Dieta oxy z Dzień Dobry tvn, ktoś stosował? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Dieta oxy z Dzień Dobry tvn, ktoś stosował?

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 93 ]

Temat: Dieta oxy z Dzień Dobry tvn, ktoś stosował?

Cześć Kobietki! smile)
Mam pytanie o Dietę OXY (ona niedawno była w Dzień Dobry TVN, nie mogę niestety wkleić linka). Czy są tutaj może forumowiczki, które ją stosują/stosowały? Chcemy z koleżanką ją sobie rozpocząć bo jej kuzynka całkiem ładnie schudła przez maj a wiadomo sezon plażingu się zbliża... smile Będę wdzięczna za opinie od osób, które znają temat, pozdrawiam!

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez tashimanna (2014-05-29 16:24:10)

Odp: Dieta oxy z Dzień Dobry tvn, ktoś stosował?

Cześć. Tak, ja raz sobie zrobiłam cykl Oxy i po nim jeszcze zapętliłam trochę 3fazę. Co Ci mogę powiedzieć... Dieta jest bardzo fajna, jest w pewnym stopniu restrykcyjna bo skupia się na białku (ale oprócz zwierzęcego masz też roślinne). Jest tak zrobiona żeby na początku jak najwięcej schudnąć a potem łagodnie z niej wyjść. Można w krótkim czasie osiągnąć naprawdę mocny efekt i bez yoyo (no chyba, że zaczniesz wpieprzać co popadnie no to wiesz...)
Generalnie polecam, bo wśród takich krótkoterminowych i mocno atakujących to najlepsza dietka jaką znam.

P.S. nie wiedziałam nawet, że była w ddtvn tongue

3

tashimanna napisał/a:

P.S. nie wiedziałam nawet, że była w ddtvn tongue

Była, była smile Tutaj masz pełny program http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/dieta-oxy-zdrowa-nastepczyni-diety-dukana,120519.html, ja oglądałam jak leciało w tv, zwróciłam uwagę bo też kiedyś na tej dietce byłam smile

4 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-05-29 16:48:57)

Mówię tej diecie stanowcze i zdecydowane NIE.

Uprzedzając pytanie "dlaczego?"

Bo to nie jest zdrowa, zbilansowana dieta. Proces odchudzania powinien być procesem długofalowym i bazować na nauce zdrowych nawyków żywieniowych oraz połączenia odpowiedniego ruchu. Ta dieta jest zaprzeczeniem zdrowego odżywiania. Przypominam też że ma sporo wspólnego z dietą Dukana, człowieka którego sądownie pozbawiono prawa do wykonywania zawodu.

Dieta OXY bazuje też na pewnych produktach a na stronie czytamy: "Administrator nie daje gwarancji, że produkt nie wywoła u Użytkownika jakichkolwiek skutków ubocznych. Nie dajemy również gwarancji, że Użytkownik osiągnie podawane w Programie efekty".

Nie ma diety cud, a jedyną słuszną drogą jest jeść zdrowo, mądrze w rozsądnych ilościach, oraz ruch, ruch i jeszcze raz ruch.

5

@warkoczyk - dzięki :*

@Małpa69 - oczywiście, zbilansowany styl odżywiania, aktywność itd są priorytetem, ale także w takich przypadkach zdarzy się zastój, w którym organizm potrzebuje dodatkowego bodźca i wtedy taka dieta zdaje egzamin. A komuś kto szuka szybkiego efektu wolę już polecić dietę Oxy (którą miałam okazję przetestować na sobie) niż np. kopenhaską, która dla zdrowia jest straszna.
Z dietą Dukana ma tyle wspólnego,że również opera się na białku - i to jest jedyna wspólna rzecz bo to jak porównywać przepłynięcie basenu z maratonem. Bez sensu zresztą, że wszędzie ją tak promują jako "nowego Dukana"

6

A tak dla jasności, Dukan został pozbawiony praw do wykonywania zawodu bo przepisywał swoim pacjentom niebezpieczny lek "Mediator". Nie broniąc go oczywiście bo wg mnie dieta Dukana to też jest masakra, niemniej ta, o której tutaj jest mowa jest fajna.

7 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-05-29 17:31:12)

Możesz uważać że jest fajna ja uważam że nie jest.

Co do Dukana, tak wiem, ale podważa to jego autorytet i to w sposób znaczący.

Wszystkie tego typu magiczne diety powodują w dłuższej perspektywie rozregulowanie organizmu, niedobory substancji odżywczych. Nie uznaję i nie uznam takich diet. Zdrowa dieta to dieta w której są wszystkie oczywiście nie przetworzone produkty spożywcze, dzięki takiej diecie nie nabawimy się problemów ze zdrowiem, nie będziemy źle się czuć. Jest tyle cudownych produktów spożywczych, teraz jest sezon na warzywa i owoce to po jaką cholerę jeść białko skoro przez cały dzień można jeść pyszne produkty z okolicznego warzywniaka, pełne witamin? Pyszna kapustka, młode ziemniaki (które są mniej kaloryczne od starszych ziemniaków i mają niższe IG), botwinka która oczyszcza krew.

Po co ja się pytam?

Nie tylko utrzymanie prawidłowej wagi ciała jest ważne. Ważne jest też jak to robimy. Jedząc tabliczkę czekolady dziennie też schudniecie bo taka tabliczka to między 500- 600 kcal, tylko czy to jest mądre, albo zdrowe?

Na prawdę lepiej chudnąć 0,5- 1 kg tygodniowo w sposób mądry i odżywczy, gdzie nie tylko chudniemy ale czujemy się lepiej.

8

Małpa69 napisał/a:

Możesz uważać że jest fajna ja uważam że nie jest.

Zgadza się, mogę - chociażby przez fakt, że byłam na tej dietce smile

Małpa69 napisał/a:

Co do Dukana, tak wiem, ale podważa to jego autorytet i to w sposób znaczący.

Tu też się zgadzam

Małpa69 napisał/a:

Wszystkie tego typu magiczne diety powodują w dłuższej perspektywie rozregulowanie organizmu, niedobory substancji odżywczych.

Przez okres 3 tygodni musiałabyś jeść tylko mcdonalda żeby cokolwiek rozregulować i nawet wtedy nie było by to zbyt groźne.

Małpa69 napisał/a:

Nie tylko utrzymanie prawidłowej wagi ciała jest ważne. Ważne jest też jak to robimy. Jedząc tabliczkę czekolady dziennie też schudniecie bo taka tabliczka to między 500- 600 kcal, tylko czy to jest mądre, albo zdrowe?

Nie, nie jest zdrowe i pewnie dlatego nikt nie stosuje diet gdzie się je wciąż ten sam produkt. Porównanie jak dla mnie kompletnie nietrafione, widać, że nawet nie zadałaś sobie trudu aby poczytać o jakiej diecie jest mowa tongue

Małpa69 napisał/a:

Na prawdę lepiej chudnąć 0,5- 1 kg tygodniowo w sposób mądry i odżywczy, gdzie nie tylko chudniemy ale czujemy się lepiej.

Ale każdemu zdarza się, że jest sytuacja gdzie chciało by się troszkę szybciej zrzucić nieplanowane kg. Np. po to aby do sylwestra zmieścić się w kieckę, bo nadchodzą wakacje, bo ślub itd. No i co zrobisz? Pytań o takie diety jest ogrom i wszędzie są odpowiedzi "nie rób diet, jedz zdrowo" itd. (tak, tak nie jesteś oryginalna ale chcesz dobrze). Pozdrawiam

9

Przez kilka lat stosowalam rozne diety a nawet glodowki z nadzieja ze cos mi pomoze. I wiesz co? Nie wazny jest szybki efekt ale efekt koncowy. Wszystkie diety ktore stosowalam pomogly ale tylko na chwile.. A najgorszy jest efekt jo jo. Polecam diete Dukana ale tylko jesli doprowadzisz ja do konca! Niestety brakuje nam wytrwalosci w postanowieniach. Po dlugich katorgach przestalam myslec o dietach. Jadlam 3-5 posilkow dziennie bez podjadania miedzy posilkami i ograniczajac slodycze. Efekt? Super!!! Przez 3 miesiace schudlam 10 kg ! Nie jest to szybki efekt ale na pewno zdrowy. Polecam cwiczyc, ruch jest wazny gdy chcemy zrzucic troche kilogramow.

10

No nie wiem, jednak na dukanie wiele osób się przejechało no i w dodatku ta dieta trochę trwa więc organizm jest narażony na brak pewnych składników przed dłuższy okres. Dieta Oxy z kolei trwa tylko 3 tygodnie, gdzie ostatni tydzień to w zasadzie już faza wychodzenia z diety, jest więc to metoda bezpieczna (nie słyszałam jak dotąd żeby ktoś się na tej diecie "popsuł") a dodatkowo naprawdę zaskakująca (pozytywnie) w rezultatach smile) Ale każdy lubi to co lubi i to jest normalne

11

Mi się na Oxy udało stracić tłuszczyk z brzucha kompletnie. Robiłam dwa podejścia z przerwą miesiąca pomiędzy nimi, czyli 9 tygodni, z czego 6 tygodni na dietce Oxy i CAŁOWICIE zrobiłam sobie brzuszek. Stare ciuszki na mnie leżą jak nigdy i w ogóle... szczęśliwa jestem! Ta dietka jest super i naprawdę działa cool

12

kajatar napisał/a:

Mi się na Oxy udało stracić tłuszczyk z brzucha kompletnie. Robiłam dwa podejścia z przerwą miesiąca pomiędzy nimi, czyli 9 tygodni, z czego 6 tygodni na dietce Oxy i CAŁOWICIE zrobiłam sobie brzuszek. Stare ciuszki na mnie leżą jak nigdy i w ogóle... szczęśliwa jestem! Ta dietka jest super i naprawdę działa cool

Gratulacje :* !!!

13

Ja jestem w trakcie drugiego tygodnia z Oxy i czuje już po ubraniach, że "coś się dzieje". Dietka jest dosyć łatwa do utrzymania, nie chodzę głodna i nie myślę o jedzeniu, chociaż w pierwszym tygodniu nosiło mnie w kierunku czekolady ale po szejku przeszło tongue Trzymajcie kciuki, zobaczymy jak będzie na finiszu

14

Lalucha napisał/a:

Ja jestem w trakcie drugiego tygodnia z Oxy i czuje już po ubraniach, że "coś się dzieje". Dietka jest dosyć łatwa do utrzymania, nie chodzę głodna i nie myślę o jedzeniu, chociaż w pierwszym tygodniu nosiło mnie w kierunku czekolady ale po szejku przeszło tongue Trzymajcie kciuki, zobaczymy jak będzie na finiszu

Będzie dobrze, trzecia faza wyprowadzi Cie z dietki i potem tylko nie popadnij w skrajność żadną a waga się fajnie utrzyma, gwarantuje smile

15

Dziewczyny a ja mam inne pytanie, mam trochę pytań, które chciałabym skierować bezpośrednio do osób odpowiedzialnych za tą dietkę. Czy macie z tym jakieś doświadczenia? Odpowiedzą mi na maila?

16 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-11-01 00:35:58)

Jesie napisał/a:

Dziewczyny a ja mam inne pytanie, mam trochę pytań, które chciałabym skierować bezpośrednio do osób odpowiedzialnych za tą dietkę. Czy macie z tym jakieś doświadczenia? Odpowiedzą mi na maila?

Najszybciej chyba będzie przez facebooka z tego co widziałam to odpowiadają laskom na każde pytania, które tam pada i to w zasadzie od razu więc kontakt jest dobry. Maili nigdy do nich nie pisałam, nie było potrzeby smile

17

Dziękuję Ci bardzo, nie pomyślałam o tym

18

Jaką funkcje spełnia ten shake w tej diecie? Zapychacz?

19

pikpok napisał/a:

Jaką funkcje spełnia ten shake w tej diecie? Zapychacz?

Uuu dużo funkcji tongue Oczyszcza organizm, poprawia przemianę materii, jest dobry jak dopadnie Cię apetyt na słodkie (ja na Oxy miałam czasem takie różne napady:P) No i jako źródło białka, deser itp smile

20

Cześć Kobietki! smile
Zupełnie zapomniałam, że tu wątek zostawiłam big_smile:D My zrobiłyśmy Oxy w czerwcu, ja 3 tygodnia ale moja koleżana kombinuje jeszcze z powtarzaniem faz tongue Jej się schudło prawie 5kg! (I jeszcze jej mało tak się wkręciła teraz:P) Ja zleciałam 3,7kg ale dla mnie to jest ekstra naprawdę. Dietka nie jest ciężka, nie chodzi się głodnym a szejki są akurat w dobrym czasie tongue Myślę, że za jakiś czas będę to dietkę powtarzać tym bardziej, że dużo fajniej jest robić coś takiego z kumpelą, z którą codziennie można obgadać temat big_smile

21

frichola napisał/a:

Cześć Kobietki! smile
Zupełnie zapomniałam, że tu wątek zostawiłam big_smile:D My zrobiłyśmy Oxy w czerwcu, ja 3 tygodnia ale moja koleżana kombinuje jeszcze z powtarzaniem faz tongue Jej się schudło prawie 5kg! (I jeszcze jej mało tak się wkręciła teraz:P) Ja zleciałam 3,7kg ale dla mnie to jest ekstra naprawdę. Dietka nie jest ciężka, nie chodzi się głodnym a szejki są akurat w dobrym czasie tongue Myślę, że za jakiś czas będę to dietkę powtarzać tym bardziej, że dużo fajniej jest robić coś takiego z kumpelą, z którą codziennie można obgadać temat big_smile

Gratulacje dla Ciebie i koleżanki zatem smile)

22

tashimanna napisał/a:
frichola napisał/a:

Cześć Kobietki! smile

Gratulacje dla Ciebie i koleżanki zatem smile)

Dzięki i od razu robię mały update po tym weekendzie big_smile łączny spadek 3.9kg, pomimo ukończenia diety waga nadal leci. Sama oczywiście nie leci, po wyjściu z Oxy staram się odżywiać zdrowo i ogólnie dbać o siebie, póki co to popłaca albo po prostu mam tak rozpędzony metabolizm... No oby jak najdłużej.

23

frichola napisał/a:

Dzięki i od razu robię mały update po tym weekendzie big_smile łączny spadek 3.9kg, pomimo ukończenia diety waga nadal leci. Sama oczywiście nie leci, po wyjściu z Oxy staram się odżywiać zdrowo i ogólnie dbać o siebie, póki co to popłaca albo po prostu mam tak rozpędzony metabolizm... No oby jak najdłużej.

Gratulacje!!! :*
Ja też kiedyś byłam na diecie Oxy, udało mi się ,przed sylwestrem z moim ówczesnym amantem, zrzucić prawie 5kg. Dobrze tą dietkę wspominam, mimo, że był wtedy okres mega zawirowań w moim życiu to jakoś nie miałam problemu żeby w niej wytrwać. A dzięki Twojemu wpisowi chyba sobie zrobię powtórkę smile)

24

emiko napisał/a:
frichola napisał/a:

Gratulacje!!! :*
Ja też kiedyś byłam na diecie Oxy, udało mi się ,przed sylwestrem z moim ówczesnym amantem, zrzucić prawie 5kg. Dobrze tą dietkę wspominam, mimo, że był wtedy okres mega zawirowań w moim życiu to jakoś nie miałam problemu żeby w niej wytrwać. A dzięki Twojemu wpisowi chyba sobie zrobię powtórkę smile)

Bardzo mi miło big_smile Myślę że warto sobie w te upały zgłębić chociaż magię Oxyshake'a. Ja go sobie wciąż przyrządzam na zimno i w różnych wariacjach!

25 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-11-01 00:34:11)

Jest nowa wersja tej diety teraz, sprawdzałyście link usunięty ? Ktoś ją testował już może?

26

Ja tylko czytałam, że nowa Oxy jest, w odróżnieniu od starej wersji, personalizowana. Wypełniasz różne ankiety i na podstawie jakiejś liczby czynników dieta jest dobierana pod Twoje predyspozycje i masz ją na bieżąco uzupełnianą we własnym panelu w ich serwisie

27

Jesie napisał/a:

Ja tylko czytałam, że nowa Oxy jest, w odróżnieniu od starej wersji, personalizowana. Wypełniasz różne ankiety i na podstawie jakiejś liczby czynników dieta jest dobierana pod Twoje predyspozycje i masz ją na bieżąco uzupełnianą we własnym panelu w ich serwisie

Gdzieś czytałam opinie, ze w nowej Oxy nie ma już oxyszejka? Orientujecie się czy to prawda? Dla mnie to była esencja tej dietki smile

28

Ja w swojej oxy mam szejka, nawet w kilku wersjach smile W tej nowej w ogóle wszystko dość urozmaicone, mi się tak podoba

29

frichola napisał/a:
Jesie napisał/a:

Gdzieś czytałam opinie, ze w nowej Oxy nie ma już oxyszejka? Orientujecie się czy to prawda? Dla mnie to była esencja tej dietki smile

Jest cały czas, na głównej stronie nawet jest napisane wyraźnie "Podstawą Diety OXY jest żurawinowy OXY Shake. (...) Oxy Shake pojawia się codziennie w Twoim menu w fazie Fat Burning."

30

Ach Emiko dzięki, już to sobie doczytałam wcześniej. Powinnam najpierw czytać a potem pytać hehe :*

31

Hej dziewczyny jak Wam idzie? Któraś obecnie jest na Oxy? Zamówiłam sobie właśnie świeży jadłospis i od jutra robię intensywny miesiąc redukcji. Troszkę ostatnio mi poprzybywało tu i ówdzie, a co najgorsze to to, że odbija się to na samopoczuciu. Może to też ta pogoda, z jednej strony pięknie, ale z drugiej nic się nie chce, nie rozumiem. Ruch + dieta, to coś co zawsze dobrze na mnie działa, tylko z regularnością mam pewne problemy big_smile

32

tissa napisał/a:

Hej dziewczyny jak Wam idzie? Któraś obecnie jest na Oxy? Zamówiłam sobie właśnie świeży jadłospis i od jutra robię intensywny miesiąc redukcji. Troszkę ostatnio mi poprzybywało tu i ówdzie, a co najgorsze to to, że odbija się to na samopoczuciu. Może to też ta pogoda, z jednej strony pięknie, ale z drugiej nic się nie chce, nie rozumiem. Ruch + dieta, to coś co zawsze dobrze na mnie działa, tylko z regularnością mam pewne problemy big_smile

No hej! Ja niestety kończę już właściwie. Rozpoczęłam Oxy po wielkanocy, z przyczyn powszechnie oczywistych tongue.
Efekt ok 4 kg w dół, ale fakt, że zdarzało mi się... hmmm... "zapomnieć o dietce" tongue. Może będę robić powtórkę tak w połowie maja. Jakby się do lata udało zesmukleć troszkę jeszcze, to bym nie narzekała!

33

emiko gratulacje też fajnie. Ja jestem w trakcie 4ego tygodnia i mam ponad 5kg w dół, ale fakt, że się starałam trzymać mojego planu oxy. Myślę, że od razu, bez zastanawiania się, wykupię teraz dłuższy plan i będę sobie robiła to w taki sposób, że w trakcie normalnych faz będę jak aniołek a podczas stabilizacji trochę sobie odpuszczę bardziej, niż będzie to przewidziane. Wydaje mi się, że to dobrze będzie na psychikę działać a waga sobie może teraz już powolutku spadać. Podobają mi się potrawy no i sam fakt, że mam ułożone wszystko i się nie zastanawiam co dziś "do garka włożyć" big_smile

34

tissa napisał/a:

emiko gratulacje też fajnie. Ja jestem w trakcie 4ego tygodnia i mam ponad 5kg w dół, ale fakt, że się starałam trzymać mojego planu oxy. Myślę, że od razu, bez zastanawiania się, wykupię teraz dłuższy plan i będę sobie robiła to w taki sposób, że w trakcie normalnych faz będę jak aniołek a podczas stabilizacji trochę sobie odpuszczę bardziej, niż będzie to przewidziane. Wydaje mi się, że to dobrze będzie na psychikę działać a waga sobie może teraz już powolutku spadać. Podobają mi się potrawy no i sam fakt, że mam ułożone wszystko i się nie zastanawiam co dziś "do garka włożyć" big_smile

Ja sobie wykupiłam na oxy na 4 tygodnie znów i lecę. Dłuższy pakiet może po wakacjach, bo pod koniec czerwca wyjeżdżam już i nie wiem czy podołałabym trzymania się dietki smile. Tym bardziej, że będę się wciąż przemieszczać i z pewnością ochotą na próbowanie lokalnych specjałów weźmie górę nad ochotą utrzymania menu big_smile

35

Kaczorowska (Bożenka z klanu) też jest na tej diecie, natrafiłam na jej blog gdzieś na jakimś pudelku i czasem czytam, bo dziewczę nawet tak fajnie od siebie pisze. Jakież było moje zaskoczenie, gdy trafiłam na post, w którym opisuje właśnie oxy big_smile

36

A ja czytałam o tym na jakimś plot-portalu, nie pamiętam, którym. Wzmianka o oxy bardziej przykuła moją uwagę. Fajna ta dietka jest, więc się nie dziwię zbytnio, że robi popularność

37

Cześć dziewczyny, jak tam drugi dzień konsumpcji? Mi już wystarczy... Ja już potrzebuję detoxu tongue

38

Mam tej konsumpcji serdecznie dosyć tongue moje boczki też.
Jeszcze tylko dziś i pewnie jutro i też detoxuje, a od poniedziałku znowu ruszam z Oxy. Na radykalne przybieranie, trzeba skutecznych środków tongue

39

Też tego potrzebuję i w miarę szybko, niedługo czeka mnie kilka większych imprez na poczet karnawału. Ale po tych świętach mam dość mięsa i w ogóle unikam cięższych posiłków. Zastanawiam się czy nie spróbować czegoś innego niż Oxy. Kiedyś była taka dieta diamondów chyba, w sumie to nawet nie wiem jakie dietki teraz modne są tongue

40

frichola napisał/a:

Jeszcze tylko dziś i pewnie jutro i też detoxuje, a od poniedziałku znowu ruszam z Oxy. Na radykalne przybieranie, trzeba skutecznych środków tongue

Cześć. Udało Ci się ruszyć? Ja dziś miałam pierwszy dzień z Oxy. Mam pakiet na 56 dni i mocne postanowienie, żeby zrzucić 7kg... Myślicie, że mi się uda?

41

maryszi napisał/a:
frichola napisał/a:

Cześć. Udało Ci się ruszyć? Ja dziś miałam pierwszy dzień z Oxy. Mam pakiet na 56 dni i mocne postanowienie, żeby zrzucić 7kg... Myślicie, że mi się uda?

To zależy ile masz do zgubienia, przez tyle czasu możesz zrzucić nawet znacznie więcej tongue

42

maryszi napisał/a:
frichola napisał/a:

Hej. O dziwo ruszyłam i o jeszcze większe dziwo - utrzymałam tongue
Cały tydzień byłam w rozjazdach ale Oxy rozpoczęłam i obyło się bez większych odstępstw (dwa małe grzeszki... ale to nic, nic to tongue)
Dziś rano waga - 1,2kg mniej i nawet jeśli to w połowie woda to jestem zadowolona, tym bardziej, że dziś zaczynam fb i tutaj już żadnych grzeszków nie będzie smile Jestem ciekawa ile w tej fazie uda mi się ugrać...
maryszi a z jakiej wagi startujesz? 7kg na 2 miesiące jest osiągalne spokojnie, chyba, że to Twoje "ostatnie" 7kg, ale nawet wtedy dasz radę, tylko dorzuciła bym trening jakiś

43

Boszzz... piszecie o tej diecie jakby to byly jakies zawody...

Co za roznica ile uda wam sie "ugrac"? Wazne ile z tego "ugrania" pozostanie za rok tongue

44

Nie polecam diet, moim zdaniem najlepsze i najzdrowsze rozwiazanie to ograniczenie kalorii przy jednoczesnym zachowaniu proporcji weglowodany/tluszcze/bialka, wplecenie dobrych nawykow zywieniowych(na stale) i dodanie aktywnosci fizycznej. Diety sa o tyle malo przekonujace, ze znaczaca zmieniaja podstawowe proporcje, ktore sa zalecane w zywieniu. Jesli standardowo nalezy przyjmowac okolo 10-15%bialka a zmieniamy na 40-45% to robimy to na wlasne ryzyko a obstawiam, ze jest spore.
Bez odpowiedniego podejscia do tematu waga bedzie spadac a po zakonczeniu rosnac, nie ma innej opcji.

45

tomilee napisał/a:

Nie polecam diet, moim zdaniem najlepsze i najzdrowsze rozwiazanie to ograniczenie kalorii przy jednoczesnym zachowaniu proporcji weglowodany/tluszcze/bialka, wplecenie dobrych nawykow zywieniowych(na stale) i dodanie aktywnosci fizycznej. Diety sa o tyle malo przekonujace, ze znaczaca zmieniaja podstawowe proporcje, ktore sa zalecane w zywieniu. Jesli standardowo nalezy przyjmowac okolo 10-15%bialka a zmieniamy na 40-45% to robimy to na wlasne ryzyko a obstawiam, ze jest spore.
Bez odpowiedniego podejscia do tematu waga bedzie spadac a po zakonczeniu rosnac, nie ma innej opcji.

Ale właśnie to, co opisałeś/aś to jest właśnie dieta - dieta to spodób odżywiania się według pewnych reguł. Każdy sposob odchudzania to dieta big_smile Nie odchudzające odżywianie, to też dieta big_smile

46

Hehe big_smile, racja. Zreszta wiesz o co mi chodzilo smile

47

tomilee napisał/a:

To co opisałaś to typowa dieta. Ty rozumiesz temat, wiesz na pewno jak liczyć makro i ile czego powinno się mieć w ciągu dnia, ale jest dużo osób, które albo się na tym nie znają, albo nie mają czasu żeby się nad tym zastanawiać. Ja myślę, że dla nich takie opcje jak Oxy, gdzie jest dietetyk do konsultacji, interaktywny jadłospis itp., to dobre rozwiązanie. Ja teraz jestem bardziej świadoma, ale i tak lubię tą dietę właśnie (byłam dwa razy i za każdym razem miałam inną, co też mi się podoba).

48

tomilee napisał/a:

... najzdrowsze rozwiazanie to ograniczenie kalorii przy jednoczesnym zachowaniu proporcji weglowodany/tluszcze/bialka, wplecenie dobrych nawykow zywieniowych(na stale) i dodanie aktywnosci fizyczne...

No ale właśnie to co tu piszesz idealnie wpisuje się w Oxy - no oprócz aktywności fizycznej, którą wiadomo - ogarniam sobie sama.
Ale tak, mam zachowane dobre proporcje, kaloryczność, która jest dedykowana dla mojej osoby (a nie jakaś tam przypadkowa z forum). Menu już wymusza uczenie się dobrych nawyków, interesowanie się, sprawdzanie zamienników (no to im się udało masakra big_smile) a do tego nie muszę się sama martwić, liczyć, sprawdzać czy to gra wszystko itp. A podział na fazy mi pasuje też, jest ciekawie big_smile

49

W I i II fazie jest to dieta typowo białkowa, więc absolutnie nie jest zbilansowana. Z tego co czytałem o bilansie możemy mówić w III fazie tej diety.
Ja uważam, że są lepsze i bezpieczniejsze metody.
Dajcie znać ile kg zgubiłyscie po zakończonej diecie i odezwijcie się za 3miesiące.
Jestem ciekaw czy efekty będą długotrwałe, co moim zdaniem jest możliwe tylko przy wprowadzeniu odpowiednich nawyków żywieniowych.
Ta cała dieta to kolejny skok na kasę i tyle. Szkoda tylko, że nie myślą przy tym o zdrowiu innych ludzi.

50

1. Faza I oxy akurat nie jest typowo białkowa
2. Stosowałam tą dietę 2 razy, nigdy nie miałam yoyo
3. Co do zbilansowanych diet to wybacz, ale to już brzmi jak mantra ślepo powtarzana na forach, w strachu, że wyda się prawda (że węgle można mocno obciąć i świętnie, zdrowo prosperować)
4. Dieta uczy różnorodności, prostych zdrowych posiłków itd., więc o co Ci chodzi z tym zdrowiem
5. Jest płatna, wykup sobie raz minimalny pakiet, to zrozumiesz dlaczego smile
6. Po stabilizacji możesz zmienić sobie sposób odżywiania (ja np. jakiś czas jadłam coś ala dieta wegetariańska) i jest ok, jeśli nie zaczniesz się obżerać
7. Czasem ludzie chcą po prostu zrobić sobie krótki okres, w którym zlecą szybciej a skoro da się to zrobić zdrowo (a nie przez diety typu kopenhaska) to why not?

51

Jesie zgadzam się z Tobą. Dla mnie też to nie jest pierwsze podejście do Oxy. Nie miałam nigdy yoyo po tej dietce, zresztą po to właśnie jest faza stabilizacji i wyprowadzenia z diety, żeby go nie mieć. Jeżeli od czasu ukończenia diety coś przybrałam to jest to już wina wakacji, lodów, słodyczy itp tongue, ale samej dietce ufam, bo efekty (przynajmniej na mnie) są świetne no i tak jak pisałaś w pkt. 7 po prostu tongue

52

tashimanna napisał/a:
maryszi napisał/a:

Mam pakiet na 56 dni i mocne postanowienie, żeby zrzucić 7kg... Myślicie, że mi się uda?

To zależy ile masz do zgubienia, przez tyle czasu możesz zrzucić nawet znacznie więcej tongue

Mam ok 92kg i 171cm wzrostu.. Chciałabym na razie zlecieć do 85 a potem zobaczymy...

53

maryszi napisał/a:
tashimanna napisał/a:
maryszi napisał/a:

Mam pakiet na 56 dni i mocne postanowienie, żeby zrzucić 7kg... Myślicie, że mi się uda?

Mam ok 92kg i 171cm wzrostu.. Chciałabym na razie zlecieć do 85 a potem zobaczymy...

Jak pierwszy raz stosowałam Oxy, to w ciągu miesiąca zrzuciłam prawie 6kg, tak więc bądź dobrej myśli tongue z 92 to myślę, że spokojnie uda Ci się 10 zrobić w 2 miesiące... Tylko się trzymaj planu i będzie ok smile

54

Wow dzięki, takiej motywacji potrzebowałam big_smile

55

MAryszi? Rozpoczęłaś już swoją Oxy? Jeśli nie, to ja startuję od jutra. Niektóre postanowienia wciąż się "same" odciągają w czasie, no ale ile można... Napisz jak u Ciebie, jeśli nie wystartowałaś jeszcze, to mogę na Ciebie poczekać dzień lub dwa. Fajnie by było razem z kimś to robić, chociaż będziemy miały różne jadłospisy, to i tak jakoś tak raźniej.
Jakby co - to pisz prv lub tutaj, pozdrawiam!

56

tissa napisał/a:

MAryszi? Rozpoczęłaś już swoją Oxy? Jeśli nie, to ja startuję od jutra. Niektóre postanowienia wciąż się "same" odciągają w czasie, no ale ile można... Napisz jak u Ciebie, jeśli nie wystartowałaś jeszcze, to mogę na Ciebie poczekać dzień lub dwa. Fajnie by było razem z kimś to robić, chociaż będziemy miały różne jadłospisy, to i tak jakoś tak raźniej.
Jakby co - to pisz prv lub tutaj, pozdrawiam!

Tissa ja rozpoczęłam 6 stycznia, ale ja mam ten pakiet Oxy Intense, więc będę robić 8 tygodni. Jak chcesz, to możesz dołączyć na drugi obieg.
Jakbyś rozpoczęła w czwartek, to będziemy robić te same fazy, bo w środę będę kończyła swój czwarty tydzień smile
Drugie 4 tygodnie pewnie mi będzie waga wolniej spadać, więc dostajesz fory na starcie :PPp (oczywiście żartuje, jak już ktoś wyżej napisał, to nie wyścigi)

57

maryszi a jak Ci idzie dietka? Ile już zrzuciłaś?

58

frichola napisał/a:

Ten styczniowy sprint z Oxy pomógł mi zrzucić 5,1 kg smile. Potem zrobiłam przerwę, z jednej strony przez duży natłok obowiązków, a z drugiej to jakoś takie miałam zadowolenie z siebie i stwierdziłam, że nie ma potrzeby od razu lecieć dalej. W poniedziałek wracam na dietkę i jestem piekielnie ciekawa ile mi się uda zrzucić teraz.

Może ktoś dołączy od wielkanocnego poniedziałku? W niedziele można się naw.... ale w poniedziałek już nie trzeba! tongue

59

Cześć dziewczyny jestem tu nowa. Właśnie chcę rozpocząć tą dietkę i zastanawiam się, czy nie ma żadnych przeciwskazań. Czytałam też, że można uzyskać poradę dietetyka odnośnie Oxy właśnie. Czy ktoś mógłby to potwierdzić, oraz skierować mnie gdzie można się poradzić?
Pozdrawiam!

60

maryszi napisał/a:
frichola napisał/a:

Ten styczniowy sprint z Oxy pomógł mi zrzucić 5,1 kg smile. Potem zrobiłam przerwę, z jednej strony przez duży natłok obowiązków, a z drugiej to jakoś takie miałam zadowolenie z siebie i stwierdziłam, że nie ma potrzeby od razu lecieć dalej. W poniedziałek wracam na dietkę i jestem piekielnie ciekawa ile mi się uda zrzucić teraz.

Może ktoś dołączy od wielkanocnego poniedziałku? W niedziele można się naw.... ale w poniedziałek już nie trzeba! tongue

Hej, no to fajnie, że dobrze Ci idzie! Ja też pewnie dołączę, ale to od przyszłego tygodnia jakoś smile

Sentense napisał/a:

Cześć dziewczyny jestem tu nowa. Właśnie chcę rozpocząć tą dietkę i zastanawiam się, czy nie ma żadnych przeciwskazań. Czytałam też, że można uzyskać poradę dietetyka odnośnie Oxy właśnie. Czy ktoś mógłby to potwierdzić, oraz skierować mnie gdzie można się poradzić?
Pozdrawiam!

Cześć! Możesz do nich napisać przez stronę www lub zadać pytanie na fejsie Oxy (linki znajdziesz w google). Ja kilka razy miałam różne pytania odnośnie mojej oxy i bez problemu uzyskiwałam odpowiedź. O przeciwskazaniach żadnych nie słyszałam, a jak masz na coś alergię to też dajesz im znać i nie będziesz miałam tych produktów w menu smile

61

frichola napisał/a:

Cześć! Możesz do nich napisać przez stronę www lub zadać pytanie na fejsie Oxy (linki znajdziesz w google). Ja kilka razy miałam różne pytania odnośnie mojej oxy i bez problemu uzyskiwałam odpowiedź. O przeciwskazaniach żadnych nie słyszałam, a jak masz na coś alergię to też dajesz im znać i nie będziesz miałam tych produktów w menu smile

Cześć, to akurat nie chodzi o alergie, ale inne sprawy zdrowotne. Dziękuję za radę, już napisałam do nich na facebooku i czekam na odpowiedź smile

62

Cześć. Mam takie pytanie ile można na tej diecie schudnąć w miesiąc, ewentualnie ile w dwa miesiące?

63

MałaDonna napisał/a:

Cześć. Mam takie pytanie ile można na tej diecie schudnąć w miesiąc, ewentualnie ile w dwa miesiące?

To zależy, ja w styczniu zrobiłam sobie 4 tygodnie z Oxy w ramach noworocznych wink. Pomogło mi to zrzucić 5,1kg. W pierwszym miesiące diety zawsze chudnie się trochę więcej bo i woda spada i organizm bardziej podatny. Tak naprawdę, to zależy to od tego ile masz do zrzucenia. Bo to różnica jeśli masz 30kg otyłość a 3kg nadwagi...

64

maryszi napisał/a:
MałaDonna napisał/a:

To zależy, ja w styczniu zrobiłam sobie 4 tygodnie z Oxy w ramach noworocznych wink. Pomogło mi to zrzucić 5,1kg. W pierwszym miesiące diety zawsze chudnie się trochę więcej bo i woda spada i organizm bardziej podatny. Tak naprawdę, to zależy to od tego ile masz do zrzucenia. Bo to różnica jeśli masz 30kg otyłość a 3kg nadwagi...

Cześć, ja mam dużo. Przy wzroście 170cm mam 85kg sad(. 20kg to chyba na sam początek mam do zrzucenia...

65

MałaDonna napisał/a:

Cześć, ja mam dużo. Przy wzroście 170cm mam 85kg sad(. 20kg to chyba na sam początek mam do zrzucenia...

No to faktycznie, troszkę tego jest. To nie jest zabawa ani na miesiąc ani na dwa... Musisz się wziąć za siebie - konsekwentnie, regularnie... Dietka, ruch, picie, spanie wink

Posty [ 1 do 65 z 93 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Dieta oxy z Dzień Dobry tvn, ktoś stosował?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024