kiedy chcesz coś naprawić... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » kiedy chcesz coś naprawić...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1

Odp: kiedy chcesz coś naprawić...

Moim zdaniem robisz dobrze. Zawsze trzeba się starać naprawiać, a nie od razu wyrzucać coś na śmietnik. Jestem pełna podziwu, że wzięłaś się tak w garść i chcesz próbować pracować nad sobą (nawet jeżeli w tym związku się nie ułoży). Każdy popełnia błędy i trzeba starać się mimo wszystko je naprawiać i starać się o lepsze jutro. Mój związek także rozpadł się przez kłótnie, też się od siebie oddaliliśmy. Po tygodniu wrócił, a ja obiecałam poprawę. Jemu i sobie. Teraz niestety też kolorowo nie jest, ale myślę że zastosuję Twój pomysł z listą wink. Życzę Ci powodzenia, jeżeli się kochacie, jesteście za sobą, to walczcie

Zobacz podobne tematy :

2

Z tego co piszesz wnioskuję, że jesteś rozsądną osobą. Stawiasz sprawę jasno, ale nie jesteś nachalna, wiesz czego chcesz. Cóż więcej możesz zrobić? Żyć swoim życiem. Nie zatracać się w tym co było. Serio, potem możesz żałować zmarnowanego czasu na trwanie w zawieszeniu.

Czy ów czas będzie tutaj Waszym sprzymierzeńcem? Ciężko powiedzieć, ja miałam niemal identyczną historię jak Twoja -  wraz z upływem kolejnych dni zrozumiałam, że tych zmian chciałam tylko ja, a jego decyzja była już dawno podjęta.

Szczerze - myślę, że on nie wykona żadnego ruchu. Decyzja o rozstaniu nie przychodzi 'od czapy'. Chce mieć z Tobą kontakt bo nadal coś czuje, zdaje sobie sprawę, że jesteś cudowną dziewczyną i miota się z myślami, ale jeśli chciałby z Tobą być to nie doszłoby do takiej sytuacji. Najlepsze w Twoim wypadku będzie odcięcie się od niego, ale zrobisz co uważasz. Wierz mi tylko, że każda nieudana próba naprawienia będzie boleć sto razy bardziej. Mówię z autopsji, bo niedawno myślałam tak samo jak Ty.

Pracuj dalej nad sobą, rozwijaj się, dąż do tego by być jak najlepszą wersją siebie. Zawsze rób to dla siebie, a nie dlatego żeby on sobie coś uświadomił i wrócił.

3

Skoro jest dobra wola, to powinno być dobrze.

4

No ale zdania jak widzę nie zmienił, nie możesz przecież go zmusić żeby z Tobą był. On wie, że Ty chcesz - teraz czas na jego ruch.

5

Związki nie rozpadają się bez przyczyny - wiele osób mi to mówiło jakiś czas temu i nie chciałam słuchać.
Najważniejsze to nie zapomnij w tym wszystkim o sobie i o tym co dla Ciebie jest najważniejsze. Żyj, ale nie udawaj na siłę, że wszystko jest okej. Daj sobie prawo do roztrząsania i łez.
Kluczowe jest uświadomienie sobie jednego - dopóki będziesz mieć nadzieję, że on wróci tak długo będziesz cierpieć.
Nie przedłużaj zatem w nieskończoność swojego bólu.

6

annemarie każdy po rozstaniu cierpi, nawet czasem ci rzucający.
ja też rzuciłam faceta, a nawet dwóch. Zawsze miałam przy tym ogrom wątpliwości, też miałam ochotę na spotkania, tu działa jakieś przywiązanie, uzależnienie od tej osoby z którą spedzilismy tyle czasu. ale to nie jest równoznaczne z tym, że żałowałam decyzji o zerwaniu. miotałam się po prostu.
moim zdaniem aby on przemyślał sobie czy to rozstanie rzeczywiscie było sensowne on potrzebuje duzo więcej czasu niż tydzien.
ty też potrzebujesz duzo wiecej czasu by się zmienić.
być może on nigdy nie zmieni zdania, a być może pożałuje i zmieni. tego nie wiemy. jedno jest pewne- to co napisała Szarykotek. NIE CZEKAJ. nie trać czasu i energii na planowanie przyszlosci z nim. Chcesz się zmienic-zrób to dla siebie, nie dla niego. Pamiętaj -on teraz w kazdej chwili moze się zderzyć w drzwiach sklepowych z dziewczyną która ciebie zastapi. a wtedy pęknie ci serce bo ubzduralas sobie "przeciez ja na ciebie czekałam". a to zaboli.
Żyj swoim życiem, jeśli gdzieś tam jesteście sobie przeznaczeni i macie ze sobą być to będziecie, a jesli nie to los szykuje pewnie dla ciebie kogoś lepszego:)

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » kiedy chcesz coś naprawić...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024