"Gadka szmatka" - czyli teksty na podryw (i nie tylko) - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Gadka szmatka" - czyli teksty na podryw (i nie tylko)

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: "Gadka szmatka" - czyli teksty na podryw (i nie tylko)

Witam Was wszystkich.

Chciałabym poznać zdanie (zarówno Kobiet jak i Mężczyzn) na temat tego, co jest "magnesem" a co odpychaczem w sytuacji, gdy dwie osoby dopiero co się poznają - chodzi mi zarówno o przykładowe teksty, frazy , gesty czy zachowania.

Ostatnio usłyszałam,że za bardzo się spoufalam przy zawieraniu nowych znajomości, że niektóre moje komplementy  czy teksty mogą zawstydzić czy zniechęcić drugą osobę    (chociaż moim zdaniem nie są one wymuszone sztuczne,czy ironiczne  bo gdy np. powiem do nowo poznanego chłopaka że ładnie pachnie  i się uśmiechnę przy tym to nie widzę nic w tym zdrożnego, co zupełnie odwrotnie jedna ze znajomych skomentowała).

co o tym myślicie ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: "Gadka szmatka" - czyli teksty na podryw (i nie tylko)

odpychaczem są właśnie ''przykładowe teksty''.Najlepiej podejść nie zastanawiając co się będzie mówić.I wtedy samo wyjdzie.

3

Nikt nie lubi tzw.wazeliny i zachowań typu zagłaskać kotka na śmierć:) mnie osobiście zniechęcają powierzchowne komplementy,zastanawiam się nad intencjami nadawcy,nierzadko stwierdzam,że mam do czynienia z mało elokwentnym rozmówcą,który myśli,że dam się złapać na tanie lepy,sztuczki:)A w ogóle dlaczego Ty facetom serwujesz od razu komplementy?tym samym ich kastrujesz:p nie pozwalasz wykazać się,a to facet chce zdobywać,należy dać się jemu upolować:)komplementowaniem pokazujesz,że jesteś na tacy.

4

słonecznik30 - założyłam ten wątek właśnie z myślą,iż częściowo znajdę odp na moje wątpliwości wink
Bo to nie jest tak że ja strzelam jak z karabinu do nowo poznanego faceta od razu 1000 komplementów - nie myślałam ,że mimochodem powiedzenie czegoś miłego męzczyźnie czy zwyczajne stwierdzenie faktu może byc odebrane jako "podanie mnie na tacy" ; )

5

Sarenko1990 otóż jest to podanie się na tacy-facet komunikat ładnie pachniesz może potraktować jako ?łatwo pójdzie" gdybyś użyła komunikatu "podoba mi się zapach Twojej wody toaletowej,zastanawiam się co to za zapach" mógłby odebrać jako subtelny komplement,ale niekoniecznie-w pierwszej fazie poznania mógłby poczuć się jak "opakowanie" i w zależności od nastawienia do znajomości albo cieszyć się,albo zwiać;)Myślę,że jest tyle możliwości poznania się,tyle tematów do poruszenia,że na komplementy przyjdzie czas.

6

słonecznik30 napisał/a:

"podoba mi się zapach Twojej wody toaletowej,zastanawiam się co to za zapach" mógłby odebrać jako subtelny komplement

Ja bym to uznał za subtelna uwagę, ze chyba zapomniałem wziąć prysznica i zaraz po rozmowie dokładnie się obwąchał.

7

pitagoras napisał/a:
słonecznik30 napisał/a:

"podoba mi się zapach Twojej wody toaletowej,zastanawiam się co to za zapach" mógłby odebrać jako subtelny komplement

Ja bym to uznał za subtelna uwagę, ze chyba zapomniałem wziąć prysznica i zaraz po rozmowie dokładnie się obwąchał.

Pitagoras - no dobra, a jeśli byś  godzinę wcześniej  wyszedł spod prysznica i usłyszał takie coś, wtedy byś chyba nie węszył podstępu w zwykłym komplemencie ;p

a podobno   to kobiety doszukują się podtekstów , drugiego  dna  czy aluzji w komplementach od mężczyzn...;)

8

sarenka1990 napisał/a:

a podobno   to kobiety doszukują się podtekstów , drugiego  dna  czy aluzji w komplementach od mężczyzn...;)

Po prostu to by było bardzo nietypowe.Komplementy dotyczące -hm, nazwijmy to - estetycznych walorów ciała są typowo ''babskie''.Chcesz facetowi powiedzieć komplement, to zachwyć się autem, albo tym ze daje rade wnieść po schodach 5 kilo kartofli:)
Jakieś takie teksty ze ładnie pachnie, ładnie wygląda itp. zakrawają na ironie albo podejrzenie o homoseksualizm.

9

pitagoras napisał/a:
sarenka1990 napisał/a:

Po prostu to by było bardzo nietypowe.Komplementy dotyczące -hm, nazwijmy to - estetycznych walorów ciała są typowo ''babskie''.Chcesz facetowi powiedzieć komplement, to zachwyć się autem, albo tym ze daje rade wnieść po schodach 5 kilo kartofli:)
Jakieś takie teksty ze ładnie pachnie, ładnie wygląda itp. zakrawają na ironie albo podejrzenie o homoseksualizm.

Pitagorasie co pomyślałbyś o kobiecie,która w pierwszej fazie zachwyca się Twoim autem?;) nie wypada:)

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » "Gadka szmatka" - czyli teksty na podryw (i nie tylko)

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024