Czułe słówka w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czułe słówka w związku

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 13 ]

Temat: Czułe słówka w związku

Kochani moi, nie mam za dużego doświadczenia w związkach są tu osoby starsze ode mnie i potrzebuję waszej porady.

Ogólnie miałam ciężko w życiu, nie zaznałam zbyt wiele miłości.
Liczyłam, że w swoim życiu znajdę mężczyznę który mnie pokocha...

mój pierwszy chłopak był cudowny... może to była jakaś młodzieńcza miłość, ale czułam że ktoś mnie kocha, że jestem dla niego ważna, ciągłe smsy dzień dobry, wieczorem dobranoc, czułe słówka kochanie, myszko... (nie jesteśmy razem, bo mój chłopak zmarł)

po jakichś 3 latach poznałam obecnego chłopaka.
Zakochaliśmy się...

ale On już nie jest taki czuły. nigdy nie powie do mnie kochanie, nie napisze wieczorem "słodkich snów"... jedyny czuły zwrot do mnie to "moja małpko" choć to to tylko mnie drażni.
Boli mnie to że już nigdy nie usłyszę takich miłych słów... jak sobie pomyślę że już do końca życia ma tak być... to ja chyba nie chce tak żyć

Jak przekonać chłopaka by był w tym bardziej czuły dla mnie? czy w ogóle mogę czegoś takiego od niego wymagać? (On twierdzi że jest taki jak jest i nic zmieniać nie zamierza, bo On tak nie lubi, że to są głupoty i mam przestać zachowywać się jak mała dziewczynka)
Czy może to ja mam jakiś urojony problem i powinnam żyć tak jak teraz?

Bo może wcale nie ma takich facetów, jakiego ja szukam. i powinnam się cieszyć tym że jestem szczęśliwa i mam fajnego faceta

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czułe słówka w związku

Każdy człowiek ma zmysł dominujący.

Zależnie od kobiety, by poczuła się kochana, trzeba:
- Przynieść jej kwiaty, bo musi widzieć...
- Przytulać, bo musi czuć dotyk
- Mówić ciepłe słówka, bo musi słyszeć

itd...

Może jego dowody uczucia są poza twoją percepcją? Może nie mówi czułych słówek, ale wyraża się w inny sposób?

3

ZaubererDE napisał/a:

Zależnie od kobiety, by poczuła się kochana, trzeba:
- Przynieść jej kwiaty, bo musi widzieć...
- Przytulać, bo musi czuć dotyk
- Mówić ciepłe słówka, bo musi słyszeć

Dlaczego faceci uważają że te rzeczy to są glupoty? dlaczego nie chcą czasem uszczęśliwić swojej kobiety, widzieć jak się usmiecha...

Ja bym dla niego wszytsko zrobiła, gdyby mi powiedział że chciałby dostać kwiatka to bym mu kupiła, co za problem... ja tego nie rozumiem

4

Jak nie są spełnione Twoje potrzeby, to widocznie nie ten typ. Tylko wiesz, to są takie rzeczy romantyczne bardziej. Wezmiesz sobie takiego romantyka, będziesz miała to co wypisałaś tutaj, ale za to nie spisze sie w czyms innym. Bedziesz chciala jednak wrocic do obecnego.

5

do że chcę by mój facet mówił do mnie kochanie, to jest aż takie bardzo romantyczne?
nie oczekuję kolecji przy świecach i że padnie na kolana.
Ale głupi spacer chodziarz? mógłby mnie za rekę złapać a nie iśc pół metra obok i marudzić jaki to On zmęczony.

Jesli nie ma tego w związku pozostaje tylko seks i to że mu zrobię np. kanapki do pracy. Czy to nie za mało?

6

To co opisujesz istnieje zawsze w nieromantycznych związkach. Reszta rzeczy sporadycznie, najczęściej tylko związane z seksem.

7

A może warto porozmawiać z chłopakiem o tym, ze brakuje Ci czułości w związku?
Może on po prostu nie ma takich potrzeb w tym zakresie jak Ty i zwyczajnie wystarcza mu to "małpkowanie"

8

A długo już ze sobą jesteście ? Ja np tez na początku związku nie jestem jakoś specjalnie wylewna jeśli chodzi o czułe słówka, jeśli coś takiego powiem to czuje, że musiałam się do tego zmusić, nie wyszło naturalnie. Natomiast przywiązanie pokazuje w inny sposób. Dopiero po jakimś czasie jestem w stanie się bardziej otworzyć. Może on też potrzebuje czasu ? Jeśli nie to musisz zaakceptować, że miłość wyraża inaczej.

9

Widać on po prostu nie jest na tyle romantyczny, na ile Ty byś chciała, żeby był. Każdy ma inne proporcje danych uczuć w sobie i inne potrzeby. Powiem Ci również, że są na tym świecie zarówno faceci tacy jak on, jak i tacy zdecydowanie bardziej romantyczni smile

10

Jesteśmy razem prawie rok... na poczatku był bardziej romantyczny, mówił że kocha
Po kilku miesiącach to się zmieniło, powiedział że On potrzebuje więcej czasu by mnie pokochać? ale że mu zalezy
w sumie to nie bardzo to rozumiem

Ja go z kazdym dniem kocham coraz bardziej, a On to chyba na odwrót, coraz mniej

11

Rybka2000 napisał/a:

Jesteśmy razem prawie rok... na poczatku był bardziej romantyczny, mówił że kocha
Po kilku miesiącach to się zmieniło, powiedział że On potrzebuje więcej czasu by mnie pokochać? ale że mu zalezy
w sumie to nie bardzo to rozumiem

Ja go z kazdym dniem kocham coraz bardziej, a On to chyba na odwrót, coraz mniej

Na początku zawsze przychodzą myśli "Kocham Ją/Go", bo człowiek jest zauroczony drugą osobą. Później emocje opadają i przychodzą myśli zgoła inne niż wcześniej. Dlatego na początku mówił Ci, że Cię kocha i był bardziej romantyczny a teraz widać, że jego uczucie "trochę przygasło" i możliwe, że sam się zastanawia czy rzeczywiście Cię kocha, czy to było jedynie chwilowe zauroczenie. Na miłość trzeba czasu, co widać po Tobie, a on... no cóż... możliwe, że sam nie wie dokładnie czy Cię kocha, czy też mu się tylko wydawało...

12

I wylądujesz niedługo w wątku dla kobiet kochających za bardzo.

Posty [ 13 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Czułe słówka w związku

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024