Moje Drogie czy orientujecie się może odnośnie taniego pakietu na Internet za granicę lub rozmow? mam telefon Samung Trend Galaxy, jade za granice i nie wyobrazam sobie nie kontaktowac sie z chlopakiem i rodzina, a nie chce zbankrutowac ![]()
dziekuje za wszystkie informacje:)
2 2014-07-18 19:34:17 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-07-18 19:36:35)
Po co ci platny internet? W wiekszosci hoteli, centrach handlowych, kawiarniach, centrach miast itp jest dostęp do darmowego wi fi.
Jeżeli nie wybierasz sie do Afryki lub na Syberie to najprawdopodobniej w hotelu będziesz miała wi fi.
Jade do pracy, tam gdzie bede mieszkac nie ma Internetu,stad myslalam o jakims pakiecie bo nie zawsze po tych 12 h pracy bede miala sily isc gdzies ,gdzie jest wifi ![]()
Ale ty chcesz w Polsce wykupić roaming lub cos w tym stylu?
To bez sensu i najdrozsza opcja z możliwych.
Nie wiem do jakiego kraju się wybierasz ale najlepsza opcja chyba w takim wypadku będzie zakup internetu mobilnego jeżeli będziesz miała dostęp do komputera/laptopa. Jeżeli nie to zakup karty SIM lokalnego dostawcy plus kartę do tanich rozmów do Polski.
Skoro telefon masz to tylko wymieniasz kartę SIM na tamtejszego operatora i dzwonisz.
5 2014-07-18 19:56:08 Ostatnio edytowany przez ziemniaczana (2014-07-18 19:56:27)
zależy gdzie jedziesz, gdzie bedziesz mieszkać.. Ale też uważam, że najrozsądniejsza opcja to kupić sim lokalnego operatora. Poszperaj po ofertach i sprawdź która wyjdzie ci w miarę tanio.
Jade do ANglii, nie biore komputera ani laptopa. Poszperam ,dzieki dziewczYNY! ![]()
7 2014-07-18 22:19:54 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-07-18 22:26:14)
Lee, w UK to chyba teraz karty na doładowanie zaczynają się chyba od 10 czy 15 funtów + 20 na pierwsze doładowanie żeby aktywować, dodatkowy internet w telefonie to około 5? za 500MB do tego karta na tanie rozmowy do Polski i rozmawiasz ile chcesz ![]()
Przykładowo ja z abonamentu place 1?/min do PL
a z tanich rozmów 1p na stacjonarny i 5p na komórkę.
Vodafone
O2
T-Mobile
Orange
Three
Virgin
Tesco Mobile
EE
Talkmobile
To są chyba wszystkie sieci w UK - na pewno coś wybierzesz w ofertach