A Holendrom, Niemcom, Belgom etc zdarza się porywać kobiety z Europy centralnej i wschodniej, a jakoś nikt nie szepcze na dyskotekach "Nie wiąż się z Holendrem, porwie cię do burdelu..!"
Mnie się przede wszystkim nie podoba to mężczyznom, którzy "wyglądają na muzułmanów". Mam za sobą związek z Brytyjczykiem, ale ormiańskiego pochodzenia, który właśnie "wyglądał na muzułmanina" i dość szybko gęba mnie rozbolała od tłumaczenia życzliwym zmartwionym, że nie, on nie jest Arabem, że z Arabami nie ma nic wspólnego, że nigdzie mnie nie zamierza porywać. Zresztą to nie miało szczególnego sensu, bo parę osób próbowało mnie przekonać, że on jednak JEST Arabem, co zakrawało na kompletną paranoję.
PS.
Pominę już kwestię, że jak raz zdarzyło mu się przyjechać do mnie autobusem a nie samochodem, to młodzi, patriotyczni kibice obrzucili nas korytem bluzgów i chcieli bić, mnie za to, że jestem z "brudasem i ciapatym", jego że jest z Polką. Rozeszło się po kościach, facet to nie ułomek więc odpuścili, ale kolejny raz wziął już taksówkę.
Po drugie nie za bardzo mi się podoba mi się ogólnie wchodzenie w czyjeś życie i dawanie rad bez proszenia. Jak ja bym chodziła pod kościoły i namawiała do seksu przed ślubem, to nie wiem, czy by to było odbierane pozytywnie.
No i po trzecie, trochę nie rozumiem motywu. Dla mnie to tak jak z narkotykami czy papierosami - każdy wie, że to SZKODLIWE, że można dostać raka. To jak muzułmanie traktują kobiety to też nie żadna tajemnica znana wybranym, ja nie znam żadnej młodej dziewczyny, która by o tym nie słyszała. A skoro ktoś już o tym wie, to nie wiem, co zmieni fakt, że podejdzie do niej ktoś obcy i zacznie to jeszcze raz powtarzać, tak jak nigdy nie słyszałam, żeby ktoś rzucił palenie, bo obcy człowiek na ulicy mu powiedział "Pan nie pali, raka się od tego dostaje". Nie słyszałam nawet, żeby ktoś podziękował za ostrzeżenie czy cenną informację, chyba że tak na "odwal się", więc lekko mnie dziwią te wyrazy wdzięczności od ostrzeganych kobiet.
A tak na marginesie zastanawiam się, dlaczego nie ostrzegają przed hinduistami, oni też podle traktują kobiety i podrywają Polki. PoDrywają. ;-)