Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek!

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 175 ]

Temat: Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek!

Polska Liga Obrony to działająca od kilku miesięcy organizacja zrzeszająca, jak sami się nazywają, "patriotów". Działa w niej ponad 100 osób, a na FB ma ponad 3,5 tys. fanów. Jej członkowie wymyślili sposób na ratowanie ojczyzny i godności polskich kobiet - dyskotekowe patrole.

Patrole polegają na tym, że członkowie PLO przechadzają się po klubach i "utrudniają" podrywanie dziewcząt mężczyznom, którzy "wyglądają na muzułmanów". Podchodzą do kobiet tańczących lub rozmawiających z ciemnoskórymi panami i uświadamiają je, że czeka je straszna przyszłość - w tym celu rozpowszechniają np. zasłyszane historie o muzułmanach, którzy w akcie zemsty odebrali dzieci swoim byłym żonom.

Reakcje dziewczyn są różne - od obojętności, przez wdzięczność za dbanie o ich los, aż po chęć pomocy w patrolowaniu dyskotek. Męscy sympatycy PLO aktywnie komentują na Facebooku, wskazując "zagrożone muzułmanami" kluby, a nawet doradzając bardziej skuteczne sposoby poradzenia sobie z "problemem" - siłowe.

Jak podoba Wam się ta nowoczesna wersja rycerzy? wink

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek!

Nie słyszałam o takim czymś, ale bardzo się cieszę, że jest organizacja, która uświadamia dziewczyny, że związek z arabem nigdy nie wyjdzie na dobre... Popieram! Chociaż nie mogę sobie wyobrazić takich panów pilnujących porządku na dyskotece wink

3

Nie lubię arabów i nigdy nikomu nie polecę związku z muzułmaninem, ale akcja ta wydaje mi się krzywdząca i rasistowska.
To tak, jakby np. w Niemczech robić kampanię ''Dla Niemca każda żona dobra, byle nie ta z Polski''. Zaraz by się sprzeciw podniósł.

4

Dodam, że np. w Holandii Arabowie podrywają białe dziewczyny a one później tę miłość muszą ciężko odpracować w zakładach uciech.

5 Ostatnio edytowany przez Vian (2014-01-16 05:11:21)

A Holendrom, Niemcom, Belgom etc zdarza się porywać kobiety z Europy centralnej i wschodniej, a jakoś nikt nie szepcze na dyskotekach "Nie wiąż się z Holendrem, porwie cię do burdelu..!"

Mnie się przede wszystkim nie podoba to mężczyznom, którzy "wyglądają na muzułmanów". Mam za sobą związek z Brytyjczykiem, ale ormiańskiego pochodzenia, który właśnie "wyglądał na muzułmanina" i dość szybko gęba mnie rozbolała od tłumaczenia życzliwym zmartwionym, że nie, on nie jest Arabem, że z Arabami nie ma nic wspólnego, że nigdzie mnie nie zamierza porywać. Zresztą to nie miało szczególnego sensu, bo parę osób próbowało mnie przekonać, że on jednak JEST Arabem, co zakrawało na kompletną paranoję.
PS.
Pominę już kwestię, że jak raz zdarzyło mu się przyjechać do mnie autobusem a nie samochodem, to młodzi, patriotyczni kibice obrzucili nas korytem bluzgów i chcieli bić, mnie za to, że jestem z "brudasem i ciapatym", jego że jest z Polką. Rozeszło się po kościach, facet to nie ułomek więc odpuścili, ale kolejny raz wziął już taksówkę.

Po drugie nie za bardzo mi się podoba mi się ogólnie wchodzenie w czyjeś życie i dawanie rad bez proszenia. Jak ja bym chodziła pod kościoły i namawiała do seksu przed ślubem, to nie wiem, czy by to było odbierane pozytywnie.

No i po trzecie, trochę nie rozumiem motywu. Dla mnie to tak jak z narkotykami czy papierosami - każdy wie, że to SZKODLIWE, że można dostać raka. To jak muzułmanie traktują kobiety to też nie żadna tajemnica znana wybranym, ja nie znam żadnej młodej dziewczyny, która by o tym nie słyszała. A skoro ktoś już o tym wie, to nie wiem, co zmieni fakt, że podejdzie do niej ktoś obcy i zacznie to jeszcze raz powtarzać, tak jak nigdy nie słyszałam, żeby ktoś rzucił palenie, bo obcy człowiek na ulicy mu powiedział "Pan nie pali, raka się od tego dostaje". Nie słyszałam nawet, żeby ktoś podziękował za ostrzeżenie czy cenną informację, chyba że tak na "odwal się", więc lekko mnie dziwią te wyrazy wdzięczności od ostrzeganych kobiet.

A tak na marginesie zastanawiam się, dlaczego nie ostrzegają przed hinduistami, oni też podle traktują kobiety i podrywają Polki. PoDrywają. ;-)

6

Moim zdaniem panowie rycerze obrońcy mogliby znaleźć sobie coś innego do roboty. To rasizm pierwszej wody. Nie każdy arab bije żonę i wywozi gdzieś daleko, odbiera jej dzieci, tak samo jak nie każdy polak kradnie samochody czy prowadzi turystykę zasiłkową do GB. Niejeden "przykładny" katolik drepczący co niedzielę do kościółka tłucze swoją żonę bo zupa była za słona, a jakoś pod kółkiem różańcowym czy klubem Młodzieży Wszechpolskiej  "obrońcy" się nie kręcą. Rasizm doprowadził już na świecie do wielu tragedii, ludobójstw i tragedii bardziej osobistych, niczego to ludzi nie nauczyło?
A proponowanie "siłowych" rozwiązań to bandytyzm

7

Tyle się mówi na ten temat, że jeżeli któraś z panienek tego nie rozumie to jej problem. Każdy człowiek może dokonać swojego wyboru. Co do rycerzy to zaraz ktoś zgłosi temat do prokuratury za namawianie do przestępstwa i rycerskość się skończy smile. Nieźle trzeba mieć nawalone we łbie żeby wpaść na taki pomysł smile.

8

zwykły facet napisał/a:

Tyle się mówi na ten temat, że jeżeli któraś z panienek tego nie rozumie to jej problem. Każdy człowiek może dokonać swojego wyboru. Co do rycerzy to zaraz ktoś zgłosi temat do prokuratury za namawianie do przestępstwa i rycerskość się skończy smile. Nieźle trzeba mieć nawalone we łbie żeby wpaść na taki pomysł smile.

Zgadzam się,każdy ma swój rozum.Tyle się słyszy o takich związkach i jak się kończą ,jeśli do jakiejś panienki to nie dociera to trudno.

9

Dlaczego od razu zakładać związek? Z nimi można przeżyć fajną przygodę. Miałem okazję obserwować to z boku i wiem, że dziewczyna z żadnym Polakiem nie miałaby czegoś takiego - adorowania, ciągłych komplementów i wyznań miłości, seksu skupionego na jej potrzebach itp.

10

ehm...
to chyba zart jest?

To Polki sa bezmozgowymi, otumanionymi , bezwolnymi lalkami?
Luudzie , ja juz chyba zbyt dlugo w Polsce nie meiszkam, bo zaczynam zauwazac, ze nie rozumiem tej rzeczywistosci...

11 Ostatnio edytowany przez piekny_nick (2014-01-16 10:56:15)

Interesuję się ugrupowaniami antyislamizacyjnymi i muszę powiedzieć, że PDL (Polish defence league- polska liga obrony wzorowana na EDL- English defence league) jest mocno podejrzana. Ich działania wyglądają na sabotaż mający na celu ośmieszenie inicjatyw antyislamizacyjnych. Możecie się śmiać, lub nie, ale takie są moje osobiste obserwacje. I nie tylko moje- w ostatnich miesiącach w szeregach PDL-u doszło do rozłamu i teraz są dwa ugrupowania PDL, które na swój prywatny użytek nazywam "PDL pierwotny" i "PDL Tróóóo", czyli odszczepieńcy od ugrupowania big_smile

marioosh666 napisał/a:

Dlaczego od razu zakładać związek? Z nimi można przeżyć fajną przygodę. Miałem okazję obserwować to z boku i wiem, że dziewczyna z żadnym Polakiem nie miałaby czegoś takiego - adorowania, ciągłych komplementów i wyznań miłości, seksu skupionego na jej potrzebach itp.

Rozumiem, że mówisz o sobie? Chwalisz się, czy żalisz? Nie mierz innych swoją miarą, bo całe szczęście w Polsce jest dużo wspaniałych mężczyzn. Jeśli ty się do nich nie zaliczasz- twój problem wink

12

pomaranczowa 1 napisał/a:

ehm...
to chyba zart jest?

To Polki sa bezmozgowymi, otumanionymi , bezwolnymi lalkami?
Luudzie , ja juz chyba zbyt dlugo w Polsce nie meiszkam, bo zaczynam zauwazac, ze nie rozumiem tej rzeczywistosci...

Z ust mi wyjelas:)) I gdybym nie "znala" Baby, to podejrzewalabym jakas prowokacje:) W Finlandii, szczegolnie w rejonie Helsinek, mieszka tak wielu cudzoziemcow, w tym muzulmanow (np. z Somalii, Iraku, dawnej Jugoslawii), ze jedno pogotowie, by bronic biedne Finki nie wystarczyloby:)))

13

Vian wybacz ale bzurkę pleciesz. Obecnie Niemcy, Holendrzy itd. po prostu wprost oferują dziewczyną. A one się godzą tylko naiwniaczki myślą, że to będzie luksus a budzą się jak stary dziad się do nich obcesowo dobiera.

Co do porwań - masz dane z lat 90 XX wieku, dziś proceder wygląda z lekka inaczej.

I masz rację - ostrożność wskazana nawet do Europejczyka.

14

piekny_nick napisał/a:
marioosh666 napisał/a:

Rozumiem, że mówisz o sobie? Chwalisz się, czy żalisz? Nie mierz innych swoją miarą, bo całe szczęście w Polsce jest dużo wspaniałych mężczyzn. Jeśli ty się do nich nie zaliczasz- twój problem wink

Nie mówię o sobie, nie chwalę się ani nie żalę. Widziałem to na własne oczy. Nie tyle, że Polak nie potrafi, ale mu się nie chce np.: czekać na dziewczynę 3 h pod oknem ciągle się uśmiechając. Dla niektórych problemem jest raz powiedzieć: kocham cię!, a tamten cały czas komplementował i wyznawał miłość. Seks znam z relacji, ale pasuje do tego co sam widziałem.

15

To, co proponują muzułmańscy habibi naiwnym Europejkom to tandeta dla niewyrafinowanych gustów i/lub desperatek. Zwykłe pustosłowie, co z tego że taki nawija "kocham cię" w kółko jak katarynka, skoro nie ma to głębszej wartości?

A tak poza tym to szczerze mnie dziwi porównywanie na minus polskich mężczyzn z innymi, a ty jako jeden z nich powinieneś chyba raczej nie przykładać ręki do tego trendu? No chyba, że lubisz "robić do własnego gniazda", to nie wnikam. Zresztą to taka norma u Polaków zauważyłam, że panuje u nas potężny kompleks polskości ;]

Jak kobieta nie potrafi sobie poradzić ze znalezieniem normalnego Polaka, to chyba rzeczywiście ostatnim ratunkiem dla niej jest Arab, Turek itp, który poleci na jakąkolwiek jasnoskórą.

16

piekny_nick napisał/a:

To, co proponują muzułmańscy habibi naiwnym Europejkom to tandeta dla niewyrafinowanych gustów i/lub desperatek. Zwykłe pustosłowie, co z tego że taki nawija "kocham cię" w kółko jak katarynka, skoro nie ma to głębszej wartości?

Tandeta, ale przyjemna... Nie bez powodu samotne kobiety jeżdżą na wakacje do Arabów wink

piekny_nick napisał/a:

A tak poza tym to szczerze mnie dziwi porównywanie na minus polskich mężczyzn z innymi, a ty jako jeden z nich powinieneś chyba raczej nie przykładać ręki do tego trendu? No chyba, że lubisz "robić do własnego gniazda", to nie wnikam.

Nie porównywałem polskich mężczyzn z Arabami, ale pewne umiejętności z obu kultur. Uważam, że akurat uwodzenia to się możemy od nich uczyć. Przeciętny Polak to musi się napić, żeby podejść do kobiety, a oni uwodzą naturalnie samą swoją obecnością.

piekny_nick napisał/a:

Zresztą to taka norma u Polaków zauważyłam, że panuje u nas potężny kompleks polskości ;]

Właśnie ten kompleks z Ciebie wyszedł sad Napisałem o faktach, a Ty potraktowałeś to jako cios w swojego ego. Pewny siebie naród nie ma problemu z mówieniem o swoich cieniach np.: jest pełno filmów gdzie amerykańscy żołnierze zbiorowo gwałcą Wietnamki (tak było, więc nikomu te filmy nie przeszkadzają) vs polskie Pokłosie (tak było, ale to złe, więc trzeba zakrzyczeć rzeczywistość)...

piekny_nick napisał/a:

Jak kobieta nie potrafi sobie poradzić ze znalezieniem normalnego Polaka, to chyba rzeczywiście ostatnim ratunkiem dla niej jest Arab, Turek itp, który poleci na jakąkolwiek jasnoskórą.

A mi to wcale nie przeszkadza. Chcą się z nimi bawić to niech się bawią. Niektórzy Polacy wiążą się z Ukrainkami i nikt im tego specjalnie nie wypomina...

17

pierwsze slysze o czyms takim. wedlug mnie to jest krzywdzace. bo tak jak pisaly dziewczyny wyzej np. o tych papierosach tak samo jest z Arabami. a jesli dziewczyna wie a chce sie bawic badz byc z jakims to jej sprawa i jej zycie.

18

Śmieszne...

Jest w tym i ziarnko prawdy, ale i kłamstwa (w tym co mówi się o arabach czy o czarnych szukających kobiet w Polsce i nie tylko) ale zapewniam wszystkich anty- arab, że nie każdy z nich jest takich jak się ich przedstawia, moja ciocia wyszła za araba i jest on zupełnie normalnym facetem, zachowuje się jak Polak mówi po polsku i jedyne czym się wyróżnia to nieco bardziej egzotyczny wygląd i gdyby nie to że ktoś z rodziny powiedział mi że on jest arabem to nawet bym nie wiedziała wink

Jest różnica między natrętem który szuka naiwnej, a normalnym facetem tyle tylko że innej narodowości.

19

Arabów jest na świecie pół miliarda, a jak dodać do tego wszystkich, którzy mogą być sklasyfikowani jako Arabowie to wyjdzie nam większa populacja niż ludność całej Europy. O tak dużej grupie nie można się wypowiadać obiektywnie. Nawet w ramach jednej narodowości jest pełno podgrup, które się od siebie różnią. O katolikach też różne rzeczy się mówi i pisze w krajach protestanckich. I nie są to rzeczy pozytywne...

20

Myślę, że "rycerze" chcą niejako powstrzymać tę falę islamu, która już rozlewa się po Europie- i nie dopuścić, by było jak w UK czy Niemczech. I dobrze wiedzą, że wszystko zaczyna się od Polek, bo jak sam przywódca islamski powiedział: "Nie przybędziemy do was poprzez przemoc, ale przez brzuchy waszych kobiet" wink

21

marioosh666 napisał/a:

W życiu nie słyszałam czegoś zabawniejszego smile

22

Nemezys napisał/a:
marioosh666 napisał/a:

Jak masz w głowie obraz Taliba to nie słyszałaś wink

23

Wyjątkowo (pragnę podkreślić to słowo) zgadzam się z userem marioosh666. Dokładnie tak jest.

24

marioosh666 napisał/a:
Nemezys napisał/a:
marioosh666 napisał/a:

Jak masz w głowie obraz Taliba to nie słyszałaś wink

Bardziej chodziło mi o to, że "z żadnym Polakiem". W żadnej kwestii jak dla mnie arab nie wygrywa z rodakami, także pod tym względem. Mnie też podrywał raz arab, raz murzyn, raz latynos... nie działało to na mnie w żaden najmniejszy sposób, bo wiem, że oni mają skrzywiony obraz piękna i dla nich "piękna dziewczyna" oznacza jak dla mnie przeciętną wink

25

Nemezys dla nich "piękna dziewczyna" to ta z Europy = bogata smile
Natomiast jak się po raz pierwszy ma z takim czymś do czynienia to dowartościować się można big_smile

26

To racja, przyznaję wink
Dla nich piękna to o jasnej karnacji i jasnych włosach - bo u nich takiej nie ma. Ja zawsze miałam kompleks na punkcie mojej... bladości big_smile aż jeden arab przez całe wakacje zachwycał się, że jestem taka piękna, bo jestem taka... biała o.O w końcu kompleks przeszedł, więc fakt, przyznaję wam racje wink

27

Tak- gdy przebywałam w towarzystwie ciemnoskórych (ale nie muzułmanów i było to zdecydowanie towarzystwo mieszane damsko-męskie) to wielokrotnie, poznając kogoś nowego słyszałam: Wy biali, jesteście takimi pięknymi ludźmi! smile  (ja co prawda Murzynkom mówiłam to samo, bo z bliska te nie całkiem "gabarytowe" są piękne)

Więc można sobie wyobrazić, jakim ewenementem jest się dla takiego ciemnoskórego Muzułmanina, który nie dość, że takie zjawiska widzi niezmiernie rzadko, na swoje kobiety się nie napatrzy bo pozakrywa każdy centymetr ich ciała, to jeszcze jest tak wychowany: jakakolwiek forma seksu (również dotykanie) tylko po ślubie i tylko z własną, ciemnoskórą i ciemnooką żoną.

28

Catwoman napisał/a:

Więc można sobie wyobrazić, jakim ewenementem jest się dla takiego ciemnoskórego Muzułmanina, który nie dość, że takie zjawiska widzi niezmiernie rzadko, na swoje kobiety się nie napatrzy bo pozakrywa każdy centymetr ich ciała, to jeszcze jest tak wychowany: jakakolwiek forma seksu (również dotykanie) tylko po ślubie i tylko z własną, ciemnoskórą i ciemnooką żoną.

Nie w każdym muzułmańskim kraju kobiety muszą się zakrywać. Akurat ci, którzy przyjeżdżają do Polski w dużych ilościach najczęściej pochodzą z krajów gdzie jest więcej luzu niż np.: w Afganistanie. Co do seksu to faktycznie mają surowe prawo i zwyczaje, więc lepiej im zająć się kobietami innego wyznania, bo wtedy są łagodniej traktowani.

29

Adam12 napisał/a:

Vian wybacz ale bzurkę pleciesz. Obecnie Niemcy, Holendrzy itd. po prostu wprost oferują dziewczyną. A one się godzą tylko naiwniaczki myślą, że to będzie luksus a budzą się jak stary dziad się do nich obcesowo dobiera.

Co do porwań - masz dane z lat 90 XX wieku, dziś proceder wygląda z lekka inaczej.

I masz rację - ostrożność wskazana nawet do Europejczyka.

Mam dane sprzed 7 lat i to z pierwszej ręki.
To, że nie jest to aż tak rozwinięty proceder jak w początkach lat 90-tych, to nie znaczy, że się nie zdarza. Mafia jest wszędzie, a dużo bardziej ekonomiczne jest kupić dziewczynę za 2000? niż dawać jej procent od zysku. Niestety.

30

Tak tylko, że teraz dziewczyny w jakiś 80% wiedzą po co jadą, tylko inaczej sobie to wyobrażają. Myślą, że będzie książę z bajki a nie stary dziad. Jak się okazuje na miejscu o co kaman to jest wielki wrzask.

Nawiasem mówiąc cennik jest zróżnicowany. Dziewice kosztują znacznie więcej niż 2000.

31

To zostawia jakieś 20% tych co nie wiedzą, po co jadą. Nie wystarczy?

Dziewice kosztują znacznie więcej niż 2000.

Dziewice..? Do niemieckiego albo niderlandzkiego burdelu..? Kupowane przez mafię..?
My mówimy o tym samym..?

32

No zdarza się. Fakt, że to rzadki towar, dlatego dużo kosztuje. Oczywiście szukają pewnie na zamówienie.

33 Ostatnio edytowany przez Abizer (2014-01-16 21:35:05)

Chrześcijaństwo nie pasuje? Ok. Wpuśćmy trochę muslimów. Potem patrzmy i podziwiajmy, jak się ziarno rozplenia smile

34

Abizer napisał/a:

Chrześcijaństwo nie pasuje? Ok. Wpuśćmy trochę muslimów. Potem patrzmy i podziwiajmy, jak się ziarno rozplenia smile

Zawsze można pokazać kilka obrazków i powiedzieć, że wszyscy tacy są. Chrześcijanie mają zdecydowanie więcej na sumieniu niż jakakolwiek inna religia. Mi trochę muzułmanów, czyli ludzi z wartościami nie przeszkadza.

35 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-16 22:55:13)

A mi nie przeszkadza ja przyjdzie dzień na to by niewiernym podrzynać gardła. Chrześcijan i Żydów oszczędzą ale ateusze wojujący będą kęsim.

Mariosh Ty chyba nie do końca łapiesz ich mentalność.

A co do muzułmanów mamy swoich, a z treści postu wynika, że chodzi o osobników, których wygląd wskazuje nie tyle na to, że muzułmanie, co Arabowie.

36

Adam12 napisał/a:

Mariosh Ty chyba nie do końca łapiesz ich mentalność.

Przecież muzułmanie to nie jest monolit. Mentalności mają bardzo różne. Tak samo jak chrześcijanie, a nawet katolicy różnych narodowości. Urodzeni i wychowani w Europie będą bardziej wyluzowani i tak z każdym kolejnym pokoleniem. Ci co przyjechali i zasmakowali naszego stylu życia jeszcze się trzymają, ale to raczej ze względu na rodzinę.

37 Ostatnio edytowany przez Jenka (2014-01-16 23:34:17)

Jakimi wartościami ?
Ja wolę Skandynawów są trochę skryci ale wbrew pozorom bardzo wewnętrznie rozbudowani tak to wyrażę smile
Poza tym szanują kobiety i są pracowici no i tam muzułmanie nie mogły by się panoszyć bo tam wszyscy są równi i szariat godzi w ich wartości.
Jak by kultywowali swoje tradycję to by im zabrali dzieci wink

38 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-16 23:57:28)

Jenka prawie się z Tobą zgodzę, tylko w Sztokholmie mają swoją dzielnicę i żadna opieka i żadna policja tam nie wejdzie. Tam mi przynajmniej mówili szwedzcy policjanci. A patrząc na reakcję norweskiej policji przy okazji akcji Brevika to wątpię, że jak dostaną zastrzyk takich egzemplarzy będą potrafili sobie z nimi poradzić.

Przez pewien czas będzie pewnie jak mówisz, aż nie osiągną masy krytycznej. A wtedy Skandynawię podporządkują pierwszą.

39 Ostatnio edytowany przez Abizer (2014-01-17 00:32:23)

Heh... coś mi się zdaje, że za jakiś czas na fajerwerkach nie poprzestaną.

W tym Malmö to wesoło jest ogólnie.
Oczywiście na czele listy zameldowanych w gminie imigrantów są Irakijczycy.

40

A po czym w Polsce poznaje się muzułmanina/muzułmankę? Bo na pewno nie po kolorze skóry. Dziwne tematy tu bywają.

41

A tak w ogole, to po kolei macie w glowach z ta zagrozona Skandynawia? Byl ktorys tam i widzial te zagrozone dzielnice, miasta, okregi?
Mieszkam od ponad 10 lat w Finlandii, ktora przyjmuje corocznie pule imigrantow z roznych krajow, w tym muzulmanskich (uchodzcow). Sama bylam na kursach finskiego z wieloma z nich, teraz pracuje w dzielnicy gesto zamieszkalej przez muzulmanow i to co piszecie to totalne bzdury. Wiecej agresji obserwuje u pijanych Finow niz u tych kolorowych osobnikow. Oni sie dosc szybka adaptuja, ucza jezyka, pracuja (glownie mezczyzni), rodza dzieci, zawieraja zwiazki rowniez mieszane i sa normalna czescia tego spoleczenstwa. Pewne odstepstwa od zwyczajow chrzescijan nikomu nie szkodza - maja swoje miejsca modlow, moga nosic stroje jakie chca, dzieci nie uczestnicza w obchodzach swiat, ale to wszystko sa drobiazgi. Codziennie widze i kobiety muzulmanskie z dziecmi i ich mezczyzn (bardzo wielu jest kierowcami autobusow czy taksowek) i NIGDY nie czulam sie tu jakos zagrozona.

Wiec to co wklejacie i opisujecie to pojedyncze zdarzenia - takich z udzialem naszych rokdakow mozna by wkleic jeszcze wiecej.

W ogole to najlepiej jakby sie ci pseudo rycerze zajeli robota a nie glupote szerzyli w, juz i tak dosc otepialym dzieki pewnym politykom i KK, spoleczenstwie

42

A może to towarzystwo od ochrony Polek zajęło by się większym problemem ich ochrony przed gwałtami dokonywanymi przez naszych, swojskich, jurnych chłopaków o słowiańskiej urodzie i katolickim światopoglądzie? Mogliby chodzić po dyskotekach i barach, zaczepiać każdą parę i wygłaszać swoje tyrady i pouczenia. Mogliby zaczepiać każdą samotnie idącą kobietę na ulicy czy aby na pewno wie co robi. Mogliby robić naloty na motele i hotele, wyciągać gości z łóżek i sprawdzać czy dana panna lub pani aby na pewno wie co robi lub czy robi to świadomie.

43

Mussuka ja to akurat wiem od oficerów SÄPO, wiec uprzejmie zakładam, że nie kłamali. Choć może i nie trzeba im wierzyć po tym jak zrobili rejestr Romów to nie koniecznie by im wierzył.

Snake - znam kilku gwałcicieli i nie powiem, żeby mieli światopogląd katolicki, wiec nie gadaj bzdur.

44

Adam12 napisał/a:

Mussuka ja to akurat wiem od oficerów SÄPO, wiec uprzejmie zakładam, że nie kłamali. Choć może i nie trzeba im wierzyć po tym jak zrobili rejestr Romów to nie koniecznie by im wierzył.

Jaki znowu rejestr Romow? W sensie podliczenie ich?

Poza tym nadal nie wierze w te opisy, chyba, ze Helsinki az tak diametralnie roznia sie od Sztokholmu. Tutaj nawet nie ma czegos takiego, jak dzielnica muzulmanska.
W Londynie tez mieszkalam 5 lat i tam rzeczywiscie sa takie miejsca, muzulmanskie, czarne, hinduskie ...tylko co z tego? Nikt tam za Murzynami nie biega i nie przekonuje bialych Brytyjek do wiazania sie jedynie z rodowitymi cockneyami. Chyba by szlag taka Angielke trafil jakby jej jakis pseudo obronca pod pierzyne zagladal albo moraly prawil.
A policja i opieka sa w kazdej dzielnicy, wierzyc sie nie chce w te szwedzkie opowiesci.

Pomijajac wszelkie narodowosci w danych krajach i miastach - kobieta to nie retard zeby za nia lazic i nawracac na sluszna droge. Pisalam juz - wiecej skupcie sie panowie Podbipiety na pracy i polepszaniu gospodarki krajowej niz obronie swoich bialoglow. Mamy takie czasy, ze kobieta potrafi juz sama o siebie zadbac i wyboru dokonac. Polski Ku Klux Klan jej do tego nie potrzebny.

45 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-17 10:48:16)

Nie rejestr Romów - taki jak za Hitlera, żeby nie skażali czystej szwedzkiej krwi. . Co Ty nie wiedziałaś, że Szwecja prowadzi politykę eugeniczną - znaczy się kontroli czystości krwi.

Co do obecności Policji - ich jednostka specjalna ma poziom wyszkolenia plus minus naszych oddziałów prewencji, wiec wcale im się nie dziwię, że nie wykazywali szczególnej ochoty do interweniowania. Podobne porządki masz w Berlinie, Paryżu i Londynie.

Oczywiście Muzułmanie są różni, a ja im się wcale nie dziwię, że nie kochają miejscowych obyczajów. Tylko w swojej tolerancji nie zapominaj, że Koran przyznaje im prawo do życia według naszych zasad, żeby nas zmylić, a gdy przyjdzie czas mają wziąć noże i wszyscy będziemy kęsim.

Co do Brytyczyków - oni mieli by coś zrobić - boją się, wiec nawet jakby chcieli.

Zgadzam się Ku Klux Klan nam nie potrzebny.

A o Finlandii się nie wypowiadam, znam kilku żołnierzy z jednostek specjalnych, grzeczne chłopaki. Tylko im trochę polska wódka szkodzi i polskie dziewczyny......

A w Finlandii muzułmanie fikać nie będą - za blisko do Putina;) A ten to ma zwyczaj ich nawiedzać nawet na kiblu. A jak już nawiedzi to jest Game Over.

46

O ile ja kojarze zwyczaje tutejszych Romow (bo tez sa i to sporo), to wlasnie oni sami nie chca mieszac sie z "innymi". W ich kulturze, tradycji czy religii niedopuszczalne sa zwiazki mieszane. Wiec nie wiem po co ten caly rejestr i z tym wspolnego ma policja szwedzka.. Poza pilnowaniem, zeby pol supermarketu na raz nie wyniesli. Bo to jest najwieksza plaga w przypadku finskich przynajmniej Romow a nie to czy Rom poderwie sobie Finke. Albo ona jego, co jest nawet bardziej prawdopodobne.

Ja tam nie wiem co Koran przewiduje za lat 1000 i kto na kogo z nozem wyskoczy. Rownie dobrze moze kolejna krucjata ruszyc na niewiernych i tez wyrznac pogan w pien, jak to juz w historii bywalo.
Poki co szwendaja sie wokol mnie dziesiatki kobiet okutanych w zaslony, sniadzi kierowcy woza mnie o bardzo dziwnych porach na lotnisko czy z powrotem (a droga sprzyjajaca np. skreceniu w bok i odcieciu pasazerce glowy), moje dzieci ucza sie w klasie z muzulmanskimi dzieciakami, w pracy tez mamy paru odmiencow i jak tu zyje nie slyszalam o jakichs wiekszych konfliktach. I wierze, ze przynajmniej finska policja jest wystarczajaco przeszkolona i uzbrojona zeby paru Muhammedow pogonic. Z tym, ze jak patroluja ulice wieczorem, to glownie pijanych i rozbrykanych mlodych Finow oraz zalana w trupa starszyzne zwijaja.

Zastanawiam sie skad w Polakach taki brak tolerancji do innych narodow, kultur, religii i przekonan sie bierze.

47 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-17 11:00:21)

Mussuka ja też znam Romów i z tym mieszaniem jest różnie.

Fińska policja nie ale nie zapominaj, że Finlandia jest w rosyjskiej sferze wpływów, a to oznacza, że każdy potencjalnie agresywny muzułmanin (A NIE KAŻDY JEST POTENCJALNIE AGRESYWNY - SĄ BARDZO FAJNI LUDZIE WŚRÓD NICH) ma świadomości, że wujek Włodia ich dorwie.

Co do fińskiej policji - nie wiem, ale generalnie funkcjonowanie policji w państwach Skandynawskich pozostawia dużo do życzenia. Świetnie wykonują działania porządkowe (to co opisałaś), ale póki co - poważna sytuacja kryzysowa = klęska. Choć oczywiście w Finlandii nie kojarzę takiego zdarzenia.

Poza tym gwarantuję Ci, że policja francuska i brytyjska jest znacznie lepiej przygotowana od skandynawskiej i nie daje sobie rady. Kwestia tego ilu tych gamoni będzie i jak będą zdeterminowani.

48

Adam12 napisał/a:

Mussuka ja też znam Romów i z tym mieszaniem jest różnie.

Fińska policja nie ale nie zapominaj, że Finlandia jest w rosyjskiej sferze wpływów, a to oznacza, że każdy potencjalnie agresywny muzułmanin (A NIE KAŻDY JEST POTENCJALNIE AGRESYWNY - SĄ BARDZO FAJNI LUDZIE WŚRÓD NICH) ma świadomości, że wujek Włodia ich dorwie.

Co do fińskiej policji - nie wiem, ale generalnie funkcjonowanie policji w państwach Skandynawskich pozostawia dużo do życzenia. Świetnie wykonują działania porządkowe (to co opisałaś), ale póki co - poważna sytuacja kryzysowa = klęska. Choć oczywiście w Finlandii nie kojarzę takiego zdarzenia.

Poza tym gwarantuję Ci, że policja francuska i brytyjska jest znacznie lepiej przygotowana od skandynawskiej i nie daje sobie rady. Kwestia tego ilu tych gamoni będzie i jak będą zdeterminowani.

nie chce juz off-topicowac ale na zakonczenie dodam, ze policjant finski nosi bron palna przy sobie. Oprocz oczywiscie innych palek i gadzetow. O ile wiem, brytyjslkim bobom nie wolno miec nic poza palka.

Nie znam sie na tych roznicach w silach porzadkowych danych panstw, ale skoro ta skandynawska policja jest taka do niczego to skad ten ogolny lad i spokoj na codzien. Oczywiscie wariackie incydenta zawsze i wszedzie moga sie zdarzyc, ale w roku mamy 365 dni i ja sie w te dni czuje tu bardzo bezpiecznie. Na drogach, w domu, w sklepie (malo kto mi do kieszeni czy torebki siegnie), w parku, w lesie, w knajpach czy innych miejscach publicznych. Oszolomy sa wszedzie, ale jakos proporcjonalnie jest ich tu chyba mniej. Czy to zasluga policji czy spoleczenstwa, w ktorym jeden szanuje drugiego to inny temat

A ta strefa wplywow rosykjskich to nie przesadzaj..sporo tu siedzi wlasnie rosyjskiej braci za kratkami, nie pomogly im paszporty wystawione przez Wielkiego Wolodie. Chociaz oni pewnie sami apelowali aby ich tu zamknieto:) Statystycznie wlasnie Rosjan najczesciej sie zamyka, pozniej sa Estonczycy, Szwedzi, Turcy, Somalijczycy gdzies tam sie plasuja w srodku tej listy.

Nie twierdze, ze sa calkiem grzeczni, czesto jednak ich agresja i przestepczosc wiaze sie z ich sytuacja zyciowa (uchodzctwo, trudna asymilacja, braki jezykowe, inna kultura, brak pracy, izolacja). Mialam okazje pracowac jakis czas w odsrodku dla osob starajacych sie o azyl. Sama pewnie stalabym sie agresywna po pol roku w tych okolicznosciach. Ci, ktorzy juz dostana paszporty, wizy, mieszkania i srodki do normalnego zycia, w niesamowitym tempie przystosowuja sie do tutejszej kultury.
I co jest ciekawe, w ciagu calego mojego pobytu tutaj gwaltow dokonanych na Finkach przez kolorowych mezczyzn zdarzylo sie bardzo niewiele. Nie wiem czy wiecej niz 5. Oczywiscie dokladnej liczby nie znam, pisze o tych opublikowanych przypadkach. Choc tutaj prasa lubi wlasnie takie brukowe sensacje wiec kazdy crime jest na wage zlota dla gazet.

To tyle mojego off-topicu. Zdania co do obroncow kobiet nie zmienilam.

49

Cały problem polega na tym, ze generalizujecie; WSZYSCY Muzułmanie są źli i ŻADEN gwałciciel nie mógłby być przecież Katolikiem..... Tymczasem ludzie są przeróżni; podobnie Polacy; iluż to wyjechało do UK bez znajomości języka, żadnego porządnego fachu w ręce i żeruje na opiece społecznej? A ilu wyjechało ludzi z celem zawodowym, potrafiącym coś dać od siebie innemu krajowi?

Te wszystkie rebelie wszczyna margines społeczny, który jest w każdym kraju. Islam ma swoich radykałów, my mamy nacjonalistów dyplomatycznie nazywanych "Narodowcami".

50 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-17 12:18:03)

Mussuka i co z tego, że nosi?? Brytyjscy boobies, ale on ma jedynie patrzeć i ewentualnie grzecznie rozmawiać. Jak widzi sytuację groźną w ciągu 5 minut dostaje wsparcie od zespołów interwencyjnych, a Ci już broń mają i najpierw biją potem o tożsamość pytają.

Jasne, ze sfera rosyjskich wpływów. Zastanów się dlaczego każdy rządowy budynek w Helsinkach ma na tyłach budynek stanowiący własność ambasady Rosji, zupełnie jak w Polsce. A statystyka jaką przytaczasz, dajesz dane względne czy bezwzględne. A ilu ich jest, jak wyglądają ich skupiska.

P.S. Somalijczycy nie należą do najmniej agresywnych islamistów.

Ład i spokój - proszę Cię najwyższa liczba zabójstw, najwyższa liczba zgwałceń i najwyższa ciemna liczba zgwałceń - ład, porządek i bojaźń Boża.

Catwoman - jasne w rebeliach nie biorą udziału garniturowcy - wystarczy, że oni dają na nie kasę.

51

Adam12 napisał/a:

Ład i spokój - proszę Cię najwyższa liczba zabójstw, najwyższa liczba zgwałceń i najwyższa ciemna liczba zgwałceń - ład, porządek i bojaźń Boża.

Najwyzsza zgloszona i ukarana, to moze tak, bo to co tutaj uznaje sie za gwalt, w wielu krajach uwazane jest za pozycie malzenskie albo nieporozumienie na randce. O ile zglaszane jest w ogole.

Prosze, nie przekonuj mnie co do tego jak sie czuje jako osoba, ktora ma za soba zycie w Polsce, w UK i od kilkunastu lat wlasnie tutaj. Ja chyba wiem, czy sie boje isc samotnie na spacer wieczorem w odludnej okolicy i czy ktokolwiek kiedykolwiek mnie okradl, wyciagnal portfel z torebki, czy mi grozono (mnie badz komukolwiek kogo tu poznalam), czy boje sie puscic corke samotnie do parku z kolezanka, czy moge wyjechac na wakacje i zostawic rowery i caly umeblowany taras bez obawy, ze cien po nich nawet nie zostanie - nawet nie probuj porownywac, skoro tyle wiesz co Ci ktos opowie albo wyczytasz z jakiegos blogu.

52

Nie wybacz ale wiem co mówię. Wiesz w Polsce też sporo osób Ci powie, że jest bezpiecznie.

53

Adam12 napisał/a:

Nie wybacz ale wiem co mówię. Wiesz w Polsce też sporo osób Ci powie, że jest bezpiecznie.

mowic to sobie moga, ja tam zylam ponad 20 lat, nadal mam tam rodzine i kupe znajomych, nadal tam jezdze co miesiac, codziennie ogladam telewizje - mam porownanie z pierwszej reki.

A Ty ile razy byles w Skandynawii? Ja moge tak samo wypowiadac sie na temat Francji czy Holandii - bo mi ktos cos gdzies powiedzial albo sobie wyczytalam i odpowiednio zinterpretowalam.

54 Ostatnio edytowany przez Adam12 (2014-01-17 13:54:59)

Mussuka - statystyka jest jednoznaczna. Skandynawia to jedno z najbardziej niebezpiecznych miejsc. Poza tym jednak Finlandia to coś innego niż Szwecja czy Norwegia.

Natomiast Ty mylisz stan bezpieczeństwa z poczuciem bezpieczeństwa. Fakt w Skandynawii jest bardzo wysokie. I to jest generalnie bardzo fajne w tych krajach, bo to jest po prostu budowanie kapitału społecznego.

55

Mieszkam w nawiekszym skupisku muzulmanow w Danii, w muzulmanskiej dzielnicy, wynajmuje pokoj od Pakistanczyka. Na moje wsi, gdzie pracuje
jest nawet palac 20 000m2, albo domy 100-200m2. Szukam czegos mniejszego, wiec obecne mieszkanie jest tymczasowe.
Moglam wynajac pokoj w domu gdzie wynajmuja Polacy - nie chcialam. Awantury, alkohol, wizyty policji- uczestniczylam w takiej jako tlumacz.
W muzulmanskiej spokoj, mozna wyjsc o kazde porze w domu. Policji nie widac - nie ma potrzeby.
Bardzo smiesza mnie opinie ludzi nie znajacych kraju. Od lat wieszcza upadek skandynawii. Jak na razie ludzie sa gotowi sporo zaplacic zeby miec tu legalna prace i prawo pobytu.
W Szwecji tez pracowalam.

56

femte ja w Szwecji byłem trzy razy, zawsze służbowo, moja noga tam więcej nie powstanie. Dla mnie to ziemia obca. A że się trzyma, jakbym miał takie wsparcie z Rosji też bym miał całkiem zamożne państwo. Ale zmieni się wiart, Matuszka Rasija dojdzie do wniosku, że będzie inaczej politykę prowadzić i może być już z tym bardzo różnie;)

A swoją drogą Femte ciekawe czy będziesz taka szczęśliwa jak będziesz musiała iść pod meczet pod groźbą chłosty.

57

Rozumiem Adam12, ze to poczucie bezpieczenstwa bierze sie tak z powietrza? Zyje w najbrdziej niebezpiecznym statystycznie rejonie i czuje sie nadzwyczaj bezpiecznie - ja i miliony obywateli - cos mi tu nie gra:))

58

Adam12 jak podejrzewam, byłeś w Sztokholmie, gdzie jest mnóstwo "ciapatych" jak ich zwą. Bo ja również byłam w Szwecji i mogę się podpiąć, że jest tam bezpiecznie. Nie byłam w  Sztokholmie.

59

Adam12 napisał/a:

femte ja w Szwecji byłem trzy razy, zawsze służbowo, moja noga tam więcej nie powstanie. Dla mnie to ziemia obca. A że się trzyma, jakbym miał takie wsparcie z Rosji też bym miał całkiem zamożne państwo. Ale zmieni się wiart, Matuszka Rasija dojdzie do wniosku, że będzie inaczej politykę prowadzić i może być już z tym bardzo różnie;)

A swoją drogą Femte ciekawe czy będziesz taka szczęśliwa jak będziesz musiała iść pod meczet pod groźbą chłosty.

No i wszystko jasne:) lepiej odstaw juz te Finlandie, bo ona Ci bardziej niz polska wodka Finom szkodzi:)) Rosja wspierajaca Szwecje, no to sie usmialam teraz:))

Catwoman, ja bylam pare razy w Sztokholmie - przepiekne i bezpieczne miasto.

60

Mussuka no właśnie nie. Poczucie bezpieczeństwa nie bierze się z powietrza tyko z zarządzania poczuciem bezpieczeństwa.

Np. w Polsce Policja chwali się jaka to ona sprawna i skuteczna, pokazuje piękne statystyki, tylko te statystyki to kuglarstwo.

W krajach Skandynawskich polityka informacyjna jest pod tym względem prowadzona bardzo mądrze i społeczeństwa po prostu się nie informuje.

61

A większość drastycznych przestępstw to właśnie prowincja. Nie zapominajcie, ze Szwedzi to w dużej mierze chów wsobny - stąd dużo zwyrodniałego materiału genetycznego i konieczność dolewu świeżej krwi.

62

Adam12
mieszkales w hotelu albo u znajomych, niczego sam nie zalatwiales. Na tej zasadzie to ja moge sie uwazac za specjaliste np, od Austrii czy Belgii.
Jak widzisz na ich tematy sie nie wypowiadam. Nawet Anglii czy Belfastu - bo tam bylam krotko, sa osoby lepiej zorientowane.
Uwazam, ze w Danii problem muzulmanow jest lepiej rozwiazany niz w UK. 
Tu sie po prostu nie da funkcjonowac na dluzsza mete bez kontaktow z prawem, urzedami. Wynajmujesz mieszkanie - spoldzielnia sprawdza ile osob rzeczywiscie mieszka. Chcesz zasilek z komuny - dostajesz skierowanie na lekcje jezyka albo kursy zawodowe. Nie uczeszczasz, nie robisz postepow - kaza ci za to placic. Jeden modul dunskiego to 22 000 koron.
Ja najmniej bezpiecznie czuje sie w Polsce. Jadac do kraju (przez Olszyne) tankuje w Niemczech mimo ze drozej. Przed granica korzystam z toalety na ostatni postoju. Od granicy mam 340 km i staram sie nie zatrzymywac.
Ostatnio jechalam w nocy i przegapilam ostatnia stacje po niemieckiej stronie. Musiam sie zatrzymac na tym odcinku z plytami. Towarzystwo na stacji nieciekawe - co ci ludzie tam robia? Przy wjezdzie stal, jakby blokujac wyjazd samochod. W nim trzech mezczyzn. Na stacji zapytalam, czy moge placic w euro. Byla tam kobieta, ktora nic nie kupowala, po prostu stala. Wyszla, podeszla do trzech mezczyzn w samochodzie. Od razu po wyjsciu z budynku mnie obstapili, pytajac sie czy mam waluty na sprzedaz. Ze stacji benzynowej musieli  to widziec, byly kamery. Nie reagowali. Jakos udalo mi sie odjechac.
Jechalam potem z dusza na ramieniu  - na tym odcinku ograniczenia 40, najwyzej 70 km/h, ciemno, las dookola.
Zreszta sprobuj noca pochodzic troche po "terminalu" na samej granicy.

63

Jakby ktos byl niezorientowany -na odcinku od granicy do poczatku "autostrady" (Krzyzowa  -razem 77 km) nie ma zadnych miejscowosci. Tylko las. Droga z betonowych plyt - "pomnik Adolfa" bo zbudowany dla polaczenie Slaska z Berlinem.

64

Wybacz ale potwierdzasz dokładnie to co ja napisałem, tylko, że to co dla Ciebie jest dobre - dla mnie jest ochydne i wstrętne.

65

Adam12
moja noga tam więcej nie powstanie
dla mnie jest ochydne i wstrętne.

"Ohydne" "noga nie postanie"
Jestes podobno prawnikiem? Skad takie bledy?
Widze, ze z Twoja wiarygodnoscia jak z jezykiem...

Wybralam Danie ze wzgledu na najwiekszy zakres wolnosci. Osobistej i obywatelskiej. Nie mam nic przeciwko kontroli - nie mam nic do ukrycia. Pracuje uczciwie, po zasilki reki nie wyciagam.
Jak ktos wynajmuje mieszkanie ma prawo sprawdzac ile osob mieszka. Jak placi zasilek - ma prawo wymagac, aby osoba go bioraca sie usamodzielnila.
Za to mam pewnosc, ze moja organizacja zawodowa nie bedzie organizowac pielgrzymek i nie bede musiala sie tlumaczyc dlaczego nie bylam. Ze w szpitalu nie potraktuja mnie jak inkubator Kolezanka trafila z poronieniem do szpitala - wbrew jej woli starano sie podtrzymac ciaze, poddano ja zabiegom bez jej zgody.
Nie musze sie bac o swoje zycie - np, przejezdzajac obok stadionu Gornika Zabrze gdy jest mecz.
Tutaj jest rzeczywista wolnosc wypowiedzi. W Polsce niestety wciaz (auto) cenzura. Napierw nie mozna bylo obrazac wujaszka Stalina, teraz JPII, Franciszka czy tego hitlerowca. Nawet ludzie ci sami - najpierw pierwszy sekretarz, teraz dzialacz parafialny.

Posty [ 1 do 65 z 175 ]

Strony 1 2 3 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STYL ŻYCIA I SPOŁECZEŃSTWO KOBIECYM OKIEM » Pogotowie antymuzułmańskie - musimy pilnować Polek!

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024