Witam
Mam 19 lat i nie wiem już co dzieje się z moim organizmem więc proszę o poradę
. Od 12 roku życia miesiączkuje i przez kilka lat miałam bardzo regularnie okres tzn. co 28 lub 30 dni. Niestety towarzyszyły temu bóle brzucha , piersi i pleców. Co miesiąc przez co najmniej 3 dni byłam na tabletkach , nie mogłam normalnie funkcjonować. Po 3 dniach wszystko mijało i nie działo się nic niepokojącego. Przez jakieś ostatnie 3 miesiące , objawy pojawiały się już na tydzień przed nim. Czułam że bolą mnie plecy , bolał brzuch , byłam ciągle zła , rozdrażniona , czułam się grubo i nie atrakcyjnie. W tamtym miesiącu okres się spóźnił 5 dni i był bardzo skąpy
aż się zdziwiłam. W tym miesiącu też się spóźnił 3 dni , przy czym nie czuje bólu brzucha ale jest jakby wzdęty i bolą mnie troszkę plecy
. Nie wiem czym to jest spowodowane i trochę się boję. Dodam , że kilka lat temu chorowałam na niedoczynność tarczycy , byłam leczona przez dobrego endokrynologa i po jakiś 3 latach wyzdrowiałam . Obawiam się jednak , że choroba mogła się wrócić i przez to mam kłopoty z miesiączką. Proszę o porady
Z góry dziękuję
.
Też mam takie bóle i jestem na tabletkach przy tym. Ostatnio spóźnial mi się ponad tydzien ale myślę, że to od stresu. Są różne przyczyny takich zmian, czasem stres a czasem jednak coś poważniejszego. Ciężko przez internet wydać komuś receptę
No tak masz rację
. Oj stres ostatnio mnie nie opuszcza
studia , sesja , ciągle się coś dzieje...
Więc myślę, że to jest przyczyną jak i u mnie. Mam stres w domu i szkole i praca dorywcza więc naprawdę mnóstwo stresu i mam ostatnio też takie problemy z okresem. Jednak z tego co wiem bolesne miesiączkowanie może być sprowodowane jakimiś zmianami i powinno się zapytać lekarza
Pewnie zapytam i zrobie badania na TSH
. Dziękuję za rady ![]()
6 2014-06-23 10:21:04 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-06-23 10:21:30)
Mam tak od początku do dziś i pewnie będę tak miała, miałam robione badania przyczyny nie znaleziono, jak to się pięknie mówi "taka uroda" ![]()
Problem można łagodzić odpowiednią dietą i ziołami.
Takie nagłe rozregulowanie może być spowodowane stresem. Często tak bywa.
Mam nadzieję , że to spowodowane jest stresem ![]()