Dziewczyna zostawiła mnie po 3 latach związku - co dalej? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna zostawiła mnie po 3 latach związku - co dalej?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 48 ]

1

Temat: Dziewczyna zostawiła mnie po 3 latach związku - co dalej?

Witam, mój problem jest dosyć "świeży" lecz postanowiłem opisać go na forum, bo obiektywne spojrzenie na tą sprawę może być niezastąpione.
Z góry dziękuje za dotrwanie do końca, oraz przepraszam za chaotyczność w tekście.

Tak więc od początku..
Poznałem moją "ex" (dalej zwaną Anią [imię zmienione smile]) w styczniu 2011 roku, poznaliśmy się w sumie zupełnie przypadkiem, byłem na urodzinach kolegi, w pewnej chwili postanowiłem wyjść z kolegą 'na papierosa' i wtedy spotkałem Anie, sama do mnie zagadała ponieważ miałem na sobie koszulkę zespołu który znała. Spędziliśmy ze sobą cały wieczór na dworze i dużo rozmawialiśmy (choć tutaj muszę przyznać że dużo też mówiłem o mojej wcześniej niespełnionej miłości ). Od tamtego wieczoru Ania bawiła się jakby w podchody, rozmawialiśmy z dnia na dzień ze sobą coraz więcej,  zaczęliśmy się spotykać po szkole aż pewnego dnia wyznałem że ją kocham, bardzo ją to wtedy przestraszyło i upierała się że nie jest gotowa na poważny związek (bo się go boi), lecz na prośby by w takim razie zerwać wszelki kontakt upierała się że chce ze mną dalej rozmawiać i się spotykać. Spotkania te wyglądały tak że ja przez długi czas mówiłem jej co do niej czuje, podczas któregoś już z kolei spotkania gdy odprowadzałem ją na autobus dała mi buziaka, a na następnym spotkaniu pocałowaliśmy się ( po czym uciekła z płaczem ). Ostatecznie w kwietniu postanowiła że możemy zostać razem mimo że jeszcze nic do mnie nie czuje, w maju podczas swoich urodzin wyznała mi miłość. Przez ponad 2 lata trwania szkoły średniej widywaliśmy się praktycznie codziennie w szkole, na każdej przerwie jak i po szkole, była bardzo szczęśliwa( przynajmniej tak twierdziła) , ja zresztą też.
Jak w każdym związku mieliśmy te gorsze chwile, jedną z nich było wyznanie przeze mnie że.. mi się znudziła lecz nie chciałem tego kończyć i dać temu jeszcze szanse ( było to jakoś w lutym 2012 ) dzięki czemu mieliśmy potem jeszcze dwa wspaniałe lata ze sobą.
Inną z tych gorszych chwil było gdy Ania wyjeżdżała w odwiedziny do swojej siostry do Londynu, bardzo źle znosiłem tą rozłąkę i za każdym razem zrywałem z nią ponieważ chciałem uciec od tego smutku ( ale i tak było tylko gorzej ). Po jej powrocie zawsze ją przepraszałem i wracaliśmy do siebie (ona potem twierdziła że nigdy tego mojego 'zerwania' nie uznawała). W czerwcu 2013 "zaręczyliśmy się". Następnie poszliśmy na studia na tą samą uczelnie, lecz dwa różne kierunki. Ania zamieszkała w mieście gdzie była uczelnia, a ja dojeżdżałem z domu. Przez studia widywaliśmy się już tylko w weekendy, lecz czasami udawało mi się ją odwiedzić w akademiku. Pomimo tego że rzadziej się widywaliśmy, jakoś dawaliśmy rade i zawsze czekaliśmy tylko na weekend. Miesiąc temu zmarła babcia Ani, bardzo źle to znosiła i nie widzieliśmy się praktycznie pół czerwca (złożyły się jeszcze inne czynniki, jak np. sesja egzaminacyjna). Równo temu tydzień jeszcze wszystko było dobrze, lecz we wtorek zostawiła mi wiadomość że powinniśmy porozmawiać, spotkaliśmy się w środę i wtedy oznajmiła mi że trzeba to zakończyć, ponieważ mamy zbyt duża różnice charakteru itp. Nie byłem na to gotowy i nie wysłuchałem jej do końca. Na następny dzień gdy to przemyślałem prosiłem ją o kontakt ale już było za późno, powiedziała mi tylko żeby 'tego nie utrudniać'. Niestety nie odpuszczałem i poprzez rozmowy z jej Mamą chyba wymusiłem spotkanie z nią.
Spotkałem się z nią wczoraj, rozmowę odbyliśmy w bardzo przyjaznej atmosferze (była bardzo zdziwiona moim spokojem "mówisz bardzo dojrzale" ), Ania wyjaśniła mi że od jakiegoś czasu okresowo była szczęśliwa i nieszczęśliwa, że zaczęły przeszkadzać jej rzeczy które wcześniej jej nie przeszkadzały (np. że jestem innego wyznania, że czasem w pośpiechu ubrałem niewyprasowaną koszulę itp.), nie wiedziała co robić oraz że przez studia nie miała czasu tego przemyśleć, lecz gdy sesja się zakończyła nie mogła spać parę nocy ponieważ rozmyślała o tym i doszła do wniosku że nie chce tego kontynuować ("że tak będzie lepiej"). Powiedziała że to przede wszystkim problem z nią, że jest mi wdzięczna za to jaki byłem, że się dla niej zmieniłem, że "wniosłem dużo dobrego do jej życia".
Na pytanie czy mnie kocha, stwierdziła że tak, że chyba zawsze będzie mnie kochać ponieważ jestem jej pierwszą prawdziwą miłością, ale już zdecydowała że nie chce już ze mną być. Zaproponowałem jej abyśmy chociaż zostali przyjaciółmi, powiedziałem jej że ją kocham oraz że będę na nią czekał.

(Nie wiem czy to ma jakieś znaczenie, ale jej siostra z Londynu miała coś podobnego, tzn. jakoś po 3 latach zostawiła swojego chłopaka też z powodu problemu "ze sobą".)

Teraz żyje tylko tą nadzieją że ona zmieni decyzję, czy słusznie?
Czy może jednak dać sobie spokój, ale jak to zrobić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Dziewczyna zostawiła mnie po 3 latach związku - co dalej?

jestem w identycznej sytuacji wiec wiem co czujesz jest to dla mnie i dla ciebie trudny czas odwiedzilam juz wszystkie portale na ten temat obejzalam filmiki na you tubie... potrzeba czasu duuzo czasu jeden psycholog mowil zeby nie rozpamietywac po prostu jak mysl zwiazana z ukochana osoba przychodzi to pozwolic tej mysli odejsc jest ciezko bardzo ja powoli uspokajam sie albo tabletki nareszcie zaczely dzialac moim zdaniem nie powinienes robic nic tylko czekac jesli wroci jest twoja jesli nie nigy jej nie bylo tylko prosze cie nie rozpamietuj tego bo bd jescze gorzej wiem ja rozpamietje bardzo choc ucze sie robic to rzadziej pozwolic mysli odejsc po prostu... dasz rade

3

tylko prosze nie uciekaj w alkohol nie dziala zle sie bd czul a i tak mysli takie same towcale nie znieczulenie a rano kac wielki kac podwojny fizyczny i psychiczny masakra popijaku mozesz nabrac odwagi i napisac cos czego nie chcesz wiem z doswiadczenia

4

Bardzo ciężko jest o tym nie myśleć, nic się na to nie zapowiadało i stało się tak szybko że ciągle się zastanawiam czy mogłem zrobić coś inaczej, w alkohol już zacząłem uciekać, po alkoholu myśli o tej sytuacji aż tak nie bolą.

5

"problem ze sobą", to nic innego jak standardowe " to nie Ty, to ja" smile Ona nie ma żadnego problemu, a wręcz przeciwnie, dziewczyna ogarnięta i dojrzała, wie czego chce.

Związki się zaczynają i kończą. Ona uznała, że Twoje wady jej na tyle przeszkadzają, że nie ma co tego kontynuować i dobrze. Nie zwodziła Cię, nie kombinowała i dała Wam obojgu szanse na nowy udany związek.

6 Ostatnio edytowany przez marek987 (2014-07-07 10:58:55)

smkshd napisał/a:

Bardzo ciężko jest o tym nie myśleć, nic się na to nie zapowiadało i stało się tak szybko że ciągle się zastanawiam czy mogłem zrobić coś inaczej, w alkohol już zacząłem uciekać, po alkoholu myśli o tej sytuacji aż tak nie bolą.

Alkohol nie pomoże, ale to normalne, że zaczynasz pić. Też tak miałem na początku. Ale już się ogarnąłem.
Moja ex też mi powiedziała "Kocham Cię, ale straciłam do Ciebie zaufanie. To jest koniec". To tylko pieprzenie.

Mówi, że nie chce mieć ze mną kontaktu a sama się odzywa.
Powiem Ci jedno: kobieta jedno myśli, drugie mówi a trzecie robi.

Dlatego nie zastanawiaj się co ona mówi, albo co myśli bo to nie jest ważne. Liczy się tylko to co robi. Zerwij z nią kontakt. Wiem jest to mega trudne, ale zerwij i zobacz czy będzie się odzywać. Jeśli nie będzie tzn. że to koniec i nic z tego nie będzie.

7

no mi alko nie pomaga w niczym

ciezko jest mi uwierzyc ze przezywasz rozstanie moj byly swietnie sie bawi nareszcie wolnosc
widac jak malo dla niego znaczylam

a ty sie nie przejmuj jakos to bedzie, facetom jest latwiej kogos poznac bo to do was nalezy podryw gorzj z dziewczynami musza czekac

8

Weronika25 napisał/a:

ciezko jest mi uwierzyc ze przezywasz rozstanie moj byly swietnie sie bawi nareszcie wolnosc
widac jak malo dla niego znaczylam

To, że się bawi to nie znaczy, że nie przeżywa. Ja bardzo przeżywałem rozstanie a codziennie starałem się z kimś spotykać i całe weekendy spędzać na imprezach. Mało tego. Umówiłem się z innymi dziewczynami, ale wszędzie widziałem swoją ex.

Czy to oznacza, że nie przeżywałem? Nie! W ten sposób łatwiej zapomnieć.

Weronika25 napisał/a:

facetom jest latwiej kogos poznac bo to do was nalezy podryw gorzj z dziewczynami musza czekac

Największa bzdura jaką ludzie powtarzają. Tylko i wyłącznie kobieta decyduje. To kobieta wybiera facetów a nie odwrotnie.

9

nie zgadzam sie to my czekamy zawsze na ten tel od was... jasne ze probuje kontaktu zeby cho uslyszec twoj glos zawsze jest nadzieja oczywiscie bardziej boli takie przedluzanie ale w chwilach rozpaczy najwazniejsze jest jeszcze choc raz uslyszec ten glos niewazne ze bedzie bolalo ja tak przynajmniej mam

10

jasne podeszla kiedys do ciebe jakas laska zeby zagadac pierwsza to wy podejmujecie inicjatywe a potem kolejny ruch jest nasz

11

Weronika25 napisał/a:

jasne podeszla kiedys do ciebe jakas laska zeby zagadac pierwsza to wy podejmujecie inicjatywe a potem kolejny ruch jest nasz

To nie jest ważne, że facet podchodzi. Uwierz mi, że dziewczyna wystarczy, że da drobny znak lub pójdzie na impreze i pełno facetów będzie do niej zagadywać i to ona wybiera z którym chce rozmawiać.

12

moze kochales temu ja wszedzie widziales moj nie ma tak bo jest egoista skupionym na sobie

13 Ostatnio edytowany przez smkshd (2014-07-07 11:13:00)

Teo napisał/a:

"problem ze sobą", to nic innego jak standardowe " to nie Ty, to ja" smile Ona nie ma żadnego problemu, a wręcz przeciwnie, dziewczyna ogarnięta i dojrzała, wie czego chce.

To fakt, jest ogarnięta, a dojrzała chyba przez ten związek, zawsze gdy pojawiał się problem od razu szukaliśmy sposobu by go rozwiązać lub chociaż znaleźć jakiś kompromis. Z tym że problemy zawsze pojawiały się 'falami', gdy np. nie mogła spać czy coś to nie mówiła że ma jakiś problem, dopiero gdy problemy się nawarstwiły wtedy wszystko z siebie wylewała, a ja tak naprawdę połowy z tych rzeczy nie byłem pewien czy w ogóle miały miejsce.

marek987 napisał/a:

Powiem Ci jedno: kobieta jedno myśli, drugie mówi a trzecie robi.

Bardzo dobrze to wiem, tak własnie było gdy ona mnie nie chciała a ja się o nią starałem, nie wiem co myślała, ale mówiła ze nigdy nie będziemy razem, ale każde jej kolejne zachowania przeczyły tym słowom. Dlatego przez to mam ciągle nadzieje że zmieni decyzje.

Na tą chwile sama powiedziała że będziemy ze sobą rozmawiać, ale jeszcze nie teraz, bo ją to wszystko boli i "nienawidzi siebie" za to co zrobiła.
Tak więc czekam na jej ruch.

14

smkshd napisał/a:

Tak więc czekam na jej ruch.

Nie czekaj, zajmij się sobą i żyj dalej. Nie myśl o niej. Jeśli będzie chciała to kiedyś się odezwie.

Moja była na koniec naszego ostatniego spotkania (miesiąc po rozstaniu): "Mam nadzieję, że nie rozbudziłam żadnych uczuć. Nie rozbudziłam w Tobie?" a na drugi dzień do mnie dzwoni i tak od kilku dni.

Ale mi to już obojętne czy dzwoni czy nie. Już się wyleczyłem z niej.

15

marek987 napisał/a:

Nie czekaj, zajmij się sobą i żyj dalej. Nie myśl o niej. Jeśli będzie chciała to kiedyś się odezwie.

Właśnie ciężko mi zając się sobą, dlatego że zawsze zajmowałem się nią (jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało), mieliśmy dużo planów na wakacje i teraz mam taką stagnację, nie mam co robić, albo może nie wiem co robić.
Co do myślenia o niej to jest o tyle ciężkie że myśli jak to myśli, przychodzą same i już nie tak chętnie odchodzą.

A odezwać się na pewno odezwie, wiem jaka jest.

marek987 napisał/a:

Już się wyleczyłem z niej.

Zazdroszczę, ale pewnie zajęło to trochę czasu.

Ja jestem "na gorąco" więc chyba trochę poczekam na taki efekt.

16 Ostatnio edytowany przez marek987 (2014-07-07 11:30:09)

smkshd napisał/a:

Właśnie ciężko mi zając się sobą, dlatego że zawsze zajmowałem się nią (jakkolwiek dziwnie by to nie brzmiało), mieliśmy dużo planów na wakacje i teraz mam taką stagnację, nie mam co robić, albo może nie wiem co robić.
Co do myślenia o niej to jest o tyle ciężkie że myśli jak to myśli, przychodzą same i już nie tak chętnie odchodzą.

Też tak mam. Najlepiej zacznij uprawiać jakiś sport. Dużo to pomaga. Wychodź ze znajomymi. Nawet jeśli nie masz z kim wyjść to nie siedź sam w domu. Uwierz mi, nawet samotne wyjście na spacer pomaga. Zacznij biegać, basen itp. To działa!

smkshd napisał/a:

Zazdroszczę, ale pewnie zajęło to trochę czasu.

Ja jestem "na gorąco" więc chyba trochę poczekam na taki efekt.

Ja też jestem świeżak bo miesiąc po rozstaniu. Po długim związku, gdzie półtorej roku mieszkaliśmy razem. Oczywiście wyleczyłem, ale nie w 100%. Ostatnio mamy jakiś tam kontakt i ja dążę, aby było spotkanie. Ale nie nakręcam się, gdyż wiem, że raczej nic już z tego nie będzie i zajmuję się sobą.

17

marek czasem potrzeba sie rozstac aby cos zrozumiec... wiec skoro sie wyleczyles to moze po prostu za malo ja kochales!!!!!!!!!! ja nie rozumiem was facetow skoro mowicie ze ktos jest dla was wazny a potem po rozstaniu macie wyjebane co u tej osoby slychac totalny olew , ja  mimo ze z moim pierwszm chlopakiem rozstalam sie to i tak mielismy kontakt i mamy do dzis czysta symptia i nic wiecej on ani ja nie wyobazalismy sobie ze moglibysmy stracic kontakt nie wiedzeic co u nas slychac

18

Weronika25 napisał/a:

marek czasem potrzeba sie rozstac aby cos zrozumiec... wiec skoro sie wyleczyles to moze po prostu za malo ja kochales!!!!!!!!!! ja nie rozumiem was facetow skoro mowicie ze ktos jest dla was wazny a potem po rozstaniu macie wyjebane co u tej osoby slychac totalny olew , ja  mimo ze z moim pierwszm chlopakiem rozstalam sie to i tak mielismy kontakt i mamy do dzis czysta symptia i nic wiecej on ani ja nie wyobazalismy sobie ze moglibysmy stracic kontakt nie wiedzeic co u nas slychac

Ja uważam że to jest inaczej, ja swoją Anie bardzo kochałem, ba dalej kocham ale muszę uszanować jej decyzję. Jak dla mnie 'wyleczenie się' to porostu nie cierpienie na myśl o tej osobie.

19

Cały w tym ambaras....
Dobrze, że była z Tobą szczera

20

Weronika25 napisał/a:

marek czasem potrzeba sie rozstac aby cos zrozumiec... wiec skoro sie wyleczyles to moze po prostu za malo ja kochales!!!!!!!!!!

Głupoty piszesz. To mam cierpieć miesiąc, trzy miesiące a może rok lub do końca życia, aby udowodnić, że kochałem? Nie ma reguły, a im szybciej ktoś sobie z tym poradzi to tylko lepiej.

Weronika25 napisał/a:

ja nie rozumiem was facetow skoro mowicie ze ktos jest dla was wazny a potem po rozstaniu macie wyjebane co u tej osoby slychac totalny olew , ja  mimo ze z moim pierwszm chlopakiem rozstalam sie to i tak mielismy kontakt i mamy do dzis czysta symptia i nic wiecej on ani ja nie wyobazalismy sobie ze moglibysmy stracic kontakt nie wiedzeic co u nas slychac

Ale ja bardzo chcę mieć z nią kontakt i nawet proponuję jej spotkania koleżeńskie. To ona nie chce, więc chyba jednak dziewczyny też nie są takie dobre? smile

21

Weronika25 napisał/a:

Zawsze jest dla mnie podejrzane jak ktoś w miesiąc po zerwaniu twierdzi że już nic nie czuje, wyleczył się. Tak szybko ?

22

Jeśli jest jeszcze coś między wami, to zrób jak radzi Marek. Ale gotuj się na najgorsze i faktycznie zero alkoholu, zero szukania pocieszenia (wyjątkowy kretynizm w takiej sytuacji, no chyba że już na 100% zero uczucia; tylko po co się wtedy pocieszać ?) i sport, spotkania ze znajomymi. I nie naciskaj jej, nie dręcz smsami, mailami, telefonami.

23 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-07-07 14:01:15)

Zawsze takie wątki przypominają moje rozstanie, hard days i wielka niewiadoma, bo dopiero co było cudownie-dobrze. I jeszcze kobieta powie, ze ma trudniej. Jasne. 50 chłopa zagada/napisze i sobie wybiera najlepszego. Bo koszula była źle założona, bo zupa za słona.

24

klarek napisał/a:

Ale gotuj się na najgorsze i faktycznie zero alkoholu

Do tej myśli sie właśnie przyzwyczajam. Zero alkoholu aby czasem się do niej nie odezwać? Po alkoholu jestem tak zmęczony że nie mam siły nawet ruszyć telefonu wink

klarek napisał/a:

zero szukania pocieszenia

Myślę że człowiek to mimowolnie robi podświadomie

klarek napisał/a:

I nie naciskaj jej, nie dręcz smsami, mailami, telefonami.

Myślę że już wystarczająco nacisnąłem poprzez rozmowę z jej mamą, przez co zgodziła się na wczorajszą rozmowę. Ale teraz postanowiłem czekać już tylko na jej ruch (mimo wszystko z dużą nadzieją na zmianę decyzji).

thepass napisał/a:

Zawsze takie wątki przypominają moje rozstanie, hard days i wielka niewiadoma, bo dopiero co było cudownie-dobrze. I jeszcze kobieta powie, ze ma trudniej. Jasne. 50 chłopa zagada/napisze i sobie wybiera najlepszego. Bo koszula była źle założona, bo zupa za słona.

Wszyscy moi znajomi są zdziwieni tym rozstaniem, nawet jej rodzina tego nie rozumie bo właśnie co dopiero było dobrze.
Tutaj było trochę inaczej, podczas rozmowy stwierdziła że to ja mam o wiele trudniej przez tą sytuację.

Jej argumenty o chociażby koszuli czy wyznaniu uważam trochę za wysunięte 'z dupy' ale może faktycznie jej to z czasem zaczęło przeszkadzać, chociaż zazwyczaj spotkałem się z tym że jak się kogoś kochało to te małe rzeczy aż tak nie przeszkadzały, albo zawsze można było to jakoś wspólnie poprawić.

25

i jak tam dajesz rade z rzeczywistoscia???

26

Sprawa bardzo się rozjaśniła, wyszło na to że od jakiegoś czasu już się z kimś spotykała, i tak naprawdę rozstanie wymusiła ta osoba 'trzecia'. No trudno, żyje się dalej tylko ciężko będzie się teraz pogodzić z myślami.

27

No widzisz, teraz przynajmniej wiesz jaka prawda była odnośnie rozstania smile    I nie musisz sie zastanawiać czy do siebie wrócicie, daj sobie czasu i zapomnisz o uczuciach do niej.

28

A jak poradzić sobie z tym ze wszystko jest ok a w ciagu jednego wieczora facet bez większego powodu odchodzi pozostawiając ogromną pustkę? I co dalej robić, jak w jednej chwili wali się całe poukładane życie?

29

Wlasnie tydzien tenu mnie dziewxzyna zostawila przed wakacjami bylismy osiem lat ze sobo i ostatnio troche sie po psulo ale nie zeby mnie zucila przeprosilem za to i staralem sie jak tulko moglem i nc nie dalo bo sobie znalazla kogos innego i to jeszxze jakis frajer z jej pracy i niewiem co mam robic juz wszystko robilem a ona jest tak na niego nakrecona ze masakta nic sobie nie da przegadac tylko wszystko jest na nie . i jestem jeszcze jeden dzien z nia na wakacjach myslalem ze cos da ale jeztem tak dla niej obojetny ze sobie sprawy nie zdajecie chodzi kolo mnie jakby Moj e znala ze dwa miesiace wiecie jak to boli poradzcie co

30

Metoda 3 razy Z: Zniknac, zniszczyc (wszelkie drogi kontaktu, powody do kontaktowania etc.) i zapomniec.

31

jaher napisał/a:

Wlasnie tydzien tenu mnie dziewxzyna zostawila przed wakacjami bylismy osiem lat ze sobo i ostatnio troche sie po psulo ale nie zeby mnie zucila przeprosilem za to i staralem sie jak tulko moglem i nc nie dalo bo sobie znalazla kogos innego i to jeszxze jakis frajer z jej pracy i niewiem co mam robic juz wszystko robilem a ona jest tak na niego nakrecona ze masakta nic sobie nie da przegadac tylko wszystko jest na nie . i jestem jeszcze jeden dzien z nia na wakacjach myslalem ze cos da ale jeztem tak dla niej obojetny ze sobie sprawy nie zdajecie chodzi kolo mnie jakby Moj e znala ze dwa miesiace wiecie jak to boli poradzcie co

32

Jezeli ja kocham tk nie takie latwe ale jak mi ona takie zeczy robi to z druhiej strony czuje nienawisc za to wszystko ja bede czekal na nia moze tylko tak jej cos strzelilo do glowy

33

Plaszczenie sie przed nia nie ma sensu. Jesli znikniesz z jej zycia to moze zateskni i cos z tego bedzie, ale to nic pewnego.

34

Ale to nie jest takie proste wiesz bo ja jz wytrzymac nie moge no plaszczenic nie daje jeszcze pewnie gorzej ale boje sie ze ja strace i niewiwm co w tedy zrobie bez niej

35

Ja tez tak mowilem jeszcse calkiem niedawno. Uwierz, ze zycie bez niej istnieje i moze byc duzo lepsze niz z nia. Pomysl o tym co bylo miedzy Wami zle, jak Cie potraktowala zostawiajac Cie. Idz sie umow z kolegami, upij sie, a potem zacznij planowac swoje, nowe lepsze zycie. Rusz sie ze sportem, swoimi pasjami (najlepiej takimi, ktore jej nie odpowiadaly), chodz na imprezy, umawiaj sie ze znajomymi. Po prostu ciesz sie zyciem.

36

Czezc wam tk znowu jak juz ostatni dzien i wrarcamy ona z usmiechem na twarzy a ja w  smutku i przygnebieniu : w zalobbie Mozna powiedziec. Jeszcze jej w nocy napialem ostatniego eska bm juz godanie nie daje nic ' a rano sie patrzyla jakbym niewiem co jej zrobil przez ten tydzien na wakacjach i przed wakacjami tydziem to bede 10 lat zyl krocej tak to przezywam chyba ze taki moj juz los zeby w dupe dostawac za dobroc dla kogos co sie mu dawalo i kochalo zobaczymy jak bedzie sama moze jeszcze zaplacze za mna.

37

Wlasnie tu jest bol bo spedzilismy razem 1/3  naszego zycia od szkoly razem to jak malzenstwo prawie i nie zasluguje na wymiane na nowy bo nic takiego nie zrobilem mozna powiedziec takie bzdety i mialem chwile dola ale sie dopnioslem sam i bylo dobrze to jej sie o 180 stopni przestawilo ale  jak by mnie ko hala to powinna zemna isc razem tym bardziej tyle lat

38

Nic poradzisz, nie mozesz kochac za Was oboje, im szybciej to zrozumiesz tym szybciej sie z trgo podniesiesz. Rozstanie nie zawsze ma powod, czasem cos sie wypala, uczucia sie zmieniaja itd., a czasem powody sa gleboko w podswiadomosci. Prawdopodobnie nigdy sie nie dowiesz co bylo powodem, poniewaz niewykluczone, ze ona sama do konca moze tego nie wiedziec.

39

Jacenty89 napisał/a:

Nic poradzisz, nie mozesz kochac za Was oboje, im szybciej to zrozumiesz tym szybciej sie z trgo podniesiesz. Rozstanie nie zawsze ma powod, czasem cos sie wypala, uczucia sie zmieniaja itd., a czasem powody sa gleboko w podswiadomosci. Prawdopodobnie nigdy sie nie dowiesz co bylo powodem, poniewaz niewykluczone, ze ona sama do konca moze tego nie wiedziec.

Dokładnie jestem teraz na tym samym etapie. Zostawił mnie po wielu latach mimo naszych planów na przyszłość. Nie potrafi mi wytłumaczyć dlaczego coś się wypaliło, sam do końca nie wie czego chce. Twierdzi, że to nie moja wina, że to coś w jego głowie czego sam nie potrafi wytłumaczyć. Boli strasznie, niewyobrażalnie, ale nie można nikogo zmusić do miłości.

40

jaher napisał/a:

Wlasnie tu jest bol bo spedzilismy razem 1/3  naszego zycia od szkoly razem to jak malzenstwo prawie i nie zasluguje na wymiane na nowy bo nic takiego nie zrobilem mozna powiedziec takie bzdety i mialem chwile dola ale sie dopnioslem sam i bylo dobrze to jej sie o 180 stopni przestawilo ale  jak by mnie ko hala to powinna zemna isc razem tym bardziej tyle lat

Jaher my też byliśmy razem od szkoły średnie, też uważam że nie zasłużyłam na takie zakończenie. Wszystko bym zrobiła dla niego a on tego nie docenił. Szukam w sobie siły jak to przetrwać. Może daj jej czas, dystans, przestań się odzywać może jak zobaczy, że brakuje jej Ciebie to zmieni zdanie. Ja tak własnie chcę zrobić...Trzymaj się!

41

Jakby sie. Dalo to pewnie bym kochal za nas juz nie
Nas oboje naprawde niewiem jak to bedzie ale
Jakos trzeba sobie rade dac i tyle moze psychicznie jaks dam rade jo ostatnio to bylo bardzo kiepsko nawet gdzies wyjsc bedzie ciezko bo mysli bede w jednym kierunku

42

Ja tez troche ostatni bylem wiesz ale mialem dola przeprosilem zrozumiala poprawilem sie i nic nie dalo moze masz racje trzeba sie wziasc w garsc choc to nie jest takie proste i dac na chwile spokoj ale boje sie ze to juz bedzie zamilkniecie na zawsze sad

43

My bylismy praktycznie cale studia licencjackie ze soba, spotkalismy sie we wrzesniu na spotkaniu integracyjnym przed rozpoczeciem studiow i praktycznie od tamtego momentu bylismy w 90 procentach nierozlaczni, zerwalismy kilka tygodni przed obronami licencjatow. Najbardziej boli, ze nie widac sensownego powodu (ktos nowy, powazne zmiany w zyciu itd.). O, tak pstryk i stalo sie. Ja tez niby sie przestalem odzywac, ale u mnie dotychczas bylo nietypowo, bo ona odzywala sie co jakis czas, zazwyczaj zeby jej w czyms pomoc. Teraz wyjechala w niedziele na wakacje i cisza.
Jesli dajecie im czas to nie popelniajcie bledu i nie nastawiajcie sie na powrot, bo nie wiadomo jaki bedzie rezultat.

44

Ja wiem, że on nie wróci zresztą jego własna mama tak przeżyła to że mnie zranił, że powiedziała że mimo że to jej syn to uważa że na mnie nie zasługuje i zrobi wszystko żebym do niego nie wróciła dla mojego dobra. Ale oszukuję się żeby łatwiej żyć z dnia na dzień...na chwilę obecną marzę o tym żeby wrócił

45

Zle robisz ze sie oszukujesz, bo tylko opozniasz swoj powrot do normalnego zycia. Wczesniej czy pozniej bedziesz musiala sie zmierzyc ze swiadomoscia, ze jego juz nie ma w Twoim zyciu i ze on nie istnieje.

46

To jest to cos trzeba tp pieknie
Ladnie tak ja na tym wyjezdzei mam juz mialem ale jak ty sie chcesz przytulicz to ci powie nie rob sobie nadziei powoli tez mi sie tak wydaje ze  jak pojdzie to nie wroci jeszcze jak poznala kogos! Q

47

jaher napisał/a:

To jest to cos trzeba tp pieknie
Ladnie tak ja na tym wyjezdzei mam juz mialem ale jak ty sie chcesz przytulicz to ci powie nie rob sobie nadziei powoli tez mi sie tak wydaje ze  jak pojdzie to nie wroci jeszcze jak poznala kogos! Q

Jaher proszę Cię, zacznij czytać kilka razy to co napisałeś zanim wyślesz post. Przecież tego nie da się czytać a co dopiero zrozumieć.
Zacznij używać polskich znaków i nie rób błędów.

Posty [ 48 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Dziewczyna zostawiła mnie po 3 latach związku - co dalej?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024