Witam wszystkich mam poważny problem... Od dziecka rzadko się wyproznialam ale od pół roku robię to 2razy na miesiąc! Do tego po porodzie mam takie hemoroidy że boję się usiasc na ubikacji
żyć się nie chce jestem słaba nieraz czuje klucie w brzuchu bralam czopki na hemoroidy i nic nie pomogły dodam że odzywiam się normalnie sylwetkę mam zwykła z oponka na brzuchu... Czasem czuje jakby zbliżał się mój koniec...co robić? Mam 19 lat a czuje jakbym była schorowana 80latka ...
Biegnij do lekarza, na miłość boską...
To nie są żarty.
Idź do lekarza, zastanów się również czy nie ma to podłoża psychicznego bo i takie są przypadki.
Natychmiast idź do lekarza!
O matko! Umów się do lekarza!!!
Ja po porodzie potrafiłam nie robić przez tydzień (również i ze strachu, bo byłam nacinana), ale 2 miesiące?
Witam - jak mogłaś z tym problemem tak długo wytrzymać?!!!!!!
Oczywiście - w te pędy do lekarza.
Ale, jeśli z jakichś względów tego nie zrobisz natychmiast, podam ci kilka sprawdzonych metod.
Nie stosuj, wszystkiego od razu, ale każdą następną po jakimś czasie:
-Boldaloin - 2 tabletki 1 x po jedzeniu (zacznij od 1 po)
-Laktulosun - 1 łyżka
- zioła kruszyny lub senes
- sproszkowany len - 1 łyżeczka na pół szkl. wody
- podobno otręby działają u niektórych.
Na hemoroidy "hemorol" ziołowy - po porodach naprawdę pomocny.
W pisowni mogę być nieścisła, bo piszę "z pamięci". Twój organizm się zatruwa i dlatego źle się czujesz.
Te wstydliwie przemilczane sprawy to naprawdę ABC ZDROWIA.
2 razy na miesiac? pomysl, to wszystko "niepotrzebne", strawione resztki w Tobie siedza tyle czasu! wiesz jakie to moze zrobic spustoszenie? koniecznie idz do lekarza, jak najszybciej!
Na twoim miejscu zgłosiłabym się lekarza specjalisty i wyjaśniła cały problem bo to naprawdę bardzo nie zdrowe i może być związane z jakąś chorobą jelit etc im dłużej będziesz zwlekać tym może być gorzej. Naprawdę możesz przez to nabawić się bardzo poważnych powikłań!
To już nie jest problem, na który pomoże owsianka - jak najszybciej do lekarza tak jak koleżanki radzą!