Zdrada tuż przed ślubem... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada tuż przed ślubem...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

Temat: Zdrada tuż przed ślubem...

Byłam ze swoim partnerem ponad 2 lata...układało nam się dobrze były chwile gorsze ale były też chwile cudowne...nawet wiecej było tych drugich..mozna powiedziec ze moj partner (praktycznie były) owinął sobie mnie wokól palca...byłam w nim bardzo zakochana, bardzo mu ufałam wierzyłam, ze to wreszcie on da mi prawdziwa milosc...mieszkalismy juz ze soba w koncu postanowilismy się pobrac..slub zaplanowany byl tuz przed moimi urodzinami na 3 pazdziernika..sala była zamówiona...sukienka kupiona..prawie wszystko bylo juz gotowe...ale dwa tygodnie  temu zadzwonila do mnie moja siostra z wielka prosbą abym pomogła jej przy dziecku bo akurat zachorowało..bez zastanowienia pojechalam...oczywiscie moj partner o wszystkim wiedzial powiedzialam mu ze jade na tydzien ale przyjechalam po 4 dniach ...przyjechalam ok. 22 do domu weszłam do sypialni i zobaczylam narzeczonego z inną kobietą w jednoznacznej sytuacji..wybieglam krzyczałam niewiedzialam co sie dzieje..na drugi dzien wyprowadzilam sie...ale on ciagle dzwoni..pisze..klęczy przysiega ze to byl tylko raz, ze go ponioslo, ze nie byl do konca trzezwy, ze zrobi wszystko zeby mnie odzsykac bo mnie kocha..ja tez kocham i jakos nie moge sie uwolnic od tego uczucia..popadlam w depresje..biore antydepresanty..ale on ciagle jest ciagle slysze do niego slowo KOCHAM CIE..nie wiem co mam ze soba zrobic..rodzina panikuje..jego matka powtarza mi ze on tego nie chcial..ciagle są jakies naciski z kazdej strony..mialam nawet mysli..bardzo złe mysli...jak mam z tego wyjsc? co powiedziec jemu, rodzinie? nie mam sily na nic..pomozcie..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zdrada tuż przed ślubem...

Nawet jak był trochę pijany to nic go nie usprawiedliwia. Alkohol nie jest żadnym wytłumaczeniem. Skoro wiedział, że tak może być to po co w ogóle pił ? Zrobisz co zechcesz ale ja na Twoim miejscu po zobaczeniu takiej akcji nie wrócił bym do mojej panny. Zdradził raz, zdradzi i drugi i następny. Lepiej teraz to rozważ z nim póki będzie za późno po ślubie. To tylko takie moje gdybanie co ja bym zrobił .Ale Ty zrobisz co mówi Ci serce i rozum. Ale kieruj się rozumem. Pozdrawiam :-)

3

Sky-high-etris napisał/a:

Nawet jak był trochę pijany to nic go nie usprawiedliwia. Alkohol nie jest żadnym wytłumaczeniem. Skoro wiedział, że tak może być to po co w ogóle pił ? Zrobisz co zechcesz ale ja na Twoim miejscu po zobaczeniu takiej akcji nie wrócił bym do mojej panny. Zdradził raz, zdradzi i drugi i następny. Lepiej teraz to rozważ z nim póki będzie za późno po ślubie. To tylko takie moje gdybanie co ja bym zrobił .Ale Ty zrobisz co mówi Ci serce i rozum. Ale kieruj się rozumem. Pozdrawiam :-)

Popieram kolegę ....sensownie radzisz:D

4

zrób sobie urlop wyjedź gdzieś nawet do siostry. odizoluj się od tego wszystkiego, zmień numer telefonu. z tym człowiekiem nigdy szczęśliwa nie będziesz a o zaufaniu już nie wspomnę. całe życie będziesz się potem zastanawiać co robi kiedy wychodzi nawet po ziemniaki

5

Przede wszystkim musisz wiedzieć ze jesli nawet mu wybaczysz, na waszej rodzinie bedzie to "brzemie" leżeć.. wszyscy bedziecie pamiętac o tym, przyjdą czasem gorsze chwile bo tak w zyciu bywa i co?... bedziesz załować.. na pewno..

Jestes w trudnej sytuacji.. nie wiadomo co radzić, musisz sama podjąć decyzje, ale jak inni radzą, odizoluj się od świata na jakiś czas.. niech minie troche czasu i z perespektywy czasu zobaczysz co czujesz, myslisz, łatwiej Ci bedzie podjąc jakąś decyzję..

Trudno nam też radzić bo nie wiemy jakim narzeczeństwem byliście, czy sie szanowaliście.. czy można sadzić ze to był rzeczywiście jeden jedyny wyskok..

życze Ci dużo siły przede wszystkim:) nie daj sie zwieść i pamiętaj ze Ty sama jesteś odpowiedzialna za swoje życie..
Może tak po prostu miało być?.. a czeka Cie jeszcze wielka, piękna, prawdziwa miłość?

6

dokladnie- wszyscy mają rację. Dodam tylko tyle,że nawet jeśli mu wybaczysz to NIGDY ale to na pewno NIGDY nie zapomnisz o tym co widziałaś i co czułaś gdy zrozumiałaś że zdradził Cię z inną kobietą..

poza tym ok ślub, cała ta otoczka.. ale jakim prawem matka Twojego narzeczonego się wtrąca? bo nie chce skandalu w rodzinie? bo jej odpowiadasz? co by powiedzieli Twoi rodzice na to- czy chcesz być nieszczęśliwa?

Jesli facet robi coś takiego przed ślubem to nie myśl że po ślubie się zmieni, alkohol w żaden sposób go nie usprawiedliwia!!!

7

Bardzo wszystkim Wam dziękuję
Pomogliscie mi...kiedy sobie o nim przypominam mam przed oczami jedno..sami wiecie co...powiem mu ze to koniec wszystkiego koniec na zawsze..zeby dal sobie spokoj bo nic nie zdziala...sama wyjade na kilka dni wyciszyc się...a slub? od jutra zaczne wszystko odwoływac...zaczne powoli ukladac swoje zycie...kto wie moze moze mi sie wreszcie poszczesci..tak czy inaczej dziękuje wam wszystkim

8

Powodzenia! :-)

9

pamiętaj-my jako forumowicze możemy Cię jedynie wesprzeć bądź wyrazić naszą opinię. Jednak jeśli chodzi o ostateczną decyzję to musisz być jej pewna sama, i przede wszystkim podjąć ją zgodnie z tym co podpowiada Ci serce. Na pewno go kochasz, na pewno masz wspomnienia i będą rzeczy których będzie Ci brakowało, jednak ja uważam że on ostatecznie to zaprzepaścił i nie zasłużył na szansę. tego co zrobił nic nie tłumaczy.

10

Ja czytałam wasze posty...cały czas myślałam..to nie ma sensu..to nie był pierwszy jego wyskok...nie wyobrazam sobie co mogloby byc po slubie...przez jakis okres czasu bylby wspanialym idealnym mezem..a potem co? znowu to samo...nie chce juz tego przechodzic..mam dosc lez...

11

goosiaa - ciężka sytuacja. Kiedy ludzie planują ślub, to powinni mieć poważne zamiary wobec drugiej osoby. Widzieć tylko tą jedną najważniejszą osobę i mieć na myśli jej dobro. W tym przypadku wygląda, że wszystko jest odwrotnie.

12

Ja go kochałam chciałam być jego żoną...ale cóż wszystko skończone nie zamierzam patrzeć jak on będzie zaliczał kolejne panienki...wogóle kiedy byłabym z nim dalej ciagle bym miała to przed oczami ciagle zylabym w strachu czy znowu mnie nie zdradza...teraz musze jakos zaczac zyc od nowa...mam nadzieje ze mi sie uda..

13

Nie chcę być cyniczny ale dobrze, że to się stało jeszcze przed ślubem. Mogłabyś zostać jego żoną i przez pewien czas żyć w niewiedzy a tak przynajmniej nie zaczęłaś chorego formalnego związku.

Napisałaś w pierwszym poście, że on owinął sobie Ciebie wokół palca, czyli klasycznie uśpił Twoją czujność. Teraz nie wiadomo czy to była tylko chwila słabości, jedyny taki wyskok. Ale szczerze, jesli ma tupet robić taki numer i to w momencie przygotowań do jednego z najważniejszych wydarzeń w życiu to już nigdy nie miałabyś pewności, że tego nie powtórzy. Perfidnie to zrobił.

A teraz klasyczne skamlenie o drugą szansę i to co mnie najbardziej wkurza, nadużywanie słów KOCHAM CIĘ i MIŁOŚĆ. Takie tam pie****enie.

14

nie wyobrazam sobie byc z facetem ktory by mnie zdradzil bez wzgledu jak by sie tlumaczyl. Jezeli Ty jestes pewna ze moglabys mu wybaczyc i ponownie zaufac to walcz. Chociaz przyznam ze dla mnie zdrada jest niewybaczalna...

15

Od tej sytuacji nie ma już odwrotu.Wydawałoby się,że czas przed ślubem to okres wielkiego uniesienia,potężnych uczuć a tymczasem zaskakujesz Go w intymnej sytuacji z inną kobietą.Teraz posunął się do tego by Cię tak upokorzyć ...potem skazana byś była na kolejne i kolejne.Nie zastanawiaj się co powie rodzina ...tutaj Ty jesteś najważniejsza.Dobrze,że poznałaś Jego "drugą twarz" teraz...potem bolało by bardziej i wysuwałabyś tysiące argumentów i usprawiedliwień by tylko przebaczyć.Życie z piętnem kobiety zdradzanej nie jest łatwe.To błędne koło nie pozwalające normalnie funkcjonować.Zostaw Go i nie zawracaj sobie głowy kimś kto nie zasługuje na Twoją miłość.Powodzenia:)

Zostaw go ,nie jest Ciebie wart .Lepiej sie rozstac teraz niz zalowac po latach ze sie tego nie zrobilo i ma sie zmarnowane zycie z takim idiota .To przeciez nie jedyny facet na swiecie ,na pewno poznasz kogos bardziej wartosciowego .Jezeli ktos zdradzi raz ,bedzie zdradzal pozniej ponownie ,a gdybys tak nie przyjechala wczesniej do domu ?Uwazalby ,ze wszystko jest w porzadku ?Nie mialby wyrzutow sumienia ?Mowi ,ze nie wie jak to sie moglo stac ,ale znalezc panienke i przyprowadzic ja do domu to wiedzial jak .Wykorzystal w tak pakudny sposob chwile Twojej nieobecnosci w domu i chcesz z nim spedzic reszte swojego zycia ?Ale wybor nalezy do Ciebie .Niezaleznie jaka podejmiesz decyzje zycze Ci powodzenia ,zeby wszystko ulozylo sie jak najlepiej dla Ciebie wink

17

wiesz...przeszlam to co Ty tyle ze nie bylismy przed slubem i nie zobaczylam ich,ale tez w naszym lozku w naszym domu,przy naszych zdjeciach,wybaczylam bo walczyl o mnie...ale to nie bylo o samo,ja spotkalam sie z "kolega" do niczego nie doszlo ale w jego mniemaniu to zdrada no i sie rozstalismy ale zyc nie potrafilismy bez siebie,po tych wydarzeniach minal ponad rok,juz nie boli...ale ten zwiazek juz nigdy nie bedzie taki jak kiedys...taki czysty i niewinny.

zrob jak uwazasz...ale pamietaj w czasie kryzysu bedzie Cie meczylo pytanie czy dobrze zrobilam...

18

Bardzo Ci współczuję, zwłaszcza, że to wszystko stało się w tak ważnym i wyjątkowym momencie Twojego życia. Ale właśnie może tak miało być, może miałaś to zobaczyć jeszcze zanim zostaliście małżeństwem. Rozstanie w takim momencie, kiedy nie macie jeszcze dzieci będzie dużo łatwiejsze. Życzę Ci dużo siły i wytrwałości a przede wszystkim wiary w siebie! Zasługujesz na kogoś lepszego!!!!!!! Trzymam mocno kciuki za Ciebie!

19

Daj sobie z takim spokój.
Gdybym był na twoim miejscu, ale zobaczył swoją przyszłą żonę z innym facetem w łóżku to żadne tłumaczenia by na mnie nie podziałały.
Nigdy nie będę takiego czegoś tolerował.

20

Wiesz Słoneczko uwierz mi że nawet jakbys wróciła do niego to zadawała byś sobie pytanie dlaczego tak zrobił! a przy pierwszej kłótni wypominałabyś mu i wylewała łzy poczytaj sobie moja historie jest troszke podobna wiem jaki to ból samej jest mi ciężko ale zdrady się niewybacza a jak ktoś niemoże alkocholu to niech się mleka napije trzymaj się mocno....

21

Czeka Cie ciężki okres w życiu.. nie łatwo się z czymś takim uporać.. pamiętaj,że wszystko co się dzieje w naszym życiu, osoby które spotykamy, doświadczenia których doznajemy.. ma swój sens!!! Bedziesz szcześliwa jeszcze wink

22

Piszesz, że zaczniesz powoli układać sobie życie na nowo, no i bardzo dobrze. smile Na tego faceta nie masz co liczyć. Wykorzystał pierwszą lepszą okazję, aby Cię zdradzić. Pewnie robiłby tak nadal, a może i robił to wcześniej.

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zdrada tuż przed ślubem...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024