blokada na sex po zdradzie czy kiedyś przejdzie ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » blokada na sex po zdradzie czy kiedyś przejdzie ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 52 ]

Temat: blokada na sex po zdradzie czy kiedyś przejdzie ?

Kilka miesięcy temu mąż mnie zdradził. Początkowo wybaczylam bo zapewniał że kocha i chce być ze mną. Chciałam szybko o tym zapomnieć skoro zdecydowaliśmy się być razem. Mąż był miły i starał się. Jednak nie chciał zbliżyć się do mnie w łóżku. Mówił że potrzebuje czasu. Że ma w głowie blokadę. Że był ze mną nieszczęśliwy w łóżku. Tak jestem beznadziejna kochanka. Mija kolejny miesiąc i nic. On wie że ją tego potrzebuję ale mówi że nie może. Że nie chce. Nie wie jak długo to potrwa.
Nie wiem co robić bo poza ta jedną aczkolwiek jakze ważną rzeczą wszystko inne gra.

Wiem że nie spotyka się już z tą kobietą ale nie jestem na sto procent pewną czy nie mają kontaktu.

Czy mam tak czekać. Nie wiem co robić. On też nie wie.
Czy to ma sens ? Kocham go ale myśl że go nie pociągam jest nie do zniesienia.

Czasem myślę że to może nie js jestem winna tylko to że zdradził i nie umie się przełamać.

Czy ktoś był w podobnej sytuacji ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: blokada na sex po zdradzie czy kiedyś przejdzie ?

Gdy przeczytałam tytuł wątku - chciałam napisać, że to norma gdy nas zdradzono sex powoduje obrzydzenie, dotyk "boli" i sex jest ostatnią rzeczą, na którą ma się ochotę.
Ale jestem zaskoczona, że to Twój Mąż (osoba która dopuściła się zdrady) potrzebuje czasu na to by przełamać bariery.

Mam wrażenie, że kochanka nadal istnieje w życiu Męża ...

3

bellagabriella napisał/a:

Kilka miesięcy temu mąż mnie zdradził. Początkowo wybaczylam bo zapewniał że kocha i chce być ze mną. Chciałam szybko o tym zapomnieć skoro zdecydowaliśmy się być razem. Mąż był miły i starał się. Jednak nie chciał zbliżyć się do mnie w łóżku. Mówił że potrzebuje czasu. Że ma w głowie blokadę. Że był ze mną nieszczęśliwy w łóżku. Tak jestem beznadziejna kochanka. Mija kolejny miesiąc i nic. On wie że ją tego potrzebuję ale mówi że nie może. Że nie chce. Nie wie jak długo to potrwa.
Nie wiem co robić bo poza ta jedną aczkolwiek jakze ważną rzeczą wszystko inne gra.
Wiem że nie spotyka się już z tą kobietą ale nie jestem na sto procent pewną czy nie mają kontaktu.
Czy mam tak czekać. Nie wiem co robić. On też nie wie.
Czy to ma sens ? Kocham go ale myśl że go nie pociągam jest nie do zniesienia.

Nie piszesz ile masz lat i ile czasu trwa wasz związek-szkoda? Mąż odwraca kota ogonem i próbuje wzbudzić poczucie winy u Ciebie. Co oznacza dla niego że był nieszczęśliwy w łóżku, rozmawialiście o tym? Masz rację że seks w małżeństwie jest bardzo ważny ale jeżeli nie dowiesz się gdzie jest problem przypuszczam że w dalszym ciągu mogą pojawiać się inne kobiety w jego życiu.

4

Myślę, że Twój mąż trochę "na siłę" wrócił do Ciebie. Być może wspólne życie z kochanką nie było możliwe (może ona nie chciała, bała się, może on się bał itd.) a on nie chce być sam, więc stwierdził, że lepiej pomęczyć się trochę na łonie rodziny.

Kochanka jest nadal w głowie Twojego męża - teraz on może robić z siebie ofiarę (poświęcił wielką miłość na ołtarzu życia małżeńskiego), taki biedny, święty, delikatny i odbija sobie to Twoim koszem, a Ty mu na to pozwalasz.

5 Ostatnio edytowany przez Damiann (2014-02-16 16:40:31)

Ja bym mu na twoim miejscu nie wybaczył, tak nie można jak zdradził to niech się kala, i sam stara naprawić spustoszenie powiedz że jak dalej będzie zwalał na ciebie całą winę i miał blokady to zmieniasz zdanie i zostawiasz go zobaczysz że szybko mu przejdzie smile.

6

Damiann napisał/a:

Ja bym mu na twoim miejscu nie wybaczy, tak nie można jak zdradził to niech się kala, i sam stara naprawić spustoszenie powiedz że jak dalej będzie zwalał na ciebie całą winę i miał blokady to zmieniasz zdanie i zostawiasz go zobaczysz że szybko mu przejdzie smile.

Nie wiem czy ta porada to dobry pomysł.

7 Ostatnio edytowany przez Damiann (2014-02-16 16:45:03)

Czemu zła porada?
Takie życie w toksycznym związku w kilka lat zrujnuje  jej psychikę od tego stopnia że jak maż odejdzie to ona zostanie na lodzie i nie zaufa już nikomu.
swoją drogą napisałem do niej email-a do niej na to ona usunęła możliwość wysłania email-i.
Ponieważ chciałem wpierw by mi odpisała żeby wiedzieć czy ma sens pisanie do niej ponieważ jeśli nic nie odpowie to skąd mam wiedzieć czy przeczytała czy uznała że nie ma co odpowiadać, może ona uznała że to wyłudzenie e-maila bądź pisze to jej mąż nie wiem.

8

Damiann napisał/a:

Czemu zła porada?
Takie życie w toksycznym związku w kilka lat zrujnuje  jej psychikę od tego stopnia że jak maż odejdzie to ona zostanie na lodzie i nie zaufa już nikomu.
swoją drogą napisałem do niej email-a do niej na to ona usunęła możliwość wysłania email-i.
Ponieważ chciałem wpierw by mi odpisała żeby wiedzieć czy ma sens pisanie do niej ponieważ jeśli nic nie odpowie to skąd mam wiedzieć czy przeczytała czy uznała że nie ma co odpowiadać, może ona uznała że to wyłudzenie e-maila bądź pisze to jej mąż nie wiem.

Ponieważ jest za mało danych aby coś konkretnie napisać. Zdrada nie wynikła znikąd . Może sex dla autorki to temat tabu w związku i nie rozmawiali o tym. Może traktowała to jak rodzaj nagrody i kary? Może była bierna i nie interesowały ją potrzeby partnera. Autorka nic nie pisze o tym, a myślę że właśnie sex był problemem w jej związku.

9

Tylko gdyby to było w drogą stronę to pewnie kobita by już dawno wyleciała. Nie rozumiem skąd w was te miłosierdzie, jak coś się niepodobania to o tym się rozmawia a nie idzie do idzie panienki. To jest kompletny brak szacunki do drugiej osoby.

10 Ostatnio edytowany przez zlazona (2014-02-16 18:21:35)

Damiann napisał/a:

Czemu zła porada?

11 Ostatnio edytowany przez Damiann (2014-02-16 17:40:39)

To po co z nim jesteś?
Odpowiedz na moje pytanie jak by on zareagował gdybyś to ty go zdradziła ?

12 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2014-02-16 18:44:53)

Damiann napisał/a:

To po co z nim jesteś?

I to jest główne pytanie. Po co to ciągniecie jak jest tak źle wg Ciebie. Wybaczyłaś zdradę i co dalej? Dalej nic nie wiemy jaki przebieg miało wasze seksualne pożycie. Rozmawialiście o tym, byłaś aktywna, znasz potrzeby partnera?

Damiann napisał/a:

Tylko gdyby to było w drogą stronę to pewnie kobita by już dawno wyleciała.

A u Was to murzynów biją.:)

13

bellagabriella

''Chciałam szybko o tym zapomnieć''
A robiąc to nie rozmawialiście o tym dlaczego on to zrobił. Zepchnęłaś problem do podświadomości i udajesz, że go nie ma.
Czy tak jest?

''Mówił że potrzebuje czasu. ''
To TY zostałaś zdradzona i to TY potrzebujesz czasu na poradzenie sobie z tym problemem.
Dajesz się zepchnąć do roli winowajcy.

''Czasem myślę że to może nie js jestem winna tylko to że zdradził i nie umie się przełamać.''

Albo rzeczywiście bardzo żałuje tego co zrobił, że nie umie sobie tego wybaczyć i narzuca sobie swoistą karę ''nie będę się kochał z żoną, bo nie jestem wart jej miłości''.
Albo darzy uczuciem kochankę i nie chce jej zdradzić z tobą. Jest jej wierny.

Skoro od zdrady minął już jakiś czas, może uda wam się na spokojnie porozmawiać. Spytaj go czy coś do niej czuje.
Warto też porozmawiać o tym co mu się nie podobało z tobą w łóżku. Może ty nie będziesz miała problemu z tym co on chce zrobić w łóżku.

14

jestesmy bardzo dlugo po slubie - kilkanascie lat,

rozmawialismy juz kilkakrotnie nt tej zdrady,
to nie chodzi o to ze ja chce zamiesc ten temat pod dywan i zapomniec
nie jest mi latwo, nawet jest bardzo ciezko,

mąż zakochał się w tej kobiecie, ale postanowił zakończyć romans i wrócić do mnie
wiem, że nie spotyka się z nią,

mój mąż nie jest na tyle wyrachowany aby dzialać na dwa fronty,
wydaje mi się, że po prostu wyidealizował seks z tą kobietą i teraz nie może wyobrazić sobie seksu ze mną - nie kochaliśmy się od 5 mc, romans trwał 2 mc, 3 mc temu się zakończył

powiedziałam mu o tym, powiedziałam że gdybym ja skoczyła sobie w bok z jakimś macho, też trudno było by mi iść potem do łóżka z nim
no i niby przyznał mi rację, ale nadal nie wie czego on chce,
wie że mnie zranił i rani nadal, nie obarcza mnie winą za to co zrobił, i wie, że zrobił źle, ale potrzebuje czasu

ja natomiast czuję, że im to będzie trwało dłużej tym gorzej dla nas,
że i tak jest mi już ciężko z całą tą świadomością, a tu jeszcze takiej odrzucenie
nie wiem czy to zniosę i czy warto czekac ...

15

Nie jest wyrachowany żeby działać na dwa fronty?
A jak Cię zdradzał to nie było działanie na dwa fronty?? Dziewczyno on w głowie ma tamtą kobietę to jej pragnie i porząda dlatego nie potrafi iść z Tobą do łóżka.

16

KoralinaW dokładnie tak samo się zdumiałam, jak przeczytałam to zdanie. Czy kobiety zdradzone mają w zwyczaju wybielać mężów zdrajców?
bellagabriella napisz jeszcze, że to wina kochanki, bo to ona go zaciągła do łóżka, a on tak się dzielnie bronił.

A może warto iść na terapię? Macie dzieci?
bellagabriella mnie się wydaje, że on nie do końca wrócił do ciebie. Fizycznie jest, ale psychicznie istnieje 5 miesięcy wstecz.

''nie wiem czy to zniosę i czy warto czekac ...''

Jeżeli to zaangażowanie emocjonalne ze strony męża, to rzeczywiście nie warto. Trzeba będzie sobie odpowiedzieć na pytanie czy warto go na siłę trzymać przy sobie, czy pozwolić odejść. Seks jest bardzo ważny w związku, bez tej intymniej relacji tacy małżonkowie to raczej rodzeństwo.
Czy pytałaś go czy on coś jeszcze do niej czuje?

17

On chyba nie może o niej zapomnieć?
Ale też widać że nie chce przekreślać tego związku z Tobą.
Może idźcie razem na jakąś terapię małżeńską lub do seksuologa?

18 Ostatnio edytowany przez Janix2 (2014-02-17 07:41:44)

Nuda w związku, rutyna.Mąż może się boi podejść do Ciebie że zostanie odrzucony. Albo to zawsze on inicjował seks i znudziło mu się to już, tak jak mnie.

Mąż był miły i starał się. Jednak nie chciał zbliżyć się do mnie w łóżku. Mówił że potrzebuje czasu. Że ma w głowie blokadę. Że był ze mną nieszczęśliwy w łóżku. Tak jestem beznadziejna

Kto inicjował zbliżenie i jak to się odbywało?

powiedziałam mu o tym, powiedziałam że gdybym ja skoczyła sobie w bok z jakimś macho, też trudno było by mi iść potem do łóżka z nim

Gdybanie nie ma sensu.

rozmawialismy juz kilkakrotnie nt tej zdrady,
to nie chodzi o to ze ja chce zamiesc ten temat pod dywan i zapomniec

A czy rozmawiacie o swoich potrzebach w łóżku?

19

oj facet ma tupet,,, robi WSZYSTKO zebys to ty miala poczucie winy calej tej sytuacji

20 Ostatnio edytowany przez maja 84 (2014-02-17 10:56:02)

To bardzo trudne odbudowywać związek po romansie a najtrudniej kiedy do zdrady fizycznej dochodzi też emocjonalna.Własnie w trakcie takich romansów faceci porzucają swoje zony i dzieci, o czym możesz poczytać tu na forum, wiele tu bólu.
Wrócił do Ciebie w momencie kiedy nie był gotowy na powrót( romans został gwałtownie przerwany) dlatego nie jest gotowy na odbudowę związku z Tobą.
Może to przykre co napisze , ale jest nadal zakochany w tej kobiecie, każdą komórką ciała jest z nią, każda myślą i to jest właśnie powód Twoich problemów, rozmowy z nim o seksie na ten moment nie mają sensu.
Ja nie wiem czy seksuolog czy terapia tu pomoże,raczej jeżeli jest nadal zakochany, tylko czas i całkowity brak kontaktu tu pomoże a terapia jak już będziecie oboje gotowi.
On też Cie kocha, ale jak przyjaciółkę i tak długo, jak długo tamta będzie w jego głowie sytuacja się nie zmieni.
Niestety facet naważył piwa a ty dostajesz rykoszetem.
Czy warto czekać? A dasz rade? Bo to dla Ciebie jako kobiety jest bardzo trudne.
Nadal stąpacie po bardzo kruchym lodzie a mąż nie jest gotowy na odbudowę, dlatego jest jak jest.
Twój związek nigdy nie będzie taki sam jak kiedyś, będzie inny ale to nie znaczy ,że gorszy, po prostu inny, wejdzie na inny poziom.
Tak jak Ci napisałam pomoże tylko brak kontaktu z kochanką ( o ile mąż jest tu szczery) i dużo , dużo czasu, miesiące tu nie wystarczą bo to nie jest zwykły skok w bok.
Może mąż planował trochę seksu, dowartościować się ale wpakował się w co innego.
Powinnaś mieć świadomość z czym się mierzysz,powrót z " romansu" to jak powrót z zaświatów, mąż jest już zupełnie  innym człowiekiem.
Raczej skup się na sobie, jak długo dasz rade czekać?
Tu nie tylko mąż potrzebuje czasu ale przede wszystkim Ty potrzebujesz czasu  aby zaakceptować lub nie akceptować tę sytuację w jakiej się znalazłaś, aby na spokojnie pomyśleć co dalej.
Jeżeli mąż jest z Tobą szczery i rzeczywiście zakończył romans macie szansę,na razie cierpicie oboje, on prawdopodobnie tęskni za kochanką a Ty za nim, najważniejsze jest tu jednak to , czy Ty masz siłę czekać aż on będzie gotowy.
Macie szansę,tylko wtedy kiedy mąż wróci do Ciebie emocjonalnie i tu nie seks jest najważniejszy ale to, że jeżeli mąż nie upora się z emocjami, może Cie skrzywdzić po raz drugi.

Daj sobie czas, nie jemu , sobie, postanowisz co dalej jak będziesz w pełni gotowa.

21

Ludzie. Tu chodzi o seks a nie o coś innego. Żona była niedostępna, to co robił partner nie odpowiadało jej, tylko o tym mu nie mówiła. Tak jak pisałem" seks jako nagroda i kara", bierność, traktowanie seksu jako karty przetargowej. Facet boi się że jak podejdzie do żony to ona dalej będzie zimna, nie odpowie na jego pieszczoty, sorry, będzie leżała jak kłoda. Tu nie ma nic wspólnego z przyjaciółką. Bez dokładnego opisania sytuacji przez autorkę (jak dogadywaliście się w seksie) ciężko rozebrać sprawę. Jak próbujesz zainicjować zbliżenie? Leżysz i czekasz czy przyjdzie czy nie? A może tak jak moja kumpela? Spytała swojego" mężu, będziesz mnie dzisiaj brał czy nie".

22

Sory że spytam a nie żal Ci tej laski..bo On zrobił jej nadzieje....mam wrażenie że była Ona tylko rozjemcą w waszym układzie, przedmiotem, który można po wykonanej pracy, odłożyć na pułkę....Kiedyś był w Tv taki program o parach, które się zdradzają na internecie, umawiają się i spotykają na kameralnych spotkaniach....trochę mi się tu skojarzyła taka sytuacja....

23

Mileee go zaskocz wink

24

Janix2 napisał/a:

Ludzie. Tu chodzi o seks a nie o coś innego. Żona była niedostępna, to co robił partner nie odpowiadało jej, tylko o tym mu nie mówiła. Tak jak pisałem" seks jako nagroda i kara", bierność, traktowanie seksu jako karty przetargowej. Facet boi się że jak podejdzie do żony to ona dalej będzie zimna, nie odpowie na jego pieszczoty, sorry, będzie leżała jak kłoda. Tu nie ma nic wspólnego z przyjaciółką. Bez dokładnego opisania sytuacji przez autorkę (jak dogadywaliście się w seksie) ciężko rozebrać sprawę. Jak próbujesz zainicjować zbliżenie? Leżysz i czekasz czy przyjdzie czy nie? A może tak jak moja kumpela? Spytała swojego" mężu, będziesz mnie dzisiaj brał czy nie".

Sorry, ale trochę pojechałeś.

Co Ci mam napisać więcej ? Tu nie chodzi teraz o to jaki był seks przed zdradą. Był udany. Na kanapie, w łóżku, na dzikiej plaży, raz ja na górze, raz on. Nie narzekał. Serio. Jedyne co może mi uczciwie zarzucić i ja się przyznaję, to że nie zawsze miałam ochotę na seks. Wiadomo - hormony, praca, stresy itp. Ale on również nie zawsze mógł lub chciał. Spięć nie było. Dlatego to co on wygaduje teraz - ma tylko częściowo pokrycie w faktach. Podczas zdradzania mnie , ze mną seksu nie uprawiał bo byłam w ciąży. To była końcówka ciąży. Więc nadarzyła się okazja to skorzystał. Tak jak ktoś napisał - nie planował że się zakocha a się stało.
Moim zdaniem spróbował czegoś innego, może fajniejszego, i teraz idealizuje to wszystko.

Ja mam inicjować zbliżenie ? Ja z nim rozmawiam, pytam co jest, dlaczego, jak długo będziemy czekać... on wie, że czekam, wie że jestem gotowa ale on sam nie jest. Rozumiesz - on tego nie chce. Mówi mi że nie potrafi, że nie widzi we mnie obiektu pożądania. Taki szczery. Ja więc płaczę, mówię jak cierpię. że to wszystko co mi zrobił a teraz jeszcze mnie odtrąca mimo iż postanowił zostać dla mnie, wszystko naprawić. Mówi ze potrzebuje czasu i nie wie ile i nic nie wie.

Dlatego tu jestem na tym forum. Liczę na bardziej doświadczone, osoby, kogoś kto przeszedł coś takiego a nie tylko Pan dobra rada, w dodatku singiel co to na każdy temat wypowiada się jak ekspert.
Wiem że nie jest ławto, Rozmawialiśmy bardzo długo i oboje chcemy spróbować, ja tylko staram się zrozumieć co siedzi w jego głowie...

25

maja 84 napisał/a:

To bardzo trudne odbudowywać związek po romansie a najtrudniej kiedy do zdrady fizycznej dochodzi też emocjonalna.Własnie w trakcie takich romansów faceci porzucają swoje zony i dzieci, o czym możesz poczytać tu na forum, wiele tu bólu.
Wrócił do Ciebie w momencie kiedy nie był gotowy na powrót( romans został gwałtownie przerwany) dlatego nie jest gotowy na odbudowę związku z Tobą.
Może to przykre co napisze , ale jest nadal zakochany w tej kobiecie, każdą komórką ciała jest z nią, każda myślą i to jest właśnie powód Twoich problemów, rozmowy z nim o seksie na ten moment nie mają sensu.
Ja nie wiem czy seksuolog czy terapia tu pomoże,raczej jeżeli jest nadal zakochany, tylko czas i całkowity brak kontaktu tu pomoże a terapia jak już będziecie oboje gotowi.
On też Cie kocha, ale jak przyjaciółkę i tak długo, jak długo tamta będzie w jego głowie sytuacja się nie zmieni.
Niestety facet naważył piwa a ty dostajesz rykoszetem.
Czy warto czekać? A dasz rade? Bo to dla Ciebie jako kobiety jest bardzo trudne.
Nadal stąpacie po bardzo kruchym lodzie a mąż nie jest gotowy na odbudowę, dlatego jest jak jest.
Twój związek nigdy nie będzie taki sam jak kiedyś, będzie inny ale to nie znaczy ,że gorszy, po prostu inny, wejdzie na inny poziom.
Tak jak Ci napisałam pomoże tylko brak kontaktu z kochanką ( o ile mąż jest tu szczery) i dużo , dużo czasu, miesiące tu nie wystarczą bo to nie jest zwykły skok w bok.
Może mąż planował trochę seksu, dowartościować się ale wpakował się w co innego.
Powinnaś mieć świadomość z czym się mierzysz,powrót z " romansu" to jak powrót z zaświatów, mąż jest już zupełnie  innym człowiekiem.
Raczej skup się na sobie, jak długo dasz rade czekać?
Tu nie tylko mąż potrzebuje czasu ale przede wszystkim Ty potrzebujesz czasu  aby zaakceptować lub nie akceptować tę sytuację w jakiej się znalazłaś, aby na spokojnie pomyśleć co dalej.
Jeżeli mąż jest z Tobą szczery i rzeczywiście zakończył romans macie szansę,na razie cierpicie oboje, on prawdopodobnie tęskni za kochanką a Ty za nim, najważniejsze jest tu jednak to , czy Ty masz siłę czekać aż on będzie gotowy.
Macie szansę,tylko wtedy kiedy mąż wróci do Ciebie emocjonalnie i tu nie seks jest najważniejszy ale to, że jeżeli mąż nie upora się z emocjami, może Cie skrzywdzić po raz drugi.

Daj sobie czas, nie jemu , sobie, postanowisz co dalej jak będziesz w pełni gotowa.

dziekuje za te odpowiedz,
myślę że jest bardzo trafna.
mąż na pewno nie ma z nią kontaktu - to znaczy nie widują się bo ona się przeprowadziła ponad 300 km od nas, może mieć z nią kontakt sms choć obiecuje że nie ma...

wiesz , ja już sama nie wiem czego chcę,
mamy dzieci, dom, jesteśmy razem ponad 15 lat,

tak myślę, że on  może tęsknić za nią bo romans został przerwany nagle, do tego inne bardzo niemiłe rzeczy wydarzyły się dla niej w związku z tym że miała z nim romans, więc on się czuje podle - tego jestem pewna, nie wiem co myślał, myślę że nie myślał, potoczyło się to i żadne z nich nie myślało o konsekwencjach

ja pewnie potrzebuję takiego potwierdzenia własnej wartości w jego oczach, a on mi tego nie daje,
unika mnie, wraca wesoły z pracy i robi wszystko o co go poproszę - zakupy, coś tam w domu, przy dzieciach - bo nie chce  chyba żebym gadała z nim, ani nic, do łóżka przychodzi jak już spię a wstaje jak jeszcze śpię, czasem spyta co u nas...
więc nie jest mi łatwo, ale w sumie taki był zawsze - oszczędny w okazywaniu emocji, uczuć,
ale rozmawiam z nim i mówię, że ja teraz tego bardzo potrzebuje, o wiele bardziej niż kiedyś, bo jest mi ciężko itd..... a on mówi że wie, że ok i nic nie robi ...

może zastosuję tę strategię że i ja przestanę go zagadywać, pytać o cokolwiek, rozmawiać , narzucać się i zobaczę czy to nie podziała ? ktoś radził tam w innym wątku coś takiego, żeby odpuścić ... jak myślisz ?

26

Dziewczyno możesz nie mieć z kimś kontaktu,rozstać się i nie potrafić iść z kimś innym do łóżka bo Cię ta osoba nie pociąga.
On się mógł zauroczyć i teraz wszystko co z nią związane idealizuje...

27

może zastosuję tę strategię że i ja przestanę go zagadywać, pytać o cokolwiek, rozmawiać , narzucać się i zobaczę czy to nie podziała ? ktoś radził tam w innym wątku coś takiego, żeby odpuścić ... jak myślisz ?

bellegabriella to chyba najlepsze rozwiązanie jak na ten moment. Czas pokaże czy wrócicie do siebie fizycznie. Bo inaczej pozostanie wam żyć jak brat z siostrą. Zresztą dla niego seks jest ważny. Pytanie tylko czy w momencie jak ty będziesz czekać, on znów nie pójdzie w '''tango''?

28

Jak to przetrwać i czy warto ?

Mąż wciąż myśli o kochance.
Nie mają kontaktu ale nie może o niej zapomnieć.

Mówi że nie wie co robić. Zaczyna mnie unikać a z drugiej strony jest milutki i usłużny. Wie jak bardzo mnie rani, jak  bardzo cierpię i że nie wytrzymuję już dłużej tej sytuacji.

Postanowiłam już nie naciskać. Wiem już wszystko, że czuje do niej coś niesamowitego, do mnie też coś czuje ale nie to co powinien. Bardzo kocha dzieci. Nie wie czego chce. Myślę, że po prostu boi się zmiany. Ja zresztą też. Powiedziałam że wybaczę i możemy spróbować o ile on tego będzie chciał.

Jest mi bardzo ciężko i źle. Zapisałam się do psychologa.

Chciałabym wiedzieć czy to taka kolejna faza, przez którą trzeba przejść czy może odpuścić i nic na siłę, czy warto czekać ... ?

Czytałam inny wątek gdzie kobieta czekała rok i po roku mąż odszedł mimo że zapewniał ją że kocha. Tylko że oni kochali się cały czas i on oszukiwał ją o czym nie wiedziała a mój  mąż nie potrafi się do mnie zbliżyć i nie chce no i chyba nie kocha ...

Poradźcie mi coś proszę ...

29

bellagabriella a cóż ci możemy jeszcze doradzić?
Chociaż porównując ten twój pierwszy post i ten ostatni widać, że powoli dociera coś do ciebie. Że w twoim życiu zaszła wielka zmiana i trzeba stawić jej czoło. Jeszcze niedawno zapierałaś się rękami i nogami, żeby twój mąż pomimo tego co ci zrobił został z tobą. Miałam wrażenie, że jesteś w stanie wydłubać sobie oko, żeby tylko od ciebie nie odchodził.
A teraz  piszesz słowa ''a mój  mąż nie potrafi się do mnie zbliżyć i nie chce no i chyba nie kocha ...''. Widzę światełko w tunelu dla ciebie, że jesteś w stanie powalczyć nie o niego, ale o swoje szczęście. O szczęście, w którym go już nie ma.

Jest taki cytat ''Jeśli kochasz, pozwól mu odejść''. Inni dodają ''ale tak żeby mógł wrócić''.
Może warto, żeby mąż się wyprowadził. Zamieszkał sam? Może to mu pomoże spojrzeć na wszystko z innej perspektywy.

Cieszę się, że idziesz do psychologa, naprawdę warto spojrzeć czasami na problem obcymi oczami. Napisz jak już będziesz po wizycie? Trzymam kciuki za ciebie. Gdybyś mieszkała gdzieś blisko mnie z miłą chęcią poszłabym  z tobą na kawę i zdradziła moją dietę i kupiła ci ciastko. wink

30

Droga bellagabriella,  inne watki są bardzo cenne , ponieważ zawierają dużo cennych informacji jak postępować, jakich błędów uniknąć, ale każdy związek jest inny , mimo,że sytuacja jest podobna, dotyczy innych ludzi, tam widocznie kochanka czekała pod drzwiami i cały czas romans się rozwijał a mąż kłamał, mieli kontakt, u Ciebie może być inaczej, chociaż na pewno ten romans Twojego męża bardzo daleko zaszedł. Jeżeli absolutnie nie mają kontaktu, to nie wiem czy Cie to pocieszy- mąż raczej nie ma do kogo odejść.
Powinnam Ci napisać wywal drania za drzwi niech zawalczy o rodzinę, ale raczej na ten moment nie takich rad potrzebujesz.
Dobrze ,że poszłaś do psychologa, człowiek nie powinien dusić tak w sobie bólu, bo teraz nie powinno Cie interesować co tam w głowie ma Twój mąż , jak cierpi,tęskni - Ty cierpisz bardziej.
Co robić? Myślę ,że nie powinnaś go prosić o uwagę, o seks, zabiegać tak o niego bo to jak grochem o ścianę, a tylko cierpisz bardziej, czujesz się odrzucona, zakochany pan tak naprawdę nie myśli o odbudowie tylko trwa, jest obecny ciałem , nie duchem.
bella, nie da się żyć w takim zawieszeniu , albo zaakceptuj ,że mąż na ten moment jest kimś zupełnie innym, albo to przetnij i nie patrz już na jego zbolałą minę.
Nie wiem co ci poradzi psycholog ale coś trzeba zrobić zanim popadniesz z depresję.Skoro zabieganie nic nie daje, to zrób odwrotnie , przestań zabiegać, mąż skrzywdził Cie okropnie i nie ma znaczenia czy planował , czy nie, skrzywdził cie i pora to sobie uświadomić.Ty nie jesteś temu winna, on tak usprawiedliwia zdradę.
Masz dzieci i dla nich powinnaś powstać z kolan, Bella, nie ma znaczenia co on tam sobie myśli , zadbaj o swoje zdrowie, to jest najważniejsze.

31

Dziękuję za te miłe słowa.

Psycholog będzie w przyszłym tygodniu - dam znać :-)

Powiem tak. Czuję coś do niego. Myślałam cały czas że to miłość. Teraz nie wiem czy to nie jest już tylko przywiązanie. Oczywiście że na początku chciałam walczyć, widzę, że większość kobiet z długim małżeńskim stażem i dziećmi jednak próbuje walczyć.

Ja wiem, że ona mieszka daleko od nas, ale wiem, że i ona tęskni i też chciałaby być z nim, więc nie mam pewności czy się nie kontaktują ani nie spotkają - w końcu są pociągi, busy. Odległość to dla zakochanych chyba nie jest taki problem.

Powoli opadają emocje, zaczynam sama się odsuwać, bo zranił mnie nie tylko zdradzając mnie ale rani poprzez przykre słowa, odrzucenie itd. I to chyba boli bardziej. Jak mówi mi, że tak się różnimy, że jesteśmy niedopasowani. Z drugiej strony mamy małe dzieci, jedno z nich niedawno się urodziło - jest naprawdę ciężko.

No cóż, zobaczymy co psycholog powie.
Dziękuję, ze ktoś czyta te moje posty, będzie mi łatwiej przez to przejść.
Pozdrawiam

32

Polecam Ci książkę " Kup kochance męża kwiaty, czyli jak uniknąć zdrady" . Warto ją przeczytać. Pozdrawiam i trzymam kciuki.

33

bellagabriella - napisz do mnie na meila

34

bellagabriella no i jak? Jak wizyta u psychologa? Mąż dalej biedaczek się miota?

35

Aniaa34 napisał/a:

bellagabriella no i jak? Jak wizyta u psychologa? Mąż dalej biedaczek się miota?

Jestem z powrotem,

u psychologa było ciężko ale poczułam pewnego rodzaju ulgę. Uświadomił mi, że trochę źle postępuję. Wiem, że powinnam zostawić teraz męża w spokoju i spróbować się od niego odseparować. Że musi sam podjąć decyzję co dalej. Powinniśmy wyznaczyć na to jakiś konkretny czas - to pierwsza rzecz - a druga, że wiadomo że będzie ciężko bo musimy żyć ze świadomością co się wydarzyło.

Z perspektywy czasu - widzę jakie fazy przechodziłam - najpierw mega złość, potem ogromna chęć zatrzymania go dla siebie i chęć zbliżenia - do czego nie doszło bo on nie chciał - potem staranie się "dla niego" żeby zobaczył jaka to ja fajna i udawanie że nic się nie stało - potem przeczytałam że tak nie wolno - więc taka niby obojętność - a teraz złość ... niestety odbija się to na starszym synku - do którego straciłam strasznie cierpliwość ... i straszne mam wyrzuty sumienia :-(

Na dzień dzisiejszy jest tak że złość na niego przeplata się ze smutkiem - trochę popłakuję. Trochę zaczynamy się kłócić. Synek niestety to wszystko słyszy. Ja powoli tracę cierpliwość do całej tej sytuacji. Z jednej strony chciałabym aby on zadeklarował że jednak zostaje i próbujemy, a z drugiej tak zaczyna mi  grać na nerwach, że nie wiem czy nie wolałabym być już sama a za to spokojna. Męczy mnie że tworzymy udaną i fajną rodzinę w oczach znajomych którzy nic nie wiedzą.

Boję się, po prostu się boję. Co to za życie mam teraz - ciągle wydaje mi się, że on z nią esemesuje, mailuje, dzwoni...podejrzewam...
Boję się zostać sama z dwójką dzieci w wielkim domu poza miastem. Nie wiem co będzie z moją pracą ani ze wszystkim, jak sobie poradzę sama. ... Może nie powinnam tak myśleć, może powinnam myśleć że dałabym sobie radę. Że może ułożę sobie jeszcze życie. Bo czuję że niby czekam na tę jego deklarację a jednocześnie się oddalam od niego i sama już nie wiem jak żyć - JAK ŻYĆ ???

36

A ja cały czas się pytam jak by twój kochany mężuś zareagował gdybyś to ty miła kochanka, pytałaś się go ?

37

Damiann napisał/a:

A ja cały czas się pytam jak by twój kochany mężuś zareagował gdybyś to ty miła kochanka, pytałaś się go ?

Pytałam. To znaczy może nie pytałam w ten sposób aby udzielił mi odpowiedzi, tylko mówiłam mu żeby sobie wyobraził jak sam by się poczuł gdybym to ja zdradziła. Czy by tak czekał i był taki wyrozumiały. Pokręcił głową coś na znak, że rozumie.

Wiesz, on nie zaprzecza że źle zrobił, albo że to nie jego wina. On to bierze na siebie.
Aczkolwiek z drugiej strony - skoro zarzuca mi jakieś wady - to tak jakby rozumiem, że one przyczyniły się do tej zdrady.

Wiesz, to w sumie nie ma już dla m nie takiego znaczenia. Zdaję sobie sprawę, że on nie jest do końca ze mną szczery. Pewne jest dla mnie teraz to, że zauważyłam, że mój mąż to zwykły człowieczek a nie jakiś tam mój wymarzony chodzący ideał. Że jest nieodpowiedzialny, nielojalny, nieszczery.

Mam tę wiedzę, mam , ale gdzieś tam jeszcze w głębi żarzy się iskierka miłości - czy się rozpali jak kiedyś - tego nie wiem. Czy tego chcę - nie wiem. Potrzebuję czasu.

38

do Bellagabriella! Witaj skrzywdzona kobieto! wiem jak to boli z własnego doswiadczenia! Mąż zaczął mnie zdradzać 2 lata po ślubie..bo byłam kiepską,wiecznie zmeczoną kochanką,mamuśką..wybaczyłam za szybko..zaszłam w 2 ciązę,a on ponownie mnie zdradził,potem znów co Ci bedę pisała ..skończyło się to rozwodem po 20 latach.Koszmar no nie?Piszę bo mam doświadczenie..ulżyło mi jak sama zdradziłam..wreszcie mogłam się z nim kochać..ale do następnej zdrady z jego strony..jedną zdrade można wybaczyć i czasami jak kochasz zmienić nastawienie do seksu,ale nie upokarzać sie i nie wybaczac za szybko bo moze sie powtórzyć ! Tak jak Ty czułam obrzydzenie gdy mnie dotykał,wciąż go śledziłam,przeszukiwałam kieszenie i bezpowrotnie stracilam zaufanie! Nie jesteś sama z tym problemem! Mam już 50 lat,drugiego fajniejszego męza..wiec juz wiem że związek oparty na braku zaufania raczej nie przetrwa..czasami żyje się dla dobra dzieci,kredytu,ale już seks jest inny,fałszywy..czasami zemsta słodka,ale jak jest dobrym ojcem może warto poczekac az dzieci usamodzielnią się.. ..mój syn jak miał 15 lat był tak przeciwny rozwodowi ze szantażował samobójstwem..wniosek wycofałam,więc czasem w takim martwym związku lepiej zareagować szybciej póki dzieci są małe..ale masz swój rozum..życzę Ci wielu radosnych chwil,bo życie to nie tylko seks,ale i przyjażń i wspólne rodzicielstwo! trzymaj się cieplutko_Ewita

39

bellagabriella taaa byłaś bliska zagłaskania go. Bo zazwyczaj to zdradzane kobiety mają opory co do seksu, bo zamiast się kochać wyobrażają sobie męża jak to robił z inną. Psycholog pewnie ma rację. On musi sam chcieć do ciebie wrócić. Nie dla dzieci, nie dla relacji rodzinnych, nie dla wspólnych zdjęć z wakacji i wspomnień. Dla ciebie, bo to ciebie kocha a nie ją.

I bardzo cie proszę: nie odgrywaj się na dziecku. Bo to najlepsze co zdarzyło ci się w życiu.

I nie bój się, bo może za tym trudnym zakrętem w twoim życiu czeka coś pięknego i fajnego. Może wystarczy się tylko wychylić. Nie myśl o uczuciach męża. On o twoich nie myślał zdradzając ciebie. Nie myśli teraz, bo nie okazuje skruchy, bo gdyby tak było to by cię ciągnął do łóżka a nie odpychał, bo by ci nie dawał powodów do podejrzeń, bo byś napisała ''widzę jak mój mąż się stara mi zrekompensować ten błąd, jak żałuje, że naraził nasz związek na taki ból''.

40

Dzięki Wam Mądre Kobiety !

Mąż musiał wyjechać więc i ja odpoczywam. O jak mi dobrze, mam trochę czasu do myślenia.

Pozdrawiam Was i dziękuję.
Będę pisać jak coś się zadzieje

41

Masakra.

Mąż wyjechał. Nie ma go. Z jednej strony bardzo odpoczywam, wcale nie tęsknię, wcale mnie nie martwi że go nie ma. I właściwie przestałam o nim myśleć aż do czasu aż zaczęłam segregować śmieci. Niech mnie szlag - znalazłam liścik do kochanki. Napisany dawno, jakieś 1,5 mc temu. Napisany w okresie jak już wiedziałam o wszystkim i wyrzuciłam męża z domu. Napisał go do niej, jak wrócił do domu po wyrzuceniu - bo dotarło do niego wszystko - co stracił i tak dalej.

No i teraz proszę Was o radę bo widzę że wasze rady - takie z boku, zupełnie obiektywne a poza tym poparte waszymi doświadczeniami są najlepsze.

Sytuacja taka że mąż z tego co mówi wciąż nie wie co robić. Na początku chciał odejść, potem go wyrzuciłam, on wrócił, przepraszał itd aż znów dotarło do niego że jest w niej zakochany i nie wie co robić. Do mnie nie czuje tego co powinien, kocha dzieci. NIby chciał być z nami ale nie wiedział ze to takie trudne bedzie bo nie tak łatwo ją wyrzucić z głowy. Więc jest miły, pomaga ale chemi między nami nie ma.
Teraz wyjechał żeby wszystko przemyśleć a ja czekam.
Liścik bardzo namiętny, o tym że ją bardzo kocha i zawsze będzie, że ją przeprasza jaką decyzję podjął, że dopiero jak się wyprowadził to dotarło do niego, że szkoda mu dzieci itd. O mnie i dzieciach pisze: "do nich". Ze nigdy jej nie zapomni i takie tam farmazony.

I co mam myśleć >?

List napisany na swieżo po  jego pierwszej decyzji ze zostaje z nami.
Wziąć go sobie do serca i spakować mu walizki jak go nie ma ? Czy poczekać bo to były te pierwsze emocje i może przejdzie ???

piszcie plissss...

42 Ostatnio edytowany przez Człowiek ulepiony (2014-03-05 14:05:41)

Poczekaj, walizki spakować zawsze zdążysz. Daj mu czas na przemyślenia na spokojnie, jak sama napisałaś list był pisany pod wpływem silnych emocji.Ty teraz zajmij się sobą i odpoczywaj.

43

Człowiek ulepiony napisał/a:

Poczekaj, walizki spakować zawsze zdarzysz. Daj mu czas na przemyślenia na spokojnie, jak sama napisałaś list był pisany pod wpływem silnych emocji.Ty teraz zajmij się sobą i odpoczywaj.

A myślisz, że skoro on się zakochał, i pisze że zawsze będzie ją kochał - odkocha się kiedyś ? w ogóle można na to liczyć ?
bo jak tu żyć z kimś, o kim się wie, że kocha tak mocno kogoś innego :-(((((

ja za bardzo uczuciowa jestem żeby o tym nie myśleć, już nawet nie w sensie że myślę o  nim , ale o sobie - że z kimś takim mam żyć - i być może pójść kiedyś do łóżka ? co raz mniej sobie to wyobrażam ...

44

Nie napisał ze chce do niej wrócić , tylko przeprasza ze tak wyszło .Napisał ze podjął decyzje ze zostaje z wami . To chyba malutki pozytywny znak ??

Pamiętaj to pisał 1,5 miesiąca temu . Chciał sie wybielić w jej oczach , bo ona tez pewnie poczuła sie oszukana.

45

ryba81 napisał/a:

Nie napisał ze chce do niej wrócić , tylko przeprasza ze tak wyszło .Napisał ze podjął decyzje ze zostaje z wami . To chyba malutki pozytywny znak ??

Pamiętaj to pisał 1,5 miesiąca temu . Chciał sie wybielić w jej oczach , bo ona tez pewnie poczuła sie oszukana.

Tak Rybo, tak to było.
on ją przepraszał, chciał być z nami, przepraszał mnie .. jednak po jakimś czasie zaczął się ode mnie odsuwać, myśleć znów o niej.
Teraz jest etap, że on jednak nie wie czego chce. Okazało się, że nie tak łatwo powiedzieć przepraszam i zapomnieć, wyrzucić z głowy te piękne z nią ku... chwile.

Ja się po prostu zastanawiam, czy taką wielką miłość wyrzuci zanim nie będzie za późno.
Tak gdybam.
Bo być może jak on jutro wróci to powie - sorry, jednak nie dam rady, kocham ją - i będzie wiadomo - do widzenia.
Ale być może jak jutro wróci nic nie powie i co wtedy ... nie chce mi się wierzyć w to wszystko. Do mnie ku...  nigdy takiego listu chyba nie napisał , już nawet nie pamiętam - tyle lat :-(

46 Ostatnio edytowany przez ryba81 (2014-03-05 14:04:20)

bella pisałysmy meile do siebie 20 lutego.  Przeczytaj jeszcze raz mojego meila jakiego ci pisałam .

47

Mąż wyjechał.  [...]wcale nie tęsknię, wcale mnie nie martwi że go nie ma. I właściwie przestałam o nim myśleć [...]
Do mnie nie czuje tego co powinien, kocha dzieci.

Mąż musiał wyjechać więc i ja odpoczywam. O jak mi dobrze, mam trochę czasu do myślenia.

bellagabriella a ja powiem: pozwól mu odejść.

ryba81 on napisał to w emocjach, bo jego miłość/zauroczenie to emocje. Skoro tak długo się miota, to nie jest to zwykłe zadurzenie, czy pożądanie seksualne. Dla mnie to coś głębszego. A oni tego nie pociągną tylko ''dla dzieci''.

bella czy on na tym wyjeździe będzie mógł się kontaktować fizycznie z nią? Jest możliwość, że na przykład się umówili w jakimś mieście?

48

Aniaa34 napisał/a:

Mąż wyjechał.  [...]wcale nie tęsknię, wcale mnie nie martwi że go nie ma. I właściwie przestałam o nim myśleć [...]
Do mnie nie czuje tego co powinien, kocha dzieci.

bellagabriella a ja powiem: pozwól mu odejść.

ryba81 on napisał to w emocjach, bo jego miłość/zauroczenie to emocje. Skoro tak długo się miota, to nie jest to zwykłe zadurzenie, czy pożądanie seksualne. Dla mnie to coś głębszego. A oni tego nie pociągną tylko ''dla dzieci''.

bella czy on na tym wyjeździe będzie mógł się kontaktować fizycznie z nią? Jest możliwość, że na przykład się umówili w jakimś mieście?

Jeśli wierzyć mu, że pojechał sam, to raczej nie bo wyjechał w przeciwnym kierunku do jej miejsca zamieszkania. Jeszcze 4 mc temu, była bym na 100% pewna, że jest tam gdzie mówi, a teraz to wiesz jak jest - może być tam ale nie musi. Cholera go wie. Niby nie podejrzewam aby był na tyle bezczelny aby wyjechać po to by się z  nią zobaczyć i spędzić kilka dni razem.

W każdym razie wiem, że nie był ze mną szczery, że pisał do niej ten list. Napisał w nim, że wrócił dla dzieci. Nie, że dla nas tylko , że dla dzieci. Chociaż nie udało mi się złożyć wszystkich skrawków tego listu. Więc jaką mam pewność , że  nie oszukuje mnie nadal.
Zobaczymy co  będzie jak wróci do domu.
Ja czuję się bez niego ok, ale nie wiem czy nie dlatego, że mam świadomość, że to krótki wyjazd, inaczej mogło by być gdyby on odszedł na prawdę.

Jeśli poczuję że ten wyjazd i ta rozłąka nic nie dała i on mota się dalej, każę mu się wyprowadzić. Nie będę go obsługiwać a on sobie spokojnie myśleć co ma robić i kogo kochać i z kim być. Bo ja wiem, że nie chcę być już z nim na siłę. Po to by być. Wiem, że we mnie też zakochał się kiedyś do nieprzytomności, ale widać za długo jesteśmy razem. Gdzieś tam chciałabym aby się udało, żeby dzieci miały ojca nie tylko na wknd'y, ale ja też muszę być szczęśliwa.

49

Bo ja wiem, że nie chcę być już z nim na siłę. Po to by być. Gdzieś tam chciałabym aby się udało, żeby dzieci miały ojca nie tylko na wknd'y, ale ja też muszę być szczęśliwa.

bella dobrze, że zdajesz sobie sprawę z tego, że na siłę go nie zatrzymasz. Fizycznie być może. Duchowo i sercem już nie. A przecież nie o to chodzi w byciu małżeństwem.
Napisałam byś pozwoliła mu odejść, po to by mógł sam do ciebie wrócić. On to musi chcieć sam.
Wiem, że chcesz wiedzieć, że zrobiłaś wszystko co w twojej mocy by ratować to małżeństwo, żebyś sobie nic nie mogła zarzucić. Wiem, że tak jest. Ja bym była bardziej porywcza i już dawno zakończyła ten związek. Ale to nie moje małżeństwo.
On musi być pewny, że chce z być z tobą dla samej ciebie. Ale ty musisz być pewna, że chcesz go takiego jakim jest teraz. A teraz jest już zupełnie innym człowiekiem.

Poczekaj do jego powrotu. Porozmawiaj z nim. Może uda ci się go bardziej otworzyć, by zwierzył się ze swoich prawdziwych uczuć, a nie z tego co ty chcesz według niego usłyszeć.

Tak sobie wyobrażam co musiałaś czuć czytając ten list. sad

50

Jeżeli pisał jej, że ją kocha i że nie wrócił do ciebie, tylko do dzieci to są trzy opcje:
pierwsza, że napisał tak, żeby zachować twarz, bo przecież nie napisze, że "miałem cię tylko dla seksu, kocham żonę a ty spadaj"
druga, że napisał to, co napisał, żeby sobie zostawić furtkę
trzecia - pisał prawdę.

Gdyby traktował cię inaczej, okazywał ci uczucie, to mogłabym się skłaniać ku pierwszej bądź drugiej wersji. Ale on myśli tylko o niej, a brak seksu to tylko objaw - nie chce go uprawiać z kimś, kto jest mu emocjonalnie obojętny.