czym jest zdrada? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: czym jest zdrada?

Cześć kobietki smile)

Czym Waszym zdaniem jest zdrada?

Czy pisanie smsów z inną dziewczyną (smsów o neutralnej treści tj. "wstałem o...", "idę do pracy"... "obejrzałem film"...) i przy tym - brak spotkań z nią, to zdrada?

I ogólnie, jak widzicie zdradę?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czym jest zdrada?

A czy faceci też mogą?
Dalsza część będzie zignorowaniem odpowiedzi, przepraszam.
Ciekawe pytanie, czy można je zdefiniować? Zdradą wydaję się być przekroczenie wspólnie ustalonej granicy w związku. Zgodnie z naszą wrażliwością, uczuciami, przekonaniami religijnymi itd. Dla jednych zdradą może okazać się wiadomość z flirtem na FB, dla innych pocałunek, dla innych zdradą nie jest seks bez miłości. Wszystko wydaję się być zależne od poszanowania wartości partnera, ale również naszych.
Ciężko znaleźć jednoznaczną odpowiedz, wszystko zależy od tego co w nas "siedzi"
smile

3

ja uważam że to nie zdrada. zdradą by było jak by coś z nią robił a on tylko pisze

4 Ostatnio edytowany przez Jenka (2014-01-11 20:57:17)

ważne by były to  wspólne granicę partnera/ki czyli jeśli dla partnera zdradą były by rozmowy na Facebooku to wtedy z tym będzie musiała się liczyć jego partnerka nawet jeśli dla niej zdradą będzie tylko seks.
A jeśli jej to nie pasuje to powinna od niego odejść. Poza tym on musi wtedy tez się liczyć z ty, że w takim przypadku
to automatycznie obowiązywało także jego. Wiec i on nie będzie mógł się bawić w rozmowy na fejsie z kobietami.

Natalia123423 napisał/a:

ja uważam że to nie zdrada. zdradą by było jak by coś z nią robił a on tylko pisze

I dobrze wiec o co chodzi chyba tego nie rozumiesz małżeństwo to wspólne ustalenia, nie może tak być że jednemu wolno więcej a drugiemu mniej bez względu na płeć osobnika. Jeśli dla ciebie to jest zdradą to ok to sama też nie powinnaś tak robić(jeśli robisz) to są wasze ustalenia, najważniejsze żeby partner o tym wiedział co wolno a co nie nawet jeśli on uznaje że zdrada jest tylko wtedy gdy są pocałunki czy tym bardziej odbyty stosunek płciowy.

Zdradza się wtedy,kiedy ucieka się od obecnego życia.Zamiast więc uciekać od problemów,należy je zdefiniować i rozwiązać,a nie  pchać się w ramiona kogoś innego,gdzie...pojawią się najróżniejsze problemy.

6

zdrada to nie tylko seks, bo np. mozesz miec pozwolenie na to kobiety,z roznych powodow i juz zdrada to nie bedzie,
zdrada jest wtedy kiedy druga osoba czuje sie źle z powodu twojego zachowania. Jeśli masz kolezanke i zona nie widzi w tym nic złego, ze spedzasz jakos tam czas i nic nie robisz to luz, ale jesli zona czeka, a ty zajmujesz sie kolezanka nawet jak brat, to jest to zdrada emocjonalna, czy nielojalnosc,
zdrada ma wiele twarzy, zapytaj cotoje kobieta o tym mysli, jesli jej to przeszkadza, to ona to tak traktuje

7

tak chciałam zaznaczyć, że jestem kobietą smile)) bo wiele z Was zinterpretowało mój post, jako post faceta.

chodzi o to, że po pierwsze: zastanawiam się, czym jest zdrada.

a po drugie: mój ex, zaraz po naszym rozstaniu poznał dziewczynę (na imprezie) i z nią nadal pisze, nie wiem czy widzieli się poza tą imprezą - on utrzymuje, że nie. powiedział również, że poprzez kontakt z nią zrozumiał, że nie potrafiłby być z żadną inną kobietą, przynajmniej na razie.
i tak utrzymujemy póki co czysto koleżeńskie stosunki (miałam zerwać kontakt, ale nie umiem:/, ale jestem coraz bliżej tego czynu, bo właśnie w/w sytuacja mnie do tego prowokuje).
na pierwszym spotkaniu ze mną od ponad 3 tygodni, które trwało pół godziny powiedział mi że poznał ją, że ona czegoś od niego chce. powiedział, że zerwie z nią kontakt (bo my mamy się spotykać od nowa - ale naprawdę nie widzę tego, ale taka jest wersja). nie wiem, jak sprawdzić to, czy zerwał? nie chcę być w sytuacji "rezerwy", że on sobie tam z nią pisze, a jak nasze spotkania nie wypalą, to poleci do niej.

w poprzednim związku miałam podobnie, facet pisał z innymi, pozwalałam na to, ufałam mu, bo to tylko koleżanki, ja też miałam kolegów, tylko potem okazało się że cały czas mnie zdradzał... nie chcę wrzucać wszystkich do jednego worka, no ale cóż...

jak mówiłam: interesuje mnie definicja i to jak Wy widzicie zdradę, bo sama nie potrafię odnaleźć się w tym temacie (jeśli jakiś facet może się wypowiedzieć to super) i interesuje mnie też odniesienie do sytuacji powyżej.

dzięki za pomoc.

8

Związek polega na rozmowie dwóch ludzi, przedstawieniu im swoich i uczuć, poglądów, które powinno się szanować. Życie Cię doświadczyło, przez co masz problemy z ponownym zaufaniem drugiej osobie. Nie ma się co dziwić, Twój partner na pewno wie, jak doświadczył Cię poprzedni związek i nie szanuje Twojego spokoju, nie dba o to by Cię w pewnym stopniu "naprawić" i nauczyć na nowo podstawy - wiary w miłość, oddanie oraz drugiego człowieka.
Trzeba na to spojrzeć z perspektywy drugiej osoby z którą pisze. Wiedząc, że ona oczekuje czegoś więcej pisząc z nia rani się partnera i również tą osobę dając jej nadzieję z której może nic nie wyniknąć.
Odpowiedz na to pytanie czym jest zdrada, znajdziesz tylko i wyłącznie w sobie. Nikt nie napisze jednoznacznie czym ona jest, można Cię jedynie nakierować na przemyślenia. Jesteś teraz na rozdrożu, znowu wracają negatywne myśli po poprzedniej zdradzie. Powinnaś znaleźć partnera, który będzie to rozumiał i będzie potrafił zapewnić Ci bezpieczeństwo lub porozmawiać szczerze, ze swoim byłym i powiedzieć, to co czujesz przez to, co tracisz. Zaufanie jest bardzo ciężko odbudować a tak łatwo je niszczyć. Jak sama widzisz, chcesz  sprawdzać czy pisze, bo coś w Tobie pękło, rana się otworzyła.
Zadaj sobie pytanie, czy będziesz jeszcze potrafiła zaufać tej osobie? Czy jest ona tego warta? Jeśli odpowiedzi pozytywne, to będziesz wiedziała co robić.

9

Dziękuję za rozsądną odpowiedź. On cały czas mi mówił, że to nie było nic takiego. Zobaczymy, ale ja postanowiłam że już nie dam rady, muszę się wycofać, bo ten chłopak mnie nie szanuje.

10

Jego reakcja na to jest odmienna niż powinna być. Słowa, że to nie było nic takiego, poprowadzą Cię dalej w podobne sytuacje, przez które będziesz cierpieć. Mają one na celu oczyszczenie swojej osoby i są przejawem egoizmu, bo w pewien sposób Cię zawiódł. Nie stara się tego zrozumieć, przeprosić i zastanowić nad swoim postępowaniem i Twoimi uczuciami. Tylko wybielić swoją osobę. Zabrakło rozmów na temat siebie, zabrakło zrozumienia.

11

no właśnie. Ci faceci są do niczego. nie doceniają kochającej kobiety.

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024