rzeczywistosc w pl i niemczech, prysly marzenia o niezależności - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » rzeczywistosc w pl i niemczech, prysly marzenia o niezależności

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: rzeczywistosc w pl i niemczech, prysly marzenia o niezależności

Pochodze ze wsi, 7 lat związku, najpierw miłość , a teraz z mojej strony obojetnosc.
Nie Mam nic, skończyłam socjologie, ale nie Mam pracy.
Marzyłam o samodzielnosci, o dobrej pracy o wyrwaniu sie z biedy, o miłości.
Rzeczywistosc mnie przerosla.
Pracowalam troche w niemczech, chcialam zobaczyc jk tam jest, trochę w niemieckim domu seniora. Szczerzemowiac chciałam uciec od mojego partnera w polsce. Przekonalam sie ze zycie w niemczech samemu to nie bajka, trzeba Zaplacil czynsz, a z zarobków w domu seniora to wcale nie latwe.
Partner w polsce , jest zdenerwowany.
Chce bym wróciła.
Mam 35 lat, nie mam nadal nic. 2 lata przygód w niemczech, nawet zdarzylo mi ie spać na ulicy jedną moc, nie Mam oszczędności, pieniądze poszły na mieszkanie na codzienne życie..
Na mojej wsi nie mm szansy n pracy, czy Mam wrocic , do partnera w pl, wiem ze bede na jego utrzymaniu...
Czuje ze marzenia moje prysly ...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: rzeczywistosc w pl i niemczech, prysly marzenia o niezależności

Dla absolwentki socjologi zaskoczeniem jest, ze trzeba płacić czynsz?... 
Nie przyznaj się jaką uczelnię kończyłaś, nie rób im wstydu .

3

Daj spokoj.to nie zaskoczenie
Uam poznan

Boje sie polski, powrotu i braku samodzielnosci.

4 Ostatnio edytowany przez Iceni (2014-08-13 21:47:13)

Znajdź tanie lokum - najlepiej pokój - to zminimalizuje twoje wydatki. Popytaj o dodatkową pracę w agencji pracy - jeżeli sobie nie dajesz rady w Niemczech, to w Polsce nie masz szans.

Nie mieszkam co prawda w Niemczech, ale w UK ale warunki są podobne - znam ludzi, który pracują po 12h żeby coś odłożyć i wyjść na swoje za kilka lat. Jak się człowiek uprze, to da radę.

Co z językiem u ciebie?

5

Zdalam certyfikat b2 niedawno. Z pracy jako altenpflegehelfer nie wyzyje, szukam ausbildung, staram sie zeby jobcenter Zaplacil za to....

Mój ex w pl mnie wykonczyl, nie chciał rodziny bo nie ma pieniedzy, a teraz wypisuje bym wróciła ze chce mieć dziecko i rodzinę i obraza mnie ze jestem jak i wszyscy polacy w niemczech murzynem co podciera d.... w d. Seniora....
I ze Mam wracac.
Psychicznie mnie wykancza....

6

Aneczko. Aby coś doradzić, trzeba mieć trochę wiedzy o problemie. O Tobie wiadomo tylko tyle, że masz niskopłatną pracę w Niemczech, nie kochanego partnera w kraju, który na Ciebie czeka. Chcesz być niezależna i szczęśliwa, a nic z tego nie wychodzi.
Nie napisałaś, czy:

1. masz dzieci (w wieku 35 lat jest na to najwyższy czas, chyba, że nie chcesz)?

2. partner zdaje sobie sprawę, że właściwie go rzuciłaś (dwa lata za granicą bez przerwy?)?

3. w którym landzie mieszkasz i pracujesz?

4 masz w kraju rodzinę, na której pomoc mogłabyś liczyć (chodzi o możliwość choćby tymczasowego zamieszkania), gdybyś miała zaczynać wszystko od nowa?

Ja też praktycznie nie mam nic, poza ludźmi, na których mi zależy. Mam 20 lat więcej od Ciebie, ale broni nie składam. Pozdrawiam.

7 Ostatnio edytowany przez aneczka1979 (2014-08-13 22:08:22)

1. Nie Mam dzieci, przez owych 7 lat w pl moj partner nie chciał Bo sie bal, Bo nas nie stac....dlatego wyjechałam, przestalo mi na nim zalezec, choc kiedys go kochałam.
On mnie prawdopodobnie kocha, ja jego raczej nie, Bo slysze tylko krzyki i obrazanie, wyzywanie od murzynów, debili i inne niewybredne słowa.

2. Nie Mam odpowiedniego partnera choc szukałam, nie chce miec dziecka, z byle kim, bez miłości....

3. Brema

4. Mam siostre i matke, ktore zawsze mnie przyjmą

8

Taaa niech zrobi sobie dziecko napewno będzie jeszcze bardziej zadowolona z wydatków!

A po co Ty z tym chopem jestes jak go nie kochasz?
Co najbardziej Cie irytuje, a jakie życie chcialabys prowadzić?

9

Pytałem o rejon Niemiec nie bez powodu. Brema to ładny kawałek drogi od granicy. O dobrą pracę trudno. Natomiast w Oberlausitz (przy południowo-zachodniej granicy Polski i Niemiec (Görlitz, Zittau), władze oferują stosunkowo tanie mieszkania w wyremontowanych pustostanach i zachęcają Polaków do ich zasiedlenia na korzystnych warunkach. O pracę też nie jest tak trudno. Rozważ to. Pozdrawiam.

10

Powiem tak ... problem tkwi w Tobie. Ja mieszkam w DE 3 lata i niemiecki mam na poziomie B1 plus. Przez rok pracowałem mówiąc po ang, pracując i ucząc sie dziś muszę uważać bo robię błędy ale wtedy pracowałem ...przychodziłem na kurs i nawet nauczycielka mówiła idz do domu. Widziała zmęczenie. Zarabiałem nędzne grosze 780e ale się nie poddawałem . Z językiem B2 tej pracy jest sporo tylko trzeba chcieć. Na początku zaczyna się od pokoju w dziwnej dzielnicy a nie od domu.
Moim zdaniem Altenpflege to dobry wybór ale trzeba mieć Niemiecki papier, to będą pieniądze 1500-2000e , po za tym powiedz mi czy ty odróżniasz Ausbildung od umschulung ?

11

Pytałem o rejon Niemiec nie bez powodu. Brema to ładny kawałek drogi od granicy. O dobrą pracę trudno. Natomiast w Oberlausitz (przy południowo-zachodniej granicy Polski i Niemiec (Görlitz, Zittau), władze oferują stosunkowo tanie mieszkania w wyremontowanych pustostanach i zachęcają Polaków do ich zasiedlenia na korzystnych warunkach. O pracę też nie jest tak trudno. Rozważ to. Pozdrawiam.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » rzeczywistosc w pl i niemczech, prysly marzenia o niezależności

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024