zdradził.... chciałybyście o tym wiedzieć ?? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » zdradził.... chciałybyście o tym wiedzieć ??

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 29 ]

Temat: zdradził.... chciałybyście o tym wiedzieć ??

Jesteście żonami, narzeczonymi, dziewczynami swoich facetów.... pewnego dnia, nocy partner robi skok w bok lub ma poprostu romans..... chciałybyście o tym wiedziec? Czy wolałybyście żyć w słodkiej niewiedzy? Jestem ciekawa.... Czy sprawdza sie w tym powiedzenie... czego oczy nie widzą temu sercu nie żal.. czy jednak wolałybyście wiedzieć, żeby ktos Wam powiedział (zaskładamy że on tego nie zrobi sam) otworzył oczy?

Ja powiem Wam gdy byłam w stałym związku ok 4 lat podejrzewałam, że cos jest nie tak... zaczełam podpuszczac znajomych i kiedys wyszło.... zdradził.... a co najlepsze dopiero po Naszym rozstaniu ludzie zaczeli mówic... według mnie troche za późno.... gdzie byli wczesniej?!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: zdradził.... chciałybyście o tym wiedzieć ??

Dla mnie przedewszystkim liczy się szczerość.I jestem na tak,chciałabym wiedzieć,bo jesli dowiadujemy się o tym od osób trzecich,boli to jeszcze bardziej.

3

tak tak Kasia.... ale zakładamy,że on Ci nie powie, i pytanie czy chciałabys sie dowiedziec od osób 3 czy nie wiedziec wcale?

4

Nawet najbardziej boląca prawda jest lepsza od słodkiego kłamstwa. Wolał bym wiedzieć na czym stoję. Ale po zdradzie nie ma powrotu- przynajmniej do mnie.

5

Normalne Majorka,że chciałabym wiedzieć nawet od tych osób trzecich,niż żyć w niewiedzy.Bo prędzej czy póżniej kłamstwo i tak wyjdzie.Ale jakbym miała wybierać żródło z którego miałoby to wyjść wolałabym dowiedzieć się o tym od partnera.

6

oczywiście że wolałabym wiedzieć! Nie wyobrażam sobie że wszyscy wszystko wiedzą a ja niby najbardziej zainteresowana nie wiem nic. Kazdy by się do mnie uśmiechał a za plecami mówił jaka to ja naiwna że nic niezauważyłam. Tylko fakt że dowiaduje się od kogos innego niż od partnera to było by poniżające i cios poniżej pasa ale wolę tak niż miałabym sobie rujnować życie i snuć plany z tą osobą. Co Cię nie zabije to wzmocni!

7

PRAWDA!!!
Nawet gdyby miala bolec jak nie wiem co!!!

8

Z reguły jestem przekonana, że chciałabym o takiej zdradzie wiedzieć. Że oczekiwałabym od swoich przyjaciół w ten sposób rozumianej lojalności. Że chciałabym mieć prawo wyboru, weryfikacji tego, jaki jest mój partner.

Natomiast znam wiele kobiet, które wolą nie wiedzieć i nietrudno mi zrozumieć ich powody. Czasami sprawy się komplikują, na świecie oprócz nas i partnera są jeszcze nasze dzieciaki, a jego skok w bok zdecydowanie rujnuje wizję wspólnej, kochającej się rodziny. I teraz dopiero jest dylemat, czy o jednorazowym wyskoku chciałabym wiedzieć, czy - zakładając, że partner tego nie powtórzy - nie wolałabym, żeby zachował to dla siebie?

Podsumowując, na ten moment swojego życia chcę znać prawdę. A jak to by było za kilka lat? Nie wiem. Na dwoje babka wróżyła.

9

Myślę, że powiedziałby mi o tym. Bądź co bądź to co ja zrobiłam to w pewnym sensie zdrada. O pierwszej sprawie łagodniejszej powiedziałam od razu. O innej później... był wściekły. P chwili zadzwonił i powiedział, że to nie koniec, ale nie chce się ze mną jutro (wtedy ) widzieć. I tak wyszło jak wyszło i się widzieliśmy. Kochamy się nadal.
A i ja chciałabym wiedzieć, znać powód. gdyby powiedział, że z miłości. Odeszłabym, bo wtedy po co ja, jeśli z upicia (co się nie zdarza żeby pił gdzieś beze mnie ), wybaczyłabym.

10

Ja bym chciała wiedzieć. Pewnie bym wybaczyła bo sama to zrobiłam, a nawet bym się lepiej poczuła. Zanim ja to zrobiłam, wiedziałam, że jedna z moich koleżanek próbowała się dobrać do mojego ślubnego. Skończyło się tylko na pocałunku, ale i tego nie mogłam przeżyć. Oczywiście dowiedziałam się od kogoś. Stwierdziłam, że poflirtować to i ja mogę, a resztę już znacie....Zależy czy to się staje pod wpływem chwili czy jest to na dłuższą metę....

kasiamruczek1 napisał/a:

Dla mnie przedewszystkim liczy się szczerość.I jestem na tak,chciałabym wiedzieć,bo jesli dowiadujemy się o tym od osób trzecich,boli to jeszcze bardziej.

mąż:

Szczerość jest najważniejsza i lepiej powiedzieć samemu niż to ukrywać, zależy też kto ma jaki charakter- ja powiedziałem żonie i tego nie żałuję - szkoda tylkoże tak późno o tym powiedziałem.

Prawda nawet najgorsza boli mniej niż najmniejsza tajemnica

12

Nie chciałabym dowiedzieć się od osób trzecich. Znajomi mojego męża wiedzieli ale nikt nie puścił pary z gęby. Nie mam do nich pretensji i cieszę się że nikt z nich nic nie powiedział. To nie jest wtedy kwestia lojalności wobec jednej lub drugiej strony tylko wobec siebie. W moim przypadku ( jak w wielu innych ) chodziło o rodzinę i nikt z nich nie chciał mieć na sumieniu moich dzieci a ja ich wcale za to nie winię. Wszystko i tak prędzej czy później wychodzi na jaw. Ja też wiedziałam o zdradzie mojej koleżanki ale nawet do głowy mi nie przyszło informować o tym jej męża. Nikt nie powinien wtrącać się w niczyje życie. Nienawidzę zdrady i brzydzę się nią ale to nie do mnie należy rola " życzliwego ".

13

Gdyby to był jednorazowy skok w bok to wiedzieć bym nie chciała...natomiast jeżeliby zdradzał mnie nagminnie to tak.Chyba nie ma nic gorszego jak życie w nieświadomości,że jest się zdradzaną.Pozostaje jeszcze kwestia czy chciałabym dowiedzieć od osób trzecich...na pewno nie...wolałabym to usłyszeć od męża.
Ja osobiście też nie poinformowałabym o zdradzie o której bym wiedziała...każdy jest kowalem swego losu...często też bywa,że potem partnerzy się godzą a informator pozostaje wrogiem...nawet jeśli do tej pory był przyjacielem.

14

chcialabym wiedziec,tzn wolalabym zeby znajomi jednak powiedzieli mi o tym,ale najczesciej jest niestety tak,ze wszyscy wiedza oprocz Ciebie,ale nikt nie powie Ci o tym wprost.
Nigdy nie wybaczylabym zdrady.Nie wazne,czy bylby pijany(tak jak jak pisze CookieBitch) bo czlowiek ktory jest pijany pokazuje swoja prawdziwa twarz.To nie zadne usprawiedliwienie.Czy tez zdradzalby mnie dlugo - to i tak nie byloby szans na wybaczenie.A nawet jakbym wybaczyla,to nie potrafilabym zaufac ponownie i to by zakonczylo nasz zwiazek.
Mysle,ze gdybym zostala zdradzona,to on nie moglby spojrzec mi w twarz.Ja wyczytalabym do razu,ze jest cos nie tak.On podkuliby ogon i czekal co zadecyduje.
Och,dobrze,ze nie mam takich problemow.

15

jezeli bylaby to jednorazowa sprawa bo np sie upil to nie chcialabym wiedziec.
jezeli zwiazal by sie z kims na dluzej to jak najbardziej chcialabym wiedziec- najlepiej od niego ale jezeli powiedzialby mi ktos inny to bylabym szczesliwa ze ktos otworzyl mi oczy

16

ja bym chciała wiedzieć i napewno bym odeszła..

17

wolę wiedzieć niż żyć w kłamstwie nawet od osób trzecich jesli on jest takim tchórzem by sie nie przyznać osoba która zdradza to  jest NIKIM i do kitu

18

Też wolałabym wiedzieć. Majorka, to Twój kolejny wątek o zdradzie. hmm Uwierz, szczęście też istnieje.

19

Celia wierze... smile

20

podobno czego oczy nie widzą tego sercu nie żal, nie wiem czy chcialabym wiedzieć, jeśli bylby to jednorazowy skok w bok to nie, jeśli dlugi romans to tak. poza tym raz zostalam oszukana przez swojego faceta i wiem , że gdybym teraz o czyms się dowiedziala to bylby juz definitywny koniec.

21

Według mnie jeżeli ktoś dowiaduje się o zdradzie swojego znajomego to zamiast lecieć i paplać od razu jego partnerowi powinien najpierw spróbować przekoanać samego zainteresowanego do przyznania.
Nieraz widziałam takie sytuacje, i niestety byłam w nich tą "osobą trzecią", w których dziewczyna pytała "czy wiesz coś o tym żeby on mnie zdradzał?" a ja czułam, że wcale nie chce znać prawdy tylko usłyszeć ode mnie "nie, no co ty. jasne, że nie zdradza"...
Poza tym niestety w takich sytuacjach mało kto respektuje zasadę, że do posłańca się nie strzela za złe wiadomości - najczęściej winną okaże się lojalna przyjaciółka a zdradzający mąż uzyska wybaczenie - bo przecież żona kocha.

Zdrada...chyba nie ma zwiazku,czlowieka ktoryby przez ta zmore nie cierpial lub sam jej nie zadal...a wiedza...wiedza kazda i o wszystkim sprawia ze jestesmy madrzejszymi ludzmi...choc na pewno wiedza o tym ze jestesmy zdradzane to nieopisany bol tym bardziej z ust ludzi trzecich.ale wole czuc bol i zyc w swiadomosci choc tak okrutnej......chc znam kobiety ktore wola na odwrot  i tym kobieta wspolczuje z calego serca....ale coz charaktery i potrzeby ludzkie sa naprawde rozne

23

Chciałabym wiedzieć, ale nie od osób trzecich, tylko od mojego partnera. Gorzka prawda jest lepsza od kłamstwa. Przynajmniej na taki gest odwagi powinien się zdecydować

24 Ostatnio edytowany przez Roxana (2009-10-06 12:23:28)

Chciała bym wiedzieć , bo odpłaciła bym pieknym za nadobne !

25

Wiecie co.... naiwnie myślałam, ze znalazłam super faceta i problem zdrady mnie nie dotyczy, a tu niespodzianka.... I to nie dowiedziałam się od osób trzecich... tylko sprawdzając mu profil na NK. Dowiedziałam sie o wiele za dużo ale miałam pwność, ze to prawda... przecież tylko on pisze z jego własnego konta i to on ją zachęcał.... Gdybym dowiedziała się od kogos innego pewnie miałabym wątpliwości, bo gdyby zaprzeczył .... a teraz mam czarne na białym.... Gdyby sam mi powiedział może nie miałabym czasu by się uspokoic i zerwac z nim z klasą.... a teraz to ja jestem górą.... tylko, ze tak czy siak cholernie to boli...

26

yostynka napisał/a:

jezeli bylaby to jednorazowa sprawa bo np sie upil to nie chcialabym wiedziec.

Wedlug mnie nie gra tu roli, czy bylby pijany czy nie... Fakt bylby faktem, zrobil to i na zdradee nie ma ZADNEGO usprawiedliwienia, wybaczenia czy gdybania.....

TAK - chcialabym sie o tym dowiedziec
NIE - zdrady nie wybacze...

27

lenka napewno boli i jeszcze troche bedzie... ale sama przyznaj, że lepiej było sie dowiedziec i zakonczyć ta szopke..

28

lenka wspolczuje sad tez mialam jazdy z tym nk i tez moj facet duzo stracił u mnie przez to i klotnie byly itp.

Posty [ 29 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » zdradził.... chciałybyście o tym wiedzieć ??

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024