Wygrana licytacja na allegro - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Wygrana licytacja na allegro

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1

Temat: Wygrana licytacja na allegro

Witam, wygrałam licytację sukienkę. Jednak kiedy pokazałam ją swojemu chłopowi powiedział, że jest beznadziejna i tandetna. Więc stwierdziłam, że napiszę maila do tej firmy z przeprosinami, że rozmyśliłam się z transakcji.Zawsze kupuję i wpłacam, to jest mój pierwszy raz kiedy się rozmyśliłam. Otóż firma odpisała mi następującego maila:
Witam,
dziękuje za emaila, jednakże wycofanie się z licytacji wiąże się dla Państwa z naprawieniem szkody, jaką z tego tytułu nasza firma poniosła, czyli  poniesionych kosztów, które nasza firma poniosła z tytułu tej transakcji, ponieważ zawarta została umowa cywilno - prawna. W takiej sytuacji będziemy się ubiegać i zwrot kosztów poniesionych, czyli wszystkich strat jakie ponieśliśmy  oraz ewentualnie o korzyści, jakie moglibyśmy osiągnąć w przypadku finalizacji transakcji. Po wyliczeniu kosztów jakie firma poniosła z tytułu tej transakcji wezwiemy państwa do ugodowego uregulowania należności. W przypadku braku wpłaty sprawa będzie musiała trafić na drogę sądową. Z poważaniem
Co mam w takiej sytuacji zrobić? Zapłacić za sukienkę 16 zł koszt licytacji + 16 przesyłka czy po prostu olać sprawę, odzyskają zwrot prowizji i po kłopocie? Niejednokrotnie licytowali i kupowali ode mnie ludzie na allegro a potem niewpłacali i nikomu problemów nie robiłam, odzyskiwałam prowizję i na tym koniec. Troche się boję, że jak zbagatelizuję sprawę to zgłoszą to do sądu, najgorsze, że dane konta na all sa na mojego ojca:(
Nie wiem czy tak firmy moga sobie własne regulaminy transakcji ustalać i wypisywać co chcą? Nawet jak zapłacę i przyślą a następnie odeślę, to u nich w regulaminie jest, że przedmiotów z licytacji nie mogę zwrócić:( Proszę Was o pomoc i radę

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Wygrana licytacja na allegro

Sophie, a czy Tobie ta sukienka się podoba? W końcu zalicytowałaś ją, więc chyba tak. Może normalnie zapłać i ciesz się sukienką. To że facetowi się nie podoba, chyba nie znaczy że nigdzie jej nie będziesz miała okazji założyć. wink

3

Margolinka napisał/a:

Sophie, a czy Tobie ta sukienka się podoba? W końcu zalicytowałaś ją, więc chyba tak. Może normalnie zapłać i ciesz się sukienką. To że facetowi się nie podoba, chyba nie znaczy że nigdzie jej nie będziesz miała okazji założyć. wink

Sukienka nie jest zła. Chciałam się podobać swojemu chłopakowi, ale skoro jemu się nie podoba to lepiej jej nie kupować na siłę. Bardziej się nadaje na wesele niż tak do chodzenia. Najgorsze, że mogę jedynie wybrać czarną bo białej na wesele nie wypada.  Tylko rozumiem, że sprzedający mogą ponieść koszt wystawienia i sprzedaży, który potem odzyskają, ale żeby jeszcze naciągnąć na ewentualne korzyści to dla mnie jest śmieszne. Już lepiej niech wystawią negatywa i zwrócą się o zwrot prowizji.

4

Wpłacasz kasę za sukienkę i za przesyłkę. W ciągu dziesięciu dni odsyłasz ( bo masz takie prawo, jako że transakcja odbyła się na odległość) i sprzedawca powinien Ci zwrócić kasę za sukienkę.
A swoją drogą, to trochę niepoważna jesteś....

5

bbasia napisał/a:

Wpłacasz kasę za sukienkę i za przesyłkę. W ciągu dziesięciu dni odsyłasz ( bo masz takie prawo, jako że transakcja odbyła się na odległość) i sprzedawca powinien Ci zwrócić kasę za sukienkę.
A swoją drogą, to trochę niepoważna jesteś....

A co Tobie się nie zdarzyło kupić czegoś a potem zwracać? Bo mi sie pierwszy raz zdarzyło a to chyba nie oznacza, że jestem niepoważna. W ich regulaminie nie ma mozliwości zwrotu przy licytacji.

6

sophie877: sprzedający prowadzi działalność? Umowa została zawarta na odległość, więc masz możliwość zwrotu, ale... płacisz 16 zł za przesyłkę, potem np. 8 zł za list priorytetowy co daje 24 zł. A tak za 32 zł masz sukienkę smile

7

Nie, nie zdarzyło mi się, że odwidział ni się zakup tylko dlatego, że ktoś go skrytykował.
Nawiasem mówiąc, nie zdarzyło mi się wogóle niczego zakupionego na allegro odesłać. Po prostu szanując czyjś czas myślę przed zakupem, czy tę rzecz naprawdę chcę mieć.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Wygrana licytacja na allegro

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024