ładna więc galerianka/niebezpieczeństwa galerii handlowych - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » ładna więc galerianka/niebezpieczeństwa galerii handlowych

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 99 ]

Temat: ładna więc galerianka/niebezpieczeństwa galerii handlowych

Chciałam zwrócić uwagę na dość nowy chyba problem społeczny, wyrosły na gruncie gadaniny o sponsoringu. Mam (jakze nieodparte, niestety!) wrażenie, że ludzie, usłyszawszy o takim zjawisku i jego rzekomej powszechności, usiłują się dopatrzeć go w swoim otoczeniu. I zaczyna sie "polowanie na czarownice".
   Myślenie takie mniej wiecej: ładna, dobrze ubrana studentka= pewnie ma sponsora! A jak jest wyjatkowo ladna to juz wiecej niz pewne... Zaczyna sie szczucie. Brzydkie kolezanki zacieraja rece i wyrazaja entuzjazmem pogarde. Nigdy zniszczenie konkurencji nie bylo latwiejsze- maja za soba przeciez media, ktore nakrecaja sytuacje. Bo skad ona ma na nowy plaszcz?... Wszystko jasne!...

Chodzenie po galeriach handlowych jest stresujacym zajeciem. Stoisz w kolejce do maca, za toba para, chlopiec z dziewuszka. Ona patrzy na ciebie nienawistnie i cos mu mowi, no ze jesli sie ma sponsora to przeciez mozna miec i plaszcz etc. Mijasz jakichs gosci, ktorzy z poggardliwym usmieszkiem mowia: patrz, przyszla dorobic! Itp., itd.

Wychodzenie wieczorem z domu to tez wyczyn nie lada. Idziesz na spacer, za toba mala grupka mlodziezy licealnej- slyszysz, ze idziesz do gacha...

Multum takich sytuacji, na kazdym kroku. Czesem na granicy fizycznego ataku przez jakies dziewuszyska.

No i nie trzeba miec wcale wyzywajacego ubioru/wygladu/byc wymalowanym. Wystarcza ubrania niepachnace lumpem, dobrej jakosci. Bo jak np. ubierze sie cos z listy zakazanych ubiorow, np. szpilki czy modne lateksowe gacie, to pojawiaja sie wrecz bluzgi. Farbowac wlosow tez nie mozna (bluzgi, agresja).   

Apeluje do wszystkich o zachowanie zdrowego rozsadku i nieniszczenie psychiczne innych ludzi. Bo to, co sie dzieje jest CHORE.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: ładna więc galerianka/niebezpieczeństwa galerii handlowych

Myślę, że trochę przesadzasz.
Wszystko wszystkim, ale nie sądzę by przez to, że zafarbowałam włosy, ludzie mieliby mnie bluzgać na ulicy.
Co do stroju. Na pewno zdarzają się sytuacje, w których ludzie się patrzą czy gadają, ale również nie sądzę, aby miało to taką skalę, jaką chcesz tu pokazać.

Ludzie byli, są i będą zawistni/zazdrośni i to czy masz gacie z lateksu czy czerwone szpilki nie ma nic do znaczenia.
A komentarze wkoło najlepiej jest wpuszczać jednym, a wypuszczać drugim uchem.

3

Nataluszek napisał/a:

Myślę, że trochę przesadzasz.
Wszystko wszystkim, ale nie sądzę by przez to, że zafarbowałam włosy, ludzie mieliby mnie bluzgać na ulicy.
Co do stroju. Na pewno zdarzają się sytuacje, w których ludzie się patrzą czy gadają, ale również nie sądzę, aby miało to taką skalę, jaką chcesz tu pokazać.

Ludzie byli, są i będą zawistni/zazdrośni i to czy masz gacie z lateksu czy czerwone szpilki nie ma nic do znaczenia.
A komentarze wkoło najlepiej jest wpuszczać jednym, a wypuszczać drugim uchem.

Nic a nic nie przesadzam, niestety! To jest cena, jaka sie dzisiaj placi za urode, a dla wrazliwego czlowieka to wyjatkowo dolujace.

4

Nie zauważyłam czegoś takiego. Chyba faktycznie przesadzasz. Może nie jestem tak urodziwa jak autorka wątku, dlatego nie spotyka mnie takie "nękanie" i nie muszę "płacić ceny za urodę" wink

Zauważyłam jednak, że niektórzy faceci się skarżą, że nie mogą iść z nastoletnią córką na zakupy, bo po tym idiotycznym filmie ludzie widząc parkę- starszy facet i młoda babeczka uważają ich za zboczeńców. Aczkolwiek nie spotkałam się z czymś takim w realu, znam to tylko z opowieści.

A to prześladowanie, gdzie autorka idzie przez galerię i wszyscy w koło patrzą i obgadują, wytykają palcami, bluzgają (?!) to chyba objawy mani prześladowczej, albo niewiarygodny narcyzm.

5

missF napisał/a:

Nie zauważyłam czegoś takiego. Chyba faktycznie przesadzasz. Może nie jestem tak urodziwa jak autorka wątku, dlatego nie spotyka mnie takie "nękanie" i nie muszę "płacić ceny za urodę" wink

Zauważyłam jednak, że niektórzy faceci się skarżą, że nie mogą iść z nastoletnią córką na zakupy, bo po tym idiotycznym filmie ludzie widząc parkę- starszy facet i młoda babeczka uważają ich za zboczeńców. Aczkolwiek nie spotkałam się z czymś takim w realu, znam to tylko z opowieści.

A to prześladowanie, gdzie autorka idzie przez galerię i wszyscy w koło patrzą i obgadują, wytykają palcami, bluzgają (?!) to chyba objawy mani prześladowczej, albo niewiarygodny narcyzm.

Oj, wiedzialam, ze beda takie komentarze. Daleko mi do narcyzmu. Nie pisalam, ze wszyscy, tylko ze regularnie zdarzaja sie takie komentarze i jestem zdziwiona, ze ludzie sa tak pusci

6

Próbujesz tutaj wmówić wszystkim, że jak jest się ładną to wszyscy Cię bluzgają itp. i uważasz, że to nie jest przesada?
Jakby każda ładna osoba myślała tak jak Ty, to nie wychodziłaby z domu, a centra handlowe czy galerie omijałyby szerokim łukiem.

7

missF napisał/a:

Co powiesz o takiej sytuacji. Siedze sobie na przystanku i czytam ksiazke. Obok przystanku jakies dwie dziewczyny kolo 20. Takie zwyczajne. Nikogo nie ma obok nas. Nagle slysze: ale szmata! Nie reaguje. Jedna do drugiej: "nie slyszala". Obie: "ale szmata!!"

Miło, prawda?
Winne (oprocz niesamowitej podlosci) prawdopodobnie farbowane wlosy i spodnie z polyskliwego materialu.

To jest jedna z wielu sytuacji.

8

Nataluszek napisał/a:

Próbujesz tutaj wmówić wszystkim, że jak jest się ładną to wszyscy Cię bluzgają itp. i uważasz, że to nie jest przesada?
Jakby każda ładna osoba myślała tak jak Ty, to nie wychodziłaby z domu, a centra handlowe czy galerie omijałyby szerokim łukiem.

Dziele sie wlasnymi przezyciami. Sprobuj mnie zrozumiec. To naprawde nie jest przyjemne i nieraz jestem zdumiona. Nie jest tak, ze kazdy, zawsze jak mi tu napisala kolezanka z japonskim rysunkiem (sorry, nie pamietam nicku). Ale regularnie zdarzaja sie takie chamskie, dziwne zachowania

9

To dziala na podobnej zasadzie.

10

A ja myślę, że mimo wszystko przesadzasz.
Z ciekawości. Ile masz lat?

11

Nataluszek napisał/a:

A ja myślę, że mimo wszystko przesadzasz.
Z ciekawości. Ile masz lat?

Przesadzam, zwracajac uwage na takie rzeczy? Ze mnie niektorzy ludzie dziwnie traktuja bo przymierzaja do chorych, gotowych wzorcow, jakie maja w baniach?...

12

mampytanie
a ja mam wrażenie, że Ty koniecznie chcesz być  w centrum uwagi wink

13

Catwoman napisał/a:

mampytanie
a ja mam wrażenie, że Ty koniecznie chcesz być  w centrum uwagi wink

smile Tym postem czy tak ogolnie?
Jesli chodzi o ten post, to wylewam tu swoje frustracje i nie ma tu zadnego koloryzowania. Czlowiek chce miec swiety spokoj na co dzien

14

Nie zwracając uwagę na takie rzeczy, a przedstawiać te rzeczy w sposób całkowicie subiektywny i zdemonizowany.

To jak? Dowiem się ile masz lat, mampytanie?

15

mampytanie w pewnym wieku człowiek przestaje się przejmować (a w każdym razie powinien to zrobić) tym, co myslą o nim inni gdy idzie ulicą i po prostu żyje dalej smile

16

Catwoman napisał/a:

mampytanie w pewnym wieku człowiek przestaje się przejmować (a w każdym razie powinien to zrobić) tym, co myslą o nim inni gdy idzie ulicą i po prostu żyje dalej smile

Masz racje. Mnie to irytuje (mam taki charakter, czasem mam ochote zabijac...), te sytuacje sie niezmiennie powtarzaja (duze miasto). Nie umiem zrozumiec tej agresji, czepiania sie nieznajomej osoby.

"Kotku"- zakresle przedzial wiekowy szeroko, 20-30. To nie ma wielkiego znaczenia

17

Ale to musisz nad sobą pracować, bo zdajesz sobie sprawę w jakim kraju żyjemy wink Ludzie bywają oceniający. Jeśli masz taką potrzebę, możesz zwrócić głośno uwagę, albo machnąć na to ręką i żyć po swojemu.

18

Chyba zmienię avatar... -.-'

Gdyby nie miało znaczenia to bym nie pytała. Z wiekiem na takie rzeczy tak jak Cat pisała, ma się wylane i zupełnie inaczej się na nie patrzy i do nich podchodzi.

19

Catwoman napisał/a:

Ale to musisz nad sobą pracować, bo zdajesz sobie sprawę w jakim kraju żyjemy wink Ludzie bywają oceniający. Jeśli masz taką potrzebę, możesz zwrócić głośno uwagę, albo machnąć na to ręką i żyć po swojemu.

W jaki sposob ewentualnie zwracac uwage?...

20

Wymyśl coś smile Możesz stanąć z Biblią w ręku, podnieść palec do góry i rzec: "Nie sądźcie a nie będziecie sądzeni" albo : "Jaką miarą mierzycie taką i wam odmierzą"  big_smile
Albo powiedzieć : "Jak wygodnie jest oceniać ludzi po pozorach, prawda?"  smile

21

Nataluszek napisał/a:

Chyba zmienię avatar... -.-'

Nataluszka nie rozpoznam po obrzazku wink smile

Gdyby nie miało znaczenia to bym nie pytała. Z wiekiem na takie rzeczy tak jak Cat pisała, ma się wylane i zupełnie inaczej się na nie patrzy i do nich podchodzi.

Staram sie miec wylane ale czasem odczuwam zadze mordu i mysle sobie jak beznadziejnie glupi, pusci i chamscy sa niektorzy ludzie. Najgorsze, jak sie pomysli, co maja w glowach i na jakich zasadach oceniaja.

22

Catwoman napisał/a:

Wymyśl coś smile Możesz stanąć z Biblią w ręku, podnieść palec do góry i rzec: "Nie sądźcie a nie będziecie sądzeni" albo : "Jaką miarą mierzycie taką i wam odmierzą"  big_smile

smile czyli i tak wychodzi na to, ze trzeba miec wywalone wink

Albo powiedzieć : "Jak wygodnie jest oceniać ludzi po pozorach, prawda?"  smile

No wiesz, to by znaczylo ze stwarzam takie pozory, a to oni sa na tyle prymitywni zeby cos podobnego pomyslec.

Nie zauwazylyscie podobnych zachowan? Dziwne ocenianie kobiet przez pryzmat ich zseksualizowanego wizerunku?...

23

Ale nic na to nie poradzisz. Zobaczysz, że z wiekiem przejdzie Ci przejmowanie się, a takie ludzkie gadanie stanie się mało odczuwalne.
Po prostu z wiekiem jak ma się tą rodzinę czy pracę czy inne zajęcia, nie ma się czasu na zajmowanie się i komentowanie wyglądu innych.

Dorośniesz-zrozumiesz.

24

Nataluszek napisał/a:

Ale nic na to nie poradzisz. Zobaczysz, że z wiekiem przejdzie Ci przejmowanie się, a takie ludzkie gadanie stanie się mało odczuwalne.
Po prostu z wiekiem jak ma się tą rodzinę czy pracę czy inne zajęcia, nie ma się czasu na zajmowanie się i komentowanie wyglądu innych.

Dorośniesz-zrozumiesz.

Widzisz, ja nie mam potrzeby przelewania frustracji no kogos innego, szukania sobie obiektu, ktory mozna dopasowac do roli wroga i mu dokopac. A takie przedszkole obserwuje czesto wokol siebie. Mysle ze wiele mlodych kobiet ma podobny problem (czy tez bardziej: nieprzyjemnosci) na co dzien, bo spoleczenstwo nam schamialo i zywi sie medialnym chlamem, w ktorym kobieta to towar

25

Temat kojarzy mi się bardzo mocno z filmem "Malena" Tornatore. Widział ktoś?

Ogólnie mam wrażenie, że to bardzo zależy od miejsca zamieszkania. Jeśli się mieszka w większym mieście, gdzie są tysiące pięknych i zadbanych kobiet, to ciężko o każdej myśleć, że jest prostytutką, nawet jak się jest bardzo zazdrosną osobą. ;-) Natomiast jak ktoś mieszka w małej wiosce, gdzie reszta kobiet powiedzmy... ustępuje zadbaniem i urodą, wtedy jasne, różne złośliwe głosy można słyszeć z każdego kąta.

Co do tych sugestii, że się jest utrzymanką - ja to np. słyszałam, bo byłam związana z 20 lat starszym partnerem, który na dokładkę dużo lepiej ode mnie zarabiał. Ludziom się w głowach nie mieściło, że jestem z nim, bo mi się podoba, bo mi z nim dobrze, no ale co poradzić. smile Ludzie mają ciasne umysły.

26

Vian napisał/a:

Tak, widzialam. Jestem kims w tym rodzaju sad
Podobnie wdowa z "Greka Zorby"- samotna kobieta, ktora tak prowokowala samym swoim istnieniem, ze w koncu ja zamordowano.

Co do tych sugestii, że się jest utrzymanką - ja to np. słyszałam, bo byłam związana z 20 lat starszym partnerem, który na dokładkę dużo lepiej ode mnie zarabiał. Ludziom się w głowach nie mieściło, że jestem z nim, bo mi się podoba, bo mi z nim dobrze, no ale co poradzić. smile Ludzie mają ciasne umysły.

O, to na dwiescie procent "wiedzieli"!

27

Ogólnie mam wrażenie, że to bardzo zależy od miejsca zamieszkania. Jeśli się mieszka w większym mieście, gdzie są tysiące pięknych i zadbanych kobiet, to ciężko o każdej myśleć, że jest prostytutką, nawet jak się jest bardzo zazdrosną osobą. ;-) Natomiast jak ktoś mieszka w małej wiosce, gdzie reszta kobiet powiedzmy... ustępuje zadbaniem i urodą, wtedy jasne, różne złośliwe głosy można słyszeć z każdego kąta.

Tu pojawia sie "koniecznosc" posiadania faceta-obroncy, antidotum na plotki. Bo samotna kobieta ma duzo trudniej.

28 Ostatnio edytowany przez Vian (2014-02-18 17:08:44)

Tak czy siak, mampytanie, myślę, ze rozwiązaniem byłaby przeprowadzka. Serio, w każdym większym mieście jest tyle kobiet, które mają świetnie płatne stanowiska, bogatych rodziców etc, że jeśli widzi się jakąś olśniewająco piękną babkę na ulicy, to pierwszą myślą jest raczej "fotomodelka". Przynajmniej ja sie nie spotkałam z tym, żeby ktokolwiek powiedział o obcej kobiecie "prostytutka", bo ładna i zadbana.

Tu pojawia sie "koniecznosc" posiadania faceta-obroncy, antidotum na plotki. Bo samotna kobieta ma duzo trudniej.

W "Malenie" dokładnie tak było. big_smile Tzn ja myślę, że w małej wioseczce zawsze są większe szanse, że kogoś, kto się mocno wyróżnia, choćby urodą i stylem bycia, wezmą na języki, obrońca czy nie obrońca. smile

29

Malena musiala sie "ukorzyc"- przestac tak bardzo o siebie dbac, zaczac w pocie czola wykonywac zwykla prace i byc bardzo skromna osoba, zeby inne kobiety zdycydowaly sie przyjac ja do spolecznosci.

30

Studiuje w miescie. W naszej miejscowosci jestem bezpieczna, bo tu wszyscy wszystko wiedza i jest jasne, ze dosc dobrze nam sie powodzi. W miescie moich studiow jestem "znikad" i wystarczy jakas zawistna kolezanka. Z reszta czym innym takie ploty, co glupie uwagi nieznajomych osob w miescie.

31

Tak czy siak, mampytanie, myślę, ze rozwiązaniem byłaby przeprowadzka. Serio, w każdym większym mieście jest tyle kobiet, które mają świetnie płatne stanowiska, bogatych rodziców etc, że jeśli widzi się jakąś olśniewająco piękną babkę na ulicy, to pierwszą myślą jest raczej "fotomodelka". Przynajmniej ja sie nie spotkałam z tym, żeby ktokolwiek powiedział o obcej kobiecie "prostytutka", bo ładna i zadbana.

To idzie dwoma torami. Jesli sa jakies uwagi to wlasnie np. jaka piekna smile, modelka etc. albo (....), chamstwo...
Zalezy kiedy czlowiek sie pojawi, w jakim stroju. Nie moge sie ubierac wyzywajaco.

32

mampytaniejakkolwiek to przyjmiesz: ostatecznie problem leży w Tobie. Ja go nie mam bo mam po prostu gdzieś co ktoś o mnie pomyśli. Uważam się za człowieka wartościowego i mam po prostu zupełnie co innego w głowie na co dzień niż w ogóle zauważanie spojrzeń innych ludzi. Lubię siebie i nigdy nie chciałabym żyć w ograniczeniu cudzego umysłu - żal mi każdego, kto przejmuje się opinią innych na temat swojego wyglądu.

33

mampytanie napisał/a:

Nie moge sie ubierac wyzywajaco.

No wiesz, jak się ubierasz wyzywająco, to nie ma co się dziwić, że Cię nie biorą za pensjonarkę. ;-)
Ale ogólnie jeśli to kwestia ubioru, to wtedy nie chodzi o urodę, zadbanie czy zazdrość, każdą dziewczynę wulgarnie, czy wyzywająco ubraną podświadomie oceniają jako "łatwą", tak jak każdego łysego, przypakowanego kolesia w dresie jako kibola, chociaż może on ma 2 doktoraty i pisze wiersze. ;-)

34

Powiem szczerze, że po filmie "galerianki" specjalnie wypatrywałam tego zjawiska w galeriach handlowych. W solicy ich sporo, poza tym jak człowiek cały dzień "na mieście" to takie galerie sa świetnym miejscem do spędzania czasu (wszystko w jednym miejscu i jeszcze pod dachem tongue). Moje obserwacje? Nie widziała ANI JEDNEJ galerianki, zero, null, nic. Albo widziałam, ale nie wyglądała jak ta zaprezentowana w filmie i się nie domyśliłam.
Dla mnie to zjawisko jest sztucznie nadmuchane, choć nie mówię, że nie istnieje. A ten lincz od społeczeństwa na Autorce jest zaiste dziwny. Nie wiem skąd jesteś i z jak małej miejscowości, że takie akcje mają miejsce, ale w życiu się nie spotkałam z czymś takim, a do brzydkich nie należę XD Nie wiem, może to kwestia ubioru, albo makijażu, bo innego wytłumaczenia nie widzę... No albo poruszasz się po jakimś Pcimiu Dolnym...

35

Vian napisał/a:
mampytanie napisał/a:

Nie moge sie ubierac wyzywajaco.

No wiesz, jak się ubierasz wyzywająco, to nie ma co się dziwić, że Cię nie biorą za pensjonarkę. ;-)
Ale ogólnie jeśli to kwestia ubioru, to wtedy nie chodzi o urodę, zadbanie czy zazdrość, każdą dziewczynę wulgarnie, czy wyzywająco ubraną podświadomie oceniają jako "łatwą", tak jak każdego łysego, przypakowanego kolesia w dresie jako kibola, chociaż może on ma 2 doktoraty i pisze wiersze. ;-)

Nie ubieram sie wyzywajaco. Z reszta mam wrazenie, ze "wyzywajace" to bardzo szerokie pojecie dla ogolu ludzi. To, co nie wywola jakichs dziwnych komentarzy na przecietnej babce, zostanie "odpowiednio" skomentowane na ladnej. Gustowny ubior tez nie chroni przed niczym.

36

mampytanie a z jakiej miejscowości jesteś? Tzn. mam na myśli: małej czy większej?

37

Teo napisał/a:

Powiem szczerze, że po filmie "galerianki" specjalnie wypatrywałam tego zjawiska w galeriach handlowych. W solicy ich sporo, poza tym jak człowiek cały dzień "na mieście" to takie galerie sa świetnym miejscem do spędzania czasu (wszystko w jednym miejscu i jeszcze pod dachem tongue). Moje obserwacje? Nie widziała ANI JEDNEJ galerianki, zero, null, nic. Albo widziałam, ale nie wyglądała jak ta zaprezentowana w filmie i się nie domyśliłam.
Dla mnie to zjawisko jest sztucznie nadmuchane, choć nie mówię, że nie istnieje. A ten lincz od społeczeństwa na Autorce jest zaiste dziwny. Nie wiem skąd jesteś i z jak małej miejscowości, że takie akcje mają miejsce, ale w życiu się nie spotkałam z czymś takim, a do brzydkich nie należę XD Nie wiem, może to kwestia ubioru, albo makijażu, bo innego wytłumaczenia nie widzę... No albo poruszasz się po jakimś Pcimiu Dolnym...

Tez nie widzialam ani jednej, nigdy. Ubieram sie gustownie, makijaz jesli juz skromny.

Wydaje mi sie, ze to kwestia tego, co ludziom serwuja media. Naogladaja sie jakichs rozneglizowanych zdjec, naczytaja o galeriankach i innych takich, potem pojawia sie ktos rownie atrakcyjny jak pani ze zdjecia i jak nie skojarzyc.

38

Catwoman napisał/a:

mampytanie a z jakiej miejscowości jesteś? Tzn. mam na myśli: małej czy większej?

studia w wiekszej, a pochodze z malej miesciny

39

A w której miejscowości to zaobserwowałaś? W tej większej czy mniejszej?

40

Catwoman napisał/a:

A w której miejscowości to zaobserwowałaś? W tej większej czy mniejszej?

W tej wiekszej. Byly tez jakies chore aakcje w pociagach czy miejscach w ktorych nie mieszkam (wyjazdy, przejazdy, wakacje)

41

Hm. Powiem szczerze, że albo się z tym nie spotkałam, albo kompletnie nie zwracam na to uwagi.
Przez galerie, w których bywam przechodzą tabuny ludzi, mało kto się patrzy na drugiego człowieka.

42

Mampytanie, nie ma możliwości, żeby obcy ludzie brali Cię za prostytutkę z powodu zawistnych plotek, ergo pozostaje image. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to że Twoje poczucie gustownego ubioru i skromnego makijażu odbiega od opinii ogółu. Zobacz, ile osób już się wypowiedziało i żadna z nich nawet nie słyszała, żeby ktoś ładną, ale gustownie ubraną i skromnie umalowaną dziewczynę wziął na ulicy za prostytutkę, a z Twojego tematu wynika, że to w ogóle norma, że słyszysz takie teksty na co dzień. No coś jest nie tak i to niestety w Tobie coś musi być nie tak.

Wydaje mi sie, ze to kwestia tego, co ludziom serwuja media. Naogladaja sie jakichs rozneglizowanych zdjec, naczytaja o galeriankach i innych takich, potem pojawia sie ktos rownie atrakcyjny jak pani ze zdjecia i jak nie skojarzyc.

No normalnie, skoro pani nie jest roznegliżowana, umalowana i ubrana jak ta galerianka. big_smile

Zresztą nie widzisz innych atrakcyjnych kobiet na mieście? O nich też tak ludzie szepczą?

Jest jeszcze możliwość, że to jakiś objaw jakiegoś zaburzenia psychicznego, ale na ile jest prawdopodobne to Ci nie powiem, za mało mam danych. W każdym razie w różnych wypadkach zdarza się, że ludziom wydaje się słyszeć o sobie różne komentarze, czuć spojrzenia, dezaprobatę innych, chociaż faktycznie nie ma to miejsca.

Trzeciej opcji już serio nie widzę. smile

43

Vian napisał/a:

Mampytanie, nie ma możliwości, żeby obcy ludzie brali Cię za prostytutkę z powodu zawistnych plotek, ergo pozostaje image. Jedyne, co mi przychodzi do głowy, to że Twoje poczucie gustownego ubioru i skromnego makijażu odbiega od opinii ogółu. Zobacz, ile osób już się wypowiedziało i żadna z nich nawet nie słyszała, żeby ktoś ładną, ale gustownie ubraną i skromnie umalowaną dziewczynę wziął na ulicy za prostytutkę, a z Twojego tematu wynika, że to w ogóle norma, że słyszysz takie teksty na co dzień. No coś jest nie tak i to niestety w Tobie coś musi być nie tak.

Kiedys znajoma ktos na ulicy zwyzywal od (...) Bo tak.
Ludzie sa czesto chamscy i agresywni.
Nie chodze ubrana w jakies jazeniowe rzeczy, zle dobrane kolorami, nie chodze w dresach. To normalne ubrania.

Zresztą nie widzisz innych atrakcyjnych kobiet na mieście? O nich też tak ludzie szepczą?

Wlasnie czekam az sie ktos wypowie, na stowe jest to problem, ale taki, o ktorym sie nie mowi. Tu na forum jedna z dziewczat napomknela o podobnym zachowaniu ludzi wobec niej, napisala, ze juz sie przyzwyczaila do tego. Nicka nie pamietam. Kolezanka, wyjatkowo ladna i zgrabna blondynka tez ostatnio zdjela blond z wlosow i zaczela sie ubierac jak szara mysz, mowi ze ma spokoj od glupich zaczepek i chamstwa

Jest jeszcze możliwość, że to jakiś objaw jakiegoś zaburzenia psychicznego, ale na ile jest prawdopodobne to Ci nie powiem, za mało mam danych. W każdym razie w różnych wypadkach zdarza się, że ludziom wydaje się słyszeć o sobie różne komentarze, czuć spojrzenia, dezaprobatę innych, chociaż faktycznie nie ma to miejsca.

smile czesto bywasz w miescie wieczorami? Zaobserwuj sobie, jak ta dzicz sie zachowuje

Trzeciej opcji już serio nie widzę. smile

44

No normalnie, skoro pani nie jest roznegliżowana, umalowana i ubrana jak ta galerianka. big_smile

Ale ponoc "wygladam jak z playboya" (sic!) (to cytat). To naprawde wystarczy.

45 Ostatnio edytowany przez Unikalny (2014-02-18 19:47:15)

Myślenie takie mniej wiecej: ładna, dobrze ubrana studentka= pewnie ma sponsora! A jak jest wyjatkowo ladna to juz wiecej niz pewne...

A jesteś wyjątkowo ładna? big_smile

46

I Ty się tym przejmujesz?

47

Raz jeszcze. Skoro:
- X obcych ludzi twierdzi, że wyglądam jak z playboya
- innym dziewczynom tego już nie mówią
to albo z moim wyglądem jest jednak coś nie tak, a tylko mnie się wydaje w porządku, albo z moją psychiką jest coś nie tak i tylko mi się wydaje, że słyszę takie reakcje.

Serio, na chwilę obecną nie przychodzi mi do głowy inne rozwiązanie.

48

Ja bym uderzała w to: "albo z moją psychiką jest coś nie tak"  A dlaczego?
Bo każdy ma prawo ubierać się jak tylko zechce i nikomu innemu nic do tego.
No, chyba że Autorko marzysz by jednak zwracać na siebie uwagę i wywierać tylko pozytywne wrażenie.

49

Catwoman napisał/a:

Ja bym uderzała w to: "albo z moją psychiką jest coś nie tak"

dzieki

A dlaczego?
Bo każdy ma prawo ubierać się jak tylko zechce i nikomu innemu nic do tego.

oj nie, jest duza nietolerancja pod tym wzgledem
wyjdz na ulice w dziwnym kapeluszu to sie przekonasz. przyklad pierwszy z brzegu smile

No, chyba że Autorko marzysz by jednak zwracać na siebie uwagę i wywierać tylko pozytywne wrażenie.

50

Vian napisał/a:

Raz jeszcze. Skoro:
- X obcych ludzi twierdzi, że wyglądam jak z playboya

to raz slyszalam.

- innym dziewczynom tego już nie mówią
pewnie mowia czasem niektorym

to albo z moim wyglądem jest jednak coś nie tak,

nie jest, z jednej jacys faceci sie potrafia spytac, czy jestem modelka, z drugiej ta zawisc kobiet, z trzeciej te dziwne skojarzenia na zasadzie projekcji

a tylko mnie się wydaje w porządku, albo z moją psychiką jest coś nie tak i tylko mi się wydaje, że słyszę takie reakcje.

naprawde tak trudno uwierzyc w to, co tu pisze?

Serio, na chwilę obecną nie przychodzi mi do głowy inne rozwiązanie.

51

mampytanie, gdy jest ciepło zdarza mi się do sklepu chodzić w tym, w czym śpię, po centrum miasta bardzo często chodzę boso. Z moich podróży przywożę sobie przeróżne "dziwne" ciuchy, ale....naprawdę dziwne! Gdy byłam młodsza chodziłam po mieście, galeriach w spódniczce która miała długość może 40 cm, w swojej garderobie miałam również złote adidasy w czasach gdy było to TOTALNE dziwactwo (i w nich chodziłam), ludzie zwykle się na mnie patrzyli....no bo trudno czasem nie zareagować.
Ale.....CO MNIE TO?

52

Unikalny napisał/a:

Myślenie takie mniej wiecej: ładna, dobrze ubrana studentka= pewnie ma sponsora! A jak jest wyjatkowo ladna to juz wiecej niz pewne...

Tak. Nareszcie jakis mezczyzna. Napisz, czy obserwujesz podobne sytuacje.

53 Ostatnio edytowany przez Vian (2014-02-18 20:05:45)

Mampytanie, prośba - przestań cytować same posty i do tego pisać wiele postów po sobie. Swoje posty możesz edytować, korzystaj z tej opcji, bo tak utrudniasz czytanie tematu.

Cat, też chodzę latem boso, również po mieście ^^ Aczkolwiek coraz rzadziej, bo parę razy zdarzyło mi się to przypłacić szkłem w stopie.

54

Catwoman napisał/a:

mampytanie, gdy jest ciepło zdarza mi się do sklepu chodzić w tym, w czym śpię, po centrum miasta bardzo często chodzę boso. Z moich podróży przywożę sobie przeróżne "dziwne" ciuchy, ale....naprawdę dziwne! Gdy byłam młodsza chodziłam po mieście, galeriach w spódniczce która miała długość może 40 cm, w swojej garderobie miałam również złote adidasy w czasach gdy było to TOTALNE dziwactwo (i w nich chodziłam), ludzie zwykle się na mnie patrzyli....no bo trudno czasem nie zareagować.
Ale.....CO MNIE TO?

Cat, juz Cie lubie smile
Masz racje, nie trzeba sie przejmowac. Chcialam zobaczyc, co ludzie tu powiedza. Wiedzialam, ze bedzie gadka o mozliwych zaburzeniach psychicznych, narcyzmie, o tym, ze z uroda przesada etc. No ale tak z ciekawosci poruszylam ten temat.

55

Myślę, że "problem", który opisałaś jest mocno przesadzony. Apelujesz o zachowanie zdrowego rozsądku, ale nie przesadzajmy tez w drugą stronę. Nie twierdzę, że takie stereotypy nie istnieją. Każdy na pewno się z tym zetknął. Ale nie wpadajmy w paranoję, że na każdym kroku społeczeństwo czyha, żeby zdemaskować zdemoralizowane, zepsute dziewczyny.

56

Vian, ok.

57

mampytanie z poglądami społeczeństwa nic nie możesz zrobić. Możesz założyć fanpage na FB i jakoś tam walczyć z tymi poglądami, obalać stereotypy- ogólnie świata nie zmienisz. Im szybciej to zaakceptujesz tym bardziej spokojna w życiu bedziesz wink

58

P&P, nie zdemaskowac. Dopasowwac do swojego chorego myslenia i dowalic.

59 Ostatnio edytowany przez Unikalny (2014-02-18 20:14:33)

mampytanie napisał/a:
Unikalny napisał/a:

Tak. Nareszcie jakis mezczyzna. Napisz, czy obserwujesz podobne sytuacje.

Wiesz, szczerze tak nawet mój znajomy z Warszawy we Wrocławiu często mówił w galerii jednej o galerianka tylko ta dziewczyna bywała tam prawie codziennie i chodziła to było podejrzane i była inaczej zawsze ubrana.

Jak nie możesz czegoś zmienić to weź to olej jak pies koło od auta.

P. S. Wyślij mi swoje zdjęcia na maila ewentualnie jakiś kontakt do siebie hihi big_smile

60 Ostatnio edytowany przez mampytanie (2014-02-18 20:18:03)

Wiesz, szczerze tak nawet mój znajomy z Warszawy we Wrocławiu często mówił w galerii jednej o galerianka tylko ta dziewczyna bywała tam prawie codziennie i chodziła to było podejrzane i była inaczej zawsze ubrana.

No rzeczywiscie bardzo podejrzane wink smile No to mamy jednego takiego, ktorego nalezaloby odstrzelic smile Beznadziejny ten Twoj kolega. I o takim sposobie myslenia tu pisze. On uzadza "polowanie na czarownice"

61

Mampytanie, chodź ubrana jak Ci się podoba, ale jeśli ubierasz się wyzywająco nie dziw się, że tak jesteś odbierana. Swoją drogą ja nawet teraz ubieram się od czasu do czasu dość ekscentrycznie - noszę kapelusze fedora, a także melonik, czasem palę fajkę, zegarek noszę kieszonkowy. Jak ktoś mi puści za plecami, że wyglądam jak klaun z cyrku, to... trudno. Ale muszę się z tym liczyć.

Nie widzę szczególnego sensu w ubieraniu się ekscentrycznie czy - w Twoim wypadku - wyzywająco, a potem narzekania, że na podstawie tego wyglądu ktoś Cię tam ocenił.

Inna sprawa, że jak WSZYSCY albo WIĘKSZOŚĆ OBCYCH ludzi ocenia Cię jako galeriankę czy tam prostytutkę (nie lubię eufemizmów), a Tobie nie chodzi o taki efekt, to warto się jednak zastanowić, czy Twój image jest trafiony, a nie oczekiwać od wszystkich czy większości, że sami z siebie zmienią sposób oceniania ludzi. Nie zmienią, bo on nam został z czasów jak jeszcze na drzewach siedzieliśmy i musieliśmy szybko oceniać, lew czy nie lew.

62

Vian, podkreslam, ze ubieram sie wyzywajaco bardzo rzadko, teraz od dluzszego czasu wcale. To nie o to chodzi

63

No to o co?:) Tak....właściwie. ?

64 Ostatnio edytowany przez mampytanie (2014-02-18 20:32:48)

Czyli mamy przyczyny takich burackich zachowan:
-dziewczyna czesto zmienia ubrania, bardzo podejrzane
-dziewczyna czesto chodzi do galerii handlowej, baardzo dziwne
i moze jeszcze czesto spaceruje samotnie. Jak juz po zmroku to nie ma mozliwosci takiej, ze to spacer. Unikalny, dzieki. Jestesmy blizej

Vian, nie mowie, ze wszyscy czy wiekszosc, tylko ze takie sytuacjre sie zdarzaja

Mi sie zdarza np spacerowac dla samego spacerowania poznym wieczorem, samotnie, bo sie chce dotlenic przed pojsciem spac. Chodze po galeriach, jak sie okazalo, okresowo za czesto, za czesto tez zmieniam ubrania (wypowiedz Unikalnego). I co z tego wynika? Ludzie sa ogromnie malostkowi, az zal bierze. Wedle takich glupstw kogos oceniac!

65

mampytanie, KAŻDE sytuacje się zdarzają. Identyczną rzecz możesz zaobserwować w autobusie, parku, na basenie, na uczelni...........

Posty [ 1 do 65 z 99 ]

Strony 1 2 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » ładna więc galerianka/niebezpieczeństwa galerii handlowych

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024