Pomocy- meszki, komary!!! Znacie dobre sposoby? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Pomocy- meszki, komary!!! Znacie dobre sposoby?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

1

Temat: Pomocy- meszki, komary!!! Znacie dobre sposoby?

Kochane lato może być udręką dla alergików. Jestem uczulona na meszki. Inne paskudy też mnie ogromnie lubią.
Zastanawiam się, dlaczego z grupy kilku osób, te terrorystki wybierają sobie np.jedną i ją najczęściej atakują.
Mój mąż stoi obok mnie i jego gryzą dużo mniej , a jeśli już ugryzą nie powoduje to odczynu zapalnego.
Może jakąś wskazówką jest grupa krwi? Ja mam B.
Jakie znacie najskuteczniejsze środki zapobiegawcze? Bez spodni i butów z wyższą cholewką nie wychodzę na dwór!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pomocy- meszki, komary!!! Znacie dobre sposoby?

Jak gdzieś jadę w miejsca typu góry i skały, ro zawsze mam chustkę na głowie (bo meszki gryzą mnie najczęściej właśnie w głowę), a wszystkie odkryte części ciała spryskane środkiem z dużym stężeniem DEET. Chociaż czasem to też nie pomaga. Na szczęście i na komary i na meszki jeszcze za wcześnie smile.

3

ja mam grupę "A" i tez tak mam. w sklepach masz dostępne różne kremy i spraye na te owady... do domu możesz sobie zakupić specjalne świece lub urządzenia elektryczne. a jeśli chodzi o domowe sposoby (bez chemii) polecam posadzenie w domu lawendy (jej zapach jest mało przyjazny owadom takim jak komary, muchy, meszki...) i jedzenie znacznej ilości czosnku (ciało również wydziela go intensywnie z organizmu nie tylko przez oddech, ale również przez skórę). niestety, czosnek będzie też wyczuwalny przez ludzi

4

Łykanie dużej ilości witaminy B pomaga,odstrasza komary jej zapach wydzielający się przez skórę

5

Najlepszym środkiem w tym celu jest Repel - jest dostępny w sklepach z rzeczami do survivalu a także na allegro wink
Mocny i nic się nie tyka.

6

Dziękuję wszystkim za podpowiedzi.  Na pewno w domu zacznę hodować lewandę. Co roku kupuję taki zapach przeciw molom i raczej mam z nimi spokój.Ale to w szafie - teraz będzie też na oknie w doniczce. No, i ten Repel trzeba będzie kupić.. Jestem uczuleniowcem. No, serdecznie dziękuję.

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZDROWIE KOBIETY » Pomocy- meszki, komary!!! Znacie dobre sposoby?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024