Jakie nazwisko? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Jakie nazwisko?

Witam,
chciałam się was zapytać jakim nazwiskiem się podpisuje dokumenty w kościele biorąc ślub konkordatowy, panieńskim, czy już mężą (jeżeli biorę jego nazwisko po ślubie)?
I czy istotna jest kolejność tzn. czy najpierw imię nazwisko, czy nazwisko i imię?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie nazwisko?

Ja brałam w prawdzie tylko cywilke ale myśle że kwestia podpisu ta sama. Podpisywałam sie panieńskim nazwiskiem, po ślubie używałam już męża nazwisko...ale w urzedzie tylko nazwiskiem panieńskim.

3

a podpisywać trzeba w takiej kolejności jak ma się podpisane w dowodzie, np. imię i nazwisko, albo nazwisko i imię, czy jest to jakoś określone czy dowolnie?

4

tego nie pamiętam to było ponad 3 lata temu smile ale nikt mi nie mówił jak wiec chyba bez różnicy...nie wiem ja zawsze podpisuje sie tak samo, chyba że gdzieś jest zaznaczone że trzeba sie odwrotnie podpisać to wtedy podpisuje się według polecenia.

5

Mam jeszcze pytanie, czy "pisemne zapewnienie o nieistnieniu okoliczności wykluczających zawarcie małżeństwa" trzeba sobie w USC samemu napisać, czy jest jakiś wzór, albo to USC wypełnia dane a my tylko podpisujemy?
Jak to wygląda? Z góry dzięki za odpowiedź.

6

ojj uwierz mi że nie pamiętam, ale wydaje mi sie że nic sama nie pisałam a tylko podpisałam (to przy protokole było przed ślubem)

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024