Mój facet podczas wytrysku nie miał orgazmu.. trochę zmartwiłam się tym faktem. Czy to jest normalne ? Nigdy się to nie zdarzało. Ostatnio ma dużo stresu i pracy i źle się odżywia, dodatkowo używki typu papierosy i alkohol.. czy to ma jakiś wpływ ? Pomóżcie !!!
Niech ktoś coś powie ![]()
Ludzie, napisałaś przed pierwszą w nocy, daj ludziom obudzić się i odpisać...
Czy to normalne? Nie wiem. Być może się tak zdarza.
Wytrysk bez orgazmu? A moze orgazm bez wytrysku- toz gdzies slyszalam...
Nie wiem.
A co facet na to?
Zdarzyło mi się mieć tak z 2 razy w życiu, a jestem normalny więc się nie niepokój ![]()
Anika-zacznę może trochę naukowo.Orgazm, szczytowanie to moment najsilniejszego podniecenia płciowego i towarzyszącego mu równie silnego uczucia rozkoszy, będący najczęściej celem lub zakończeniem stosunku płciowego, aktu masturbacji bądź innej formy zachowania seksualnego. Orgazmowi towarzyszy szereg charakterystycznych dla tego momentu reakcji fizjologicznych organizmu jak skurcze pochwy i dna macicy u kobiety czy wytrysk nasienia i skurcz moszny u mężczyzny. Bezpośrednim efektem orgazmu jest zaspokojenie seksualne.Tyle literatura.Z tego co napisałaś, to wiele zależy od prowadzonego trybu życia tj stres, używki, sposób odżywiania się itp. Na pewno twój partner musi zacząć prowadzić zdrowszy tryb życia. Musi przebywać więcej na świeżym powietrzu, uprawić trochę sportu, mniej stresować się itp. My mieliśmy przez kilka miesięcy podobne problemy. Nie występowało to za każdym razem , ale często i to zwłaszcza zaraz po "wejściu". Jednym słowem dla mnie prawie zero przyjemności. Po zmianie trybu życia, odżywiania się oraz pozycji kochania się wszystko wróciło do normy.
Weź to proszę pod uwagę i jak nie zmieni się sytuacja w przeciągu 3 miesięcy to pozostaje tylko lekarz specjalista.
Powodzenia.
Ja "cierpię" na przeciwny problem, orgazm bez wytrysku, ale mam bardzo udane życie seksualne i brak stresów w pracy czy w domu.
"tyui"- nie bardzo rozumiem twojego posta ![]()