Istotą w brew pozerom jest tylko systemem będącym zdrowotnością duchowości. Wymogiem religii jest stadialność, posłuszeństwo brak indywidualizmu a co za tym idzie istotą religii jest władza jednostek nad masami.
Doskonale to ukazuje tenże 20 minutowy film który wszystkim GORĄCO polecam
http://youtu.be/9sBRUHM_xTg
1 2013-12-20 23:10:00 Ostatnio edytowany przez Jenka (2013-12-20 23:19:37)
Jenka, dzięki za link, to co D. Icke i J.K. Mutri w filmie kilka razy już to słyszałam , ale z takim tłem to słucha się inaczej. Film fajny, tylko tytuł mi się nie podoba.
Teraz już wiesz, dlaczego w b/Boga wierzę, a wątpię w religię. W końcu wiara to rodzaj wewnętrznego uczucia, że coś istnieje, że jest. Religia to zasady wiary, systemy, wyznawanie kultu b/Boga.
PS. A to niespodzianka, nawet ja nie sadziłam, że się spotkamy w twoim wątku, ale to wszystko wina słów jedne to pewniaki jak np. pietruszka, a inne za bardzo wieloznaczne np. niewierny to już śliska sprawa, b/Bogu jestem wierna, ale religii jestem niewierna, wpadłam, bo żadnego kultu nie wyznaje.
Mam tu bardzo interesujacy link http://m.youtube.com/watch?v=XqvtpUByHxM
Książki Osho skutecznie czyszczą głowę z bałaganu zrobionego przez religię i zbliżają do prawdziwego boga ![]()
5 2014-01-05 20:04:31 Ostatnio edytowany przez Jenka (2014-01-05 20:16:43)
Jeśli ktoś zna jakieś ciekawe książki wyrywające z religijnego Matriksu to niech poda jakiś tytuł im więcej tym lepiej.
@Osho to przecież filozof hinduski którego uczniowie Sannjaca musza wyrzucić z siebie materialistyczne podejście do świata choć w swoich wykładach ośmieszycł chyba wszystkich założycieli religii a Jezusa nazwał bękartem ![]()
6 2014-01-05 21:32:47 Ostatnio edytowany przez kwadrad (2014-01-05 21:40:23)
wow religia rak swiadomosci ja na forach pisze rak tej planety widac chwytliwy tytuł ![]()
temat watku mogłby brzmiec np nie "Istota religii kącik tylko dla niewiernych" a "Istota religii kącik tylko dla wiernych temu w to co czuja a nie kupujących bezrozumnie cudze bajki"
fajny jest poczatek tego filmu ktory pokazuje ze to co z poczatku wydaje sie czym czysto pieknym a przez to niegoroznym jest tak naprawde zabawka w cudzych rekach ...maly masterpiece
Religia - jak nasz racionalny umysł zrobi wszystko abyśmy nie doszli do prawdy kim naprawde jesteśmy.
@Osho to przecież filozof hinduski którego uczniowie Sannjaca musza wyrzucić z siebie materialistyczne podejście do świata choć w swoich wykładach ośmieszycł chyba wszystkich założycieli religii a Jezusa nazwał bękartem
Na moje oko to nie miałaś większego kontaktu z jego naukami. Osho tłumaczył, że problemem nie są dobra materialne same w sobie i ich posiadanie, ale przywiązywanie się do nich. Nie słyszałem, żeby nazywał Jezusa bękartem. Często tłumaczył jego nauki i się na nie powoływał. Jeździł ostro po duchownych, ale na pewno nie po mistrzach, bo oni są niewinni.
Osho niestety od czasu jak ostatnia koza z która dzielił loże odeszla - zwariowal.
Ostała mu się INO ta czapka która uciska mu głowę.
Robi fajne gesty rękami wygrał u mnie kebaba ,niezły aktor.
Mam nadzieje ze kolejne odcinki które przewiduje nakręcić będą z kosmicznej próżni albo bieguna.
Mam nadzieje ze kolejne odcinki które przewiduje nakręcić będą z kosmicznej próżni albo bieguna.
Osho już nic nie nakręci, bo 19 stycznia 1990 roku opuścił swoje ciało...
No nie wiem jak tam jego sluchacze ale ZUS w naszym kraju byłby zadowolony z takiego obywatela .
To kacik dla mnie bo jestem bardzo anty-religijny ![]()
To co do tej pory robi zlego czlowiekowi mnie szokuje jak i martwi, czemu jeszcze sie w to ktos bawi, daje soba tak manipulowac ??