kobieta kochająca za bardzo.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » kobieta kochająca za bardzo..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: kobieta kochająca za bardzo..

Jestesmy ze sobą od 4 lat, on jest alkoholikiem, raz na dwa miesiące popada w 1-2 tygodniowy ciąg alkoholowy.. za kazdym razem przysięgam sobie, że koncze z tym, że odchodze.. i zawsze wracam. Przerabialismy wszystko, terapie, wszywki, nie ma rezultatow, nie pije trzy miesiace to za to jak zaskoczy to pije 2 tygodnie. ''Przestudiowałam'' mnóstwo artykułów na temat alkoholizmu i wiem, ze to choroba nieuleczalna, że trzeba kierowac się twardą miłoscia wobec alkoholika..i.t.d, co z tego jak wszystko wiem, lecz działam w ten sam sposob co alhoholik -  system iluzji i zaprzeczen, wymazuję z pamięci wszystko złe co od niego dostałam a pamiętam o tym dobrym, odpycham od siebie swiadomosc ze mnie krzywdzi, rani, wyzywał ..w końcu odeszłam, mija własnie miesiąc a ja nie radzę sobie z samotnością, nie mogę jesc,spac a nawet powstrzymac łez. Przez pierwsze dwa tygodnie doskonale sobie radziłam, spotykałam sie z przyjaciołmi, nie myslałam o nim a teraz przepełnia mnie pustka, jakis strach wewnatrz mnie mnie przepełnia, nie pozwala mi funkcjonowac ..napisałam do niego że tesknie, odpisał ze mu tez smutno i zebysmy spotkali sie porozmawiac.. nie odpisałam mu , za to piszę na tym forum z prośba o ??? sama nie wiem, bo doskonale wiem, że powinnam znalesc w sobie siłe aby odejsc, rozum podpowiada co innego a ciało moje szaleje, jakbym miała pętle zaciskajaca sie na gardl, jakby ktos mi uciska klatkę piersiową, łzy leją sie strumieniami, nogi jak z waty, zawroty głowy, jakbym miała nerwice lękową. Jestem rozdarta, z nim przezywam katusze, bez niego wali mi się swiat..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kobieta kochająca za bardzo..

Nie spotykaj się z nim bo po raz kolejny wymiękniesz! Nie możesz do niego wrócić bo nic by się nie zmieniło i za jakiś czas znowu by było chwilowe rozstanie. Tęsknisz bo się do niego przywiązałaś i nie chcesz być sama, powinnaś wychodzić częściej żeby poznać kogoś nowego i zapomnieć o tym alkoholiku

Tak,oczywiście. Kochasz być nikim. Zero godności. Zero szacunku do siebie. Czego Ty chcesz? Kochasz? Kochasz to,co Cię wykończy??? Czym prędzej odejdź od tego,co Cię nie rozwija!!!

4

Jeśli do niego wrócisz to zniszczysz nie tylko siebie, ale i jego. On musi mieć jakiś powód aby zerwać z nałogiem, jak się będziesz nad nim rozczulała to nic z tego nie wyjdzie.
Nie będzie to nic nowego jak napisze: "nie wracaj", ale w Twojej sytuacji nie może być innej odpowiedzi- z resztą Ty bardzo dobrze o tym wiesz.

Nie wiem jak masz Ty, ale kiedy ja mam doła nie mogę siedzieć sama w domu, bo tylko się pogrążam. Może weźmiesz jakąś przyjaciółkę i wyjedziecie gdzieś razem?
Jeśli nie możesz wyjeżdżać, to postaraj się zająć cały swój czas, tak - abyś nie miała kiedy o nim myśleć. Wiem, że prosto mówić, gorzej zrobić. Ale naprawdę siedząc w domu i myśląc o nim, w końcu nie wytrzymasz i do niego zadzwonisz.

Musisz być dzielna, nie dać się! Dać sobie szanse na nowe zycie i wyrwac sie z tego piekla.. uwierz,ze wiem co mowie, mialam stycznosc z alkoholikiem i predzej czy pozniej on zniszczy CI zycie i twoja psychike, UCIEKAJ!

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » kobieta kochająca za bardzo..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024