totalny lęk przed facetami - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » totalny lęk przed facetami

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 9 ]

Temat: totalny lęk przed facetami

Jestem prawie 27 - letnią kobietą. Mój problem polega na tym, że boję się mężczyzn. Byłam kiedyś w związku ale to były jeszcze czasy licealne, po tym nie byłam z nikim w związku chociaż w moim życiu pojawiali się mężczyźni którzy mi sie podobali.
I o ile moje relacje z kobietami przebiegają normalnie (mam koleżanki, przyjaciółki), to wśród mężczyzn prawie w ogóle nie mam kolegów, nie mówiąc już o jakiejś głębszej relacji. Nie czuję się swobodnie w męskim towarzystwie. Nie umiem rozmawiać z mężczyznami, przebywać z nimi, jakby to były stworzenia z innej planety.
Zastanawiam się czy przyczyna takiego "defektu" charakteru nie leży w moich relacjach z ojcem, których od bardzo dawna właściwie nie ma. A moja mama zawsze zniechęcała mnie do facetów.
Chciałabym w przyszłości założyć rodzinę. Nie chce sobie pluć w brodę za parę lat, że nie zrobiłam nic w tym celu. Coraz częściej myślę jednak, że mój przypadek jest beznadziejny.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: totalny lęk przed facetami

Wiesz to że nie masz kolegów nie jest akurat wyznacznikiem tego czy spotkasz kogoś do życia czy nie smile Są kobiety które mają dużo mężczyzn , spotykają się a nadal są same ..Kto wie może poznasz kogoś kiedy przyjdzie na to pora ..i wystarczy jeden jedyny mężczyzna by został na zawsze w Twoim życiu ..Nic straconego .. Ja mam dużo kolegów , wydaje mi się że dogaduje się z facetami super .. i co z tego jak jestem sama .. Tak więc kochana główka do góry .Jeszcze poznasz faceta wartego Twojego serca wink

3

zawszetamgdziety26 napisał/a:

Zastanawiam się czy przyczyna takiego "defektu" charakteru nie leży w moich relacjach z ojcem, których od bardzo dawna właściwie nie ma. A moja mama zawsze zniechęcała mnie do facetów.

Zapewne leży. Pisałem wielokrotnie o Terapii Wewnętrznego Dziecka. Myślę, że powinnaś spróbować smile

Praktykować można samemu.

4

Z pewnością duży wpływ na obecną sytuację mają relacje z ojcem i to co wpajała Ci mama.
Jednak przyczyna tego problemu nie jest w tym momencie tak bardzo istotna. Ważne jest to by to naprawić.
Jesteś dorosłą kobietą, musisz się przełamać, zacznij przebywać więcej w męskim towarzystwie, nie patrz na facetów jak na kosmitów smile pozwól sobie ich poznać, choć bywają "tacy i siacy" wink ostatecznie nie są źli smile

5

A co sądzisz o tym żeby zapisać się na jakiś kurs? Nie wiem co Cię interesuje, ale na przykład na kursie języka obcego jest często praca w grupach, dialogi, może to by Cię ośmieliło, a w dodatku mogła byś nawiązać ciekawe znajomości. Pisałaś, że Twój ojciec jest alkoholikiem, więc możliwe że terapia DDA mogła by Ci bardzo pomóc.

6

A czemu sie ich boisz , masz takie nie za bardzo rozwiniete umiejetnosci flirtowania i nie chcesz przedluzac zeby Cie nie wypunktowali ?
Czy po prostu Cie nudza ?

7

zrodlem leku jest strach przed porazka .Dlatego najlepiej malymi krokami pokanywac leki , plec przeciwna raczej nie gryzie , wiem bo jakich czas tez przechodzilem przez takie cos ze balem sie kobiet , ale teraz juz normalnie mam kolezanki i jakos sie dogadujemy.

8

Chyba po prostu boisz sie facetów, uważasz, ze Cie skrzywdzą. Może podejdź do tego na luzie, przecież z nikim nie musisz się od razu wiązać. Proponuje zacząć się umawiać na jakieś kawki czy do kina z mężczyznami, żeby się trochę oswoić i przełamać pierwsze lody. Jezeli będziesz wiecznie od nich uciekać to możesz ucieć przed naprawdę fajnym facetem.

Posty [ 9 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » totalny lęk przed facetami

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024