O czym rozmawiać - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: O czym rozmawiać

Witajcie

Poznałem na portalu pewną dziewczynę która bardzo mi się podoba i wydaje się być interesującą kobietą. Ja mam 18lat ona 21lat i oboje szukamy stałego związku. Poprzedni jej trwał 3lata ale jej były wybrał imprezy i kolegów ogólnie moim zdaniem taki trochę koksu (z tego co mi o nim opowiadała). Rozmawiałem z nią ale niewiele bo było zbyt pózno. Pracuje w urzędzie i ma typowe kobiece zainteresowania (nie imprezuje jak ja bo wyrosła już z tego). Zapytałem się jej czy spotka się ze mną jak będzie gotowa, odparła że tak. Ale tak naprawdę niewiem o czym z nią rozmawiać o głównym powodem tego jest że niechce nić popsuć na starcie i nie wyjść na kompletnego kretyna. Zacząłem walczyć z nieśmiałością ale w pewnym momeńcie mam jakąś blokadę i niewiem co dalej robić.

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez sam_kam (2014-07-13 16:58:24)

Odp: O czym rozmawiać

Mam podobny problem, jak już staram się rozmawiać (FB, Snapchat - nigdy face2face) z jakąś dziewczyną to wychodzi tragedia bo nie wiem o czym rozmawiać. Ja staram się zaczynać rozmowę pod pytań o plany na wieczór - a potem dopytuje, oczywiście staram się również pisać o sobie. Z doświadczenia wiem że rozmowa sama się rozkręci - musisz nie przejmować się tym że może się nie udać, totalnie o tym nie myśleć. Wiem że to trudne ale da się.

3

Trudne jeszcze dla mnie bo jestem osoba niesmiała ale zaczynam walczyc z tym ale nie jest łatwo.

4

Dziewczyny, kobiety, to nie są stworzenia z kosmosu big_smile ja tam preferuje rozmawianie z facetami na luzie o wszystkim, lepiej jak traktują mnie na równi, jak kumpla, a nie jakoś dziwnie, inaczej. Ogólnie rozmawiaj z nią jak zawsze, jak z osobami ci bliskimi, do których nie czujesz nieśmiałości i nie masz blokad. To najlepsze wyjście, przynajmniej z mojego punktu widzenia. A jak czegoś nie ogarniam (bo jakby nie było, faceci mają czasem jakieś swoje męskie top-tematy tongue) to ja mówię, że nie rozmawiaj ze mną o tym, bo nie wiem co do mnie mówisz smile ogólnie jeśli ta dziewczyna wydaje się fajna, to myślę, że będzie dobrze. Poza tym rozmowa toczy się między ludźmi, ona też bierze w niej udział, będzie cię o coś pytać itp. Tylko nie zaczynaj tematu o pogodzie!! big_smile

5 Ostatnio edytowany przez Gary (2014-07-16 18:35:29)

Zachowujcie się jak dzieci w piaskownicy. Dzieci to robią naturalnie. Jak mają ochotę to mówią, a ja nie mają to milczą i nikt się nie obraża. "Hej cześć jestem Jasiu..." "Co robisz?" "Bawię się" "Mogę też?" "Nie..." "To nie! Idę dalej..." "Co robisz?" "Babki? Porobisz ze mną?". Czasami jest sztywno, nie ma o czym mówić, ale nawet siedzieć obok siebie jest miło. Na dyskusje akademickie chyba nie ma miejsca... może gdy oboje lubią (???). Jak dwie osoby są sobą zainteresowane, to pewnie ciekawe jak o sobie opowiadają.

W każdym razie Marcin Adept Szabelski twierdzi, aby w razie milczenia nie panikować, bo milczeć można razem, a nawet wykorzystac to na korzyść.

Wg mine bezpiecznie jest się umówić na spotkanie, gdzie nie trzeba rozmawiać (np. kino, albo spacer po parku, w góry)... albo umówić wprost na kawę z milczenie -- "Hej! Poszłabyś ze mną na kawę? Pomilczymy sobie razem... smile smile smile ".

6

najgorzej to się spinać i myśleć o czym będę rozmawiać,wtedy to pustka murowana w głowie.Najlepiej być sobą,naturalnym,jeśli stanie się tak,że zapadnie milczenie,to można to skomentować,że np. ''widzisz,zamurowało mnie'' i uśmiechnąć się,to przełamie stres.Zawsze warto być sobą.Nie możesz się nakręcać,myśleć zbyt dużo,że coś nie pójdzie po myśli.Skup się na spotkaniu,że będzie fajnie,że w końcu zobaczycie się na żywo i nie panikuj w razie,gdy coś nie wypali.Lepszy amant szczery,naturalny niż jakiś fircyk z wyreżyserowanym spotkaniem,uwierz mi.Powodzenia!

7 Ostatnio edytowany przez ZaubererDE (2014-07-16 19:07:25)

Uczcie się od mistrza... :>

http://www.youtube.com/watch?v=4olJWIzQLKU

Tak? To zobaczymy kto kogo zagnie!

Sport. Z podkreśleniem lekkoatletyki.

Mówisz do mnie czy koło mnie?

A jednak przyniosę salcesonu... 

big_smile

8

Nie ma czym się spinać

9

W czasach liceum, a więc gdy ma się ciśnienie na 'chodzenie z kimś' i zależy nam aby na tej pierwszej randce przedstawić się z jak najlepszej strony, to również miałam małą spinkę jak nagle pojawiała się cisza, ale zazwyczaj wtedy mówiłam teatralnym głosem ,,no i nastała niezręczna cisza!'' i było hihi haha i luz. Radzę spróbować.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024