poród w Niemczech - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » poród w Niemczech

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

Temat: poród w Niemczech

Witam:)
Mam pytanko czy któras z was rodziła w szpitalu we Frechen chciałabym wiedziec jak tam jest z opieką.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: poród w Niemczech

Witam.
Mam problem ponieważ nie bardzo wiem za co sie zabrać ,a mianowicie .
Moja córka która ma obywatelstwo niemieckie jest w ciąży i chciała by rodzić w Berlinie.
Od 12 lat mieszkamy w Polsce ( Wcześniej mieszkaliśmy w Niemczech lecz przeprowadziliśmy sie do Polski )
Nie wiem od czego mam zacząć załatwiać formalności .
Bardzo proszę o podpowiedzi gdyż już dawno nie jestem na bieżąco z Prawem niemieckim.

3

Odp: poród w Niemczech
Andar napisał/a:

Witam.
Mam problem ponieważ nie bardzo wiem za co sie zabrać ,a mianowicie .
Moja córka która ma obywatelstwo niemieckie jest w ciąży i chciała by rodzić w Berlinie.
Od 12 lat mieszkamy w Polsce ( Wcześniej mieszkaliśmy w Niemczech lecz przeprowadziliśmy sie do Polski )
Nie wiem od czego mam zacząć załatwiać formalności .
Bardzo proszę o podpowiedzi gdyż już dawno nie jestem na bieżąco z Prawem niemieckim.

Jeśli ma niem. obywatelstwo  chciałaby rodzić w Berlinie to na pewno musi posiadać ubezpieczenie zdrowotne w Niemczech.
I raczej musi też mieć meldunek w Niemczech, nie wiem czy jeszcze da się przyjechać do niemiec tylko po to żeby urodzić.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » CIĄŻA I PORÓD » poród w Niemczech

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024