rzucić wszystko i wyjechać? co sądzicie, jak oceniacie ryzyko? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » rzucić wszystko i wyjechać? co sądzicie, jak oceniacie ryzyko?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 8 ]

Temat: rzucić wszystko i wyjechać? co sądzicie, jak oceniacie ryzyko?

co byście poradziły w takiej sytuacji?

kobieta 30 lat
mieszka w miescie WŁOCŁAWEK
ma zawód dość chodliwy, ale nienawidzi swojej obecnej pracy
szanse na poznanie kogoś w tym mieście praktycznie żadne
nie lubi swojej pracy, ma zaoszczędzone 10 000 zł
probowalam wysylac CV do : Warszawa/Wroclaw/Poznan/Szczecin ale zadnego odzewu ( chyba odstrasza ich inne miejsce zamieszkania kandydata)

wpadla na pomysl, ze po prostu spakuje sie wyjedzie, bo szkoda czasu CZEKAĆ az ktos zadzwoni i zapros na rozmowe,poszuka na miejscu pracy, na poczatek moze byc nawet Call Center, wynajmie mieszkanie
zakladana odleglosc 200-400 km od obecnego miasta

we Wroclawiu ma siostre, z kolei studiowala tam wiec chetnie sprobowala by gdzie indziej.

co sadzicie? ma to sens , rece i nogi?czy głupia sytuacja i ryzyko ze sie nie uda?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez tykwer (2014-01-19 23:41:30)

Odp: rzucić wszystko i wyjechać? co sądzicie, jak oceniacie ryzyko?

Ale co jest właściwie twoją motywacją, żeby zmienić miejsce zamieszkania?
Pamiętaj, że ludzie szukają szczęścia daleko od siebie a jak się później okazuje mają to szczęście na miejscu:)
Filozofia Coelho;)

3

Dziewczyno zrób to teraz bo będziesz żałować Ja żałuje że wyszłam i wróciłam jakieś 15 lat temu. Na dziś od tyg mieszkam w wynajętym mieszkaniu na Śląsku, spakowałam walizkę wziełam samochód i pojechałam do przodu. Jakieś 40 lat mieszkałam koło Ciebie, wyszłam 3 miesiące temu jestem z Torunia

4

Wyjeżdżać ale nie do innego Polskiego miasta tylko za granicę, spróbuj bardziej na zachód.

5 Ostatnio edytowany przez ElizaE. (2014-03-26 17:11:25)

Jeśli miałabym Ci coś poradzić to najpierw znajdź sobie to callcenter a później dopiero wyjeżdżaj. Najlepiej chyba jechać jednak za granicę, ale 10000zł to jakieś 2300 euro- raczej nie wiele jak na utrzymanie się- zależy jeszcze dokąd jedziesz. Liczmy, że wynajem mieszkania będzie kosztować Cię jakieś 1000 euro miesięcznie - na długo Ci to nie starczy. Nie ma co jechać w ciemno. Jeśli Ci obojętnie jaką będziesz miała prace to szybko coś pewnie znajdziesz, ale znajdź to do puki jesteś w PL. Jest wiele stron z ogłoszeniami pracy - wystarczy się zarejestrować a oferty już same przychodzą Ci na e-maila, potem trzeba je tylko przeglądnąć i wysłać to CV. Powodzenia smile

6

Zrób tak big_smile
Ja tak zrobiłam - z Wrocławia do Trójmiasta big_smile
Warto!
Nie czekaj, działaj big_smile

7

Spełniaj marzenia , nie czekaj, jeśli masz na koncie pieniądze by przerwać to wszystko stoi otworem , też mam podobny wiek, za rok chce wyjechać do Krakowa . Napisz jak już tam będziesz  najlepiej pisz każdego dnia , chętnie przeczytam wink i trzy mam kciuki pozdrowionka

Posty [ 8 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » rzucić wszystko i wyjechać? co sądzicie, jak oceniacie ryzyko?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024