Problem z otrzymaniem recepty na lek podczas weekendu - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Problem z otrzymaniem recepty na lek podczas weekendu

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

1 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-06-14 11:29:41)

Temat: Problem z otrzymaniem recepty na lek podczas weekendu

Hej

Część z Was wie że choruję na cukrzycę i na astmę. Dziś skończył mi się lek doraźny (taki którego używa się podczas ataku) w przypadku tego leku ciężko przewidzieć kiedy się skończy bo nie ma miernika ile mu tam zostało w środku jeszcze. Zadzwoniłam więc do naszej przychodni (mają dyżury weekendowe) i poprosiłam o wypisanie recepty, lekarz odmówił mi ponieważ w weekendy nie wypisze recept. Problem w tym że ja ten lek muszę mieć bo to lek ratujący życie, podczas ataku, a ten facet mi powiedział że wypisze mi jak dostane ataku (tyle że jak dostane ataku to nie będę wstanie już do tej przychodni pójść, zrobię się sina i nie będę w stanie nawet nic powiedzieć.)

Czy on ma prawo odmówić mi wypisania doraźnego leku na astmę? Który jest dla mnie tak ważny jak np insulina dla cukrzyka?

Dziewczyny co mam robić? sad Na co się powołać do kogo zgłosić? Czy on w ten sposób łamie jakieś prawo i mogę np zadzwonić i pomoc poprosić policję?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z otrzymaniem recepty na lek podczas weekendu

Bez przesady . Idź do apteki i grzecznie poproś o lek i powiedz , źe receptę doniesiesz . Umiesz mowić , wiec wytłumaczysz Pani i powinno chwycić . Ja tak raz zrobiłam i lek kupiłam , a receptę doniosłam i po sprawie . Nie psuj Sobie humoru na weekend .

3

Agatan43 napisał/a:

Bez przesady . Idź do apteki i grzecznie poproś o lek i powiedz , źe receptę doniesiesz . Umiesz mowić , wiec wytłumaczysz Pani i powinno chwycić . Ja tak raz zrobiłam i lek kupiłam , a receptę doniosłam i po sprawie . Nie psuj Sobie humoru na weekend .

Nie przeszło

4 Ostatnio edytowany przez Agatan43 (2014-06-14 13:47:08)

Szkoda , u Mnie to przeszło , bo poszłam do tej apteki , w której najcześciej wykupuje leki i Panie Mnie już znają z widzenia . U nas też działa w święta i weekendy całodobowy dyżur w przychodni i mamy np . dwóch lekarzy . U Ciebie też tak powinno być .

5

U nas jest wtedy jeden lekarz i to jakiś przyjezdny. W każdym bądź razie sprawę już załatwiłam, dowiedziałam się też kilku rzeczy. W końcu stanęło na tym że wzięłam ze sobą Mojego, co poskutkowało natychmiastowym wypisaniem recepty, a nawet lekarz mnie osłuchał i zmierzył mi ciśnienie wink Mój nie musiał nawet wiele mówić, ale z nim tak to już jest mało kto się wdaje w dyskusje, bo nie wygląda na miłego człowieka który da sobie wejść na głowę, wszak chłop wielki i orginalnie ubrany.

Sprawa w poniedziałek zostanie również zgłoszona do izby lekarskiej za namową pulmonologa który doradził mi telefonicznie jakie mam prawa oraz co mogę zrobić.

W każdym bądź razie załatwienie jednej głupiej recepty zajęło mi kilka godzin. Lek już mam więc jestem bezpieczna tongue

6

No to najważniejsze , że załatwione .

7

Agatan43 napisał/a:

No to najważniejsze , że załatwione .

A co tam trochę marszu dla zdrowotności wink Dziękuję za wsparcie i pozdrawiam. Jak coś się ciekawego dowiem z tą izbą lekarską (i dowiem się dokładniej odnośnie przepisów z receptami bo są niejasne) to napiszę a nóż komuś się przyda.

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Problem z otrzymaniem recepty na lek podczas weekendu

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024