Poznalam na portalu młodszego faceta i to o 16 lat - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Poznalam na portalu młodszego faceta i to o 16 lat

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 35 ]

1

Temat: Poznalam na portalu młodszego faceta i to o 16 lat

Musze to  napisać   poznalam na portalu młodszego faceta i to o 16 lat oboje jestesmy w zwiazkach  ja mam męża a on żonę ale mieszkamy w innych miastach ,on pracuje w moim miescie  i sie spotykamy  ,a teraz piszemy  ale to juz jest cos wiecej  z jego strony cały czas tylko że kocha i tęskni    ja też już za nim tęsknię  wiem że nigdy nie będziemy razem  ale teraz wiemy że nie mozemy bez siebie żyć  jak myslićie czy to jest możliwe aby tak  duża róznica wieku miała wpływ na naszą znajomosć co sądzicie wiem ze to jest nie fer  co robimy swoim bliskim ale mój juz sie dawno zakończył tylko przyzwyczajenie i wspólne zamieszkanie

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Poznalam na portalu młodszego faceta i to o 16 lat

Owszem jest to bardzo nie fair wobec waszych bliskich!
Ale jeśli chodzi o pytanie o różnice wieku, to uważam że w dzisiejszych czasach jest wiele związków, gdzie różnica wieku między partnerami jest duża i nie ma w tym nic dziwnego. Z biegiem czasu mimo takiej różnicy ona się zawęża, i jej się wogule nie czuje.

3

Fajnie , ze masz ,, motylki ,, ale panuj nad emocjami i nie rzucaj swojego zycia na jedna szale - nie warto - ciesz sie chwila ..... ale nie ,,wariuj,, - ,,nie idz na calosc,,,...bo sie moze srodze zawiedziesz.... wiec lepiej byc ostroznym..... z zyczliwoscia....

Tosi31  napewno to co robicie swoim bliskim nie zasluguje na pochwale i akceptacje.Ale jestem w stanie zrozumiec zauroczenie i fascynacje mlodszym od siebie facetem. nie wspomne o namietnosci. To co przezywaz jest z pewnoscia ekscytujace i dajace FALSZYWY i ZAMAZANY obraz MILOSCI. Bo tego akuratnie miloscia nazwac nie mozna. Tosi31 zastanow sie tak zupelnie na chlodno bez emocji  i odpowiedz sobie na pytanie co to jest za uczucie? A moze to zwykle pozadanie, bo to co niedostepne i zakazane najbardziej nas podnieca i unosi ? Nie wiem .Ale jedno wiem napewno, to szybciej minie niz ci sie wydaje jak mydlana banka. I pozostanie niesmak i wyrzuty sumienia wobec bliskich . Swiat nie takie DRAMATY zna. A wy nie jestescie pierwsi ani ostatni ktorzy sa AKTORAMI na tej scenie MILOSCI.  Zawsze macie WYJSCIE AWARYJNE zakonczyc niby MILOSC a zostac szczerymi przyjaciolmi dla dobra waszego i waszych bliskich ,oszczedzajac im bolu i przykrosci. Warte ROZWAZENIA I ZASTANOWIENIA.Moze to bedzie odpowiedzia na pytanie co dalej?

5

Może masz rację ale nawet dla takiej chwili jak mam warto żyć i przezyć cudowne zauroczenie   wiem że to co piszę jest nie na miejscu ale jestem taka szczęsliwa

6

Niestety czasem jest tak że jesli odejdzie się do kochanka to to szcęście znika..

7

Ale ja nie odejdę tylko spotykamy się  a rodzin obydwoje nie zostawimy  dobrze nam tak i nic i nikt tego nie zmieni  no chyba że my sami

8

tosi31, weź się ogarnij, choćby dla siebie. Twój Romeo sypia raz z Tobą, raz z żoną. Pozwól młodemu chłopakowi prowadzić swoje małżeństwo normalnie. Czy Ty chciałabyś by twój syn był w adekwatnej sytuacji?
A jeśli coś między wami jest, to odejdźcie od swoich rodzin, po co krzywdzić tyle osób, po co sie ukrywać. Chyba byłabyś szczęśliwsza, będąc "legalnie" szczęśliwa.

9

Do tosi31.Zakończ to najszybciej jak możesz.Zrob to bardzo delikatnie i z klasą.Pamiętaj że im dłużej to będzie trwalo tym dla niego cios przy rozstaniu będzie większy.Pozostaną wam piękne wspomnienia ale nikt za mocno nie ucierpi.P;zdrawiam.

10

Do przemyślenia; Wyobraźmy sobie, że mąż Tosi zapoznaje przez internet kobietę i ulega tej fascynacji. Przecież jest tylko człowiekiem.
Już widzę ten wpis Tosi, utyskiwanie jaki jest podły, dlaczego jej to zrobił,przecież ona była taka dobra... itp., itd.
I odpowiedzi kobiet, które na nim nie pozostawiłyby "suchej nitki". Nie mówiąc o chętnie używanych epitetach dla opisania Tego "niegodziwca". I oczywiście tej lafiryndy, która go uwiodła.
Droga Tosiu, czy chciałabyś żeby Twój mąż uległ takiej fascynacji, jak byś się czuła? Czy chciałabyś być na miejscu żony mężczyzny, z którym weszłaś w tę relację?
Wybacz, ale ja mówię takim zachowaniom stanowcze NIE. Jeżeli Twój związek jest tylko przyzwyczajeniem, to dziewczyno, zwróć wolność swojemu mężowi i szukaj sobie wolnego faceta. Czy może na to Cie nie stać? Zastanów się .Może żona Twojego amanta nie uważa, że jej związek  jest fikcją? Może będziesz przyczyną ludzkiego dramatu?
Chyba aż tak nie jesteś pozbawiona wyobraźni, żeby nie zdawać sobie z tego wszystkiego sprawy?

11

Podpisuję sie  pod tym co napisała ladyred .

12

Sluchaj, to jest nie fer ale ja takze i Ciebie potrafie zrozumiec. Nie ma juz pewnie tej bliskosci z mezem co na samymn początku i to jest zrozumiale. Ja na Twoim miejscu zaryzykowalabym, skonczyla tamto i zaczela z mlodszym. Życie jest jedno a najwazniejsze by byc szczesliwym to , to by isc zgodnie ze swoimi uczuciami, sumieniem. Wiec jesli nie chcesz tego kiedy bedziesz juz lezec na lozku stara chora i umierajaca z myslami '' za malo przezylam, cale zycie zylam w klamstwie, nie szlam zgodnie ze swoimi pragnienami , nie chce jeszcze umierac z tym !! ' to radze zaryzykowac. Ja marze o tym, kiedy juz ta chwila nastapi to pragbne miec mysli ' fajne mialam zycie, nieczego nie zaluje wiec jestem gotowa odejsc ''

Tosi31 ja ciebie zupelnie nie rozumiem. Jak sama wiesz co robic i masz swiadomosc konsekwencji tego czynu, i masz WLASNE ZDANIE na ten temat, to po co pytasz NAS o to co dalej? Mowisz , ze rodzin nie zostawicie , a tylko chcecie sie spotykac. To jakiej nienaturalne. Jestescie egoistami ktorzy mysla WYLACZNIE o zaspakajaniu swoich przyjemnosci, bo reszta i uczucia innych WAS nie obchodza. W koncu jestescie dorosli , wiec wybor i decyzja nalezy wylacznie do WAS. Jak wyrzuty sumienia was nie zjedza to moze wam sie udac byc razem. Pomysl Tosi31 czy WARTO?

14

To Twoje życie i o ile wiem poza reinkarnacją nie ma szans na powtórkę.Załóż z góry, że to miły przerywnik.Życzę szalonych bezkonsekwencyjnych chwil.

15

Eh TOSI może by i nie miala ta rożnica wielkiego znaczenia gdyby nie ten malutki szczegół...Wasze związki...przemysl to dobrze ,bo żeby nie bylo takiej sytuacji,ze wrocisz na to forum szukając pomocy moja droga...

16

.Tosi gdy sie "to dzieje"mysli sie inaczej...zyje jakby w innym wymiarze....Potem,gdy juz rozum rzady przejmie lub gdy emocje opadna pozostaje czesto taki moralniak na dlugie lata,ze szok.nijak tego moralniaka zagluszyc w sobie nie mozna.taki dran mocny.no ale "teraz" o "potem"sie nie mysli...to normalne.a ten durny, uwziety moralniak to tylko jedna z konsekwencji.i to niby ta najlzejsza...pozdrawiam Cie serdecznie i z calego serducha szczescia zycze

17

a ja podpisuje sie pod Mariuszsem zakoncz to dziewczyno  bo zycie ze soba jest cos calkiem innego,przemysl to

18

[b]Witajcie[b]  no niestety nie słucham waszych rad nie twierdzę ze są mądreale jak na dzis to oboje potrzebujemy spotkań i czegos więcej  pa

19 Ostatnio edytowany przez Kriss (2011-05-09 14:51:44)

Fajnie by było jakby Twój mąż poznał jakąś super lasencję też ze 16 lat młodszą albo ze 20 - podejrzewam że to połowa Twojego wieku - czyli tak zwany klasyk, taką jędrną, piękną, inteligentną z biustem jeszcze na swoim miejscu - z racji wieku oczywiście. Wszystko świeżutkie i różowe. Mniam mniam.
Jak facet ma łeb na karku i dostęp do netu - trzymam za niego kciuki. Pa.

20

mim zdaniem nie powinnas dalej angazowac sie w ten zwiazek. moja przyjaciolka miala podobna sytuacje. rozpadlo sie jej malzenstwo,a ten mlody od niej odszedl. uczucia uczuciami lecz potrzebny jest w takich decyzjach takze rozsadek.

21

Zazwyczaj staram sie pocieszac ludzi gdy naprawde czuję że mam racje.Teraz tez czuję że mam racje,i twiedze że nic z tego związku nie będzie TOSI...Przykro mi,ale naprawde uwazam że rożnica wieku jest zbyt duża...Chcesz zyc chwilą?Bo to będą tylko chwile...Bedziesz żalowała kobieto,ale coz to Twoje życie...Sorry za szczerość...

22

Kriss napisał to bardzo dobitnie. Wiem, jak się czujesz, wyjątkowo, w końcu coś niezwykłego się w Twoim życiu dzieje, ale możesz mieć przez to problemy jeśli prawda wyjdzie na jaw. Nie mówię już o tym że jest to nieludzkie że okłamujecie swoich bliskich i im nie dajecie takiej możliwości na luźne związki. Ja niestety jestem zdania, że każdy facet zdradza (jeśli nie teraz to za jakiś czas na pewno) więc nie oceniam Cię źle że też to robisz, ale na pewno jeszcze dużo Cię w życiu czeka, i jestem pewna, że kiedyś się sytuacja odwróci, więc może dobrze, że Ty jesteś pierwszą która zdradzi (jeśi on jeszcze tego nie zrobił), bo nie będziesz sobie w brodę pluła że Ty byłaś fair i  mimo że miałaś okazje nie zdradzałaś.. Jedno życie, ale pamiętaj że jak będziesz starsza to mąż będzie przy Tobie..

23

MADZIA ,KRISS to kobieta i to w 100% bo dzidziusia będzie miała big_smile

Madzia czy naprawde uważasz że Tosi powinna zdradzic pierwsza,bo jej mąż i tak ją w przyszlości zdradzi...kurde ...nigdy na to nie patrzyłam z tej strony...bo ja mysle że nie każdy facet zdradza i nie każda kobieta.

24

MadziaW napisał/a:

Kriss napisał to bardzo dobitnie.

Absolutnie się nie zgadzam - to co napisałam to lajcik, albowiem w mózgoczaszcze kłębią mi się teksty o hormonach, nieużywanych narządach i pajęczynach.

MadziaW napisał/a:

ale możesz mieć przez to problemy jeśli prawda wyjdzie na jaw.

A jak nie wyjdzie - to giciorek. Wystarczy do spowiedzi, klepnąć paciorek i dalej może się nie wydawać.

MadziaW napisał/a:

Nie mówię już o tym że jest to nieludzkie że okłamujecie swoich bliskich i im nie dajecie takiej możliwości na luźne związki.

A o tym trzeba powiedzieć najpierw. I to najpierw szczególnie dzieciom - aby miały wspanialy przykład idący z góry. Zapewniam że wpływa to rewelacyjnie na psychikę młodego czlowieka. Bardzo budująco i rokuje wspaniale widoki na jego przyszłe związki. Samo zdrowie.

MadziaW napisał/a:

Ja niestety jestem zdania, że każdy facet zdradza (jeśli nie teraz to za jakiś czas na pewno) więc nie oceniam Cię źle że też to robisz, ale na pewno jeszcze dużo Cię w życiu czeka, i jestem pewna, że kiedyś się sytuacja odwróci, więc może dobrze, że Ty jesteś pierwszą która zdradzi (jeśi on jeszcze tego nie zrobił), bo nie będziesz sobie w brodę pluła że Ty byłaś fair i  mimo że miałaś okazje nie zdradzałaś...

Jasne. Podam więcej identycznych z Twoją pod względem sensu, uczciwości i moralnego pionu, obiegowych opinii:
1. Każda baba to dzi.ka.
2. Jak się baby nie bije to jej wątroba gnije.
3. Baby nie umieją jeździć samochodami.
4. Podczas okresu nie wolno się myć. Dopiero jak się skończy.
5. Dzieci z in vitro są nienormalne.

To co piszesz jest bardzo krzywdzące dla mężczyzn - najprawdopodobniej źle lokowałaś uczucia - ale to nie powód aby wwzystkich wrzucać do jednego wora.

MadziaW napisał/a:

Jedno życie, ale pamiętaj że jak będziesz starsza to mąż będzie przy Tobie..

Jeśli żona w trakcie małżeństwa korzysta z "portali" tudzież "portalów" (w jedne i w drugie można wejść śmiało) - to bardzo wątpię czy na starość takiej żonie bedzie miał kto szklankę wody podać.

25

big_smile

26

Kriss się chyba na mnie wkurzyła za nie dopisanie "a" (Kriss napisał{a} to bardzo dobitnie.) i dlatego się tak rozpisała na mojego krótkiego posta:)
Wiecie dziewczyny, ja na prawdę nie ufam mężczyznom:( to jest smutne. Powiedzmy, że moje ulokowanie uczuć nie ma tu nic do rzeczy, bo partner z którym byłam jeszcze mnie nigdy nie zdradził, ale zdrada jest wokoło:(

27

Masz racje Madzia zdrad jest pelno.Ja tez niedawno sobie uświadomilam jaki to ogromny problem spoleczny.
A co do Kriss,to zasadnicza babka,ale spoko smile i ma specyficzne poczucie humorku

28

MadziaW napisał/a:

Kriss się chyba na mnie wkurzyła za nie dopisanie "a" (Kriss napisał{a} to bardzo dobitnie.) i dlatego się tak rozpisała na mojego krótkiego posta:)
Wiecie dziewczyny, ja na prawdę nie ufam mężczyznom:( to jest smutne. Powiedzmy, że moje ulokowanie uczuć nie ma tu nic do rzeczy, bo partner z którym byłam jeszcze mnie nigdy nie zdradził, ale zdrada jest wokoło:(

W żadnym wypadku się nie wkurzyłam - traktuję mężczyzn identycznie jak kobiety smile więc proszę mnie tu nie traktować protekcjonalnie. Sprytne ale nie łykam. big_smile

Rozpisałam się na Twojego posta w innym celu - cel jest taki:

Wierzę w zaprogramowanie człowieka na dobro i jego ciągłą walkę ze słabościami. Ale niech to będzie walka do cholery, a nie kombinowanie jak do syfu przypiąć milusią etykietkę "bo wszyscy tak robią".

Są kraje gdzie każdy bezkarnie może zaciukać każdego, bo walki plemienne, bo brak wody, bo brak wszystkiego - czy jak tam pojadę to też muszę? Wcale nie. Chyba że będę zmuszona - ale do zdrady nikt nikogo nie przymusza prawda?
Mogę tam oczywiście nie jeździć ale postawa się liczy.

I o taką postawę mi chodzi - wiem; pierdu pierdu, świata nie zmienisz, gdzie Ty żyjesz, życia nie znasz. A znam. I dlatego warto wyrażać zdecydowany protest w momencie kiedy ktoś bezpardonowo, powodowany własną głupotą i nieumiejętnością rozwiązywania problemów dorosłymi sposobami - próbuje skrzywdzić dla jajec kilka osób i dorobić do tego miłą ideologię łatwo strawną dla ogółu.

Po prostu wewnętrzne poczucie sprawiedliwości mi się buntuje.

29

Witam jestem nowa ale czy nie za ostro potepiacie czy wy tez nigdy nie myslałyscie o zdradzie ?

30

OK biję się w piersi na klęczkach - nigdy. Dlaczego miałabym myśleć?

oj będą łzy...

32

Kriss a może dlatego, ze będąc ze swoim partnerem rok, dziesięc lat, trzydzieści, przechodzi nam przez głowe wiele myśli o innych.. I nie powiesz mi, że nie. Czasem przyzwyczajenie, brak tej spontaniczności, namiętności, tego seksu, powoduje, że kiedy mamy okazje spotkać sie z kimś innym, poflirtować, korzystamy z tego. Pewnie kiedy taka okazja trafia się pierwszy raz, mówimy sobie absolutne nie, ale już następnym bardziej się zastanawiamy, bo przecież szybko może się już coś takiego nie trafić.. Dodatkowo, kiedy motylki z naszym brzuszku lecą w kierunku pana nowego, trudniej jest nam odmówić sobie tej przyjemności i nie myślimy o konsekwencjach.
Uważasz Kriss że Twój partner jest w stosunku do Ciebie absolutnie szczery? Ja tego nie wiem i Ty też możesz nie wiedzieć. Ale uważam za naiwne kobiety, które wierzą, że ich partner ich nigdy nie zdradzi..
Pozdrawiam:)

33

"Uważasz Kriss że Twój partner jest w stosunku do Ciebie absolutnie szczery? Ja tego nie wiem i Ty też możesz nie wiedzieć. Ale uważam za naiwne kobiety, które wierzą, że ich partner ich nigdy nie zdradzi.."

oj oj uwielbiam wypowiedzi Kriss....ale nad tą od Madzi też bym się zastanowiła...choć wiem że Kriss i na to ma riposte  smile
I pewnie ma oko na swego faceta...bo czy można ufać komuś tak na 100% wink
Ja jestem zdania że nie....i prosze mi tu nie jechać zdaniami "że nie kochasz skoro nie ufasz"
Bo dla mnie to temat z poradników które w nadmiarze  zalegają półki wink

34

MadziaW napisał/a:

Kriss a może dlatego, ze będąc ze swoim partnerem rok, dziesięc lat, trzydzieści, przechodzi nam przez głowe wiele myśli o innych.. I nie powiesz mi, że nie.

No to ja jestem inna - mnie nie przychodzi. Może dlatego że wyszalałam się PRZED zamążpójściem za jakieś 5-6 lasek. Zajefajnie było, kolorowo, pełen zestaw, wolność i swoboda. Różne kolory, różne gadżety, różne używki. Się działo po całej Europie. Nie mam więc podejścia że trawa zieleńsza w ogródku sąsiadki. Owszem jestem bardzo wrażliwa na męskie wdzięki - ale to nie znaczy że tęsknie popatruję na rozporki.
Za trzydzieści lat będę miała 65 - jak mnie od hormonów i lumbago nie popieprzy - będę miała takie same poglądy jak przez pierwsze 30 lat. Za 30 lat mój luby będzie mial 80tkę. Już go widzę jak szaleje opętańczo za spódniczkami big_smile

MadziaW napisał/a:

Czasem przyzwyczajenie, brak tej spontaniczności, namiętności, tego seksu, powoduje, że kiedy mamy okazje spotkać sie z kimś innym, poflirtować, korzystamy z tego.

A ja korzystam ze sklepów intymnych, kupuję qrewską bieliznę, buty z przeznaczeniem "wyłącznie do wyra", robię kolację do łóżka i zjadam  - sama sobie pomyśl z czego - i vice versa. Co kilka miechów organizujemy 6 gwiazdkowy hotel i porywamy się na ekstremalne bzykanko, kino, kolację i znowu bzykanko. A przecież jeszcze tyle mi pomysłów zostało - że nie wiem czy zdążę wykorzystać. Jemu zresztą jeszcze więcej.

Chociaż zgodzę się że jeśli facet ma w domu zimną zrzędliwą rybę, bez pomysłów łóżkowych, która co sobota odwala pańszczyznę pod pierzyną i z cierpiętniczą miną liczy barany - to się nie dziwię że facet może szukać emocji gdzie indziej. Od tej strony - to faktycznie.

MadziaW napisał/a:

Pewnie kiedy taka okazja trafia się pierwszy raz, mówimy sobie absolutne nie, ale już następnym bardziej się zastanawiamy, bo przecież szybko może się już coś takiego nie trafić.. Dodatkowo, kiedy motylki z naszym brzuszku lecą w kierunku pana nowego, trudniej jest nam odmówić sobie tej przyjemności i nie myślimy o konsekwencjach.

No to ja znowu jestem inna.

MadziaW napisał/a:

Uważasz Kriss że Twój partner jest w stosunku do Ciebie absolutnie szczery? Ja tego nie wiem i Ty też możesz nie wiedzieć. Ale uważam za naiwne kobiety, które wierzą, że ich partner ich nigdy nie zdradzi..
Pozdrawiam:)

Mogę Cię dopisać do listy Pań ktore taki tekst mi zaserwowały smile Zawsze mnie to z jednej strony bawi - a z drugiej smuci.

Smuci mnie podejście kobiet które same sobie serwują samospełniającą się przepowiednię. Z takim podejściem nie ma ani miłości, ani szczęścia, ani spontanu. Nic kurna nie ma - bo i tak będzie syf i będziem się w nim taplać. Po co się więc wysilać jak i tak nastąpi nieuchronne - wygryzie mnie jakaś mloda cizia. Siedzą bidusie i czekają - to już się puścił, czy jeszcze kapkę? A jak tu mi zwiśnie a tam sklapnie - to się puści - czy poczeka jeszcze trochę? A to w mordę ja się puszczę - moje na wierzchu!
Aloe ja takich Pań nie uważam za naiwne, tylko za biedne. Same ze sobą są biedne.

Posty [ 35 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Poznalam na portalu młodszego faceta i to o 16 lat

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024