krem pod podkład do baaaardzo suchej cery :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » krem pod podkład do baaaardzo suchej cery :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 21 ]

1

Temat: krem pod podkład do baaaardzo suchej cery :(

Dziewczyny pomóżcie - ma cerę naczynkową, ogólnie zmęczoną, szarą, z przebarwieniami... Z dobraniem odpowiedniego podkładu mam nie lada problem, od kilku lat poszukjuję i nadal nie znalazłam dosyć dobrego sad ale chciałam się Was poradzić jeśłi chodzi o krem pod podkład, podobno to podstawa...

Jaki używacie do tak suchej cery?? Doradźcie coś sad

pozdrawiam!!!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: krem pod podkład do baaaardzo suchej cery :(

Ja mam suchą skórę i szczerze mówiąc nie widzę dla siebie innego kremu pod podkład jak nivea ten zwykły niebieski tylko wersji soft smile

3

Wszystko zależy od tego ile pieniędzy możesz przeznaczyć na kosmetyki. W rossmanie raczej nie znajdziesz dobrego kremu, który faktycznie nawilży Twoją skórę, a tylko naskórek. Idź do apteki. Jak dla mnie marka pharmaceris spełnia najlepiej to zadanie wink zarówno krem, jak podkład mają świetny smile

4

Ja używam kremu z Ziai z kwasem hialuronowym 30+. Nie nawilża aż tak znowu super, ale nie jest zły. Szybko się wchłania, a to spory plus. Miałam jeszcze z Himalaya Herbals krem odżywczy - był super i z Yves Rochera z zieloną nakrętką nawilżający - też całkiem niezły. W zasadzie jak mi się jeden kończy to wymieniam na inny spośród tych trzech wymienionych przeze mnie.

5

wiesz co moze jak pojdziesz do jakies drogerii to niech ci doradza jaki podklad bedzie najbardziej odpowiedni do twojej cery. w ostatecznosci mozesz isc do dermatologa.

6

A ja Ci polecę olejek, nie krem. Olejek z Jojoba. Wiem, że olej kojarzy się z czymś tłustym, ale ten wchłania się natychmiast, co pozwala na stosowani go również w dzień,pod makijaż. Jest to olejek, który dostosowuje się do skóry i u mnie, w przypadku skóry miejscami tłustej, a miejscami suchej sprawdził się znakomicie. Do tego wyrównał mi koloryt i ograniczył wyskakiwanie wyprysków. Jest tani i bardzo wydajny. Świetnie nawilża i jednocześnie pochłania sebum-spróbuj smile

7

a moze żel hialuronowy? ja uzywam na noc na serum a w dzien pod makijaz i ladnie poprawia koloryt i uspokaja cere

8 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-03-30 22:13:02)

Ja bym Ci poleciła krem do cery naczynkowej z spam. To jest krem hipoalergiczny, właśnie do cery wrażliwej i skłonnej do podrażnień. Dodatkowo nawilża. Stosowałam go długi czas i naprawdę mi pomógł:)

9

a moze uzyj kremu cc? jednoczesnie nakladasz krem i lekki podklad smile tez mam cere naczynkowa i uzywam kremu cc 10 w 1 bielendy na zaczerwienienia. ladnie pokrywa niedoskonalosci i wyrownuje koloryt smile

10

Na noc polecam Ziaja Bio Olejki Krem na dzień i na noc z olejkiem arganowym.

Na dzien Ziaja krem nawilżający z kwasem hialuronowym 30+ lub ziaja kozie mleko na dzie(lekka konzystencja)

Wiem ze to nie sa kremy z najwyzszej polki ale warto sprobowac jesli sie nie sprawdza to przynajmniej nie stracisz fortuny. Ja uzywam i przy mojej wrazliwej, bardzo suchej i z przebarwieniami cerze sprawdzaja sie super.

Moge ci polecic rowniez podklad fajnie nawilzajacy i w miare dobrze kryjacy  a mianowicie
bourjois healthy mix serum - podklad drogeryjny wcale nie taki drogi i naprawde polecam a przetestowalam juz mase od bardzo drogich po te tanie ( tanie nie zawsze znaczy zle).

Mam nadzieje ze w koncu znajdziesz cos odpowiedniego dla siebie.
Jesli bedziesz zainteresowana moge rowniez podac kremy i podklady drozsze ale tez ktore sie sprawdzaja jeszcze lepiej niz wymienione powyzej.Podalam poprostu tansze odpowiedniki bo nie wiem jaki przedzial cenowy cie interesuje.

11

Ja polecam mój ostatni zakup emulsję micelarna i krem Cetaphil PS Lipoaktywny. Krem jest genialny, super nawilża, skóra jest po nim aksamitna i jak na niego kładę podkład to mam wrażenie jakbym to robiła na specjalnej bazie pod podkład, a to tylko krem. Podkład idealnie się rozprowadza, a skóra pozostaje gładka i nawilżona i to na wiele godzin.

12

ja pod podkład stosuje krem z AA collagen hial 25+, nie waży się, dobrze nawilża oraz zawartemu kolagenowi ujędrnia skórę. Jest bardzo dobry dla skóry wrażliwej ponieważ nie podrażnia skóry.

13

Lucyme napisał/a:

Ja polecam mój ostatni zakup emulsję micelarna i krem Cetaphil PS Lipoaktywny. Krem jest genialny, super nawilża, skóra jest po nim aksamitna i jak na niego kładę podkład to mam wrażenie jakbym to robiła na specjalnej bazie pod podkład, a to tylko krem. Podkład idealnie się rozprowadza, a skóra pozostaje gładka i nawilżona i to na wiele godzin.

Też używam, ale taki Cetaphil Ultra. Też nawilżający i używam jako bazę. Czym się rózni od tego Lipoaktywnego ?

14 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-05-31 23:32:48)

wg mnie to musi byc dobre nawilzenie i zlagodzenie, ja stosuje taka emulsje spam, ktora tez moze byc uzywana po zabiegach dermatologicznych wiec ma w sobie skladniki super kojace i lagodzace, wiec moze pomoze twojej cerze

15

Z mojego doświadczenia mogę ci polecić tylko Cetaphil, tylko ta emulsja radziła sobie z moją skórą. Teraz nie używam bo po jakimś czasie skóra sama wróciła do równowagi.

16

ja w zimie do pracy używam glacier z sensilis, bo inaczej moja skóra strasznie się wysusza przy ogrzewaniu z nadmuchem albo pojawiają się jakieś zmiany. ale jest za drogi by go stosować cały rok, szkoda sad

17

kup krem BB jednocześnie nawilża i służy jako podkład.

18

Ja dostałam parę próbek Dermedica ursolical ars 3, i od razu pobiegłam po cały słoik big_smile chociaż nie jest napisane na nim, że to do suchej skóry, ale naprawdę rewelacja. Z niżej półki cenowej próbowałam jeszcze jakiegoś kremu nawilzającego z nivea, ale nie pamiętam dokładnie nazwy wink

19

U mnie bardzo dobrze sprawdza się Ziaja 25+ Bardzo szybko się wchłania i dobrze rozprowadza, nie podrażnia, raczej bezzapachowa (na pewno nie jest intensywny i drażniący ten zapach). Kładę makijaż dosłownie minutę, dwie po użyciu i nie ma problemu smile

20

Moja mama ma ten sam typ cery. Jako że firma Bielenda wypuściła serię z super składami, seria nazywa się Botanic Spa sobie kupiłam krem nawilżający a mojej mamie odżywczy
O ile moja mama miała różne kremy w życiu, od Vichy po Yves Rocher i zazwyczaj musiała się smarować kilkoma na raz, bo jej tak wysuszało skórę, to powiedziała, że ten z Bielendy jest super
Kosztuje 25-30 zł, więc może warto wypróbować

21

Ja polecam sprawdzić sobie coś z kosmetyków koreańskich, a konkretnie z marki Skin79 (dostępna w większości chyba tylko w sklepie hebe).

Bardzo fajnie się u mnie sprawdzają, przy różnych okazjach. Generalnie bardzo podoba mi się ta moda na kosmetyki z Azji. Chyba dlatego, że jakoś tak bardziej moja cera z nimi współpracuje niż z większością innych produktów. Może to jakieś moje azjatyckie korzenie. wink

Posty [ 21 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PIELĘGNACJA TWARZY I CIAŁA » krem pod podkład do baaaardzo suchej cery :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024