Nie miałam pojęcia gdzie ten temat umieścić... Jest to dość nietypowa sprawa.
Od jakiegoś czasu zdarza mi się widzieć kobietę chodzącą po moim domu, chodzącą pośród ludzi na mieście itp. Brzmi to trochę jak z horroru klasy średniej, lecz na prawdę się boję ![]()
Momentami mam ochotę coś komuś zrobić. Ale nie tak w złości. Tak po prostu, aby się dowiedzieć jak to jest zadawać ból.
Zastanawiam się czy to może z braku ludzi wokół siebie mózg podsuwa mi takie obrazy. Proszę o wypowiedź w tym temacie.
hmm .. trudno coś powiedziec , musisz rozwinąć wątek bo niewiele z niego wiadomo..
3 2009-09-07 19:39:21 Ostatnio edytowany przez Lady Samson (2009-09-07 19:39:56)
Hm...
Np. Siedzę w domu i oglądam telewizję. Nagle kątem oka widzę kobietę. Gdy spoglądam w tamtą stronę to przez chwile ją widzę, a gdy mrugnę to znów jej nie ma. To samo mam na mieście i jest to ta sama kobieta. Czasem zdarza mi sie trochę dłużej jej przyjrzeć. Jestem pewna, że nigdy w życiu jej wcześniej nie widziałam. Jej twarz potrafi być uśmiechnięta lub bardzo wykrzywiona, czasami w ogóle nie moge dojrzeć twarzy.
Co do moich zachcianek w sprawianiu bólu, to jest to po prostu nieuzasadniona chęć jego zadania. Potrafię siedzieć z kumplem i go np. drapać. Pytam się co chwilę czy to boli. Gdy mówi, że nie to zwiększam nacisk i tak dalej. Chciałabym kiedyś, kogoś zranić. Chciałabym zobaczyć tą panikę w oczach tak ciekawie opisywaną w książkach i filmach... Albo spotkać kogoś komu ból sprawi przyjemność.
Słuchaj a wierzysz w zjawiska paranormalne? Bo może to co widzisz jest jakimś duchem i to niedobrym duchem i tu nie wizyta u psychologa sie kłania a u jakiegoś egzorcysty... (?)
Duchy.? Hm, w duchy raczej nigdy nie wierzyłam... Bardziej skłaniałabym się do tego, że może mózg płata mi figle. Ale kto wie.
wydaje mi sie ze powinnas porozmawiać z kim doswiadczonym w tym fachu, a moze ktos mieszkał wczesniej w miejscu w którym mieszkasz? ... moze po prostu wydaje ci sie ze ja widzisz, wyobraznia potrafi zdziałać cuda, a moze inaczej, może pomódl sie za tą panią?.. pogadaj z księdzem itd .. nie wiem co doradzić..
Odnośnie bólu i jego zadawania.. to masz problem, chyba nie chcesz celowo komuś wyrzadzic krzywde? idz do specjalisty.
Dziewczyno Lady S.
Idź szybko do lekarza nawet jeśli to jest prawda.
Pytam się co chwilę czy to boli. Gdy mówi, że nie to zwiększam nacisk i tak dalej. Chciałabym kiedyś, kogoś zranić. Chciałabym zobaczyć tą panikę w oczach tak ciekawie opisywaną w książkach i filmach...
Porozmawiaj lepiej ze specjalistą. Zadawanie bólu nie jest normalne... Skąd wiesz gdzie się skończy granica? Aż komuś zadasz taki ból, że wyląduje w szpitalu??
Nie znam się na zjawiskach paranormalnych, ale chyba rzadko się zdarza aby duchy chodziły za człowiekiem z tego co mi wiadomo to pojawiają się tylko w jednym miejscu np. w mieszkaniu. Moim zdaniem powinnaś zasięgnąć rady lekarza psychiatry, bo jak pójdziesz do psychologa to ten odeśle Cię zaraz do psychiatry. I im szybciej to zrobisz tym lepiej, gdyż może to stanowić początek poważnej choroby.
nomen nescio ma rację, szybko do specjalisty - psychiatry
nie ma żartów
Kiedyś przydarzyło mi się coś dość podobnego. Co noc śniła mi się staruszka. Trwało to gdzieś około roku. Nie mogłam się jej pozbyć. Pewnego razu dostałam od koleżanki pudełko z ciastkami z Danii, a na pudełku namalowana była tamta staruszka. Od tego dnia nigdy nie powtórzył sie mój sen. Musisz może poczekać na swoje ciastka ![]()
I jak można wytłumaczyc ta sytuacje z ciastkami? Co to niby miało oznaczać ? Bo dla mnie to bez sensu, ale w takim zbiegu okoliczności musi byc ukryty jakiś sens przecież!!!
Umówiłam się na badanie u neurologa. Może ma to związek z moimi bólami głowy, nie wiem.
Będę miała robione EEG oraz rezonans
. Mam nadzieję, że coś wykaże, bo nie mam ochoty zostać wariatką
.
bo-taki-mam-kaprys, bez urazy ale Twoja historia brzmi jeszcze głupiej od mojej.
Wydaje mi sie że to co piszesz to jest jeden wielki kit...jak by naprawdę ci sie tak działo to bys nie pisała na forum a szukała jak najszybciej pomocy u lekarza...i napewno to nie ma związku z twoimi bólami głowy tylko z dużą wyobraźnią...
Ja się z Tobą niezgodzę Mona213. Ludzie, którzy mają tego typu problemy nie wiedzą tak naprawdę co powinni zrobić, gdzie się udać. Poza tym wstyd jest mówić dorosłemu, dojrzałemu emocjonalnie lekarzowi o takich objawach. Nasze społeczeństwo traktuje choroby psychiczne jako ułomności ludzkie, nie wierzy w skuteczność leczenia i naśmiewa się z takich ludzi.
Droga Lady Samson. Radzę Ci jak najszybciej zgłosić się do psychiatry. Przypuszczam, że stwierdzi Ci psychozę, ale nie jestem zlekarzem więc nie mogę być tego pewna. Masz omamy, więc to najbardziej prawdopodobna przyczyna. Jeśli chodzi o chęc zadawania komuś bólu to zaufaj mi- wiele osób chorych tak ma. Często spotykażłam osozby, które właśnie to wymieniały jako główny objaw choroby. Niestety w czhwili zamroczenia umysłu może dojść do tego, że wyrządzisz komuś krzywdę, dlatego warto zacząc się leczyć jak najszybciej,.
Proponuję Ci opisać swoje objawy w jakimś zeszycie, razem z datą i godziną, opisz też emocje, które Tobą targają. Co myślisz dokładnie itd. Z doświadczenia wiem, że u psychiatry ze stersu nagle wszystko wypada z głowy i trudno opowiedzieć co ci dolega.
A co do przyczym choroby. Czy miałaś w swojej rodzinie osoby chore psychicznie? Czy używałaś o ostatnim czasie jakichś substancji psychoaktywnych np. alkoholu, amfetaminy, leków psychotropowych??To są główne przyczyny tego typu zaburzeń
agusia owszem zdarzają sie takie przypadki ale u osób już chorych psychicznie...a osoba chora psychicznie nie zdaje sobie sprawy ze jest chora wiem o tym bo mam babcie która była chora psychicznie...i nie wiem dlaczego sądzisz że wstyd mówić to lekarzowi? w końcu lekarz jest po to żeby leczyć ludzi z różnych objaw...słuchaj i nie zgodze sie do końca że główną przyczytną takich zaburzen jest alkohol amfetamina czy leki psychotropowe ile ludzi zażywa leki psychotropowe czy sięga po alkohol to by połowa społeczeństwa miała omamy...choroba psychiczna moze byc dziedzina albo wywołana przez cięzkie życie człowieka...też mnie to dziwi ze Lady Samson mając takie objawy mówi ze to moze przez bóle głowy wogóle coś mi nie pasuje jej cała wypowiedź na tym forum... wogóle jak nie wiesz ale sa takie osoby co mają bujną wyobraźnie i nudzi im sie w domu i zakładają sobie konto na forum i piszą głupoty... nawet ostanio pewna pani psycholog wypowiadała sie w telewizji na temat forum jak ludzie potrafią pisac bzdury i kłamać takie osoby mają problemy ze swoją osobowością ... wiec nie zawsze trzeba wierzyć w to co człowiek wypisuje... Pozdrawiam cię ![]()
Gdy zaczęły się moje problemy psychiczne też starałam się je tłumaczyć jakimiś dolegliwościami fizycznymi. Szukałam racjonalnych wyjaśnień. Wolałam wierzyć, że mam guza mózgu niż przyznać się przed samą sobą, że jestem chora psychicznie. Jeszcze trudniej było mi powiedzieć o tym komukolwiek...
Masz rację zdarzają się takie przypadki , ale jeśli ona naprawdę ma ten problem,topewnie poczuła się wyśmiana
Mimo wszystko (czy to prawda czy nie) powinniśmy uznać to za prawdę- gdyż nigdy nie wiadomo. Tak sądzę. Droga koleżanka powinna udać się do lekarza jak najszybciej, bo nie wiadomo w co to się może przerodzić.