Śmieszny problem z moją dziewczyną - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Śmieszny problem z moją dziewczyną

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 22 ]

1

Temat: Śmieszny problem z moją dziewczyną

Jestem ze swoją dziewczyną około 8 miesięcy. Jak na razie nie mieliśmy większych spięć itp. Czasami zdarzają się różnice w poglądach. Jednak w dniu wczorajszym postanowiłem przeprowadzić nieco poważniejszą rozmowę dotyczącą naszego związku. Irytowało mnie to, że z jej strony (miałem takie wrażenie) uczucie trochę wygasło? Jednak podczas rozmowy ona powiedziała mi, że tak nie jest, a nawet to ona czuję się trochę traktowana jak moja koleżanka, a nie dziewczyna. I tu zaczyna się cały śmieszny problem. Otóż drogie Panie może i panowie bo i pewnie tu tacy są, proszę o poradę. Jach chciałybyście/ jak jesteście traktowane przez swoich facetów (jak traktujecie swoje kobiety). Zostało mi zarzucone, że w ostatnim czasie bardzo mało pokazuję jej jak mi na niej zależy. Rzekomo nie przytulam się nie piszę itp. Wg mnie czasami aż, za dużo pokazuję jak mi na niej zależy. Czy mam jej codziennie przynosić kwiatki, mówić czułe słowa itp.? Staram się dbać o nią każdego dnia, organizuję wycieczki rowerowe spotkania poza domem. Nie jestem osobą która lubi siąść przed telewizorem na kanapie i oglądać cały dzień film. Z moich obserwacji ona też nie jest taką osobą. Proszę was o poradę jak chciałybyście być traktowane w związku no i co ewentualnie mogę robić źle.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Śmieszny problem z moją dziewczyną

Tak to jest, jak w związku nie ma komunikacji i ludzie NIE SŁUCHAJĄ się nawzajem.

Dziewczyna dała Ci wyraźny komunikat, że brakuje jej przytulania i miłej korespondencji w chwilach, w których się nie widzicie. A Ty co robisz? Wchodzisz na forum i pytasz obce kobiety, co one lubią big_smile

3

widocznie potrzebuje jeszcze więcej... smile

4

Wystarczy, że pokazesz ogien w oczach ;p jak go nie masz to widocznie sam nie czujesz tego na maxa. Kobiety lubią jak sie je pożąda, okazuje czułość. Nie kwiatkami i wycieczkami.

5

thepass napisał/a:

Wystarczy, że pokazesz ogien w oczach ;p jak go nie masz to widocznie sam nie czujesz tego na maxa. Kobiety lubią jak sie je pożąda, okazuje czułość. Nie kwiatkami i wycieczkami.

... no jak ładnie powiedziane smile jestem zaskoczona big_smile

6

Pokazujesz jej, że ci na niej zależy, robisz wycieczki, dbasz o nią każdego dnia, organizujesz różne spotkania i twierdzi, że to za mało? Twierdzi, że za mało przytulasz, piszesz? Wiesz, że naprawdę wyrabiasz 110% normy, i to, że nie każda kobita ma okazję mieć takiego zaangażowanego faceta? Znam wiele par, które spotykają się raz na tydzień czy dwa na parę godzin i jakoś nie narzekają. Ona ma zagwarantowane na prawie codzienne spotkania, dostaje twoją rozrywkę. A ona coś robi dla ciebie?

7

Czy ona wykazuje się inicjatywą wobec Ciebie?

8 Ostatnio edytowany przez Megisworld (2014-05-22 22:28:34)

Facet to FACET! Powinien być męski- to przede wszystkim. Dziewczyna powinna czuć się przy nim bezpieczna,czuc ze może na niego liczyć, powinien przytulic i pokazać ze liczy się tylko ona. Tak ja uważam, ale przecież kazda dziewczyna jest inna i czego innego oczekuje.

9

Megisworld napisał/a:

Facet to FACET! Powinien być męski- to przede wszystkim. Dziewczyna powinna czuć się przy nim bezpieczna,czuc ze może na niego liczyć, powinien przytulic i pokazać ze liczy się tylko ona . Tak ja uważam, ale przecież kazda dziewczyna jest inna i czego innego oczekuje.

podpisuję się pod tym obiema rękami i nogami big_smile

10

Problem wcale nie jest śmieszny. Dziewczyna może zacząć zastanawiać się nad tym i stwierdzić, że nic do niej nie czujesz...

thepass napisał/a:

Kobiety lubią jak sie je pożąda, okazuje czułość.

To najprawdziwsza prawda. Wydaje mi się, że to wychodzi samoistnie. Z czułości przykładem może być buziak z zaskoczenia, w czoło, dłoń, przytulenie, pogłaskanie, wpatrywanie się, uśmiech, trzymanie za rękę. Pożądania chyba opisywać nie trzeba...

11

Niekoniecznie, bo mężczyźni nie umieją często w ogóle wyrażać uczuć, albo nie wiedzą jak chce tego kobieta. Kobiety odbierają to inaczej i chemia zanika. Mezczyzni = seks, a kobiety rozne takie gesty jak nawet wnikliwe spojrzenie w oczy. Mi zawsze dziewczyna mowila, ze uwielbia jak np stoi przy kuchence, obejmuje, przytulam, odgarniam włosy i mowie, że kocham lub kiedy dziękuje, że robi obiad. Kobieta bardzo pamięta takie gesty i umie sie odwdzieczyc smile

12

Megisworld napisał/a:

Facet to FACET! Powinien być męski- to przede wszystkim. Dziewczyna powinna czuć się przy nim bezpieczna,czuc ze może na niego liczyć, powinien przytulic i pokazać ze liczy się tylko ona. Tak ja uważam, ale przecież kazda dziewczyna jest inna i czego innego oczekuje.

a dziewczyna powinna być kobieca ,stroić się dla niego w sukienki ,spódnice, zaplanować czasem wyjście poza miasto jakiś piknik czy coś a nie tylko wymagać i mówić ze za mało się robi ,także okazywać czułość jakis buziak/całus bez okazji ,wpatrywanie się,przytulenie

13

Megisworld napisał/a:

powinien przytulic i pokazać ze liczy się tylko ona.

A kiedy już to osiągnie, to facet przestanie ją pociągać.
Tak, tak, słuchajcie takich kobiecych porad smile WSZYSTKIE kobiety, którym okazywałem coś takiego odchodziły, zaś wszystkie, którym tego nie okazywałem, pragnęły tego a co za tym idzie mnie.

14

No to fakt ze jak facet jest niedostępny to pociąga dziewczynę (ja tam mam, niestety -.-) ale on jest ze swoją dzieczyna 8 miesięcy, skoro jest jej chłopakiem to ma ja olewac ? Powinna czuć ze jest TYLKO jej, ze ja kocha,a chyba czułośc jest sposobem na okazanie tego.

15

Widocznie tak. Milosc = olewanie, milosc = krzywdzenie. Jesli tak, to tak musi robic i widocznie wywiazuje sie z zadania wzorowo smile

16

Trochę racji masz, aczkolwiek to jest fajne na początku gdy tylko podobamy się sobie, gdy jesteśmy w związku powinno być inaczej.

17

Wlasnie nie, bo w zwiazku ten pociągający mezczyzna gdy sie zmieni - przestaje byc pociagajacy, bo nie jest juz taki jak na początku. Jest taki "zwykły" jak ci koledzy, których odrzucasz. Jest dostępny i tracisz uczucia. Ale to juz kwestia dojrzalosci.

18

Bo to najlepiej tak raz dać cukierek, a potem przez tydzień albo dwa trzymać na głodzie i nagle niespodziewanie znów dać cukierek. I wtedy ta druga, wygłodniała osoba oszaleje na punkcie tego cukierka, ale przez kolejne dni znowu go nie dostanie i nawet nie wie, kiedy go dostanie i będzie na niego czekać i tęsknić, aż pewnego dnia znów go dostanie i tak w kółko. Jak codziennie będzie cukierek, to się przeje, a jak nie będzie w ogóle, to umrze z głodu.

19

Dlatego milosc to jedna wielka manipulacja ;d

20

Z jednej strony tak można spojrzeć, a z drugiej to chyba nikt nie dałby radę być codziennie bardzo czułym i wymyślać nowych rzeczy, dlatego te przerwy w tym są raczej naturalne jak dla mnie. A umiar wiadomo, że jest wskazany jak we wszystkim smile

mystic, czy to nie jest tak jak pisze dziewczyna, że faktycznie mało np ją przytulasz? Może organizujesz wycieczki, czyli owszem, bardzo fajnie spędzacie czas, ale może brakuje samej takiej czułości czyli przytulenia, miłego słowa. Czy może jednak jest to w Waszym związku? Przytulenie się też jest ważne, że tak powiem wink Dawanie ciepła, czułość taka oprócz planowania i fajnych wypadów.

21

thepass napisał/a:

Dlatego milosc to jedna wielka manipulacja ;d

Poniekąd tak. Ale ja bym nie używał słowa "manipulacja", bo pejoratywne określenie i używane wówczas, gdy chcemy kogoś wykorzystać. Wychowanie dziecka to też jest pewnego rodzaju "manipulacja".

Posty [ 22 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Śmieszny problem z moją dziewczyną

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024