to jest zwykła historia jak powiedziałam tak i przyszły wątpliwości - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » to jest zwykła historia jak powiedziałam tak i przyszły wątpliwości

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: to jest zwykła historia jak powiedziałam tak i przyszły wątpliwości

Podczas ostatniego spotkania z moimi znajomymi mój narzeczony narobił mi wstydu. Dawno nie widziałam ludzi ze studiów, więc chciałam się z nimi spotkać. Nastawiłam go na to, że nie mam często okazji ich widzieć, coby na dystans potraktował to, że 'nie będę mu nakładać sałtek'. Na początku było ok, ale kiedy w ruch poszło kilka kieliszków i moi znajomi nie do końca zajęli się jego osobą, tak jak to sobie wyobraził rozpoczęło się show.... Najpierw rozczulił się i płacząc, mówił, że nie czuje, abym o niego dbała. Chwilę potem już z agresorem opuścił miejsce, nieznając miasta 'poszedł na spacer'. Zadzwoniłam do niego, poinformował mnie gdzie jest, więc tam poszłam. Zaczął obwiniać mnie, że jestem zupełnie inną osobą w ich towarzystwie i  tak się zaczęła się "kolejna część imprezy" przy czym z agresorem, bo on już rzucając przedmiotami zaczął udowadniać swoje racje. Byłam spokojna, nie wchodziłam z nim w dyskusje, tym bardziej, że pod wpływem alkoholu miał wiele do powiedzenia, co nie do końca pokrywało się z moim myśleniem. Całość skończyła się tak, że na drugi dzień i kolejny cały czas mnie przepraszał. Uświadomiłam go, że nie jest to pierwsza taka sytuacja i uprzedzałam go aby kontrolował alkohol. Oczywiście teraz przyznaje mi we wszystkim racje, ale ja już mam tego powoli dość. Gdzie leży granica? Nie chcę w nieskończoność tolerować tych samych błędów. Być może zahaczam o snobizm, ale chcę najzwyczajniej wyjść do ludzi i zachować klasę. Prosiłam go na boku, by przegryzł sytuację i porozmawiamy o tym później. Z jego wyliczeń wyszło mu, że lepiej jeśli problem rozwiąże przed publiką. Przy czym moi znajomi patrzyli na niego z politowaniem, a żegnając się ze mną pytali, czy jestem szczęśliwa?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: to jest zwykła historia jak powiedziałam tak i przyszły wątpliwości

Rozumiem częściowo zachowanie narzeczonego, gdyż sama w przeszłości doświadczyłam "olewania" mnie przez obecnego męża i jego znajomych, gdy odbywały się różne imprezy. Nie znaczy to oczywiście by zajmowali się tylko moją osobą, ale ponieważ traktowali mnie jak powietrze, czułam się beznadziejnie! Myślę że Twój narzeczony też tak się czuł. Błędem natomiast z jego strony było podejmowanie dyskusji z Tobą w czasie imprezy, a nie w cztery oczy.

3

Tematy rozmów były otwarte. Nikt nie izolował się od niego. Mógł najzwyczajniej się w nie włączyć.
Mieliśmy kilka podobnych kłótni, a kiedy nie mógł osiągnąć swojego celu, włączał w nie osoby trzecie, najczęściej z mojego bliskiego otoczenia. Jakby desperacko szukając w nich wsparcia. Ja natomiast problemy, które dotyczą nas chcę rozwiązywać w cztery oczy.
Mamy wykupione wakacje od piątku, planowaliśmy też odwiedzić jego rodzinę. Nie mam ochoty grać przed kimkolwiek super pary, kiedy tego nie czuję. Powiedziałam mu także, że rezygnuję z wakacji, bo najzwyczajniej chcę odpocząć, a nie męczyć się ciężką atmosferą.
Nie wiem czy dobrze robię, bo zdaje mi się, że prowadzę wszystko w kierunku rozstania.

4

jasnie panu nakładac sałatki?
czy on niemy że nie potrafi bawic się w towarzystwie?
nie narzucaj się,pózniej może byc tylko gorzej

5

On jest jakiś niedowartościowany.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » to jest zwykła historia jak powiedziałam tak i przyszły wątpliwości

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024