Okres przed czasem - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Okres przed czasem

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1 Ostatnio edytowany przez nowa123 (2014-02-24 19:14:03)

Temat: Okres przed czasem

hej, mam pewien problem. ostatnio mialam okres 31 stycznia do 5 lutego. stało się cos dziwnego bo dostalam wczoraj czyli 23 luty. tylko to nie jest taki normalny okres, na początku takie brązowe plamienia, zero krwi. dzisiaj rano troche krew mi leciała.ale tylko troche. brzuch mnie nie bolał, nic. kochalam się dzisiaj z chlopakiem. i wtedy mi krew leciała jak by normalny okres. a potem juz nic. nie wiem co to moze byc, a okres powinnam pare dni pozniej dostać.moze któraś tak miala ?

dodam ze nigdy nie bylam jeszcze u ginekologa. za ponad miesiac bede miala dopiero 18 lat. jestem dojrzała, ale jakos nie przełamie się zeby pojsc do lekarza. strasznie się martwię, moj chlopak tak samo.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Okres przed czasem

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne? jakie? zabezpieczacie się jakoś?

3

nie biore. tylko prezerwatywy .

4

Skoro nie przełamiesz się nawet, żeby pójść do lekarza, to sorry, ale śniło Ci się, że jesteś dojrzała.
Nikt tu na forum nie będzie wiedział, co Ci dolega. Idź do ginekologa.

5

Cynicznahipo napisał/a:

Skoro nie przełamiesz się nawet, żeby pójść do lekarza, to sorry, ale śniło Ci się, że jesteś dojrzała.

po prostu musialabym pojsc z rodzicem, a to nie jest najlepszy pomysł. nie wiesz nie oceniaj.
myslalam ze moze któras z Was miala taka sytuacje.

6

nowa123 napisał/a:

po prostu musialabym pojsc z rodzicem, a to nie jest najlepszy pomysł. nie wiesz nie oceniaj.

Niby dlaczego, to nie jest najlepszy pomysł?
Dbanie o zdrowie, to coś złego?
Chęć przebadania się, to zły pomysł?
Rodzic miałby coś przeciwko?
Masz prawie 18 lat, a obawiasz się powiedzieć mamie, że chciałabyś pójść do ginekologa, bo boli Cie brzuch i masz problemy z nieregularnym okresem. Naprawdę uważasz to za przejaw dojrzałości?
To nie jest żadne ocenianie. Po prostu dajemy Ci di zrozumienia, że dojrzałość nie polega tylko na "gotowości do uprawiania seksu".

7

Margolinka napisał/a:
nowa123 napisał/a:

Masz prawie 18 lat, a obawiasz się powiedzieć mamie, że chciałabyś pójść do ginekologa, bo boli Cie brzuch i masz problemy z nieregularnym okresem. Na prawdę uważasz to za przejaw dojrzałości?
To nie jest żadne ocenianie. Po prostu dajemy Ci di zrozumienia, że dojrzałość nie polega tylko na "gotowości do uprawiania seksu".

tak masz racje. zdrowie jest wazne.
chodzi o to ze nawet brzuch mnie nie boli. chcialam sie na początku dowiedzieć z stad.

8

nowa123 napisał/a:
Margolinka napisał/a:
nowa123 napisał/a:

Masz prawie 18 lat, a obawiasz się powiedzieć mamie, że chciałabyś pójść do ginekologa, bo boli Cie brzuch i masz problemy z nieregularnym okresem. Na prawdę uważasz to za przejaw dojrzałości?

chodzi o to ze nawet brzuch mnie nie boli. chcialam sie na początku dowiedzieć z stad.

No to już się dowiedziałaś. Umów się do lekarza, przecież tu o Twoje zdrowie chodzi.

9

nowa123 napisał/a:

Stąd się niestety nie dowiesz co Tobie dolega.
Nawet jeśli któraś z nas miałaby podobny przypadek, nie znaczy to, że chodziło by o to samo co u Ciebie.
Nie można liczyć w 100% na "diagnozę online". To mocno nierozsądne.

10

Margolinka napisał/a:
nowa123 napisał/a:

Stąd się niestety nie dowiesz co Tobie dolega.
Nawet jeśli któraś z nas miałaby podobny przypadek, nie znaczy to, że chodziło by o to samo co u Ciebie.
Nie można liczyć w 100% na "diagnozę online". To mocno nierozsądne.

no tak, ale chyba po to jest te forum smile
ja nie stawiam sobie od razu diagnozy. kto pyta nie błądzi.

11

Hola, hooola... Drogie koleżanki forumowiczki, apeluję! Nie bądzcie w stosunku do młodszych, mniej doświadczonych koleżanek takie "niemiłe" wink Nie zrażajcie młodych osób do zadawania pytań. Lepsze głupie pytania niż ich brak.

Nowa123 zapewnie boi się pójść do lekarza w towarzystwie rodzica, bo wyda się, że już nie jest dziewicą. Zgadza się? smile Nie wiem jakie masz relacje z mamą, możesz ją zapytać, poprosić by doradziła Ci lekarza. Nie musisz (jeśli nie chcesz) mówić mamie o tym, że sypiasz z chłopakiem. Powiedz, że zauważyłaś u siebie problemy i chcesz się zbadać. Niech pomoże Ci w wyborze lekarza. Do niego możesz pójść przecież sama.

12

Madleina24 ma rację, nie wmawiajcie dziewczynie od razu braku dojrzałości, bo nie chce iść do ginekologa. Zdrowie zdrowiem, powinna iść chociaż na 'kontrolę', ale to będzie jej decyzja. A to normalna sprawa, że w dzisiejszych czasach zaraz od razu wykręcać numer do przychodni to człowiek szuka pomocy albo chociaż małego wsparcia w internecie wink

nowa123 poobserwuj jeszcze kilka dni swoje ciało jak będzie się zachowywać. Ja miewałam kilka lat temu bardzo nieregularne okresy i wyregulowały to dopiero tabletki. Poza tym jak sama po sobie zauważyłam wysiłek fizyczny, przeziębienia, zażywane leki a głównie antybiotyki, bardzo wpływały na moje miesiączki i jak usłyszałam od ginekologa nie można tego tak brać do siebie. Gdyby jednak okres za każdym razem Cię tak zaskakiwał to wtedy jednak lepiej się przebadać.

13

Madleina24 napisał/a:

Hola, hooola... Drogie koleżanki forumowiczki, apeluję! Nie bądzcie w stosunku do młodszych, mniej doświadczonych koleżanek takie "niemiłe" wink Nie zrażajcie młodych osób do zadawania pytań. Lepsze głupie pytania niż ich brak.

Nowa123 zapewnie boi się pójść do lekarza w towarzystwie rodzica, bo wyda się, że już nie jest dziewicą. Zgadza się? smile Nie wiem jakie masz relacje z mamą, możesz ją zapytać, poprosić by doradziła Ci lekarza. Nie musisz (jeśli nie chcesz) mówić mamie o tym, że sypiasz z chłopakiem. Powiedz, że zauważyłaś u siebie problemy i chcesz się zbadać. Niech pomoże Ci w wyborze lekarza. Do niego możesz pójść przecież sama.

taaak! wreszcie ktos mnie zrozumial. dziękuje bardzo!! smile

14 Ostatnio edytowany przez Olinka (2014-02-25 19:25:13)

daisy20 napisał/a:

Madleina24 ma rację, nie wmawiajcie dziewczynie od razu braku dojrzałości, bo nie chce iść do ginekologa. Zdrowie zdrowiem, powinna iść chociaż na 'kontrolę', ale to będzie jej decyzja. A to normalna sprawa, że w dzisiejszych czasach zaraz od razu wykręcać numer do przychodni to człowiek szuka pomocy albo chociaż małego wsparcia w internecie wink

nowa123 poobserwuj jeszcze kilka dni swoje ciało jak będzie się zachowywać. Ja miewałam kilka lat temu bardzo nieregularne okresy i wyregulowały to dopiero tabletki. Poza tym jak sama po sobie zauważyłam wysiłek fizyczny, przeziębienia, zażywane leki a głównie antybiotyki, bardzo wpływały na moje miesiączki i jak usłyszałam od ginekologa nie można tego tak brać do siebie. Gdyby jednak okres za każdym razem Cię tak zaskakiwał to wtedy jednak lepiej się przebadać.

dziękuje bardzo. tak zrobie. tylko strasznie mnie to zaszkoczylo, bo wczesniej mialam bardziej regularnie + 2-4 dni, a teraz zadnego bólu brzucha, na poczatku troche krwi, teraz nic, troche się zmartwilam.

Nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim, bo jest to sprzeczne z naszym regulaminem. Jeśli chcesz coś dopisać, użyj funkcji "edytuj". Z góry dziękuję i pozdrawiam, Mod. Olinka

15

Mam nadzieję, że to tylko dużo strachu o nic! smile Na przyszłość, porady dotyczące zdrowia z internetu trzeba traktować z dużym dystansem. Często jest tak, że gdy czytamy o objawach automatycznie dostrzegamy je u siebie. smile Skoro do tej pory było wszystko ok, teraz zdarzały się komplikacje może to być wpływ wielu czynników. Dlatego jedyne rozsądne wyjście to wizyta u lekarza i nie martw się na zapas. wink Nerwy i stres nie ułatwią sytuacji, często to właśnie przez nie nasz organizm "głupieje". smile

16

nowa123 napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

A ile Ty masz lat , ze z rodzicem musiałabys pójść do ginekologa . A rodzice wiedza , że Ty uprawiasz sex ?

17

Marietta54 napisał/a:
nowa123 napisał/a:
Cynicznahipo napisał/a:

A ile Ty masz lat , ze z rodzicem musiałabys pójść do ginekologa . A rodzice wiedza , że Ty uprawiasz sex ?

pisalam ze za ponad miesiac dopiero 18. nie wiedzą, to niech ich sprawa, a moja.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SEKS, SEKSUALNOŚĆ, PSYCHOLOGIA » Okres przed czasem

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024