Bezbarwna 2 kreska na teście - czy jest możliwość ciąży ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Bezbarwna 2 kreska na teście - czy jest możliwość ciąży ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: Bezbarwna 2 kreska na teście - czy jest możliwość ciąży ?

Witam serdecznie!
Mam pytanko pomózcie..! Otóż przez ostatni miesiąc miało miejsce pare  dziwnych rzeczy. Była u ginekologia  przepisał mi tab antykoncepcyjne.. jednak po nich okropnie się czułam i je przerwałam dostałam okres z odstawienia (01.05- poczatek jego). Jednak wczesniej dzień przed normalnym okresem i  dzień przed braniem tabletek  miałam kontakt seksualny z facetem, jednak taki jednie petting...wiem, że może sobie zmyślam i walnięta jestem... Od jakiegos tyg  ciągle się zle czuje niedobrze mi mdli mnie strasznie, podejrzewam, że to ze stresu , ponieważ bede zmieniac pracę i miejsce zamieszkania. Wkoncu nie wytrzymałam zrobiłam test.. wyszedł negatywny ucieszyłam się, jednak po paru godzinach ta spojrzałam  na niego i widoczna była kreska bezbarwna, na tescie pisze, że nie powinno potem się odczytywać po poźniejszym  czasie... Dzis jestem kłębkiem nerwów... dodam ze kreska nie jest różowa, ale szeroka bezbarwna.... Dodam  że zblizenie miało miejsce 23.04. , a 24.04 dostałam okres  zaczełam brac tabletki, przerwałam je 28.04. od tamtego czasu zbliżenia jakiego takiego nie było. PROSZE O KONTAKT !

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Bezbarwna 2 kreska na teście - czy jest możliwość ciąży ?

Kobito, miałaś kontakt i to nie stosunek, ale jakieś tam zabawy dzień przed miesiączką. Owulacja zazwyczaj jest jakieś 14 dni przed, jajeczko żyje 24 godziny. Nawet jeśli jakimś cudem doszło by do owulacji w takim terminie, to komórka jajowa poszła sobie papa razem z krwią menstruacyjną. Tabletki antykoncepcyjne mają taką dużą dawkę hormonów, że pewnie coś ci się poprzestawiało i stąd ten brak okresu. Przezroczysta kreska jest na każdym teście przed zrobieniem, to jest to miejsce na kreskę właśnie, obejrzyj sobie test przed użyciem go. Nie panikuj i dokształć się z fizjologii człowieka, każda duża dziewczynka powinna wiedzieć, jak funkcjonuje jej ciało. Taka wiedza pozwoli ci na uniknięcie ciąży zamiast trucia się tabletkami.
Teoretycznie jeśli dostałaś krwawienie z odstawienia 1 maja, a dziś jest 21, to nie masz powodu do niepokoju. Jeśli masz regularne cykle, to poczekaj do tego dnia, w którym powinnaś dostać okres i wtedy jeśli nie dostaniesz zrób test. I pamiętaj: kolorowa kreska w ciągu 5 minut i ani minuty dłużej (po dłuższym czasie może wyjść wynik fałszywie dodatni).

3

Odp: Bezbarwna 2 kreska na teście - czy jest możliwość ciąży ?

Zgadzam się z Emilią.Wynik testu odczytany po czasie może być fałszywy.Trzymaj się czasu na ulotce.Nie sądze abyś była w ciąży,no bo jak skoro nie było stosunku a jedynie"kontakt".

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » Bezbarwna 2 kreska na teście - czy jest możliwość ciąży ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024