Ciąża - czy przejść na indywidualny tok nauczania? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Ciąża - czy przejść na indywidualny tok nauczania?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: Ciąża - czy przejść na indywidualny tok nauczania?

jestem w ciąży , kończę 1 rok studiów
ale na drugim roku będę już rodzić

co myślicie o indywidualnym toku nauczania ?
żebym miała czas opiekować się dzieckiem i pracować

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Ciąża - czy przejść na indywidualny tok nauczania?

Nie napisałaś jakim trybem studiujesz - dziennym czy zaocznym? To ma spore znaczenie.
Ja zaszłam w ciążę po pierwszym semestrze studiów, bałam się, że coś może się pokomplikować, dlatego wzięłam urlop dziekański. W moim przypadku okazało się to strzałem w dziesiątkę, bo od siódmego miesiąca wylądowałam w szpitalu. Jeśli do tego dodać okres tuż przed i po porodzie, kilka tygodni na dojście do siebie i ogarnięcie nowej sytuacji, to na studiach narobiłabym sobie spore zaległości. Wybrałam takie rozwiązanie, aby temat nauki na jakiś czas zupełnie odłożyć na bok, a potem wrócić na pełnych obrotach, jeśli jednak nie chcesz przerywać studiów, dlatego nie bierzesz pod uwagę dziekanki, to w Twojej sytuacji na pewno indywidualny tok będzie wskazany.

3

Olinka napisał/a:

Nie napisałaś jakim trybem studiujesz - dziennym czy zaocznym? To ma spore znaczenie.

Zapytałabym jeszcze o kierunek studiów. Są kierunki, na których przerwa kilkunastotygodniowa, czy nawet kilkutygodniowa, praktycznie uniemożliwia (lub przynajmniej ogromnie utrudnia) kontynuowanie studiów.

4

Moim zdaniem najlepiej przedyskutować temat z dziekanem, o ile jest w porządku człowiekiem doradzi/podpowie. Indywidualny tryb jest ok. Tylko właśnie zależy jak, gdzie i co studiujesz. U mnie dziewczyny w ciąży studiów w ogóle nie przerywały, ale wykłądowcy szli im bardzo na rękę...także zależy od uczelni.

5

Sposobów jest wiele smile Można przejść na tryb zaoczny, jeśli się jest na dziennym, lub tak jak autorka postu planowała - wziąć indywidualny tryb nauczania. Nie trzeba od razu brać urlopu dziekańskiego, no chyba, że - jak też już było wspomniane - studiuje się ciężki kierunek, gdzie nie trudno o zaległości.

6

U mnie dziewczyna chodziła na dzienne, będąc w ciąży, i chodziła aż do oporu. potem wzięła ITS i po problemie. Po to jest ten tryb studiowania, właśnie na takie sytuacje więc śmiało korzystaj a nikt nie będzie Ci robił problemu smile

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Ciąża - czy przejść na indywidualny tok nauczania?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024