Mąż podejrzewa mnie o zdradę i chce badania wariografem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż podejrzewa mnie o zdradę i chce badania wariografem

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 117 ]

Temat: Mąż podejrzewa mnie o zdradę i chce badania wariografem

Witam
Jestem z moim mężem w związku od 5,5 roku, od 3 w związku małżeńskim. Nie układa nam się już od pół roku.
Święta spędziliśmy osobno, bo mąż stwierdził, że musi być przy matce, bo to są pierwsze święta wielkanocne bez ojca (teść zmarł w listopadzie). Po powrocie mąż stwierdził, że chce porozmawiać w cztery oczy, na co ja się zgodziłam. I zadał mi pytanie, czy jestem mu wierna (i czy byłam). Oczywiście byłam i jestem wierna, jednak mój mąż twierdzi coś innego i zapytał, czy zgodzę się na badanie wariografem. Na początku myślałam, że się przesłyszałam, ale on naprawdę tego chce. Zgodziłam się, chociaż jest to dla mnie bardzo poniżające, bo mąż stwierdził, że jak będzie mieć wynik, to wtedy będzie w stanie mi zaufać. Powiedział, że musi mieć fizycznie ten wynik, że go nie zdradziłam. Dodam, że kiedyś mąż w innym bardzo krótkim związku został zdradzony.
Twierdzi, że zaczęło się to wszystko (podejrzenie o zdradę) od sytuacji kiedy ja się spowiadałam w kościele, on stojąc za mną usłyszał, jak mówię, że zdradziłam męża z starszym mężczyzną. Od razu mówię, że ja tego nie powiedziałam, tak samo jak nie zdradziłam męża. Po czym powiedział, że ksiądz mu powiedział, że ma sobie ze mną porozmawiać poważnie (mąż spowiadał się po mnie i ksiądz zapytał, czy kobieta przed nim to jego żona, na co odpowiedział twierdząco).
Po sytuacji w kościele rozmawialiśmy i przysięgłam mu, że gonie zdradziłam i musiał się przesłyszeć. Długi czas był spokój, żyliśmy normalnie. Około roku. Ja pracuję jako wolny strzelec i mam wielu pracodawców. Przed świętami Bożego Narodzenia dostałam od jednego z szefów czekoladowego diabełka i maskotkę diabełka. dodatkowo drogie perfumy. Jednak te perfumy kupiła przyjaciółka i dała  mu żeby mi je podarował "od siebie".
Tak mniej więcej to wygląda i teraz mąż chce badań wariograficznych. Czuję się poniżona i zniszczona wewnętrznie, ponieważ nigdy nawet nie byłam sama z innym mężczyzną na obiedzie, czy kolacji. Nie rozumiem, jak można usłyszeć coś, czego druga osoba nie powiedziała. Nie obawiam się badania ponieważ mam czyste sumienie, ale zastanawiam się co będzie później, po badaniu. Przyjaciółka powiedziała mi, że jak poddam się temu badaniu to zniżę się do jego poziomu i mam od niego odejść. Problemem jednak jest to, że go kocham.
Proszę napiszcie, co o tym myślicie.
Dziękuję.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mąż podejrzewa mnie o zdradę i chce badania wariografem

Pierwsze co mi nasuwa się w tej sytuacji,o ile piszesz szczerze względem zdrady,której nigdy nie popełniłaś to to że jeśli mąż żąda od Ciebie aż takiego wymogu badania  to Ty powinnaś zażądać od niego Badania Słuchu!!!
Bo to jakieś chore jest, cała ta sytuacja, on chyba ma "fobię" na punkcie zdrady , bo sam ją przechodził  wcześniej jak napisałaś. I na dodatek głupi tekst że ksiądz mu powiedział.... a gdzie tajemnica spowiedzi... tak w ogóle .

Czy Twój mąż tak w ogóle to na początku małżeństwa czy też narzeczeństwa się zachowywał?

Właśnie nie był taki, wiem, że to brzmi żałośnie, ale byliśmy dla siebie najważniejsi, spędzaliśmy mnóstwo czasu razem, po ślubie też było świetnie, zamieszkaliśmy razem, ja długi czas nie mogłam znaleźć pracy (przeprowadziłam się do niego, za granicę). Kiedy już w końcu zaczęłam pracować, było dobrze, planowaliśmy zakup mieszkania, dziecko itd.
Wiem, że nie jest tak, że przyczyną całej sytuacji jest on, bo ja też nie jestem bez winy, też zarzucałam mu, że się nie stara, że patrzy tylko na siebie itd, standard. Ale teraz jestem kompletnie rozsypana, bo skoro dla niego papier pomoże mu zaufać, to czy w ogóle można to nazwać zaufaniem ? 
Przypuszczam, że to wszystko ma podłoże właśnie w tym, że kiedyś dziewczyna go zdradziła.
Co mi się jeszcze nasuwa, to zawsze jak był zazdrosny to wyżywał się na mnie.

4 Ostatnio edytowany przez mmm.malinowska (2014-04-24 00:20:17)

A ja rozumiem Twojego męża( też kiedyś zostałam zdradzona)... chociaż jeżeli nigdy nie zdradziłaś to też po części rozumiem Ciebie. Zrób to dla niego, po co ma się męczyć i w głowie układać chore scenariusze, ale najlepiej zażądaj tego też od niego. Tak będzie sprawiedliwie. Bo istenieje taka tendencja, że Ci którzy sami zdradzają zaczynają mieć obsesje na punkcie wierności swojego partnera.... Razem zróbcie sobie ten test wariografem. Na pewno pozytywnie to wpływanie na wasze relacje, zaufanie i na waszą miłość pod warunkiem oczywiście, że żadne z Was nie wywinęło żadnego numeru. Przyjaciółki nie słuchaj, łatwo się mówi i doradza jak nie jest się w tej sytuacji. Co innego pewnie by mówiła i robiła gdyby chodziło o nią i faceta, którego kocha..

Dlatego też się zgodziłam na to badanie (ma być za trzy tygodnie). Jednak z drugiej strony trudno mi uwierzyć, że papier może dać jakąkolwiek pewność kiedy nie ma się swoich uczuć nazwanych i poukładanych. Wiem, że mężczyźni mają z tym trudność, ale ja na tym strasznie cierpię. Mąż powiedział, że to, że jest dla mnie bardzo nieprzyjemny, złośliwy itd, spowodowane jest tylko tym, że on ciągle o tym myśli, od 1,5roku.
Dziwi mnie to, że raz na ten temat rozmawialiśmy, po tym jak byliśmy właśnie w kościele. później nie poruszał tego tematu, żyliśmy jak zwykle, i teraz z tym wyskakuje. 
Tak jak już pisałam, trudno mi uwierzyć, że nagle się coś mu w głowie poprzemienia. Bo przecież znów znajdzie się ktoś kto da mi droższy prezent i co znów będzie mnie ciągnął na badanie ?
Zastanawiam się czy nie byłoby dobrym posunięciem z mojej strony jeśli zażądałabym od niego w zamian pójścia na psychoterapię.

6

Chmurko ale to że kiedyś przeżył zdradę ze strony dziewczyny, nie może być tak że złość swoją i nerwy z tamtego powodu będzie wyładowywać na Tobie. Skoro zdecydował się na związek z Tobą i ślub to zaufanie powinno być, przecież wiedział co robi. Że łatwo nie jest to również wiem, bo ja też miałam podobnie ,ale w obecnym związku nie robię tak jak Twój mąż... a jeszcze to badanie i te insynuacje to masakra wielka. Tak jak pisze koleżanka wyżej tak też może być właśnie... kto wie czy nie ma czegoś na sumieniu...

7 Ostatnio edytowany przez mmm.malinowska (2014-04-24 00:38:45)

Lepiej zapamietaj jak to wygląda te całe badanie i ile kosztuje, bo ja swojego też tam zaciągne, bo mam to juz w planach. Nie mam zmaiaru się zadręczać i gdybac. Wariograf prawdę mi powie hehe Ta zdrada z przeszłości jednak sieje spustoszenie w głowie... ja spotykam się z nowym partnerem juz 3 miesiące, a w ogóle mu nie ufam po tym co wiem o facetach.... Naprawdę rozumiem Twojego męża, ale jednocześnie Ciebie też, bo sama nigdy nie zdradziłam i wiem, że byłoby mi niezręcznie gdyby ktoś mnie o to podejrzewał, dlatego poszłabym na wariograf czym prędzej, aby ta osoba nie miała takich okropnych myśli związanych ze mną...

Serdecznie dziękuję Wam wszystkim za odpowiedzi!
W pewnego rodzaju odruchu bezwarunkowym powiedziałam, że też chcę żeby on to badanie wykonał i powiedział, że nie ma z tym problemu. Ja mu jednak ufam i jakkolwiek to nie zabrzmi on nie ma gdzie z kim i jak zdradzić.
Boli mnie to, że on nie potrafi pracować nad związkiem, działa często pod wpływem emocji.
W ostatni weekend na moje pytanie dlaczego tak się dzieje między nami powiedział "A może mnie już nie zależy", tego samego dnia pogodziliśmy się jeśli tak to można nazwać i następnego powiedział, że mu zależy. A teraz znów jest to samo. Ciągle sinusoida.

9

ta sinusoida to brak zaufania... miewam dokładnie tak samo jak coś mnie gryzie...

10

mmm.malinowska - z tego co czytałam to najpierw trzeba zapłacić zaliczkę 700zł, a cała kwota ustalana jest indywidualnie. Pytania, jeśli chodzi o zdradę mogą być różne, ale odpowiedzi muszą być tak/nie. Boję się tego badania, tylko ze względu, że bardzo szybko się denerwuję, a te badanie na tym bazuje.

11

Zauważyłam, że wyszukuje coś, co mu się nie spodoba, tak jakby mógł się komunikować tylko poprzez spory, które są między nami. Najśmieszniejsze w tym jest to, że ciągle powtarza, że on "chce po prostu dobrze żyć". Tylko nic z tym nie robi, w nerwach mówi wszystko co ślina mu na język przyniesie. kiedyś też powiedział, że chce separacji, ja na to czy jest pewien swojej decyzji, a on że tak, więc powiedziałam, że nie sądzę, aby to był dobry pomysł, ale się zgodziłam. Po paru minutach powiedział, że powiedział to, bo chciał zobaczyć, czy o niego "zawalczę" i nie pozwolę na to, może zacznę go błagać aby został itp.

12

Matko i córko tyle pieniędzy wywalać na badanie bo mąż nie ufa , sam jest problemem.
A co jeśli takiej maszyny nigdy by nie było... przecież takie badanie robi się tylko
przestępcom itp. Nie no wariacja i tyle.

13

Hahaha ja pomyślałam to samo, ale jak bym się nie zgodziła, to "na pewno zdradziła".

14

No dokładnie, ale co zrobić jak mysli do głowy same się cisną? to wszystko przez ta pieprzoną zdradę z przeszłości... tamta osoba tez obiecywala, ze nie zdradzi. Na pewno jej ufal.. boi sie powtórki z rozrywki.

15

Wiecie co to jest chore i to bardzo CHORE , a miałam zapytać  a gdzie to takie badanie robią?
Jestem zdziwiona że dostęp jest publiczny, fakt że kasa leci  skoro piszesz że to tylko zaliczka. yikes
Widocznie go na to stać, skoro tak lekko to zniesie... czy też podda  się  badaniu.

16

Tylko, że tu chodzi o zaufanie, a żaden papier nie spowoduje, że zacznie ufać. Nigdy nie dałam powodu mężowi zazdrości, więc przypuszczam, że sam sobie ją wyszukał.
dziwne jest to, że niby usłyszał, że mówiłam księdzu, że go zdradziłam, a tego nie było, bo po co mam mówić o czymś, czego nie zrobiłam? Przyszło mi do głowy, czy to nie jest zaczątek choroby psychicznej, takie wyszukiwanie sobie powodów do zazdrości.

17

milionek - kasa jest nasza wspólna i boli mnie to strasznie, bo on przyjmuje, że to jest "inwestycja". Co przewrotne w tej sytuacji to to, że stwierdził, że jak go zostawię po tym badaniu, to mimo że będzie mu trudno, to woli żyć z tym niż całe życie zastanawiać się czy go zdradziłam, czy nie. Stwierdził, że to byłaby tym razem jego wina, bo mi nie ufał i miałabym pełne prawo odejść.

18

A badanie ma być w Katowicach i jest dostępne dla każdego, kto jest w stanie zapłacić.

19 Ostatnio edytowany przez Milionek (2014-04-24 01:07:02)

Musiałabyś go wysłać na badania...ale czy by się zgodził nie wiem. Bardzo zle to wróży że tak to ujmę związkowi waszemu. Jego wymysły w pewnym momencie mogą być nie do pokonania, bo skoro wymyśli coś sobie i Tobie będzie wmawiać... że w końcu mu przytakniesz dla świętego spokoju... Przegina i to bardzo. Stawia Ciebie w trudnym położeniu. Myślę że powinno odbyć się rozmowę i to konkretną właśnie przy Psychologu lub Psychiatrze... wtedy lekarz wypyta was Oboje , ale i będzie widome czy on jest w pełni zdrowy, czy coś się z nim dzieje niedobrego.

Edytowałam bo akurat napisałaś... nie no mnie by trafiło i z miejsca zostawiłabym go w olerę jasną.
Przecież on męczy Ciebie , on ma poważne problemy skoro tak mówi. Nie powinien w ogóle
kręcić się za kobietami, bo każda następna będzie podejrzana o zdradę...

20

Jak sam powiedział badaniu się może poddać, ale co ma być dalej, ja się tego właśnie obawiam, że znajdzie sobie nowy powód. A co do rozmowy przy psychologu to świetny pomysł. Spróbuję znaleźć jakiegoś dobrego. Mąż sam powiedział,że patrzy tylko na siebie, nie na nas a tym bardziej nie na mnie.

21

Jak Twój mąż nie skorzysta z pomocy psychologa , to gwarantuje Ci , że to nie będzie koniec Jego podejrzeń .

22

Tylko, że to tak łatwo powiedzieć, a gorzej zrobić. Momentami czuję się jak żona alkoholika, który ma momenty, że jest milutki, a później znów to samo. Ja tak jak mówiła, też nie jestem bez winy, kłóciłam się z nim, obrażałam, nie rozmawialiśmy nieraz po parę dni. kiedy wychodziłam do niego z rozmową obwiniał mnie za wszystko.

23

Twoja sprawa , Twoje życie . Pozdrawiam .

24

KolorowaChmurka napisał/a:

Momentami czuję się jak żona alkoholika, który ma momenty, że jest milutki, a później znów to samo.

Bardzo trafne porównanie.
Badanie wariografem zapewne też jego nastawienia nie zmieni. Może na chwilę.

Ja tak jak mówiła, też nie jestem bez winy, kłóciłam się z nim, obrażałam, nie rozmawialiśmy nieraz po parę dni. kiedy wychodziłam do niego z rozmową obwiniał mnie za wszystko.

To jeszcze nie powód żeby kogoś podejrzewać o zdradę.
Myślę, że przyczyna leży gdzie indziej. W tym, że został zdradzony i ucierpiało jego ego. Sama piszesz, że stwierdził, że dla niego liczy się on. Jego duma. Twoja duma go nie obchodzi.

25

Czytam ten post i nie wierze wlasnym oczom. Gdybym to ja zostala poproszona o cos takiego, zgodzilabym sie ale pod jednym warunkiem, ze maz poszedlby najpierw po opinie do psychiatry, ze wszystko jest w nim w porzadku. Nie mozna tak traktowac wlasnej zony, no prosilabym was wszystkich. To jest jakas paranoja!  Nastepnym razem wezwie CSI do sciagania odciskow palcy, czy przypadkiem twoj rzekomy kochanek nie byl w domu. Dlaczego akurat ty masz placic takim upokorzeniem za jego traumy.

26

Pamiętam, jak kiedyś sama czytałam historie kobiet z podobnymi problemami i byłam pewna, że bym takiego zostawiła, ale teraz kiedy jestem w takim miejscu jest mi bardzo trudno, po pierwsze jeszcze go kocham, po drugie każdy zasługuje na drugą szansę (czy to brzmi jakbym straciła do siebie resztki szacunku?) Nie wiem, czy jeśli rzeczywiście poszedłby do tego psychologa, albo razem byśmy poszli to mogłoby być jeszcze dobrze.

27

Nie jestem lekarzem ale to jest nienormalne, to jest jakies kompletnie paranoidalne zachowanie. I dlaczego bierzesz na siebie wine za klotnie i ciche dni. Takie rzeczy zdarzaja sie w kazdym zwiazku. Balabym sie mieszkac z kims takim pod jednym dachem. Dziewczyno, zobacz co on z Toba wyprawia! Moze to jest poczatek jakiejs choroby.

28

Nie wiem, czy jeśli rzeczywiście poszedłby do tego psychologa, albo razem byśmy poszli to mogłoby być jeszcze dobrze.

Rzadko doradzam wizyty u psychologa, ale w tym przypadku wydaje się być konieczny. Bez "przepracowania" jego problemu (bo ma duży problem), nadal będzie Cię dręczył (bo dla mnie to jest dręczenie).
Pomyśl czy jak urodzisz dziecko to też zażąda badań na ojcostwo?
Dla mnie taka sytuacja byłaby zbyt upokarzająca aby mogła być do przyjęcia.

29

luc - masz rację to jest strasznie upokarzające, trudne jest to, że nie mogę sobie przypomnieć momentu kiedy byłam szczęśliwa, takie "pure happy". Wiem o tym, że mam też ciężki charakter, często chcę żeby było "po mojemu", jednak nie wydaje mi się aby coś takiego wpływało na zaufanie do drugiej osoby. Zapytam go jutro (ups...dzisiaj) o psychologa, ciekawa jestem co powie.

30

Wiem o tym, że mam też ciężki charakter, często chcę żeby było "po mojemu", jednak nie wydaje mi się aby coś takiego wpływało na zaufanie do drugiej osoby. Zapytam go jutro (ups...dzisiaj) o psychologa, ciekawa jestem co powie.

Masz rację. Konflikty, ciężki charakter to jedno. Natomiast podejrzenia o zdradę to zupełnie inna rzecz.
Jeżeli go nie zdradziłaś, to świadczy o kompletnym braku zaufania.

Spróbuj z psychologiem. Choć obawiam się, że uzna, że on problemu nie ma.

31

Ten problem ze zdradą tak jak wcześniej zostało powiedziane nadszarpnął jego ego, może dlatego często mówił jak ktoś go pochwalił, a mnie zarzucał, że tego wystarczająco często nie robię.

32

może dlatego często mówił jak ktoś go pochwalił, a mnie zarzucał, że tego wystarczająco często nie robię.

Zatem zdecydowanie tamta zdrada spowodowała obniżenie jego samooceny.
Fakt, mężczyźni lubią być chwaleni, doceniani (kobiety zresztą też, ale mężczyźni chyba bardziej), ale i tak uważam, że ma problem jeżeli jego samoocena jest tak niska, że przy braku podstaw (do podejrzenia zdrady) tak się zachowuje.

Daj znać czy zgodził się na wizytę u psychologa.

33

Dam znać na pewno. Myślę, że zdecydowanie bardziej mężczyźni są żądni pochwał. Dziwi mnie tylko skąd on mógł usłyszeć, że go zdradziłam, jak to się dzieje, że ludzie słyszą to co chcą słyszeć, jak to jest możliwe?

34

Ja rozumiem doskonale Twojego męża i Ciebie i nie pochwalam zdania o rozwodzie. To jest problem, z którym możecie sobie poradzić, tylko musicie walczyć. Najlepszym pomysłem jest wysłanie go na kilka wizyt do psychologa. Powiedz mu jutro bardzo spokojnie, bez kłótni, krzyków i wzajemnego oskarżenia się, że zgodzisz się na badanie wariografem, jeśli on zgodzi się na wizytę u psychologa. Powiedz mu na spokojnie jak się czujesz z tym, że on Ci nie ufa, ale że chcesz zrobić to dla niego i pójdziesz na badanie. Może się okazać, że do tego badania nie dojdzie, bo może jemu chodzi tylko o to, by Cię sprawdzić czy pójdziesz... Ale tak jak piszę: przystańcie się nawzajem oskarżać, a zacznijcie budować ten związek. I uprzedź go stanowczo, że to pierwszy i ostatni raz jak się na takie badania zgadzasz! Napisz później jak przebiegła wasza rozmowa na temat psychologa. Będzie wszystko dobrze. wink

35

EDIT: Rozmawiałam z mężem, chociaż rozmową tego nazwać właściwie nie można, raczej wymianą informacji. Bardzo spokojnie powiedziałam mu, że ja oczywiście poddam się badaniu wariografem, ale on pójdzie na terapię do psychologa. Zgodził się bez mrugnięcia.
Nie miałam zbyt dużego pola popisu z rozmową, ponieważ on musiał niedługo iść do pracy, a później już się nie widzimy, ja jadę do Polski sama, a on jak się okazało, pojedzie z kolegami (wiem, bo zabrał swoje rzeczy podróżne). Mało tego mówi mi: "To widzimy się w sobotę?" (w sobotę wracam) Jeszcze dodał, że będzie w Polsce jeśli chce czegoś, to mam do niego przyjechać. Więc znów to samo, jeśli ja nie wyjdę z jakimkolwiek kontaktem, to nic z tego nie będzie. Dlaczego ciągle ja mam walczyć...
Jestem wykończona, czuję się jakbym była kopana,jakbym miała otwarte, krwawiące rany. Dlaczego to tak boli...
Mam wrażenie, że jestem już u kresu sił, że jeszcze jedna kropla i to będzie koniec. Wiem, ze trzeba być cierpliwym, wiem, że musi iść do psychologa, ale ja po prostu tracę siły, jakby powietrze ze mnie uchodziło...

36

Wspólczuje Ci, Twój mąż ma chyba jakąś obsesję.Zyczyłabym Ci aby to badanie zapewniło jemu i Tobie spokój ale obawiam sie, ze bedzie to chwilowe, za moment znów mu sie coś uroi i problem gotowy.Koniecznie niech idzie do jakiegos psychologa/psychiatry...i najlepiej niech sie sam przebada czy on sam nie zdradzil jak taki mądry:-) nie no zycze Ci wszystkiego dobrego,trzymaj sie dzielnie,moze sie wszystko pouklada>nie wypruwaj flakow, zyj wlasnym zyciem

37

EDIT: Rozmawiałam z mężem, chociaż rozmową tego nazwać właściwie nie można, raczej wymianą informacji. Bardzo spokojnie powiedziałam mu, że ja oczywiście poddam się badaniu wariografem, ale on pójdzie na terapię do psychologa. Zgodził się bez mrugnięcia.
Nie miałam zbyt dużego pola popisu z rozmową, ponieważ on musiał niedługo iść do pracy, a później już się nie widzimy, ja jadę do Polski sama, a on jak się okazało, pojedzie z kolegami (wiem, bo zabrał swoje rzeczy podróżne). Mało tego mówi mi: "To widzimy się w sobotę?" (w sobotę wracam) Jeszcze dodał, że będzie w Polsce jeśli chce czegoś, to mam do niego przyjechać. Więc znów to samo, jeśli ja nie wyjdę z jakimkolwiek kontaktem, to nic z tego nie będzie. Dlaczego ciągle ja mam walczyć...
Jestem wykończona, czuję się jakbym była kopana,jakbym miała otwarte, krwawiące rany. Dlaczego to tak boli...
Mam wrażenie, że jestem już u kresu sił, że jeszcze jedna kropla i to będzie koniec. Wiem, ze trzeba być cierpliwym, wiem, że musi iść do psychologa, ale ja po prostu tracę siły, jakby powietrze ze mnie uchodziło...

Matko jedyna, co to za parodia malzenstwa?!? On jedzie z kolegami, Ty sama? Jak chcesz czegos to sie pojaw? Co on co laske robi, ze jest Twoim mezem?
Wariografem to niech sie sam przebada, na urojone wariactwa. Naogladal sie chlopina jakis bzdetow w TVN-ie, Rozmow w tloku, Trudnych spraw, Zdrad itp. chlamow i teraz glupoty do glowy przychodza. Czipa nie chce Ci wszczepic i monitorowac 24/7?

Przepraszam Cie kolezanko mila, ale jak Ty sie na tego wariografa zgodzisz, to rownie dobrze mozesz sobie obroze z GPS-em nastepnie zamowic. Zdradzilas? Nie. I tego sie trzymaj jak pijany plotu, a nie godzisz sie na wszystko co Ci chory umysl kaze zrobic, a co i tak psu na bude sie zda, bo jak nie wierzy to nie uwierzy. A co, za pol roku od tego wariografu pojdziesz na impreze, ktos Ci drinka poda i abarot to samo? Kase wywalisz, on sie osmieszy a efekt bedzie zaden.

Jakie wy niektore panie jestescie potulne i posluszne. Jak kaze cyrograf wlasna krwia podpisac to tez sie zgodzisz? Jakbym byla niewinna, czysta i niepokalana a opetany facet kazalby mi sie badac, to taka awanture bym zrobila, ze ruski miesiac by popamietal i o glupotach raz na zawsze zapomnial. Nikt nie bedzie ze mnie wariata wariografem robil. Sam niech sie przebada, roentgen mozgu zrobi. Ze go jedna zdradzila, to teraz caly swiat wokol jego pepka ma sie krecic? Jak nie ufa kobietom, to zaproponuj, zeby na panow sie przerzucil albo singlem zostal.

A tak na marginesie, co Ty z tego malzenstwa masz? Ja jakos niewiele wyczytalam entuzjazmu. Steka, kweka, narzeka, obraza sie, podejrzewa, fochy stroi, hustawki emocjonalne urzadza - sama slodycz. Po 5 latach!!!
Moze niech maz zajmie sie wiecej staraniami o Twoje samopoczucie i Wasze obopolne szczescie, to i czasu na obsesje nie bedzie.

A co do ksiedza - jesli to prawda, co opisalas, to jemu tez dalabym niezle popalic, najlepiej tak, zeby cala parafia wiedziala komu sie nie spowiadac od tej pory.

38

A skad wiesz, ze z kolegami bedzie? Niech ci to udowodni. Zazadaj codziennie dwoch zdjec z kumplami rano i wieczorem a potem badanie wariografem, czy nie klamal. Psychol jeden. Sorry jak mozesz dac soba tak manipulowac.

39

kattyen napisał/a:

A skad wiesz, ze z kolegami bedzie? Niech ci to udowodni. Zazadaj codziennie dwoch zdjec z kumplami rano i wieczorem a potem badanie wariografem, czy nie klamal. Psychol jeden. Sorry jak mozesz dac soba tak manipulowac.

co tam zdjecia, zrobi sobie wczesniej i pozniej powysyla:) Lepiej od razu kaz mu kamerke video z wyswietlaczem godzin w tym aucie zamontowac, zebys mogla sobie np. na skypa wejsc i popatrzec, gdzie i z kim szanowny aktualnie podrozuje. Co godzina polaczenie.
Daj mu dziewczyno troche popalic, a nie leziesz jak owca na rzez. On Cie kontrolowac chce i nie ufa ani Twoim zapewnieniom ani zachowaniu, ktore idzie w parze z Twoimi slowami - pokaz mu jak to smakuje. Gdybys mowila jedno, a robila drugie (czyt. dawala powody do podejrzen), to jeszcze bym rozumiala te watpliwosci, ale skoro Ty praktycznie ani slowem, ani mysla, ani uczynkiem czy zachowaniem nie dalas powodu do tego, to nie daj sobie wmowic zadnych bzdur.

40 Ostatnio edytowany przez Nepira (2014-04-24 10:00:10)

Gdybyś nie napisała na samym początku jaki jest staż waszego związku, pewnie wzięłabym was za żółtodziobów, którzy próbują się dotrzeć.
ON nie potrafi otrząsnąć się po przykrych doświadczeniach z przeszłości, więc testuje nową partnerkę, próbuje zinterpretować jej zachowania, sprawdza na ile może sobie pozwolić.
ONA stara się zrozumieć jego problem, zależy jej na tej znajomości, więc potulnie znosi wszystkie wybryki wybranka, po cichu licząc na to, że uda jej się zdobyć jego zaufanie.
Początki związku naszpikowane taką toksyną nie wróżą spokojnej, zgodnej przyszłości, ale łatwiej byłoby mi zrozumieć i zaakceptować zachowania Twojego męża w takiej sytuacji, niż po 5,5 związku, w tym 3 lata małżeństwa. To szmat czasu, i kawał wspólnie przebytej drogi, więc warto o to zawalczyć, ale do tanga trzeba dwojga, i Ty sama nie dasz rady udźwignąć bezpodstawnych rozterek swojego męża, problemów z tego wynikających, i chorych akcji, a chęci poprawy na jego horyzoncie ani widu, ani słychu...

Dobrze znasz zasady na jakich funkcjonuje wariograf, i że nie jest to w pełni wiarygodny sprzęt. Twój mąż natomiast ma go za wyrocznię, a jego wynik za niepodważalny. Samo wykonanie badania to pikuś - zastanawiałaś się, w jak podłym stanie będzie Twoje samopoczucie, gdy w którymś momencie puls Ci podskoczy, serce szybciej zabije, i test zostanie oznaczony jako negatywny, a Twój mąż złoży pozew o rozwód ?

41

Massuka moze je podeslac do mnie ja sprawdze kiedy byly zrobione ???? Nigdy w zyciu nie godz sie Na COs takiego, dla mnie to zakrawa o przemoc psychiczna. Za kogo on sie uwaza, niej godnosc i szacunek do samej siebie. Jezeli mowisz prawde to on nie ma prawa tego kwestionowac. To jest chora zazdrosc, proba kontroli i manipulowanie Toba o jezeli on nie rozwiaze tego problemu Na porzadnej terapii to juz niedlugo mozesz miec przerabane. Naucz sie stawiac zdrowe granice, powiedz Nie! On przekroczyl twoje i to z mocnym przegieciem. To jest chore co on robi, mozna komus nie ufac ale zeby posunac sie do czegos takiego! Czy rozmawialas o tym z kims bliskim, swoimi rodzicami lub jego rodzicami, Bo jezeli nie to zrob to. Jezeli czujesz sie odizolowana i boisz sie powiedziec o tym bliskim to znaczy ze juz cie zmanipulowal. Ty potrzebujesz wsparcia bliskich Bo to Na serio nie jest normalne.

42

To jest jakieś chore, jeżeli go nie kochasz to zrób sobie te badanie, a potem go pogoń. Jeżeli jednak go kochasz to Ci współczuję, myślę, że powinnaś zrobić sobie te badanie, ale od niego też zażądaj podobnego badania.

43

Zaniepokoiło mnie chmurko to co nadmieniła Mussuka dlaczego  jedzie z kolegami a nie z Tobą?
Jak widzę on chyba sobie zabawę urządza  cyrk. Gra na Twoich uczuciach, może on ma inny problem.
Może to on nie potrafi sobie poradzić z czystością?.... coś na boku wyprawia a Ty nawet nie wiesz o tym.
Ufasz mu bardzo jak widzę i kochasz jak piszesz sama, nie pozwól sobie aby robił z Tobą co chciał.
Wiesz Chmurko coś mi tu "śmierdzi"

44

Niestety czasami zdarza sie, ze ktos kto ma paranoje, sam nie jest uczciwy.

45

woja przyjaciółka to żmija, która zamiast pomagać tylko bruździ. Powiedziała, że jak pójdziesz na badanie to się zniżysz do jego poziomu? Wychodzi na to, że teraz będąc z nim, akceptujesz jego poziom, ale ciągle jesteś ponad to? A jak zrobisz co on zechce to ... staniecie na równym poziomie? Zejście do poziomu osoby z którą się jest - i nawiązywanie takich kontaktów to ... coś złego, a to ciekawe. Masz czyste sumienie, idź. Za to słusznie zastanawiasz się nad tym co bedzie potem. Stracisz wiarę w męża, w Wasze relacje, bo namacalnie odczujesz, że on Ci nie ufa, nie ufa słowom, zapewnieniom. Poczujesz się prawdopodobnie podle i nie bedzie to miało nic wspólnego ze schodzeniem do czyjegokolwiek poziomu. Powiedz mu o tym - właśnie o tym, że poważniejsze problemy, to się dopiero zaczną w Waszym związku prędzej czy później. Oczywiście on powie, że badania zamkną całą sprawę i będzie po wszystkim. Za to ja się obawiam, że to dopiero otworzy przysłowiową puszkę pandory. Już uchylił wieko, bo opiera się bardziej na zasłyszanych rzeczach.
A z ciekwaości, to ta sama przyjaciółka dała mu perfumy dla Ciebie, co doradza Ci byś od niego odeszła? Jeśli tak, to poważnie się zastanów jaką ona naprawdę rolę odgrywa w tym wszystkim.

46

Tak i tu Dunkis ciekawą kwestię poruszył, ja nadmieniłam tylko że coś tu jest nie tak.

47

Mam kolezanke,ktorej maz zachowywal sie identycznie przez lata............a chory byl i jest na zespol OTELLA.,ona byla jego  druga zona o 14 lat mlodsza no i ich malzenstwo to byl koszmar..doprowadzil ja do wyczerpania nerwowego,a byla mu wierna  i nic tu nie daly jej zapewnienia....az chcial mu udowodnic,ze  odda swoje zycie zeby pokazac jak bardzo go kocha sad wyladowala na detoksie ! Wtedy chcial wszystkim udowodnic swoja racje i chcial zrobic ja psychiczna i ubezwlasnowolnic........(ona byla nauczycielka,nawet podejzewal ja ,ze uczen mlodociany to jej kochanek.OBSESJA)Przebadalo ja 2 psychiatrow i stwierdzili jednomyslnie ,ze to on jest chory i ma zespol otella......Wzieli rozwod,a on poszukal sobie  pania mlodsza o 26 lat..........i ona wytrzymala z nim 10lat ......wykonczyl podejrzeniami kolejna naiwna!
Zastanow sie ,co do dalszego waszego zwiazku.....,a cha jeszcze  jedno ...mial facet 3 dzieci i oczywiscie ,kazde musialo  poddac sie badaniu DNA....to dopiero bylo upokorzenie dla nich ( dzieci dorosle  i wyksztalcone) !Twoj maz sie nie zmieni i bedzie dalej brnal w swojej paranoi sad

48

Dokladnie, ludzie sie nie zmieniaja, chyba ze tego bardzo chca i robia cos z tym np. terapia.

49

Kryst54, zauważ, że on - jej facet, jest po przejściach związanych ze zdradą. Zatem w pewnym stopniu można próbować go zrozumieć. Tyle, że zamiast rozmowy wybiera metodę, nie do końca chyba wiedząc jakie to może zrodzić skutki w ich dalszych relacjach. Może panicznie boi powtórki, tyle, że ją krzywdzi - o czym juz sama autorka pisałą.
Poczekajmy na info nt. rzeczonej przyjaciółki.

50

a ja sądzę, że to znowu nasz znajomy troll
wybaczcie, ale to taki schemat schematyczny i do tego ciągle sie pojawiają niowe argumenty, które sa "za " i tylko dolewają oliwy do ognia, jak wyjazd z kolegami...

51

Dunkis napisał/a:

Kryst54, zauważ, że on - jej facet, jest po przejściach związanych ze zdradą. Zatem w pewnym stopniu można próbować go zrozumieć. Tyle, że zamiast rozmowy wybiera metodę, nie do końca chyba wiedząc jakie to może zrodzić skutki w ich dalszych relacjach. Może panicznie boi powtórki, tyle, że ją krzywdzi - o czym juz sama autorka pisałą.

A moze to chora wyobraznia meza ,autorki i wcale nie bylo tej zdrady?
Jak mozna przenosic swoje  "rozczarowania" i gnebic  ukochana osobe tylko dla tego ,ze kiedys ktos zostal oszukany.....autorka   mozna powiedziec, jest  krotko po slubie,a co bedzie za pare lat,kiedy nie bedzie mogla podnisc glowy,zeby zaraz jej maz nie podejrzewal o zdrade,a gdzie przysiega malzenska?  Zamiast isc na  badanie wariografem powinni  pojsc do psychologa,albo do  poradni malzenskiej!

52

End_aluzja napisał/a:

wybaczcie, ale to taki schemat schematyczny i do tego ciągle sie pojawiają niowe argumenty, które sa "za " i tylko dolewają oliwy do ognia, jak wyjazd z kolegami...

Jesli nie troll, to wyglada na poczatki schizofrenii. Wtedy nie psycholog, ale psychiatra. Problem w tym, ze schizofrenika w poczatkowym stadium baaaardzo trudno zaciagnac do lekarza.

53

Tez mi to przeszlo przez mysl, moj kuzyn zachowywal sie podobnie. Potem jego matka dzwonila do nas w srodku nocy, ze chce ja zabic i ze nie moze wyjsc z pokoju. Tylko, ze kiedy choroba sie nasilila a my nie wiedzielismy jeszcze co mu jest on calymi dniami siedzial w pokoju i nikogo nie wpuszczal. Po tym jak go odwieziono do szpitala i weszlismy do pokoju, przezylismy szok bo gosc wypudowal oltarz z setkami zdjec Jezusa, Maryi i takich tam.

54

Z góry dziękuję za wszystkie  komentarze, spojrzenie innych osób, czy się z nim zgadam, czy nie jest niezwykle cenne.

Pierwsza sprawa - odniosę się do przyjaciółki. Z prezentem było trochę inaczej. Ona i mężczyzna, o którego zazdrosny jest mój mąż (chociaż twierdzi, że to nie o niego chodzi, tylko ogólnie, ale ciągle przytacza jego przykład) to przyjaciele, on ma swoją rodzinę, ona ma swoją. W związku z tym, że on nie miał kasy, to zapłaciła ona, a właściwie, jej mąż, który do biednych nie należy. Dowiedziałam się o tym dopiero teraz. Mało tego, te perfumy zapakowałam i oddałam siostrze, bo ja mam ich już dużo.
Do rzeczy naprawdę nie jest tak, że ona chciałaby cokolwiek pomieszać między nami, zdaję sobie sprawę, że nigdy nie można być pewnym, ale tego akurat jestem.

Jeśli chodzi o wspomniany zespół Otella, to jego zazdrość była kiedyś i jest oczywiście, ale zawsze kończyło się na tym, że mu tłumaczyłam, że nie ma się o co martwić, ja nie byłam winna temu, że z kimś rozmawiając się roześmiałam (o to też był problem), natomiast były to jakby ogniska, które były szybko gaszone, jednak teraz mąż twierdzi, że próbował zapomnieć o tym, co rzekomo usłyszał od księdza, nadmienię, że w tym czasie normalnie się kochaliśmy, byliśmy na wakacjach itd.

Sytuację zaogniło też to, że owy PAN (o którego mąż jest zazdrosny) dzwoniąc do mnie w służbowej sprawie pytał czy mąż już pojechał (było to w Wielki Czwartek i chodziło o to, że na Święta nie zostawia się żony samej, z wyboru i jedzie do mamy, bo straciła pół roku temu męża pijaka). Kiedy tłumaczyłam mężowi, że to przecież zwykłe pytanie stwierdził, że to dziwne, że ktoś się ciągle tego pyta (raz się zapytał). Do tego stierdził po czasie, że występują u nas wszystkie symptomy zdrady czyli:
- rzadziej się kochamy (raz na miesiąc, wcześniej to było częściej, jednak wcześniej nie mówił mi tak przykrych rzeczy)
- podobno całuję go inaczej niż dwa lata temu.
I tyle, to są dla niego powody zdrady. Dołączając tego nieszczęsnego księdza, czy raczej to co niby usłyszał.

Jedzie na bank z kolegami, bo wśród nich jest mąż mojej siostry, więc jest to pewne.

Co do psychoterapii - oczywiście mąż się na wszystko zgadza, co nie zmienia faktu, że i tak musi się odbyć badanie. Więc przepracowanie jego emocji najpierw nie wchodzi w rachubę, bo badanie ma być za trzy tygodnie.

55

Kryst54 napisał/a:
Dunkis napisał/a:

A moze to chora wyobraznia meza ,autorki i wcale nie bylo tej zdrady?
Jak mozna przenosic swoje  "rozczarowania" i gnebic  ukochana osobe tylko dla tego ,ze kiedys ktos zostal oszukany.....autorka   mozna powiedziec, jest  krotko po slubie,a co bedzie za pare lat,kiedy nie bedzie mogla podnisc glowy,zeby zaraz jej maz nie podejrzewal o zdrade,a gdzie przysiega malzenska?  Zamiast isc na  badanie wariografem powinni  pojsc do psychologa,albo do  poradni malzenskiej!

Wierz mi, że chyba nigdy nie wpadłabym na to żeby dzielić się na forum wymyślonym problemem, zdrady nie było.

Można jak widać przenosić swoje rozczarowania na drugą osobę. Zresztą mój mąż to panna i o ile ktoś w to wierzy, to ten znak ma to do siebie, że raczej nie przyjmuje zdania drugiej osoby.

Powiedziałam swego czasu mężowi, że przenosi odpowiedzialność za swoje czyny (w sensie brak szacunku, chamskie odzywki,  itd)na mnie, a jeśli chce aby było dobrze to także powinien się postarać, na co powiedział, że się stara przecież, a że ja tego nie widzę, to mój problem. to raz, a dwa, że on nie potrafi zapomnieć, że po tym nieszczęsnym pogrzebie teścia, ja pojechałam do swojego rodzinnego domu (Byłam przy nim trzy dni przed pogrzebem, razem z nim jeździłam i załatwiałam wszystko, wspierałam i dzień po pogrzebie, kiedy już nie zniosłam tego, że winie mnie za to, że powiedziałam coś nie tym tonem jakim powinnam)

56

kattyen - nie rozmawiałam o tym z moimi rodzicami, bo nie jestem z nimi na tyle blisko, a o jego matce nie wspomnę, bo to ciemnogród, no i oczywiście synuś jest wspaniały (była przeciwna naszemu ślubowi, a na ślubie też miała skwaszoną minę)
Rozmawiałam z przyjaciółką i jej mężem i oboje twierdzą, że to poniżające z jego strony i że ten związek już nigdy nie będzie na wysokim poziomie. Jednak oni sami zdradzali, byli zdradzani, więc po części patrzę na ich zdanie przez palce.
Nie zmienia to faktu, że jeśli nie poddałabym się badaniu on nie mógł by ze mną żyć, jak sam powiedział.

Może to jest też tak, że chce zakończyć ten związek, ale nie wie jak, więc posuwa się do takich kroków - wiem, że to niczego nie tłumaczy, ale staram się zrozumieć co nim kieruje.

I tak jak pisałam rano nie mam siły, dzisiaj już myślałam o tym, żeby spakować wszystko i się wyprowadzić. Jestem tak zdołowana i poczucie własnej wartości jest szalenie niskie.

57

Dunkis napisał/a:

woja przyjaciółka to żmija, która zamiast pomagać tylko bruździ. Powiedziała, że jak pójdziesz na badanie to się zniżysz do jego poziomu? Wychodzi na to, że teraz będąc z nim, akceptujesz jego poziom, ale ciągle jesteś ponad to? A jak zrobisz co on zechce to ... staniecie na równym poziomie? Zejście do poziomu osoby z którą się jest - i nawiązywanie takich kontaktów to ... coś złego, a to ciekawe. Masz czyste sumienie, idź. Za to słusznie zastanawiasz się nad tym co bedzie potem. Stracisz wiarę w męża, w Wasze relacje, bo namacalnie odczujesz, że on Ci nie ufa, nie ufa słowom, zapewnieniom. Poczujesz się prawdopodobnie podle i nie bedzie to miało nic wspólnego ze schodzeniem do czyjegokolwiek poziomu. Powiedz mu o tym - właśnie o tym, że poważniejsze problemy, to się dopiero zaczną w Waszym związku prędzej czy później. Oczywiście on powie, że badania zamkną całą sprawę i będzie po wszystkim. Za to ja się obawiam, że to dopiero otworzy przysłowiową puszkę pandory. Już uchylił wieko, bo opiera się bardziej na zasłyszanych rzeczach.
A z ciekwaości, to ta sama przyjaciółka dała mu perfumy dla Ciebie, co doradza Ci byś od niego odeszła? Jeśli tak, to poważnie się zastanów jaką ona naprawdę rolę odgrywa w tym wszystkim.

Mąż twierdzi, że jak będzie miał papier na moją uczciwość to mi zaufa... Dla niego nie liczy się to jak ja się czuję, tak było kiedyś, teraz jak sam twierdzi on jest najważniejszy, i o ile potrafię zrozumieć, że ktoś chce więcej czasu poświęcić na samorozwój, hobby itd, ok, ale dla niego to jest 100% uwagi, chyba że wyjdę do niego z propozycją rozmowy.

58

Pierwsza sprawa - odniosę się do przyjaciółki. Z prezentem było trochę inaczej. Ona i mężczyzna, o którego zazdrosny jest mój mąż (chociaż twierdzi, że to nie o niego chodzi, tylko ogólnie, ale ciągle przytacza jego przykład) to przyjaciele, on ma swoją rodzinę, ona ma swoją. W związku z tym, że on nie miał kasy, to zapłaciła ona, a właściwie, jej mąż, który do biednych nie należy. Dowiedziałam się o tym dopiero teraz. Mało tego, te perfumy zapakowałam i oddałam siostrze, bo ja mam ich już dużo.
Do rzeczy naprawdę nie jest tak, że ona chciałaby cokolwiek pomieszać między nami, zdaję sobie sprawę, że nigdy nie można być pewnym, ale tego akurat jestem.

J.

więc tak:

twoja przyjaciółka, a raczej jej biogaty mąż kupił ci drogie perfumy i te perfumy dał ci jej przyjaciel, a twój znajomy?/!!!

ty te perfumy dałas siostrze, bo nie masz już miejsca na pólkach na perfumy?/!!

czyli - facet chciał ci dac perfumy, ale nie miał kasy, więc kupiła je przyjaciólka i dała jemu, żeby tobie dał...??

czyli- troll jak nic...

59

End_aluzja napisał/a:

Podbijam... dramatyczna jest ta bajka...

60

Chmurko, sluchaj to postaw na swoj rozwoj tez! Dlaczego twoj swiat ma sie krecic wokol niego, zwlaszcza jego fochow i dziwactw.Sluchaj mozesz to zalatwic w ladny asertywny sposob,mozesz powiedziec mu ze musisz jezszcze pomyslec nad tym wariografem i dasz mu odpowiedz za kilka dni. Daj sobie czas, piszesz ze jedziesz do rodzicow, sluchaj moze to jest wlasnie okazja, zeby zaciesnic z nimi swoje stosunki. Porozmawiaj z rodzicami, jestes ich corka, powiedz co sie dzieje. Wiesz, to ze twoi przyjaciele maja problemy w swoim malzenstwie nie znaczy, ze obiektywnie nie powiedza Ci swojego zdania. Zobacz, przyszlas na forum i my wszyscy obiektywnie walimy tutaj w twoj watek i chcemy ci pomoc oraz wesprzec. Jestes z typowym psychofagiem, ktory robi sobie z toba co mu sie zywnie podoba. Masz zanizone poczucie wartosci i on to widzi, on wiem ze moze ci nawet powiedziec, ze jak go kochasz to masz leciec na ksiezyc i spowrotem i masz miec na to papier. Dlaczego sie nie postawisz i nie powiesz mu, zeby sobie papier w doope wsadzil. A na jaki rozwoj on stawia? chyba swojego skrajnego debilstwa bo na pewno nie na rozwoj osobisty.  To jest psychofag, 100%, kobieta ktora jest w zdrowym zwiazku nie ma zanizonego poczucia wartosci, nie jest proszona o potwierdzenie wiernosci wariografem. Wez kilka dni urlopu od tego genetycznego p..ba i zastanow sie w jakim zwiazku ty zyjesz!

61

assassin napisał/a:
End_aluzja napisał/a:

i jeszcze te prfumy, spowiedz u księdza
sam powód, dla którego jakikolwiek biznesowy współpracownik miałby kupić kobiecie perfumy (i to jeszcze niemając kasy i biorąc je od znajomej) jest nie do pojęcia
gdyby jakikolwiek facet kupił mi perfumy -to:
po pierwsze perfumy są produktem absolutnie osobistym, intymnym i zobowiązującym perfumy może zaryzykowac do kupienia ktoś, kto mnie dobrze zna, wie, jak/czym pachnę, jest ze mną na etapie rozmów intymnych - pieknie pachniesaz, co to za zapach, jakie zapachy lubisz....
po drugie, gdyby jakiś facet kupił mi perfumy - oddałabym mu je natychmiast - PERFUMY nie są prezentem biznesowym - chyba, że jestem włąścicielem drogerii i w ramach promocji firma perfumiarska robi mi "koszyczek" z perfumami za sprzedaz ich produktu...
po trzecie gdyby jakiś facet lkupił mi perfumy -uznałabym że narusza zasady towarzyskie...i moja prywatność

mój mąż, mój ojciec i mój syn mogliby mi perfumy kupić... nikt inny

62

End_aluzja napisał/a:

J.

więc tak:

twoja przyjaciółka, a raczej jej biogaty mąż kupił ci drogie perfumy i te perfumy dał ci jej przyjaciel, a twój znajomy?/!!!

ty te perfumy dałas siostrze, bo nie masz już miejsca na pólkach na perfumy?/!!

czyli - facet chciał ci dac perfumy, ale nie miał kasy, więc kupiła je przyjaciólka i dała jemu, żeby tobie dał...??

czyli- troll jak nic...

Cóż przykro mi, że tak właśnie myślisz, ja szukam tutaj spojrzeń na tą sprawę z różnych perspektyw.
Jeśli ktoś szuka potwierdzenia swoich podejrzeń (np, że to troll) to będzie ich szukał tam, gdzie najprawdopodobniej usłyszy to, co chce usłyszeć, zobaczyć etc.

63 Ostatnio edytowany przez assassin (2014-04-24 17:08:51)

End_aluzja napisał/a:
assassin napisał/a:
End_aluzja napisał/a:

sam powód, dla którego jakikolwiek biznesowy współpracownik miałby kupić kobiecie perfumy (i to jeszcze niemając kasy i biorąc je od znajomej) jest nie do pojęcia
po pierwsze perfumy są produktem absolutnie osobistym, intymnym i zobowiązującym perfumy może zaryzykowac do kupienia ktoś, kto mnie dobrze zna, wie, jak/czym pachnę, jest ze mną na etapie rozmów intymnych - pieknie pachniesaz, co to za zapach, jakie zapachy lubisz....
po drugie, gdyby jakiś facet kupił mi perfumy - oddałabym mu je natychmiast - PERFUMY nie są prezentem biznesowym - chyba, że jestem włąścicielem drogerii i w ramach promocji firma perfumiarska robi mi "koszyczek" z perfumami za sprzedaz ich produktu...
po trzecie gdyby jakiś facet lkupił mi perfumy -uznałabym że narusza zasady towarzyskie...i moja prywatność

Mi akurat co innego bardziej rzuca się w oczy, ale to już nie ważne... Chmurka wymiękła wink

EDIT Jednak nie wymiękła...

64

assassin napisał/a:
End_aluzja napisał/a:
assassin napisał/a:

Mi akurat co innego bardziej rzuca się w oczy, ale to już nie ważne... Chmurka wymiękła wink

Znam tego faceta też prywatnie, tak jak i mój mąż(bardzo dobrze), on też się z nim spotykał.

65

Wyjaśnijcie mi proszę, pierwszy raz w życiu założyłam temat na forum, wcześniej nawet nie komentowałam niczego, po co ktokolwiek ma robić coś takiego jak wymyślanie historii, bo chyba nie jestem zbyt dobrze zorientowana...

Szukam jakiegoś sensownego rozwiązania tej sytuacji, bo to jest moje życie, prawdziwe, a nie wirtualne. Po prostu zależy mi na tym małżeństwie, ale szukam też wsparcia. Poddać się jest łatwiej, a ja nie chce zarzucać sobie, że nie walczyłam, dlatego też szukam różnych sposobów na to co się dzieje, m.in. te forum.

Nie jestem aż tak naiwna, żeby myśleć, że ktoś poda mi cudowny środek na tą sytuację.

Posty [ 1 do 65 z 117 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Mąż podejrzewa mnie o zdradę i chce badania wariografem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024