Jak o tym powiedzieć rodzicom?:( mój chłopak ma dwójkę dzieci z inną.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Jak o tym powiedzieć rodzicom?:( mój chłopak ma dwójkę dzieci z inną..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 17 ]

Temat: Jak o tym powiedzieć rodzicom?:( mój chłopak ma dwójkę dzieci z inną..

Bardzo chciałabym powiedzieć swoim rodzicom, a zwłaszcza mojej mamie, że mój chłopak ma dwójkę dzieci z inna kobieta i płaci jej alimenty??:( bardzo źle sie czuje z tym że ciagle ich okłamuję gdy jest mi bardzo źlea oni pytaja czy cos mi jest i czy coś sie stało...mieszkamy razem ( ja, mój chłopak, i moi rodzice)... w sercu czuję cos takiego co kaze mi im to powiedzieć a nie ukrywać tego w nieskonczoność..wiem ze po tym nasze relacje moga się diametralnie zmienić:( nie wiem jak oni na to zareagują:( a co najgorsze boje się ze każą mi wybierać albo oni albo On-człowiek którego Kocham najbardziej pod słońcem...
nie wiem jak zacząć z nimi rozmowę, kiedy wyczuc moment i jak  nimi rozmawiać:( jest mi tak cholernie ciężko bo czuję że ich zawiodłam i on też, a uwielbiaja go strasznie...

Proszę o jakieś rady, bo może Wy kiedyś spotkałyscie się z czymś takim, że nie wiedziałyscie jak o czyms tak istotnm i ważnym komus powiedzieć..

a nie chce żeby jakos przez przypadek się o tym dowiedzieli..bo wtedy to juz byłaby chyba totalna porazka:(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak o tym powiedzieć rodzicom?:( mój chłopak ma dwójkę dzieci z inną..

Lepiej powiedzieć im to teraz, niż żeby dowiedzieli sie przez przypadek od kogoś. Bo wyjdzie, że kich okłamywałaś w tej sprawie. bedzie to troche trudne ale lepiej pózno niż wcale. Mogą sie troche wkurzyc .

3 Ostatnio edytowany przez nomen nescio (2009-09-04 22:45:24)

Mój partner ma również dziecko z innego związku. Ze względu na to ze pochodzę z konserwatywnej rodziny podjęliśmy decyzję, że póki go nie zaakceptują nie będziemy o tym wspominać. Nie jest to w rzeczywistości dobre rozwiązanie jednakże wydaję mi się, że w mojej sytuacji najlepsze. Moim zdaniem, jeśli mieszkacie razem i masz dobre stosunki ze swoimi rodzicami lub jednym z nich, akceptują go, wasz związek to, czego się tu obawiać! Nie czekaj powiedz im to, nie wybieraj dobrego momentu, bo nie ma takiego, stań przed mini i powiedz. Im dłużej będziesz to ukrywać tym będzie Ci trudniej. Nie zastanawiaj się, co będzie, jak się zachowają, bo tak naprawdę może się okazać ze nic się nie stanie, a Twoja mama zacznie kupować jego dzieciom wyprawkę do szkoły. Nie ma, co dramatyzować, martwić się na zapas!!!! Gdyż człowiek jest nieobliczalny, nigdy nie przewidzimy jak postąpi.  Jeśli nie chcesz powiedzieć obojgu rodzicom powiedz temu, którego mniej się boisz, choć w rzeczywistości może się okazać ze ten drugi lepiej zareaguje na tę wiadomość.

4

Na pewno nie powinnań tego przed nimi ukrywać. Kiedy im powiesz, na pewno będą zaskoczeni, ale chcą żebys była szczęsliwa więc w końcu to zaakceptują. Jak sama piszesz on ma dwójke dzieci na które musi płacić alimenty, rodzice na pewno nie będą z tego zadowoleni bo to są pieniądze które mogą być wam bardzo potzrebne do waszego życia razem. Ale nie możesz w nieskończoność tego faktu przed rodzicami.

5

zawsze prawda z czasem wyjdzie na jaw, a ty stracisz wiele w oczach rodziców, moga stracić do ciebie zaufanie, zawieść się na całej linii
rodzice cie kochają i sa w stanie wybaczyc wiele
ja nie moglabym tego ukryć, tym bardziej mieszkając z nimi pod jednym dachem. mialabym poczucie winy, że ich oszukuje. Może to innym wydac się dziwne, ale jadnak to chodzi o wasze relacje, relacje twojego chlopaka z nimi w przyszłości

6

No właśnie, podobnie jak dziewczyny powyżej uważam, że nie powinnaś tego ukrywać przed rodzicami. Jeśli bardzo się kochacie z chłopakiem, to pewnie planujecie wspólną przyszłość, więc Twój chłopak i tak będzie w jakiś sposób związany z Twoją rodziną. Na pewno razem to przezwyciężycie. smile

7

Witaj!!! Pamiętaj że" nawet najgorsza prawda jest lepsza od najpiekniejszego kłamstwa" Lepiej jak najszybciej poinformuj rodzicow jak sie sprawy maja,kiedy sami to odkryja,wtedy naprawde mozesz załować ze im wczesniej sama nie powiedzialas,jezeli masz dobry kontakt z rodzicami to gwarantuje Ci ze jak od Ciebie sie dowiedza to napewno  lepiej dla Was niz mieliby sie dowiedziec od kogos zupełnie obcego,wiesz jacy sa ludzie!!!Uwazam ze nie powinnas z tym zwlekac,mowiac prawde mozesz wiele zyskac a kłamiac mozesz naprawde wiele stracic.Pozdrawiam Cie:) 3mam kciuki ,powodzonka:)

8

tak jak piszecie..czuje sie potwornie  z tym że ich w jakis sposób oszukuje, i własnie dlatego zamierzam im to w najblizszym czasie powiedzieć... ale chyba raczej nie sama, bo w sumie to głównie chodzi o Niego a ja to stoje na tym drugim planie...a sadzę że lepiej jak On też doda coś od siebie ..może to choć odrobinke zaspokoi moich rodziców, On lepiej im wyjasni co i jak i poznaja rówznież jego zdanie a nie tylko moje...

dziękuje Wam za pomoc  w podjeciu decyzji:* pozdrawiam:*

9

gosia1989 napisał/a:

tak jak piszecie..czuje sie potwornie  z tym że ich w jakis sposób oszukuje, i własnie dlatego zamierzam im to w najblizszym czasie powiedzieć... ale chyba raczej nie sama, bo w sumie to głównie chodzi o Niego a ja to stoje na tym drugim planie...a sadzę że lepiej jak On też doda coś od siebie ..może to choć odrobinke zaspokoi moich rodziców, On lepiej im wyjasni co i jak i poznaja rówznież jego zdanie a nie tylko moje...

dziękuje Wam za pomoc  w podjeciu decyzji:* pozdrawiam:*

Oczywiście, ze nie sama. Jego to przecież dotyczy, więc na pewno nie zostawi Cię samej przy tak ciężkiej rozmowie.
Daj potem znać, jak poszło. smile

10

a może niech on powie? usiądźcie razem, ty zacznij, a on niech powie to najwazniejsze
ty mozesz powiedzieć rodzicom, że nieważne, co się stanie, to ich kochasz i kochasz strasznie swojego chłopaka, dlatego nie chcecie nic ukrywać.
być może, gdy to on wyjaśni od samego początku wszystko i sam opowie im swoja historie, będzie im łatwiej zrozumieć.

11

Porozmawiajcie o tym wszyscy razem.... Nie ukrywaj tego!! Ja też miałam taką sytuację....Powiedziałam rodzicom sama...bo on to odwlekał a ja nie chciałam by rodzice dowiedzieli się od kogoś innego. Zaakceptowali to ale patrzyli na niego z dystansem na początku bo uważali, że to on powienien być ze mną w takiej chwili.

12

oczywiście,ze dam znać:**

13

Bardzo bym chciala powiedziec rodzicom ze mo facet ma 2 dzieci.O jednym juz wiedza ale boje sie powiedziec o drugim.Za dwa tygodnie mamy brac slub on chce zebym powiedziala bo chce go zaprosic na slub,ale ja niewiem jak to zrobic bo to jest dziecko z drugiego zwiazku,w pierwszym byl zonaty a w drugim nie?niewiem co robic?pomozcie!!!

14

A ja pamietam bardzo dobrze jaka byla konsternacja i nie tęgie miny gdy moim rodzicom powiedziałam ze zwiazałam sie z męzczyzną ,który jest samotnym ojcem, mimo mojego wieku nadal zostało to potraktowane jako niby mój chwilowy kaprys, i slyszalam: a przeciez ty dzieci nie znosisz, a zapewne szuka matki dla dziecka,dlatego taki do ciebie jest kochany, napewno  długo z nim nie bedziesz,jak z twoimi byłymi bo wyczujesz jego intencje.Szlag mnie trafiał i czulam  że w oczach ojca i matki wychodze na smartkule jakiej sie jakis flirtów zachciało,tak nie było.I aż bylo to zalosne że mimo mojego juz dojrzałego wieku, tak bardzo sie przejmowalam podejsciem moich rodziców i brak wiary że to jest ten jedyny.
I tak jest, jestesmy małzenstem od ponad roku, znamy sie sporo lat,, i sami moi rodzice przytakneli mi ,ze nie mieli racji ze swoimi mylnymi opiniami.Czuje taka ulge że wszystko uklada sie jak powinno z mezem i wyszło na moje a nie moich rodziców smile

15

anka24 napisał/a:

Bardzo bym chciala powiedziec rodzicom ze mo facet ma 2 dzieci.O jednym juz wiedza ale boje sie powiedziec o drugim.Za dwa tygodnie mamy brac slub on chce zebym powiedziala bo chce go zaprosic na slub,ale ja niewiem jak to zrobic bo to jest dziecko z drugiego zwiazku,w pierwszym byl zonaty a w drugim nie?niewiem co robic?pomozcie!!!

niezle! to ile on buli na alimenty?

16

ok.500zl.prosze o porade?

Posty [ 17 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » RELACJE Z PRZYJACIÓŁMI, RELACJE W RODZINIE » Jak o tym powiedzieć rodzicom?:( mój chłopak ma dwójkę dzieci z inną..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024