Rzucic wszystko dla miłosci ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rzucic wszystko dla miłosci ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Rzucic wszystko dla miłosci ?

witajcie ,zycie jest zaskakujace i potrafi pisac rózne niesamowite scenariusze i taki scenariusz napisało mnie ......

przeczytajcie to i popatrzcie na to obiektywnie bo ja cały czas mysle ze to nie dzieje sie naprawde ....

Dobre 3 miesiące temu poznałam faceta przez internet.Niby zwykły,normalny,cos mnie do niego od pierwszej chwili przyciagało .... wymienilismy numery ,rozmowa przebiegała tak jakbysmy sie znali całe swoje zycie ..... było dosłowne woow ....
Pracował dla firmy ojca ,a to duza firma co sie potem okazało.Komplikacje zaczeły sie kiedy zmarł jego ojciec....
Moj facet jest norwegiem polskiego pochodzenia ,całe zycie sie tam praktycznie wychowywał.co sie okazało dzieli nas bardzo duzo ,od pochodzenia ,wykształcenia,pozycji społecznej ..... ale łaczy tez bardzo duzo ..... Ojciec zostawił mu firme i cały majatek ,przejął to ale firma i sprawy zawodowe zaczeły mu przesłaniac cały swiat.wiecznie był na nogach albo w firmie albo u klientów i kontrahentów.... spotykalismy sie rzadko raptem na godzine bo musiał jechac.

Wiem ze próbował to wszystko pogodzic ,mnie i sprawy w firmie.... ale im bardziej sie starał tym bardziej wszyscy na niego naciskali i nie miał czasu dla mnie ...  stanął przed dylematem albo ja albo firma
Przełom nastąpił,kilka dni temu kiedy pojechałam prawie 200 km do niego  bo był w Polsce akurat i spedzilismy cudowny dzien razem.oboje zrozumielismy ze nie chcemy juz zyc bez siebie..... Postanowił rzucic wszystko,firme i oddac to bratu .... Zapis testamentu ojca mówi ,ze jesli zrezygnuje z firmy to zostaje z niczym ,nie ma domu ,nie ma samochodu ,nie ma nic ....  postanowił to zostawic i zacząc zyc na nowo od zera..... jutro ma podpisac wszystkie papiery ....
    Czuje sie winna ze przeze mnie on zostanie pozbawiony tego wszystkiego do czego przywykł,to co kochał ,to co zawsze miał na wyciągniecie ręki..... to co mógł zrobic dla innych tylkko dlatego ze miał pieniadze i wpływy......

Rozmawiałam z jego siostra o tej sprawie ,twierdzi ,ze on to robi dla nas .... ze nie wytrzymuje tego ze nie moze miec zycia prywatnego ,ze ta firma go wykancza ....
ale i tak mam wyrzuty ze sie tego pozbawia ..... dodam,ze jest bardzo ambitny i ma głowe do interesów ,ma 30 lat a mimo tego troche osiagnął i ja miałabym go to wszystko pozbawiac ....ale wiem tez ,ze bardzo szybko stanie na nogi
   Przez te 3 miesiace zrobił dla mnie duzo wiecej niz moja własna rodzina ,wspiera mnie ,mówi ze nie wyobraza sobie zeby mnie juz nie było w jego zyciu ... ze chce zrezygnowac zebysmy byli w koncu szczesliwi i mieli czas dla siebie ....
  Tylko boje sie ,ze on mi to kiedys wypomni .... ze zrezygnował z wszystkiego

Ciagle nie moge w to uwierzyc ,ze chce to zrobic.Ze cos takiego mi sie zdarzyło .... nigdy ,nikt nie poswiecił mi tyle co on ...
Zrobilibyscie to dla drugiej osoby ,która kochacie ..... pozbawilibyscie sie wszystkiego zeby tylko byc szczesliwym .... ???
Jak wy to odbieracie jego decyzje ?Warto jest poswiecic dla miłosci ? wszystko zostawic ....

Teraz dopiero widze ze pieniądze szczescia nie daja ....

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Summerka (2014-04-21 16:42:45)

Odp: Rzucic wszystko dla miłosci ?

Niewiarygodna historia.

3

Summerka napisał/a:

Niewiarygodna historia.

hehe tez ja przeczytalem smile
Facet kocha ponad wszystko to jasne, tez ma racje nikt nie chce byc robotem i tylko pracowac i pracowac i nie miec czasu na zycie prywatne

4

tak,mozna w to nie wierzyc ...sama nie moge w to uwierzyc ze tak sie dzieje .........  boje sie myslec co przyniesie przyszłosc ...

5

Oj, wydaje mi się, że ta historia jest szyta grubymi nićmi. Na Twoim miejscu po 3 miesiącach znajomości i po 5 minutowych telefonach (pewnie na dłuższe rozmowy nie było go stać).Zastanów się, to Ty jechałaś do niego te 200 kilometrów a nie On do Ciebie.Pomyśl najpierw nad tym, a reszta ułoży Ci się w ładną całość.Albo sobie jaja robisz, albo...wygląda mi to na klasyczny przekręt matrymonialny.

6

Tez tak myslałam ,myslałam ze to jakis przekret ........ ze to oszust ..... poznałam jego rodzenstwo,siostre i braci wtedy co pojechałam ..... widziałam to co widziałam i w koncu uwierzyłam ze to prawda ...... jak ktos mógłby udawac kogos kim nie jest tyle czasu

7

Poznalaś jego rodzeństwo jak piszesz, a Jego poznałaś tak naprawdę? Byłaś tam w Norwegii? Zaprosił Cię? Skoro tak wiele pracuje i chce zrezygnować ze wszystkiego (żaden normalny czlowiek tego nie robi), to w końcu zapytaj Go co to za praca nie pozwala mu na własne życie. Z miłości rzuca wszystko? Absurd przez wielkie "A".A jak w związku z tą Wielką Miłością przyjdą na ten świat dzieci, to ja się pytam, kto to ogarnie? Trzy miesiące to naprawdę niewiele, aby kogokolwiek poznać.

8

Dla miłości nie rzuca się wszystkiego, tylko się mądrze buduje...

9

piszesz, ze sie spotykaliscie raz na jakis czas na godzine - gdzie? w Norwegii??? Czy na Skypie?

Z doswiadczenia napisze Ci - pieknie ladnie romantycznie, ale wstrzymaj jeszcze troche konie:) Poznajcie sie lepiej a on niech poki co nie rezygnuje tylko obmysli rozne opcje wyjscia z tej sytuacji.

10 Ostatnio edytowany przez Leeahlee (2014-04-22 13:52:43)

Jak ktos wyzej napisal. Nieprawdopodobna historia.
Ale jak pierwszy raz przeczytalam Twoja wypowiedz, od razu przyszlo mi na mysl jedno, ze on wcale nie chce rzucic firmy dla Ciebie z powodu tej "wielkiej trzymiesiecznej milosci", a po prostu chce sie uwolnic od ciezaru, ktory zrzucil na niego ojciec po smierci. Skoro ojca nie ma, nie musi mu sie podporzadkowywac i moze wziac swoje zycie w swoje rece, a Ty jestes jedynie wymowka. To sytuacja win, win dla niego. Ty jestes usatysfakcjonowana - Jaki on nie jest zakochany i co to dla Ciebie nie jest w stanie poswiecic, nie bedziesz sie czepiala lub w kotniach spekulowala nad tym ze moze Cie nie kochac. A on ma spokoj moze sie wyrwac i nie byc wiecej w mniejszym lub wiekszym stopniu przez ojca kontrolowanym, bo ma inna wizje zycia dla siebie, niz mial dla niego ojciec. Nie myslalas o tym tak?

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rzucic wszystko dla miłosci ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024