W sobotę kochałam się poraz pierwszy z moim chlopakiem. Wczoraj wieczorem i dzisiaj bardzo boli mnie lewy jajnik. Czym to moze byc spowodowane? Zazwyczaj wedlug kalendarzyka mialam taki bol ale tylko paru godzinny w dniu owulacji a tym razem bolalo mnie wczoraj i boli dzisiaj... A do okresu troche jeszcze brakuje bo dzisiaj 18 dzien cyklu
1 2014-03-31 23:35:55 Ostatnio edytowany przez Malak11 (2014-03-31 23:36:49)
W sobotę kochałam się poraz pierwszy z moim chlopakiem. Wczoraj wieczorem i dzisiaj bardzo boli mnie lewy jajnik. Czym to moze byc spowodowane? Zazwyczaj wedlug kalendarzyka mialam taki bol ale tylko paru godzinny w dniu owulacji a tym razem bolalo mnie wczoraj i boli dzisiaj... A do okresu troche jeszcze brakuje bo dzisiaj 18 dzien cyklu
Zależy jaką długość mają Twoje cykle...?Na jakiej metodzie opierasz swoje obserwacje? i czy stosujesz się do zasad, które należy przestrzegać?. I tak na amrginesie, to samymi obserwacjami nie jesteśmy w stanie stwierdzić czy do owulacji w ogóle doszło, Jedyną metodą, która daje pewnośc jest monitoring cyklu przez USG.
Rowno 28 dni
Rowno 28 dni
A mierzysz temperaturę? Oberwujesz swój śluz?bo to tez ma znaczenie...Bez temperatury nie jesteś w stanie określić kiedy jest druga i trzecia faza cyklu...Samo zaznaczanie dni nic nie daje...Trzeba wybrac jakaś metode rozpoznawania cyklu płodności. Ja opieram się na metodzie Rötzera. Ja już kilka ładnych lat się obserwuje. Sa portale, które są do tego przeznaczone i masz przejrzyście opisane i objawy i temperaturę co ułatwia naukę...Ból jajnika może być spowodowany wieloma czynnikami (zażywane leki, owulacja, stan zapalny,itd...)
W niedziele i poniedzialek wieczorem bol lewego jajnika, a dzisiaj jakas krew ;((( nie wiem co sie dzieje ;(((( w poniedzialek po pierwszym razie lekko krwawilam a pozniej przestalo i nie robilam nic zeby to sie tam zagoilo a dzisiaj znowu, co sie dzieje? ;((((((((((
W niedziele i poniedzialek wieczorem bol lewego jajnika, a dzisiaj jakas krew ;((( nie wiem co sie dzieje ;(((( w poniedzialek po pierwszym razie lekko krwawilam a pozniej przestalo i nie robilam nic zeby to sie tam zagoilo a dzisiaj znowu, co sie dzieje? ;((((((((((
Może właśnie się zaczyna miesiączke...?Cierpliwości;) A jeśli nie, to do śmigaj do lekarza.
Miesiaczke dopiero powinnam miec za 8 dni chyba niemozliwe jest az takie przyspieszenie? Szczegolnie ze nie mam zadnych objawow a zawsze mam jakies bole miesni, glowy, piersi.. Jutro ide do ginekologa mam nadzieje ze pani mnie przyjmie bo jakos dziwnie ale bez umawiania wizyt przyjmuje... Boje sie tej wizyty. Czy jakims cudem jest mozliwa ciaza? Czy to moja wyobraznia?
Miesiaczke dopiero powinnam miec za 8 dni chyba niemozliwe jest az takie przyspieszenie? Szczegolnie ze nie mam zadnych objawow a zawsze mam jakies bole miesni, glowy, piersi.. Jutro ide do ginekologa mam nadzieje ze pani mnie przyjmie bo jakos dziwnie ale bez umawiania wizyt przyjmuje... Boje sie tej wizyty. Czy jakims cudem jest mozliwa ciaza? Czy to moja wyobraznia?
Taka jedna tabletka, która ma w sobie dużą zawartość hormonów może spowodować nieregularność cyklów. Nie wszystko będzie teraz jak w zegarku. Jeśli chodzi o ciąże to mało prawdopodobne, szczególnie, że miiesiączkowałaśpo przyjęciu leku. Nie ma co się martwić na zaspas. Jutro lekarz Cię zbada i po usg stwierdzi co tam się dzieje.
Nie bralam zadnej tabletki "po". I niemiesiaczkowalam po przyjeciu leku bo zadnego leku nie bralam. Chyba inne posty ![]()
Nie bralam zadnej tabletki "po". I niemiesiaczkowalam po przyjeciu leku bo zadnego leku nie bralam. Chyba inne posty
Oj faktycznie, przepraszam
.Odpisywałam jeszcze w jednym podobnym poście stąd to zakręcenie....
Trzymam kciuki z ajutrzejszą wizytę i daj koniecznie znać co lekarz powiedział. ![]()
Pani powiedziala ze krawienie moze byc spowodowane rana ktora sie jeszcze nie zagoila. Mam jeden policystyczny jajnik (co to znaczy?) i przepisala tabletki syndi 35 poniewaz poprawiaja cere (mam problem z tradzikiem) i dzialaja tez antykoncepcyjnie. Nie wiem jednak czy chce sie faszerowac tabletkami...
Pani powiedziala ze krawienie moze byc spowodowane rana ktora sie jeszcze nie zagoila. Mam jeden policystyczny jajnik (co to znaczy?) i przepisala tabletki syndi 35 poniewaz poprawiaja cere (mam problem z tradzikiem) i dzialaja tez antykoncepcyjnie. Nie wiem jednak czy chce sie faszerowac tabletkami...
Policystyczne jajniki to znaczy, że jest jest w nich duzo pęcherzyków, które są dużej wielkości i to moż epowodować problemy z zajściem w ciąże. Ja bym jednka podjeła się leczenia. U mnie równiez było podejrzenie policystycznych jajników, ale tylko pod względem ilości pęcherzyków.