Wiem,że ludzie na forum mają poważniejsze problemy,ale strasznie mnie to gryzie.Wysłałam wiadomość do ważnej dla mnie osoby przez messengera na fb. Mineły dwa dni i mimo dostępności tej osoby brak znaczka,że wiadomość została wyświetlona (pokazuje się tylko strzałka w lewo). Czy jest cień szans,że wiadomość nie doszła? Najprościej napisać byłoby znowu do tej osoby,ale po prostu mi głupio.
Czy da się jakoś sprawdzić chociaż czy wiadomość doszła do adresata?
1 2014-08-07 19:40:35 Ostatnio edytowany przez majka068 (2014-08-07 19:43:22)
2 2014-08-07 19:43:29 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-08-07 19:44:06)
Jak nie ma Cie w znajomych to mogła trafic do folderu "inne", a nie często ludzie tam zaglądają.
Mysle, ze nie ma mozliwosci by nie doszła. To nie kobieta, to jest zautomatyzowane ![]()
Na pewno wysłało wiadomość. możesz na nią kliknąć dla peności, żeby pokazała się data i godzina wysłania.
4 2014-08-07 19:46:37 Ostatnio edytowany przez majka068 (2014-08-07 19:47:52)
Nie trafiła do spamu bo jesteśmy znajomymi, godzina wysłania i data się pojawia,nie mam tylko informacji,że odczytane.Zwykle ta osoba mi odpowiadała na wiadomości.Zastanawia mnie czy to możliwe,że wysyłając z komórki przez messengera mogła nie dojść.
Ja stosuje taki prosty manerw jak nie wiem czy doszło, czyli wpisuje sam znak zapytania w kolejnej wiadomosci.
6 2014-08-07 19:52:12 Ostatnio edytowany przez majka068 (2014-08-07 19:54:00)
W sumie to dobry pomysł:). ale czy komus sie zdarzyło kiedykolwiek,że wiadomość nie trafiła do odbiorcy?Koleżanka powiedziała mi,że jej się przytrafiła taka sytuacja dwa razy w messengerze,ale nigdy nie wiadomo czy ktoś po prostu nie odczytał specjalnie.
7 2014-08-07 20:55:36 Ostatnio edytowany przez karina1003 (2014-08-07 20:59:48)
Też jestem ciekawa,więc jak to jest?
Odczytal i ma Cie gdzies. Przykro mi.
Autorka pisze,że nie odczytał bo nie ma znaczka"odczytano".Pytanie brzmi czy kiedykolwiek widział wiadomość od niej.Parę razy zdarzyła mi się sytuacja,że był brak tego znaczka i potem brak reakcji, a zwykle ten znaczek po czasie pojawiał prędzej czy później.
Mysle, ze nie ma mozliwosci by nie doszła. To nie kobieta, to jest zautomatyzowane
Hahaha! Oplułam telefon.:D
A wracając do pytania: mógł nie odczytać. Ja już tak kilka razy miałam, że nie odczytałam wiadomości, zapomniałam o niej i nawet już mi przestało pokazywać, że mam jedną nie odczytaną, dopiero na fb w komputerze, po lewej stronie ekranu jest widoczne, że ma się jedną wiadomość. Wyślij mu znak zapytania, albo napisz coś w stylu: masz czas po pisać chwilę, pilne? Wtedy zazwyczaj ktoś od razu odpisuje. ![]()
Ja zazwyczaj jak nie chcę, żeby osoba która wysłąła mi wiadomość widziała, że ją odczytałam robię taki manewr, że jak mi wyskakuje powiadomienie o wiadomości na messengerze , to rozwijam to powiadomienie , ale nie klikam w tą wiadomość;p tym sposobem ja odczytuje wiadomość , a nie jestem zobowiązana do odpisania ![]()
Jak było w Twpoim przpadku możemy się tylko domyślać, jeśli Ci zależy wyślij "?" czy cos takiego;)
Mycha 91 ja robię dokładnie tak samo i sądze ze osoba o ktorej mowi autorka tez ta sztuke opanowala :-D.
Przecież bez problemu można przeczytać wiadomość, a potem dać "Oznacz jako nieprzeczytane" ![]()
Przecież bez problemu można przeczytać wiadomość, a potem dać "Oznacz jako nieprzeczytane"
W takiej sytuacji chyba tylko u Ciebie wiadomość będzie widniała jako nieprzeczytana,a adresatowi wyświetli się data i godzina odczytania
A jeśli pojawia się komunikat pod wiadomością WYŚWIETLONO. I to bez podania godziny. Komunikat wyświetla się od razu po wysłaniu wiadomości. Jak to rozumieć?