Zdrada i seks. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

1

Temat: Zdrada i seks.

Pytanie to kieruje do damskiej czesci NETKOBIET.
Chodzi o zdrade i seks. Dlaczego pomimo zdrady partnera kobiety nadal uprawiaja seks z partnerem?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrada i seks.
Michst napisał/a:

Chodzi o zdrade i seks. Dlaczego pomimo zdrady partnera kobiety nadal uprawiaja seks z partnerem?

No nie ten wątek to jakaś pomyłka http://emotikona.pl/emotikony/pic/036.gif.
To jest chyba troll

3 Ostatnio edytowany przez Michst (2014-04-16 10:55:04)

Jakis problem z przeczytaniem tego watku kolego?
Dodam ze nie mam czasu na trolowanie :)

4

Michst napisał/a:

Dlaczego pomimo zdrady partnera kobiety nadal uprawiaja seks z partnerem?

Jest pytanie - jest odpowiedz: ba sa desperatkami. Bojacymi sie panicznie samotnosci i czegos tam jeszcze, ale to dla mnie juz inna planeta wiec nawet nie wiem czego tak naprawde boja sie kobiety trzymajace na sile byle fajfusa.

No chyba, ze masz na mysli seks ale po dlugim czasie od zdrady i ewentualnego wybaczenia, pokuty, obiecanej poprawy itp. kiedy oboje decyduja sie na druga szanse i uratowanie zwiazku. W takiej sytuacji nie beda przeciez tkwic na zawsze w celibacie.

5 Ostatnio edytowany przez Michst (2014-04-16 11:18:14)

Mussuka dziekuje za odpowiedz i zrozumienie watku.
Bylem w dlugim ponad 7letnim zwiazku. Tamta kobieta mnie zdradzila w listopadzie i po tamtej zdradzie o ktorej dowiedzialem sie przy rozstaniu nadal regularnie sypialismy razem i stad wyszlo moje pytanie.

6

OK, to jednak nie do konca zrozumialam:) Sadzilam, ze chodzi Ci o sytuacje w ktorej On zdradza, Ona sie dowiaduje ale nadal sypiaja ze soba pomimo jej wiedzy o tym, ze zostala albo i jest nadal zdradzana.

A w Twojej sytuacji kobieta Ciebie zdradzila ale nie dowiedziales sie od razu i ona prawdopodobnie albo seksem z Toba chciala zatuszowac jakies symptomy zdrady albo nie traktowala tego drugiego seksu na powaznie  i nie uznala tego za zdrade tylko jednorazowy wyskok a najprawdopodobniej i jedno i drugie.

Czy to byl jeden skok w bok czy dluzsza historia?

7

Michst napisał/a:

ile kobiet ...tyle odpowiedzi

8 Ostatnio edytowany przez MamaNalijki (2014-04-16 11:41:03)

No własnie trochę zakręciles.Ona Cie zdradzila a dalej sypiała z Tobą.Pytanie czemu>Bo tak jej sie chcialo, widocznie dla niej seks nie równa się zwiazkowi tylko mozna sobie go uprawiac z kim sie chce albo zwyczajnie potraktowala to jako skok w bok z Tobą chciala byc nadal.Tu mozna gdybać.Ty o zdradzie wiedziales w tamtym momencie?

9

Mussuka z tego co wiem to z jej strony byl to tylko jeden skok w bok ale prawde zna tylko ona sama.

10

Dowiedzialem sie 8 miesiecy po.

11

Mussuka napisał/a:

OK, to jednak nie do konca zrozumialam:) Sadzilam, ze chodzi Ci o sytuacje w ktorej On zdradza, Ona sie dowiaduje ale nadal sypiaja ze soba pomimo jej wiedzy o tym, ze zostala albo i jest nadal zdradzana.

Ja tez to tak zrozumiałam .

A może ona seksu nie traktuje jako czesc okazywania milosci tylko jako nie wiem  - zabawe , ulzenie sobie czy cos w tym stylu .

12

ja tylko nie wiem dlaczego to pytanie jest do kobiet, ono może być również do mężczyzn...
przecież zdrada dotyczy każdej płci...

i nie trzymajmy się aż tak bardzo tego, że u kobiety to na pewno inaczej niż u mężczyzny, błędna droga

13

in_ka z kumplami przy piwie juz o tym rozmawialem i padaly inne odpowiedzi. Chcialem porownac odpowiedzi kobiet i mezczyzn.

14

ale wiesz tutaj odpowiedzą tobie tylko kobiety ...przypuszczające, no zdecydowanie mniej tych które naprawdę zdradzały;)

no chyba, że na piwo umówisz się z ...tymi drugimi...

15

Michst napisał/a:

Jakis problem z przeczytaniem tego watku kolego?
Dodam ze nie mam czasu na trolowanie smile

Do mnie pijesz http://emotikona.pl/emotikony/pic/zdziwko.gif

16 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2014-04-16 12:16:22)

Myślałam, że już się z niej wyleczyłeś..
wink

I tez nie widzę, co płeć ma tutaj do rzeczy.
To zawsze kwestia kręgosłupa moralnego (jakieś zasady wyniesione z domu najczęściej, czy po prostu spójność własnych przekonań) i poczucie przyzwoitości, niechęć do budowania relacji na kłamstwie.
Jeśli ktoś nie czuje wyrzutów sumienia ani nic złego w tym, by oszukiwać i ranić najbliższą (teoretycznie) osobę to ma cechy socjopaty, a tu zwykłe "ludzkie" prawa i zasady nie działają.

17

in_ka napisał/a:

ja tylko nie wiem dlaczego to pytanie jest do kobiet, ono może być również do mężczyzn...
przecież zdrada dotyczy każdej płci...

i nie trzymajmy się aż tak bardzo tego, że u kobiety to na pewno inaczej niż u mężczyzny, błędna droga

No właśnie.
In_ka wielkie http://emotikona.pl/emotikony/pic/oklaski.gif dla Ciebie.

18

Przeciez to jasne jak slonce - jeden jest dobry w zyciu, drugi w lozku.

To tak, jak z szamponami - niby te 2w1 powinny być rozwiazaniem doskonalym, a jednak w praktyce okazuje się, ze lepszy efekt daje, jak się ich uzywa osobno.

19

Michst napisał/a:

in_ka z kumplami przy piwie juz o tym rozmawialem i padaly inne odpowiedzi. Chcialem porownac odpowiedzi kobiet i mezczyzn.

a co panowie na to? Jak na moj babski rozum, to ona wykonala ten skok raz, moze pod wplywem srodkow odurzajacych, pozniej albo nie chciala pamietac albo zalowala zdrady albo nie potraktowala tego powaznie bo seks oddziela od uczuc i Ciebie kochala a tamtego uzywala (uzyla, jesli tylko raz).

Zreszta, czy to teraz takie wazne? Czy w momencie tej zdrady miedzy wami jeszcze bylo dobrze, czy zwiazek juz dogorywal? Bo moze chciala tez ratowac ten zwiazek i zdrade potraktowala jako dosc nietypowy srodek dopingujacy ja do wiekszego uczucia? Na zasadzie przewrotnosci - jak sie z innym przespie to moze bardziej docenie M.?

20

Mussuka zdrada miala miejsce okolo 8 miesiecy przed rozstaniem. Sam bylem zdziwiony ze gdy mnie zdradzila sama z honorem nie odeszla dopiero gdy dowiedzialem sie o zdradzie i wyrzucilem ja z mieszkania Nasze drogi sie rozeszly. Jesli chciala naprawic Nasza relacje to mozna tutaj trafnie stwierdzic ze lekarstwo bywa gorsze od choroby.

21

a pytałeś ją o to ??? dlaczego mimo tego dalej z Tobą sypiała?? dlaczego powiedziała Ci to dopiero przy roztaniu ?? pozdrawiam smile

22

Michst napisał/a:

Mussuka zdrada miala miejsce okolo 8 miesiecy przed rozstaniem. Sam bylem zdziwiony ze gdy mnie zdradzila sama z honorem nie odeszla dopiero gdy dowiedzialem sie o zdradzie i wyrzucilem ja z mieszkania Nasze drogi sie rozeszly. Jesli chciala naprawic Nasza relacje to mozna tutaj trafnie stwierdzic ze lekarstwo bywa gorsze od choroby.

w jaki sposób dowiedziałeś się o zdradzie ???

23 Ostatnio edytowany przez Lexpar (2014-04-16 12:29:24)

Mussuka napisał/a:

Zreszta, czy to teraz takie wazne? Czy w momencie tej zdrady miedzy wami jeszcze bylo dobrze, czy zwiazek juz dogorywal? Bo moze chciala tez ratowac ten zwiazek i zdrade potraktowala jako dosc nietypowy srodek dopingujacy ja do wiekszego uczucia? Na zasadzie przewrotnosci - jak sie z innym przespie to moze bardziej docenie M.?

Mussu a czy jest jakieś wytłumaczenie zdrady http://emotikona.pl/emotikony/pic/zdziwko.gif.
Czy Ty też użyłabyś takiego środka dopingującego?
Osobiście nie wierzę, że mogłabyś tak postąpić.
Zdrada to zdrada i już.

24

W dosc nietypowy :)
Wole nie pisac bo posypie sie lawina krytyki a przeciez nie o to w tym watku chodzi.
Rozmawialem z kumplami tak jak juz wspominalem i otrzymalem takie odpowiedzi.
Ze musialem byc dobry w lozku i w tej kwestii bylo jej ze mna dobrze badz chciala aby znow miedzy Nami znow zaiskrzylo bo w koncu po 6ciu latach moze sie cos wypalic lub chciala zagluszyc wyrzuty sumienia bo wiedziala ze zle zrobila.
Nie spytalem sie jej o to ta refleksja przyszla dlugo po Naszym rozstaniu.

25 Ostatnio edytowany przez Lexpar (2014-04-16 12:33:13)

Michst napisał/a:

W dosc nietypowy smile
Wole nie pisac bo posypie sie lawina krytyki a przeciez nie o to w tym watku chodzi.
Rozmawialem z kumplami tak jak juz wspominalem i otrzymalem takie odpowiedzi.
Ze musialem byc dobry w lozku i w tej kwestii bylo jej ze mna dobrze badz chciala aby znow miedzy Nami znow zaiskrzylo bo w koncu po 6ciu latach moze sie cos wypalic lub chciala zagluszyc wyrzuty sumienia bo wiedziala ze zle zrobila.
Nie spytalem sie jej o to ta refleksja przyszla dlugo po Naszym rozstaniu.

Michst proszę nie mów, że po 6-ciu latach wypala się związek.
To co ja miałbym powiedzieć po 37- iu latach?.
Jeżeli po 6-ciu latach jest tak jak u Ciebie, to Wasz związek stoi nad przepaścią, ba nawet w nią spada.
Dlaczego?
Pomyśl.

26

a jak pozbierałeś się po tym rozstaniu ??? dalej tęsknisz ?? chcesz powrotu ?? bo jeśli nie to idź dalej smile nie zastanawiaj się nad tym, bo życie jest zbyt piękne, żeby to rozpamiętywać smile smile przed Tobą same piękne dni smile to od Cb zależy jak je przeżyjesz smile tak jak mówili Ci koledzy, jest wiele przykładów na wytłumaczenie tego, lecz tylko ona sama zna odpowiedź

27 Ostatnio edytowany przez Michst (2014-04-16 12:38:47)

Ona to byl moj pierwszy i jedyny bardzo dlugi zwiazek w dodatku bylismy zareczeni. Pozbieranie sie trwalo rok poprzez prace silke i znajomych. Przychodza takie momenty ze wspominam to co bylo miedzy Nami dobrego i mam czasem wyrzuty sumienia ze moglem postapic tak a nie inaczej.

28

Ta.. Dobry w lozku big_smile koledzy potrafia podbudowac ego:D

A żaden z nich ci nie powiedzial, ze mogla dalej sypiac z toba, bo nic innego w zamian nie było? Moze tamten od wyskoku olal ja po pierwszym razie, to co miala zrobic? Wrocila na stare smieci tongue

29 Ostatnio edytowany przez Elle88 (2014-04-16 12:43:32)

lecz tylko ona sama zna odpowiedź

Ja mam zawsze wątpliwości jak słyszę, że ktoś komu tak łatwo przychodzi zdrada - w miejsce szczerej rozmowy o problemach- sam jest w stanie powiedzieć o co mu tak naprawdę chodzi.
Najczęściej słyszy się w ramach usprawiedliwienia "pogubiłem/-łam się", czyli innymi słowy "znudziłem/-łam się, ale już jest ok, nie wnikaj".

I niestety zgadzam się z Iceni - powrót po zdradzie nie musi oznaczać odnalezienia w sobie wielkiej miłości do stałego partnera, zwłaszcza, że potem i tak nastąpiło rozstanie. Bardziej takie "ostatnie podrygi" przed przegrupowaniem i szukaniem kogoś innego, skoro kochanek okazał się "niepoważny" wink

30

Michst napisał/a:

...gdy mnie zdradzila sama z honorem nie odeszla...

ale wyludniłoby się, gdyby wszyscy zdradzacze z honorem odchodzili hahahaha

31

To chyba normalne, zdradziła, bo miała taki kaprys, a sypiała z tobą, bo byleś jej chłopakiem, była z tobą w związku, szczególnie że jak piszesz było to coś poważnego, i raczej należałoby odpowiedzieć na pytanie; dlaczego dopuściła się zdrady, a nie dlaczego sypiała z tobą...

32

Lexpar napisał/a:
Mussuka napisał/a:

Mussu a czy jest jakieś wytłumaczenie zdrady http://emotikona.pl/emotikony/pic/zdziwko.gif.
Zdrada to zdrada i już.

No ja nie, ale skad mam wiedziec co w glowach innych siedzi? Roznych rzeczy sie tu czlowiek naczyta. Albo Okila naoglada:))

33

najważniejsze że masz już to za sobą smile idziesz do przodu i to sie liczy. ona żyje swoim zyciem Ty swoim

nie ma wytłumaczenia zdrady... bo jeśli coś jest nie tak jest rozmowa można odejść zakończyć związek podejmować próby ratowania itd itp a nie zdradzać

jej zachowanie świadczy o jej niedojrzałości do stełego związku ??? o braku szcunku dla drugiej osoby ?? o braku szacunku dla samej siebie?? ile ludzi tyle opini każdy interpretuje to inaczej

34

Ona1990 100/100.

35 Ostatnio edytowany przez Michst (2014-04-16 14:39:26)

Herishungu ona mi to pokretnie wytlumaczyla dlaczego zdradzila i to w dodatku na telefonie bo nie miala odwagi mi tego powiedziec prosto w twarz. Zreszta nie ma znaczenia dlaczego zdradzila bo nie ma ani dobrego ani zadnego usprawiedliwienia jesli chodzi o zdrade.
Czy to ze facet zdradzi kobiete z powodow jak na przyklad:
Nuda w zwiazku.
Klopotow w zwiazku.
Skoku w bok i checi przygody.
Rezultat jest nadal ten sam i nazywany po imieniu: zdrada niczym nieusprawiedliwiona.

36

Owszem, nie ma usprawiedliwienia dla zdrady, ale chodziło mi o motywy, którymi kierowała się twoja dziewczyna dopuszczając się zdrady, bo trudno doszukiwać się ich w przypadku dalszego sypiania z twoją osobą, bo to raczej normalna rzecz w przypadku czysto fizycznej zdrady, a skoro było to jednorazowe zdarzenie, to raczej nie ma mowy o żadnych głębszych uczuciach do tego człowieka, które to z kolei mogłyby wpłynąć na wasze pożycie...

37

Z tego co sie dowiedzialem tamten koles ja olal a gdy ja olal moze ona mnie docenila bo gdy bylismy razem dla mnie nie istnialy inne kobiety. Z jej slow wynikalo i ona sama wie ile jest w nich prawdy ze sie poklocilismy a tamten koles chcial aby ona sie dobrze poczula i dlatego mnie zdradzila. Troche to grubymi nicmi szyte ale to jedyne co mi powiedziala.

38

Moze i nie ma usprawiedliwienia dla zdrady, ale glupstwem jest też poraktowanie sprawy "zdradzil(a) to jest winny(a)".
Wwarto też wyciagnac wnioski z wlasnego postepowania, by uniknaac bycia ofiara w kolejnym zwiazku.

Zawsze jest wina zlodzieja, ze kradnie samochod.  A jednak kazdy ma w samochodzie autoalarm tongue

Najwidoczniej w tym wypaadku komus alarm wysiadl tongue

39

Lexpar napisał/a:
Mussuka napisał/a:

Zdrada to zdrada i już.

Nie sądzę, że Mussuka to usprawiedliwia. Pisze tylko jakie mogły być powody. Podaje powody, ale pewnie sama uważa je za złe.
Ja też uważam jak Mussuka i owszem, zdrady nic nie usprawiedliwia, ale takie mogły być powody. Po drugie po co do tego wracać? Nie jesteście razem, bez sensu to wałkować, nikt z nas nie jest jasnowidzem.

40

Mussuka napisał/a:
Michst napisał/a:

a co panowie na to? Jak na moj babski rozum, to ona wykonala ten skok raz, moze pod wplywem srodkow odurzajacych, pozniej albo nie chciala pamietac albo zalowala zdrady albo nie potraktowala tego powaznie bo seks oddziela od uczuc i Ciebie kochala a tamtego uzywala (uzyla, jesli tylko raz).

Mussu dla mnie Michst pełnił rolę wyjścia awaryjnego. A bzykała się z nim bo on nie miał świadomości i 8 miesięcy to ukrywała.
Jestem przekonany, że ukrywała by to dłużej, ale się nie udało.

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024