Brak orgazmu. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Brak orgazmu.

Wiem, takich tematów jest mnóstwo. Brak orgazmu. Z partnerem, sama, w pozycji takiej i takiej, przy filmiku, paluszkami, innymi pomocami i  tak dalej... Nic. Życie seksualne zaczęłam młodo, bo mam niecałe 17 lat. Uważam jednak, że jestem na to gotowa i dojrzała. Rozumiem, ze nie ma na to złotego środka. I wiem, że z moim mężczyzna będzie mi trudno o to, dlatego muszę najpierw sama siebie poznać, tylko, że ja wciąż to robię... Nie chce popadać w skrajność. Może ja już nie mam pomysłów jak samej to robić, macie jakieś swoje koncepcje na to?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Brak orgazmu.

W sensie nigdy nie miałaś orgazmu, czy dopiero teraz nie możesz do niego dojść? Ja wiele lat uczyłam się techniki dochodzenia do orgazmów, teraz umiem już nie tyle mieć go zawsze co nad nim panować. Musisz ćwiczyć mięśnie kegla, spróbować w różny sposób je napinać. Czyli to wszystko daje Ci przyjemność ale nie możesz "przekroczyć" tej granicy i dojść do orgazmu?

3

mmmonaaa napisał/a:

W sensie nigdy nie miałaś orgazmu, czy dopiero teraz nie możesz do niego dojść? Ja wiele lat uczyłam się techniki dochodzenia do orgazmów, teraz umiem już nie tyle mieć go zawsze co nad nim panować. Musisz ćwiczyć mięśnie kegla, spróbować w różny sposób je napinać. Czyli to wszystko daje Ci przyjemność ale nie możesz "przekroczyć" tej granicy i dojść do orgazmu?

Nigdy go nie miałam. Ani poprzez masturbacje, ani z mężczyzną i to doświadczonym... Zależy od dnia. Czasami nie ma w tym w ogóle przyjemności, a czasami ona jest i tak jak napisałaś nie moge przekroczyc tej granicy. Co do miesni kegla, to właściwie nie wiem czy dobrze to robie, ale próbuje.

4

Ale JAKIEGO orgazmu nie miałaś - łechtaczkowego czy pochwowego? Jak łechtaczkowego nie miałaś nawet jak się sama masturbujesz w komfortowych dla psychiki warunkach, to... hm... Nie pojawia się ból ani żadne nieprzyjemne odczucia?

5

Vian napisał/a:

Ale JAKIEGO orgazmu nie miałaś - łechtaczkowego czy pochwowego? Jak łechtaczkowego nie miałaś nawet jak się sama masturbujesz w komfortowych dla psychiki warunkach, to... hm... Nie pojawia się ból ani żadne nieprzyjemne odczucia?

Niestety, ani pochwowego ani łechtaczkowego. Gdy jestem ze swoim mężczyzną jest mi o tyle łatwiej, że skupiam sie na przyjemności. Natomiast nie potrafię sie masturbować z powodu, że moje myśli odpływają do problemów dnia codziennego, po prostu nie umiem sie skupic na tym co robię. Bólu nie odczuwam, raz chyba sie pojawił, ale normalnie, to nigdy.

6

No właśnie, co do pochwowego to nie zdziwiło by mnie to. Ale łechtaczkowy... Hm.. rzeczywiście dziwne.. Ale sądzę, że to wyćwiczysz. Ja sama jak nie używam swoich mięśni i odpowiednich pozycji też nie osiągnęłabym orgazmu, trzeba się skupić po prostu. I znaleźć coś co podnieca Cię najbardziej.

7

mmmonaaa napisał/a:

No właśnie, co do pochwowego to nie zdziwiło by mnie to. Ale łechtaczkowy... Hm.. rzeczywiście dziwne.. Ale sądzę, że to wyćwiczysz. Ja sama jak nie używam swoich mięśni i odpowiednich pozycji też nie osiągnęłabym orgazmu, trzeba się skupić po prostu. I znaleźć coś co podnieca Cię najbardziej.

Ciężko mi o te skupienie gdy jestem sama, a wiem właśnie, że w taki sposób uczę sie sama siebie, a później będzie mi łatwiej z mężczyzną. Tak jak wspomniałaś - pozostaje mi ćwiczyć. Dziękuję za odzew. wink

8

Niebedeinna napisał/a:

Natomiast nie potrafię sie masturbować z powodu, że moje myśli odpływają do problemów dnia codziennego, po prostu nie umiem sie skupic na tym co robię.

Ja bym się chyba mniej skupiła na ćwiczeniach fizycznych a bardziej na tym, żebyś nauczyła się relaksować i nie zamartwiać po prostu, bo te problemy muszą Cię nieźle zjadać, skoro nie potrafisz ich sobie odpuścić nawet na chwilę przyjemności.

9

Vian napisał/a:
Niebedeinna napisał/a:

Natomiast nie potrafię sie masturbować z powodu, że moje myśli odpływają do problemów dnia codziennego, po prostu nie umiem sie skupic na tym co robię.

Ja bym się chyba mniej skupiła na ćwiczeniach fizycznych a bardziej na tym, żebyś nauczyła się relaksować i nie zamartwiać po prostu, bo te problemy muszą Cię nieźle zjadać, skoro nie potrafisz ich sobie odpuścić nawet na chwilę przyjemności.

Problemy są i zawsze będą dopóki żyjemy - mniejsze, większe. Jednak gdy zaczynam to robić, to moje myśli zaczynają krążyć nie tyle przy problemach, a także jakichś głupich urywkach z życia, które nijak mają sie do sytuacji. Ehh... Po prostu ciężko mi sie zrelaksować i cieszyć chwilą, skupić na jednym. Może medytacja pomoże?:)

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024