wypowiedzenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: wypowiedzenie

Hej. Mam pewien problem. Z moim kierownikiem o wypowiedzeniu rozmawiałam od 20 grudnia. W dniu 23.12 napisalismy wypowiedzenie z datą piątkową 27.12. ponieważ wypowiedzenie zaczyna bieg w sobotę tak? Mam tygodniowy okres wypowiedzenia więc do 4.01. Mój kierownik nie poinformował nikogo wyżej o moim odejściu - mial to zrobic wczoraj 27.12. telefonicznie. Wczoraj też mój ierownik miał wolne, ale wypowiedzenie widzial i sam je też pisał w poniedzialek. Przypada mi 4 dni wolnego i te wolne miałam odebrac w tym tygodniu. Wczoraj przyjechal kierownik mojego kierownika, ktory wkurzył się bo nic o moim wypowieddzeniu nie wiedział i nie pozwolił mi wziąć wolnego. Powiedział że mój okres wypowiedzenia skończy się dopiero 11.01. a przecież specjalnie wypowiedzenie złozyłam wczoraj aby skończyc pracę 4.01. i powiedział że w poniedziałek będziemy rozmawiać o moim odbiorze dni wolnych. Nie mogę pracować do 11.01. bo idę do nowej pracy. Co zrobić? Kto ma racje? Czy moga mi nie dać wolnego i czy moge isc wtedy na zwolnienie lekarskie?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wypowiedzenie
mimalami napisał/a:

Hej. Mam pewien problem. Z moim kierownikiem o wypowiedzeniu rozmawiałam od 20 grudnia. W dniu 23.12 napisalismy wypowiedzenie z datą piątkową 27.12. ponieważ wypowiedzenie zaczyna bieg w sobotę tak? Mam tygodniowy okres wypowiedzenia więc do 4.01. Mój kierownik nie poinformował nikogo wyżej o moim odejściu - mial to zrobic wczoraj 27.12. telefonicznie. Wczoraj też mój ierownik miał wolne, ale wypowiedzenie widzial i sam je też pisał w poniedzialek. Przypada mi 4 dni wolnego i te wolne miałam odebrac w tym tygodniu. Wczoraj przyjechal kierownik mojego kierownika, ktory wkurzył się bo nic o moim wypowieddzeniu nie wiedział i nie pozwolił mi wziąć wolnego. Powiedział że mój okres wypowiedzenia skończy się dopiero 11.01. a przecież specjalnie wypowiedzenie złozyłam wczoraj aby skończyc pracę 4.01. i powiedział że w poniedziałek będziemy rozmawiać o moim odbiorze dni wolnych. Nie mogę pracować do 11.01. bo idę do nowej pracy. Co zrobić? Kto ma racje? Czy moga mi nie dać wolnego i czy moge isc wtedy na zwolnienie lekarskie?

masz swoją kopię wypowiedzenia, na której jest podpis kierownika i wpisana data?
za niewykorzystane wolne należy się ekwiwalent pieniężny.

3

data jest ale podpisu nie ma, czytalam że kierownik musi sie tylko z tym zapoznać, ale podpis nie problem, w pon rano mi mój kierownik podpiszę. Czy to wydłuzy mi okres wypowiedzenia? Sam kierownik mi pisał wypowiedzenie. Wysłałam mu jeszcze meila i go zapisalam zeby mieć potwierdzenie ze skanem wypowiedzenia i napisałam ''tak jak rozmawialiśmy w poniedziałek, składam dzis wypowiedzenie''

4

wypowiedzenie dałam w poniedziałek z datą piatkowa, a w piatek pracodawcy nie było może mi powiedzieć że nie zdązyl sie z nim zapoznać? W poniedzialek razem je pisaliśmy.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024