Zmiana stanowiska na niższe w zwiazku ze zmianami w siedzibie firmy - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Zmiana stanowiska na niższe w zwiazku ze zmianami w siedzibie firmy

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Zmiana stanowiska na niższe w zwiazku ze zmianami w siedzibie firmy

Mam taką sytuację (jw.).Bardzo proszę o pomoc co jestem w stanie zrobić,powiedzieć? Pierwsza moja reakcja na hasło, że otrzymam niższe(dodam,że zajmowałam bardzo wysokie stanowisko, a spadne na najniższe wystę pujące w firmie) stanowisko niż wypracowałam sobie przez wiele lat była taka, że proszę o wypowiedzenie. Nie chcę działać pochopnie więc proszę Was o pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zmiana stanowiska na niższe w zwiazku ze zmianami w siedzibie firmy
AnnAnnA napisał/a:

Mam taką sytuację (jw.).Bardzo proszę o pomoc co jestem w stanie zrobić,powiedzieć? Pierwsza moja reakcja na hasło, że otrzymam niższe(dodam,że zajmowałam bardzo wysokie stanowisko, a spadne na najniższe wystę pujące w firmie) stanowisko niż wypracowałam sobie przez wiele lat była taka, że proszę o wypowiedzenie. Nie chcę działać pochopnie więc proszę Was o pomoc.

napisał/a:

W Kodeksie Pracy znalazłam taki zapis:
Art. 42. § 1. Przepisy o wypowiedzeniu umowy o pracę stosuje się odpowiednio do
wypowiedzenia wynikających z umowy warunków pracy i płacy.
§ 2. Wypowiedzenie warunków pracy lub płacy uważa się za dokonane, jeżeli pracownikowi
zaproponowano na piśmie nowe warunki.
§ 3. W razie odmowy przyjęcia przez pracownika zaproponowanych warunków pracy lub płacy,
umowa o pracę rozwiązuje się z upływem okresu dokonanego wypowiedzenia. Jeżeli pracownik
przed upływem połowy okresu wypowiedzenia nie złoży oświadczenia o odmowie przyjęcia
zaproponowanych warunków, uważa się, że wyraził zgodę na te warunki; pismo pracodawcy
wypowiadające warunki pracy lub płacy powinno zawierać pouczenie w tej sprawie. W razie braku
takiego pouczenia, pracownik może do końca okresu wypowiedzenia złożyć oświadczenie o odmowie
przyjęcia zaproponowanych warunków.
§ 4. Wypowiedzenie dotychczasowych warunków pracy lub płacy nie jest wymagane w razie
powierzenia pracownikowi, w przypadkach uzasadnionych potrzebami pracodawcy, innej pracy niż
określona w umowie o pracę na okres nie przekraczający 3 miesięcy w roku kalendarzowym, jeżeli
nie powoduje to obniżenia wynagrodzenia i odpowiada kwalifikacjom pracownika.

3

smutna123 , dzięki wielkie...

4

AnnAnnA napisał/a:

smutna123 , dzięki wielkie...

Nie ma za co;)

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » Zmiana stanowiska na niższe w zwiazku ze zmianami w siedzibie firmy

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024