ,pozbawione uczuć wyższych,szuje.

pozdrawiam

22

Zbysiu napisał/a:
szirina napisał/a:

A teraz włącz jakieś układy odpowiedzialne za obiektywny osąd i ocen jedną miarą postępek jej i jego.

pozdrawiam

dokladnie jest tak jak piszesz,mnie jednak wydaje sie ze to jakas marna prowokacja ,nie wierze ze sa tacy ludzie

23

A może lepiej jak bym go namowila na rozstanie z nia? Może to by było lepsze?Boję sie, że jak powiem jej a on ja jakos przemagluje to dalej bedzie z nim a ja będę wróg nr 1. Ona bardzo jest za nim, święcie wierzy, że jest najlepszy na świecie. Co myślicie?

24 Ostatnio edytowany przez apoteoza23 (2009-09-27 13:48:26)

Najlepiej zwalić wszystko na alkohol, potrzebę chwili i wrócić do normalności. Mało osób tak robi? Bardzo dużo, ponieważ łatwiej jest wytłumaczyć chwilową słabość promilami we krwi, niż przyznać się. Tylko że nawet alkohol nie jest w stanie pozwolić zapomnieć o tym, że to facet Twojej siostry więc nie ma co siebie usprawiedliwiać bo nic nie tłumaczy tego co zrobiliscie.

no prosze Cię, nabroiłaś to teraz chcesz przekonac faceta swojej sis żeby od niej odszedł bez słowa wyjasnienia? To wpakujesz ja w poczucie winy, będzie się zastanawiała co zrobiła nie tak, że on odszedł a Ty będziesz zgrywac wtedy jej przyjaciółkę? Gdy będzie ona sie bezpodstwanie obwiniac Ty będziesz ją poklepywała po ramieniu i mówiła że wszystko będzie dobrze?

25

Zbysiu napisał/a:
szirina napisał/a:

pozdrawiam

nie mnie oceniać osoby !!!!!!!! pyta się co zrobić to poradziłam od tego jest to forum.

26

Ktosia, a czym się martwisz bardziej? tym że to Ty okażesz się być tą złą, która zaciągnęła "świętego" chłopaka siostry do łóżka, czy może tym że siostra będzie do końca życia zdradzaną, kobietą żyjącą u boku faceta który ją zdradził, i siostry która zamiast wspierać, chronić i szanować wbiła jej nóż w plecy?

postaw na szali wszystko co się wydarzyło i to co się wydarzy jeśli siostra nie dowie się o tym wydarzeniu.. ona powinna wiedzieć, jeśli nie od niego to od Ciebie, bez względu na konsekwencje..

27

Niby po co mówić??? Skoro zrobiłaś tak, a nie inaczej, to sama się z tym męcz, a nie jeszcze siostrze chcesz serowoać przykrość. A jeśli facet jest takim draniem, ze zdradza swoją dziewczynę, to prędzej czy później ona sie dowie. Oby tylko dzieci za predko nie mieli:/

28

a moim zdaniem powinna powiedzieć i ostrzec siostrę nawet kosztem tego że jej siostra może ja znienawidzić...przynajmniej się dziewczyna na minę nie nadzieję...a co do dzieci...w ogóle nie powinni ich mieć...jak za parę lat wyjdzie szydło z worka to będzie bardzo trudno się rozstać sad

29

reszka napisał/a:

A jeśli facet jest takim draniem, ze zdradza swoją dziewczynę, to prędzej czy później ona sie dowie.

No właśnie chyba lepiej prędzej niż później...

30

elviska18 napisał/a:

ja zgadzam się z sziriną. powinnaś powiedzieć siostrze o tym, co się wtedy wydarzyło. gdyby chłopakowi bardzo zależało, nie przespałby się z Tobą.

a gdyby siostrze zależało na siostrze i jej uczuciach, nie przespałaby się z jej chłopakiem.....

31

Dziękuję Wam wszystkim za porady a nawet za krytykę (choć dobrze wiem że źle zobiłam). Teraz muszę sie nad tym mocno zastanowić by wszystko odkręcić. Pozdrawiam

32 Ostatnio edytowany przez Zbysiu (2009-09-27 23:19:44)

elviska18 napisał/a:
Zbysiu napisał/a:
elviska18 napisał/a:

ja zgadzam się z sziriną. powinnaś powiedzieć siostrze o tym, co się wtedy wydarzyło. gdyby chłopakowi bardzo zależało, nie przespałby się z Tobą.

a gdyby siostrze zależało na siostrze i jej uczuciach, nie przespałaby się z jej chłopakiem.....

czytaj uważnie!

ktosia napisał/a:

Teraz troszke za duzo wypilam i pamietam tylko takie urywki co się działo. I pamietam coś o czym ciągle myśle. Poszliśmy spać. I pamietam że sie całowalismy i sie kochalismy. Rano wszystko pamietałam jak przez mgłe. On powiedzial mi ze nie był taki pijany by nie wiedziec co robił. I stwierdził byśmy nikomu nie mówili. A teraz mi jest głupio spojrzec na niego i siostre jak są szczęśliwi, źle sie czuje po tym. Z jego strony wynikła ta sytuacja chyba.

moim zdaniem to on jest winny tej sytuacji (fakt, Ktosia przeholowała z alkoholem, ale to już inna sprawa). mając dziewczynę, z którą planował wspólną przyszłość, poszedł do łóżka z jej siostrą! i nie zgadzam się z dziewczynami, które mówią, żeby lepiej nie mówić nic siostrze, bo potem się może okazać, że ona wyjdzie za tego drania, a on ją zacznie po ślubie zdradzać. lepiej by poznała teraz prawdę o swoim lubym. prawda zawsze wyjdzie na jaw.

Dziewczynko, to oczywiste że winny jest facet , a nie ta wyrodna siostra !!! Zawsze wszystkiemu winni są faceci, nigdy wy kobiety !!.  Nawet wówczas gdy są zaobrączkowani,mają żony i rodziny a wy wskakujecie im do łóżek. Kiedy zdradzacie, winni są faceci których zdradzacie ( bo o was nie dbali) i winni są ci z którymi ich zdradzacie ( bo was uwiedli), a wy zawsze takie biedne i skrzywdzone :-)....
Nawet nie śmiałem przypuszczać, że możesz pomyśleć inaczej, że mogłabyś zakwestionować ten "niepodważalny" dowód jakim są słowa tej "uczciwej", "skrzywdzonej i "wykorzystanej" przez okrutnego faceta, biednej siostrzyczki. Słowa, iż rzekomo była bardziej pijana niż on.
:-)

33

Ktosia pomysl jak chcialabys by zachowala sie Twoja siostra, ktora przespala sie z Twoim facetem? (zalozmy, ze doszlo by do tego) chcialabys byc caly czas oszukiwana?

Dlaczego ludzie sa czasem tacy bezmyslni...

34 Ostatnio edytowany przez zrezygnowanaaa (2009-09-28 10:37:14)

Dla mnie ten wątek to prowokacja, wierzyć mnie sie nie chce ,że tacy ludzie istnieją .Najgorsze,że starasz sie głupio  w sposób niedojrzały tłumaczyc i zasłaniać alkoholem-wstyd!!!!!!!
Jesteś taka samo winna jak pan ktoś!!!!!!Weź odpowiedzialność za swoje czyny uświadom siostre jakie ma "wsparcie" w Tobie i za jakiego gada zamierza wyjść.
A my sie wszyscy dziwimy ,że obcy sobie ludzie wykręcają takie numery ,jak tu własna rodzona siostra i najbliższa osoba.............dla mnie szok

35

powinnaś powiedzieć jak najszybciej, pomysl, że będziesz kiedyś na jakiejś imprezie z dużą ilością alkoholu
wypijesz tak jak wtedy i pijana powiesz siostrze, jakiego ma kochanego faceta
albo powiesz to komuś innemu i siostra dowie się od innych?
wyobrażasz sobie, co by mogło być po takiej sytuacji
lepiej niech siostra dowie się teraz od ciebie i nawet jak cię za to znienawidzi
moze to wiele zmienić w waszych relacjach, ale bedziesz wiedziala na czym stoisz
chlopak moze już pochwalił się komuś, że zaliczył obie siostry, co wtedy?
jesli nie będzie chciała cię słuchać po tym, to napisz jej list, próbuj w inny sposób do niej dotrzeć

ten facet spróbował z siostrą dziewczyny i ona o tym nie wie, to będzie próbował z obcymi, bo się nie znają i nie wyjdzie na jaw. skrzywdzisz ja teraz, albo on może bedzie ją krzywdził przez całe życie przelotnymi romansikami itp.

36

niki ma racje, lepiej żeby dowiedziała się od Ciebie niż od innych... moim zdaniem nie czekaj tylko powiedz jej prawde.

37

Powem Ci tylko jedno. Kłamstwo ma krótkie nogi i prędzej czy później wszystko i tak się wyda. Miej cywilną odwagę przyznać się. Może będzie szansa że kiedykolwiek Ci wybaczy.

38

ja nawet nie chce się wypowiadać w tej sprawie. jest to dla mnie nie do ogarnięcia że można by było coś takiego zrobić. Mam siostrę starszą o 2 lata, która też z chłopakiem jest już długo, nie raz razem piliśmy, ale nawet do głowy by mi nie przyszło, żeby się z nim całować to tak jak bym całowała się z bratem OHYDA !!!!!!!!!!!!!!!!

39

ktosia- jak powiesz siostrze co sie wydarzyło , to zrujnujesz jej życie , ale jak jej nie powiesz to pewno jej przyszły mąż to kiedys zrobi . Jeśli masz sumienie to jej o tym powiedz .

Osobiście uważam , że spanie z przyszłym szwagrem to kazirodztwo !

40

masakra, nigdy bym nie zaczela Ci znowu ufac...oszlalalabym na miejscu Twojej siostry...z dwoch stron taki cios...ale jak sie tak postepuje trzeba sie liczyc z konsekwencjami, a klamstwo i tak ma krotkie nogi i chociazby w klotni on moze kiedys cos chlapnac ze sie z Toba przespal...i wtedy jeszcze wieksze bagno...niezle gowno...
a poza tym jakos odczuwam,ze az takich wyrzutow sumienia nie masz i czujesz sie niezbyt za to odpowiedzialna..tylko myslisz o tym, jak tu sie wybielic i zebys Ty wyszla na tym jak najbardziej krysztalowo...nie ma co oceniac, wiem, ale nie moglam sie powstrzymac bo i mi zrobiono kiedys podobne swinstwo i zostanie to do konca zycia we mnie...przegiecie

41

Szkoda słów..... Znienawidziłabym siostrę...

42

Przestań myśleć jak to załatwić żebyś ty wyszła na jak najmniej poszkodowaną bo nie chodzi o Ciebie. Boisz się to jasne ale najważniejsza jest twoja siostra. Zmierz się z tym co się stało. Mam siostry i wolałabym dowiedzieć się od niej niż od niego. Nie czekaj bo im dłużej to trwa tym gorzej ... dla wszystkich.

43

ktosia, przestań chronić własną osobę, spychając całą winę na przyszłego szwagra! Podobnie jak kilkoro osób wcześniej, uważam, że jesteś tak samo winna jak on, a może nawet bardziej. Nie bardzo chce mi się wierzyć w te opowiastki, kto ile wypił alkoholu. Poza tym, to Ty z nim chodziłaś na imprezy, a nie Twoja siostra-jego dziewczyna? Wszystko brzmi bardzo żałośnie. Jednak pamiętaj, że on na razie jest tylko jej chłopakiem, a Ty jesteś jej siostrą - zadałaś jej cios prosto w serce, więc poszukaj resztek godności i do wszystkiego się przyznaj.

44

1. Nie sądzę aby ten wątek był prowokacją - mało to większych dziwactw na świecie? Nie wiem co jeszcze może mnie zaskoczyć... Poza tym nie sądzę, żeby to był taki odosobniony przypadek.

2. Ktosia: postąpiłaś bezmyślnie - to każdy Ci powie.

3. Alkohol - niczego tym się nie da usprawiedliwić. A jak się chce pić to trzeba UMIEĆ to robić.

4. Koleś - wykorzystał sytuację, co tu dużo gadać. Krótko mówiąc załatwił Was obie. I tak sobie pójdzie szukać innych babek (chyba jest tego świadomy albo sorki za obrazę liczy na głupotę Twoją lub siostry i jednak zostanie) Was zostawiając skłócone na śmierć i życie.

5. Ty i siostra - dla waszego zdrowia psychicznego musicie tą wiedzą się podzielić. Moim zdaniem nie masz innego wyjścia jak jej o wszystkim powiedzieć. Kłamstwo wcześniej czy później wyjdzie na jaw. W zależności jakie są wasze relacje może się okazać, że siostra Ci wybaczy i zaakceptuje taki fakt, ale ograniczone zaufanie do Ciebie pozostanie w niej na długo.

6. Zasady: niestety zachowałaś się jak bez zasad, ale należy zawsze dać szansę rehabilitacji. Człowiek jest ułomny i popełnia błędy. Musi mieć więc szansę ich naprawienia. Jeśli nie chcesz się znienawidzieć do końca życia bierzesz wszystko na klatę i trudno bez względu na to co się stanie walisz prawdę prosto w oczy.

I na koniec ktosia: mało co Cię usprawiedliwia. Ale nie jest to koniec świata. To dość bolesny błąd młodości, z którego na pewno wyciągniesz wnioski. Całe życie przed Tobą i wiedz, że życie to nie tylko zabawa, to także a może przede wszystkim szkoła przetrwania

45

Don Pero bardzo dziekuje Ci za ten wpis. Pozdrawiam

46

usłyszałaś słowa krytyki, słowa wsparcia a jednak dziękujesz tylko jednej osobie, dlaczego mnie nie dziwi że ta osoba jest facetem?? świadczy to o tym że chyba bez potrzeby dziewczyny się wysiliły żeby Cie wesprzeć...

47

Lepiej być nieszczęśliwym i wiedzieć, niż być szczęśliwym i żyć w nieświadomości.

48 Ostatnio edytowany przez Emilia (2009-10-06 16:18:39)

Haaaa zgadzam sie, że to co zrobilaś jest obrzydliwe lecz do tanga trzeba dwojga!więc chlopak też do niczego.... siostra jak najbardziej również .. Boże jak by mi sie cos takiego przydażyło to chyba bym oszalała!moim zdaniem chłopak nie dojrzały i to bardz

49

apoteoza23 napisał/a:

usłyszałaś słowa krytyki, słowa wsparcia a jednak dziękujesz tylko jednej osobie, dlaczego mnie nie dziwi że ta osoba jest facetem?? świadczy to o tym że chyba bez potrzeby dziewczyny się wysiliły żeby Cie wesprzeć...

Przepraszam bardzo ale za co ma dziękować? Za to obrzucanie mięsem,wyzwiska (między wersami) i przesadne reakcje typu" Boże jakie to obrzydliwe"," Ja bym czegoś takiego nie zrobiła" i blablabla? Uważam że z krytyką przesadziliście. W końcu założycielka tego postu nie chwali się tu swoim wyczynem! Żałuje tego!
Czepiliście się alkoholu...to jak wam miała to przedstawić? Była impreza, przeholowała z % co może się zdarzyć każdemu, wywiązała się taka sytuacja jaka wywiązała.
Zdarzają się takie rzeczy i dziwi mnie zaskoczenie u innych...w jakim  świecie żyjecie? Widać tu ewidentnie winę chłopaka. Winą autorki tematu jest jedynie to że za dużo wypiła, wnioskuje że nie była wstanie nad sobą panować, myśleć trzeźwo. Wiadomo co można robić po pijaku...
Ktosi potrzebne jest wsparcie, a nie wasze marne potępienie, świętoszki. Jeżeli tak was razi ten temat to do widzenia. Nie wypowiadajcie się w nim.
Co jej po potępieniu i krytyce?
Znacie to: "Kto z was jest bez grzechu, niechaj pierwszy rzuci kamień" ? Jak tak to nie muszę nic tłumaczyć.

Ktosia powiedz siostrze o wszystkim. To już od Ciebie zależy jak jej to przedstawisz. Nie idź z tym jednak do tego chłopaka! Bo jeszcze tak się wycwani że będzie jeszcze gorzej....?Na początku siostra będzie zła....ale z czasem wybaczy.
Trzymaj się :)

50

Angua proszę Cię czytaj uważniej!
1)"Przepraszam bardzo ale za co ma dziękować?"- jakbyś czytała uważniej to byś zauważyła komu podziękowała.
2)Nie wszystkie osoby ją skrytykowały ale jak widać tego tez niezauważyłaś. Zobacz posty kaszmirki, agi2448, sziriny, majorki, noki, naomi i innych dziewczyn czy te posty obrażały ktosię? One starały pomóc jej rozwiązać tą sytuację!
3)"Była impreza, przeholowała z % co może się zdarzyć każdemu.."- o tuż nie każdemu! wyrażaj się we własnej osobie
4)Jak ktoś nie umie panowac nad tym co robi to lepiej niech nie pije.
5)"Wiadomo co można robić po pijaku..."- jak człowiek zabije pod wpływem alkoholu tez będziesz go bronić?
6)"Ktosi potrzebne jest wsparcie, a nie wasze marne potępienie, świętoszki. Jeżeli tak was razi ten temat to do widzenia. Nie wypowiadajcie się w nim." na forum kazdy ma prawo wyrażać swoją opinię czy Ci się to podoba czy nie

51

apoteoza23, widoczniej nie podoba Ci się opinia innych... już moja Ci się nie podobała, teraz nie podoba Ci się opinia Angui...
A mi się nie podoba Twój stosunek do spraw. Twoje posty są pisane agresywnym językiem.
1. To czemu się czepiałaś, że podziękowała tylko facetowi, skoro wcześniej dziękowała innym? Czyżbyś nie prześledziła wątku i pisała bez zastanowienia?
2. mimo to krytykowała ją znaczna większość i widząc to, mimo że jestem przeciwny zdradom i uczestniczeniu w niej, jakoś nie widzę takiej winy ktosi. Ona nie uwiodła chłopaka, a jedynie nie miała sił się bronić czy na tyle trzeźwo myśleć, by mu odmówić.
3. Jako abstynent mogę powiedzieć, że i ja mam kiedyś szansę przecholować, choć na chwilę obecną wydaje mi się to niemożliwe. "Tylko krowa nie zmienia poglądów", jak słyszałem.
4. Rozwiązanie proste i niemożliwe. Aby było możliwe, potrzebna byłaby całkowita abstynencja wszystkich na świecie. Zawsze się znajdzie ktoś, kto sprawdzi na ile może sobie pozwolić, pijąc więcej niż może sobie na to pozwolić.
5. By zabić nie wystarczy sam alkohol, a jeszcze wsiadanie za kółkiem lub sięgnięcie po broń. A tutaj ktosia nie uwiodła, więc nie "sięgała po broń".
6. aż chce mi się cytować Ciebie "i vice versa!", ale upodobniłbym się do Ciebie. Jedynie mogę powiedzieć, że na forum powinna panować kultura i, przynajmniej według mnie, forum nie powinno być miejscem gdzie "piszę co chcę, bo i tak mnie nikt nie zna", a powinno być "piszę, bo mam do przekazania coś wartościowego poza zgnojeniem kogoś innego".

Wracając do tematu, również uważam, że ktosia powinna powiedzieć to siostrze, bo jeżeli jej chłopak zdradził z siostrą, to może nie mieć nic przeciwko kolejnym zdradom. Fakt, na 99% zniszczy to ich związek (1% szansy na wybaczenie daję), ale lepiej, by runął po wylaniu fundamentów, niż po wstawieniu ostatniej cegły w związku.*

*na metafory mi się zebrało.

52 Ostatnio edytowany przez apoteoza23 (2009-10-03 10:25:20)

Galicjanin ja nie napisałam tego językiem agresywnym choć może tak wyglądać, ale to że tak to sie przedstawia to nie znaczy że tak jest. Jak ktoś chce odebrać moje argumenty jako agresywne to i tak je odbierze. No ale cóż nikt nie zobaczy mojej mimiki twarzy itd itp.
Nigdy nie będę potrafiła zrozumiec osób które piją do takiego stopnia że nie wiedzą co robią. Dlaczego ludzie nie potrafią uczyc się na cudzych błędach? Dalczego tkwia w przekonaniu że to się przytrafi każdemu tylko nie mi? ile jest przypadków że po alkoholu rodzą sie niechciane dzieci( no właśnie mam nadzieje że ktosia się zabezpieczyła a jak nie ona to on zadbał o to), wsiadanie za kółko po pijaku. Zawsze nie kontrolowanie własnych zachowań kończy się źle!
z resztą on jej nie wykorzytał, ktosia nie napisała ze ją zgwałcił, że ona tego nie chciała zrobić wiec była na tyle swiadoma że wiedziała co robi i że chciała tego więc wobec tego wina lezy po obu stronach

Postaraj się dbać o zasady ortografii. Przeglądarka przed dodaniem postu powinna na czerwono podkreślać słowa z błędami i po kliknięciu na słowo prawym przyciskiem myszy - sugerować prawidłową pisownię.
Pozdrawiam
Moderator

53 Ostatnio edytowany przez Galicjanin (2009-10-03 15:18:41)

Na tyle świadoma, że tego chciała, na tyle nieświadoma, by tego nie odmówić. Strasznie wąski zakres (nie)świadomości. Fakt faktem, ktosia nie jest święta, ale brak odmowy to nie uwodzenie. Jeżeli jakiś zwyrodnialec da tabletkę gwałtu dziewczynie, to winić dziewczynę za to, że potem nie broniła się i mu dała? Tu jest tylko taka różnica, że odpowiednik tabletki gwałtu (alkohol) został zażyty przez dziewczynę świadomie i to tutaj jest wina ktosi. Od początku historia mi tak przypominała tą z tabletkami gwałtu.

Do tego nie odpowiedziałaś na punkt 1 z poprzedniego postu...

EDIT:
Do moderatora powyżej: Nie każda przeglądarka ma taką opcję. Proponuję przejść na Firefoxa. Ironia, że taką uwagę dostała osoba, która komuś innemu kazała pisać ze słownikiem na biurku.

54

Ktosia napisała w pierwszym poście:

ktosia napisał/a:

Ostatnio zostalam zaproszona na piwko do chłopaka mojej siostry ..

No i tu jej wina. Poszła sama do domu chłopaka swojej siostry. Byli sami!! Chyba znaczki chciał jej pokazać, a ona bidulka taka niewinna...

55

Rozumiem, że zaproszenie na piwo to jest dla Ciebie oczywista propozycja "przygodnego" seksu, tak?
Pisze też

ktosia napisał/a:

Ja z nimi wczesniej imprezowalam czy spędzałam czas.

więc nie spodziewała się, że tym razem tak się to zakończy.

56

koma5 napisał/a:

Ktosia napisała w pierwszym poście:

ktosia napisał/a:

Ostatnio zostalam zaproszona na piwko do chłopaka mojej siostry ..

No i tu jej wina. Poszła sama do domu chłopaka swojej siostry. Byli sami!! Chyba znaczki chciał jej pokazać, a ona bidulka taka niewinna...

A pomyśl droga Komo5, ile jeszcze takich "filatelistycznych" wizyt przed nią? Wszak młoda jest. Znowu jej będą alkohol (czyli praktycznie tabletkę gwałtu jak napisał kolega abstynent) siłą do ust wlewać...
Strzeżcie swych lubych, znajomi owej "skrzywdzonej" przez demona w męskiej skórze....
smile

Proszę, dostosuj język oraz formę pisania do kultury panującej na Forum.
Pozdrawiam
Moderator

57 Ostatnio edytowany przez koma5 (2009-10-03 14:06:46)

Galicjanin napisał/a:

Rozumiem, że zaproszenie na piwo to jest dla Ciebie oczywista propozycja "przygodnego" seksu, tak?
Pisze też

ktosia napisał/a:

Ja z nimi wczesniej imprezowalam czy spędzałam czas.

więc nie spodziewała się, że tym razem tak się to zakończy.

Z NIMI było. Teraz poszła tam sama.

Galicjanin...bądź poważny - zaproszenie na piwo nie równa się przygodny sex, ale z niektórymi ludźmi na piwo nie chodzę, zwłaszcza we dwoje do jego domu.

58 Ostatnio edytowany przez Galicjanin (2009-10-03 15:40:01)

koma5, czyli miała czas, by w pełni zaufać. W końcu 4 lata się znali.
[EDIT]Zwłaszcza nie chodzisz do tych, którym ufasz, jak poszła ktosia...[/EDIT]

Zbysiu, podaj mi różnice między wypiciem zbyt dużej ilości alkoholu a zażyciem tabletki gwałtu? I to i to ogłupia. Czytając wątek miałem wrażenie, że czytam wspomnienia kobiety po tabletce. Czy ja pisałem, że jej wciskali, biednej, ten alkohol? Nie. I mówiłem, że tutaj jest jej wina, że sama piła. Demon w męskiej skórze? Był na tyle trzeźwy, by wiedzieć co robi, o czym powiadomił ktosię. Chyba określenie trafne. Zauważyłem, że strasznie się Tobie nie podoba jak to dziewczyny obwiniają facetów za zdrady, ale to nie powód, by tutaj/wszędzie bronić faceta. Też widzę, że niezależnie kto zdradził, obwiniają za to faceta, też widzę wtedy winę u dziewczyn. Ale do każdej sprawy podchodzę indywidualnie i tym razem widzę największą winę "wystarczająco trzeźwego" chłopaka.

59

Galicjanin przepraszam masz rację co do podziękowań ktosi za co również przepraszam ktosię.

60

apoteoza23, jestem zaskoczony. I to od tej dobrej strony. Nie każdy potrafi przyznać się do błędu.

61

Ja także uważam, że jak najszybciej powinnaś powiadomić siostrę. Oczywiście nie tak z grubej rury, ale jakoś spokojnie (na ile się da) i łagodnie uświadomić jakiego podłego ma faceta... Nie wiem- ale może to również dotrzeć do Twoich rodziców (co uważam za bardzo możliwe) i niestety musisz się z tym liczyć. Spił Cię, mało co pamiętasz- to Twój duży atut- w sensie że koleś wykorzystał sytuację...

Oj, życzę powodzenia i wyciągnięcia wniosków na przyszłość.

Pomyśl też jak Ty byś się poczuła na miejscu siostry... niefajnie co?

62

Hej Ktosia!! Gdzie jesteś?? Odezwij się!!

63

nieważne jaka była sytuacja, po wypiciu wielkiej ilości alkoholu, po zażyciu tabletki gwałtu, świadoma albo i nie
chodziło o to, czy powinna powiedzieć siostrze, nie usprawiedliwi jej w tym momencie nic, bo siostra ją zna lepiej niż my. to ona zdecyduje, co zrobić dalej
ja uważam, że powinna powiedzieć, zanim zrobi to ktoś inny

64

masz racje niki w 100 procentach

65 Ostatnio edytowany przez yvette (2009-10-05 19:36:23)

Galicjanin napisał/a:

koma5, czyli miała czas, by w pełni zaufać. W końcu 4 lata się znali.
[EDIT]Zwłaszcza nie chodzisz do tych, którym ufasz, jak poszła ktosia...[/EDIT]

Zbysiu, podaj mi różnice między wypiciem zbyt dużej ilości alkoholu a zażyciem tabletki gwałtu? I to i to ogłupia. Czytając wątek miałem wrażenie, że czytam wspomnienia kobiety po tabletce. Czy ja pisałem, że jej wciskali, biednej, ten alkohol? Nie. I mówiłem, że tutaj jest jej wina, że sama piła. Demon w męskiej skórze? Był na tyle trzeźwy, by wiedzieć co robi, o czym powiadomił ktosię. Chyba określenie trafne. Zauważyłem, że strasznie się Tobie nie podoba jak to dziewczyny obwiniają facetów za zdrady, ale to nie powód, by tutaj/wszędzie bronić faceta. Też widzę, że niezależnie kto zdradził, obwiniają za to faceta, też widzę wtedy winę u dziewczyn. Ale do każdej sprawy podchodzę indywidualnie i tym razem widzę największą winę "wystarczająco trzeźwego" chłopaka.

Chłopie, daj już spokój. Masz tendencje do wmawiania , że czarne to białe i na odwrót. Masz tendencje pisania o czymś czego nawet nie próbowałeś ( alkohol ). Demonizujesz ten środek i skutki jego działania, a przecież napisałeś , że jesteś abstynentem. No chyba, że jesteś abstynentem wtórnym :-).Tu nie ma się nad czym rozwodzić."Kochana" siostrzyczka cudzołożyła z "kochającym" chłopakiem swojej siostry i jest to karygodne zachowanie i nie ma na to żadnego usprawiedliwienia, dla niej jak i dla niego. Proste jak drut. Gdy powie o tym siostrze, ta z pewnością zareaguje jak powinna, byleby tylko do jakiejś tragedii nie doszło.
I nie pisz mi że "tutaj/wszędzie bronie faceta", bo śmiać mi się chce.
smile

Zbysiu, daruj sobie P.S. skierowane do Redakcji, nakłaniam do kontaktu mailowego. Na tym Forum od początku istnieje moderacja, a jeśli te zasady są nie do zaakceptowania to prawdę mówiąc miejsc w internecie jest wiele. Możesz być spokojny - jeśli uznamy, że istnieje taka konieczność, będziemy reagowały. Pozdrawiam. Yvette

Posty [ 1 do 65 z 70 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » czy powiedzieć ?? spałam z chłopakiem siostry..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024