Poznałam mężczyznę z długami.Jaką mam podjąć decyzję? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poznałam mężczyznę z długami.Jaką mam podjąć decyzję?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

1 Ostatnio edytowany przez joanna8201 (2013-12-14 21:49:02)

Temat: Poznałam mężczyznę z długami.Jaką mam podjąć decyzję?

Witam,
bardzo chciałabym prosić Was o radę,ponieważ nie wiem jaką mam podjąć decyzję.Niedawno poznałam mężczyznę,który aktualnie przebywa za granicą;na razie utrzymujemy kontakt za pośrednictwem telefonu i internetu.Zamierzamy wkrótce się spotkać.Od początku trwania znajomości on jest ze mną szczery,powiedział że w związku z tym nie zamierza niczego przede mną ukrywać.I bardzo mi tym zaimponował, bo zdałam sobie sprawę z jak wiarygodną osobą mam do czynienia.A więc dzisiaj dowiedziałam się,że od dwóch lat ma długi.Gdy kilka lat temu podjął pracę,nie potrafił oszczędzać,wydając pieniądze na swoje pasje,jakimi są muzyka i podróże.Podczas naszej ostatniej rozmowy starałam się mu uświadomić, że nie można żyć jedynie chwilą,lecz należy myśleć też o przyszłości oszczędzając zarobione pieniądze.Zgodził się ze mną w 100%.Swoje postępowanie wytłumaczył mi tym, że długo był sam i dlatego brak kobiety nie motywował go do tego, aby myśleć o jutrze.Przyznał mi też,że jest świadomy swego postępowania i swoich błędów i że związek z ukochaną kobietą jest w stanie zmienić jego podejście i jego życie.Poznałam wielu mężczyzn w swoim życiu, ale nikt nigdy nie był ze mną tak szczery i wobec mnie uczciwy.Bardzo cieszyłam się z tego,że podjęłam się tej znajomości, bo jest to człowiek rzeczowy, ma niesamowite poczucie humoru,które sprawia,że każdego dnia mam uśmiech na twarzy.Ma w sobie coś,co sprawia,że coraz bardziej mnie do niego ciągnie.Tak naprawdę to byłoby mi bardzo szkoda stracić tę znajomość,zależy mi na nim,a jemu na mnie.Ale po tym,co mi wyjawił jakoś dziwnie się poczułam.Zdaje sobie sprawę z tego,że nie ma zbyt łatwej sytuacji.Choć zadeklarował swoją odmianę.Ale ja się troszkę boję, że to wszystko może się kiedyś nie udać, że wiążąc się z nim,zwiąże się też z jego długami.Mimo tego,że nie będą one trwały wiecznie.Nie wiem, co mam zrobić.Bardzo proszę o jakieś wskazówki,o radę,ponieważ bardzo trudno jest mi podjąć decyzję.Dziękuję serdecznie.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poznałam mężczyznę z długami.Jaką mam podjąć decyzję?
joanna8201 napisał/a:

że wiążąc się z nim,zwiąże się też z jego długami..

To wcale nie jest jednoznaczne. Możesz Go wspierać, pomagać dobrym słowem, motywować do uregulowania sytuacji materialnej ale na Twoim miejscu byłabym czujna jeśli chodzi o jakieś pożyczki czy wspomaganie pieniędzmi.
Piszesz że pierwsze spotkanie dopiero przed Wami. Daj facetowi szansę, był szczery. nie ściemniał. Tylko zachowaj ostrożność i nie podejmuj gigantycznych kroków, poczekaj i obserwuj jak sobie radzi z wygrzebywaniem się z tego dołka smile

3 Ostatnio edytowany przez marusia17 (2013-12-14 22:08:33)

run, run, Joanno, run away.
od kiedy to posiadanie kobiety lub jej nie posiadanie jest przyczyną podejmowania takich a nie innych decyzji o swoich finansach?
też byłam kiedyś z facetem z długami, też się ze mną zgadzał, we wszystkich sprawach finansowych, szczególnie jak płaciłam. jednak ani na jotę nie wpłynęło to na jego podejście do życia i wydatków.  a też był cudowny i wspaniały... no powiedzmy, jak nie przyszło do płacenia wspólnych rachunków i braku kasy na imprezy...
możesz o nim myśleć poważnie, jak długi spłaci, inaczej: run, run!

4

E tam, na muzyke i podróże, to chociaż sobie pozwiedzał i pewnie na dobrych koncertach był. Takie coś można wybaczyć smile

A Ty co masz robić? Nic nie rób smile Skoro sprawia Ci radość, czujesz zaufanie to ciesz się tym. Oczywiście nie pożyczaj pieniędzy, nie daj sie namówić i na inwestycje i przyglądaj się, czy te długi spłaca. Tyle.
Nie matkuj mu, nie praw morałów, nie mów jakie ważne jest oszczędzanie, nie dopytuj co chwilę o stan jego zadłużenia. Wspieraj ciepłym słowem i tyle smile Jak sie okaże za rok, że nic w tej sprawie nie drgnęło, a może nawet dług się pogłębił to wtedy odejdź smile

5

No to masz problem, bo dług tego człowieka zależy w jakiej jest wysokości. Trochę podszedł do sprawy jak dziecko z lizakiem. Jak miałem to wydawałem i się zadużyłem przez brak kobiety, to trochę po wariacku. Dowiedz się jaki ma dług, jaki obrał plan spłaty tego długu. To że powiedzial o swoim zobowiązaniu to faktycznie w tej kwestii był szczery. Jak się znim zwiążesz nie obejmiesz jego długu, no chyba że wyciągnie nuszki, to jako małżonka możesz odziedziczyć taki dług. Myślę, że jak wyjechał za granice to z myślą spłaty tego zadłużenia. Powtarzam, dowiedz się ile ma tego długu, gdyż to jest ważne dla budowania dalszych waszych relacji.

6

Każdy popełnia błędy, myślę że warto dać mu szansę, jeżeli wyciągnął z lekcji naukę. Zresztą jeżeli poza tym ci pasuje to nie warto skreślać go przez jedną rzecz.
A wogóle to myślę że martwisz się na zapas, przecież nawet nie jesteście razem, utrzymujecie kontakt za pośrednictwem internetu, spotkaliście się już?

7

Jeszcze nie,właśnie zamierzamy zrobić to wkrótce.Trudno mi jest,ponieważ do tej pory nawet na wstępie nie poznałam wcześniej takiej osoby.Aktualnie jestem po rozstaniu z mężczyzną,który mnie bardzo skrzywdził.On miał w sumie dobrą sytuację materialną,a nawet spore oszczędności.Ale niestety okazał się podłym człowiekiem,nawet sam przyznał mi się do tego,że być może nie ma serca.I tak sobie pomyślałam:Co mi z jego pieniędzy,skoro nie byłam przy nim szczęśliwa?Tutaj poznaje mężczyznę po prostu innego, ciepłego,wyrozumiałego i co ważne od początku stara się być wobec mnie uczciwy.Imponują mi jego cechy i bardzo dobrze się z nimi czuję.Nie wiem,czy dać mu szansę?Może jeszcze kiedyś będę z nim szczęśliwa?Nie wiem......
Mam mętlik w głowie.

8

ja powiem tak - mi jego szczerość śmierdzi. mimo wszystko tego się nie mówi po prostu przez internet, moim zdaniem gdyby to zrobił w cztery oczy to spoko, a tak może budować wizerunek osoby sympatycznej, szczerej, ale w rzeczywistości jest beztroskim egoistą - mi się taki trafił swego czasu, źle go wspominam. Jeśli masz wątpilwości- słuchaj ich, bo one są naprawdę cenne. niestety, ale jak jesteś po związku z zimną rybą to taki "miły" drań może cię zmanipulować

9

joanna8201 napisał/a:

Nie wiem,czy dać mu szansę?Może jeszcze kiedyś będę z nim szczęśliwa?Nie wiem......
Mam mętlik w głowie.

Nieprawda.Doskonale wiesz, ze dasz mu te szanse i wpisy z tego forum są bez znaczenia na Twoja decyzje:)

10

pitagoras napisał/a:
joanna8201 napisał/a:

Nie wiem,czy dać mu szansę?Może jeszcze kiedyś będę z nim szczęśliwa?Nie wiem......
Mam mętlik w głowie.

Nieprawda.Doskonale wiesz, ze dasz mu te szanse i wpisy z tego forum są bez znaczenia na Twoja decyzje:)

Jakiekolwiek rady na forum są dla mnie niezwykle istotne i bardzo za nie dziękuję.Już wczoraj po przeczytaniu kilku,zrobiło mi się lżej na sercu i dzisiaj już o wiele łatwiej jest mi podjąć właściwą decyzję.

11

pitagoras napisał/a:
joanna8201 napisał/a:

Mam mętlik w głowie.

Zgadzam się smile Przy okazji po co się pytasz czy czegoś spróbować nikt z nas nie przewidzi co może się później stać smile Żałujemy później tego czego nie zrobiliśmy niż to co zrobiliśmy przeważnie smile Potrzebujesz tylko naszego potwierdzenia, że masz spróbować no, bo przecież podoba Ci się i coś Cię ciągnie do niego prawdopodobnie żadne racjonalne argumenty Cię nie zniechęcą smile

A, że jest szczery to dobrze mało takich ludzi i nie sądzę by ściemniał nie szczególnie ma po co, bo pisze Ci coś co zdaje sobie sprawę może go do niego zniechęcić.

12

Unikalny napisał/a:
pitagoras napisał/a:
joanna8201 napisał/a:

Mam mętlik w głowie.

Zgadzam się smile Przy okazji po co się pytasz czy czegoś spróbować nikt z nas nie przewidzi co może się później stać smile Żałujemy później tego czego nie zrobiliśmy niż to co zrobiliśmy przeważnie smile Potrzebujesz tylko naszego potwierdzenia, że masz spróbować no, bo przecież podoba Ci się i coś Cię ciągnie do niego prawdopodobnie żadne racjonalne argumenty Cię nie zniechęcą smile

A, że jest szczery to dobrze mało takich ludzi i nie sądzę by ściemniał nie szczególnie ma po co, bo pisze Ci coś co zdaje sobie sprawę może go do niego zniechęcić.

Masz rację.Zadeklarował mi, że sam powinien wziąć się za siebie i rozwiązać swoje problemy, z czego się cieszę.Myśli pozytywnie, a więc tym bardziej nie powinnam brać tego zbyt mocno do głowy.Ale pomimo wszystko sądzę, że powinnam być czujna.Jak na razie nie mam nic do stracenia,ale chciałabym aby nasza znajomość się rozwijała.

13

joanna8201 napisał/a:
Unikalny napisał/a:
pitagoras napisał/a:

Masz rację.Zadeklarował mi, że sam powinien wziąć się za siebie i rozwiązać swoje problemy, z czego się cieszę.Myśli pozytywnie, a więc tym bardziej nie powinnam brać tego zbyt mocno do głowy.Ale pomimo wszystko sądzę, że powinnam być czujna.Jak na razie nie mam nic do stracenia,ale chciałabym aby nasza znajomość się rozwijała.

Największa bolączka ludzi życie umysłem, a nie sercem dodatkowo robienie sobie oczekiwań to przez nie cierpimy. Skąd wiesz, że byś chciała by znajomość się rozwijała po tym, że ze sobą sporo pisaliście? Spotkaj się wtedy możesz śmielsze wnioski wysuwać czy chcesz by dalej się toczyło czy nie, bądź w teraźniejszości, a nie w przyszłości której na dobrą sprawę nie ma.

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Poznałam mężczyznę z długami.Jaką mam podjąć decyzję?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024