" A ja za Tobą tęsknie i Cię kocham.." :( - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » " A ja za Tobą tęsknie i Cię kocham.." :(

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 19 ]

Temat: " A ja za Tobą tęsknie i Cię kocham.." :(

Witam, też mam historię o rozstaniu jednak trochę inną. Tydzień temu rozstałam się ze swoim partnerem.. Za miesiąc mieliśmy obchodzić rok razem. Kilka dni się nie układało, on czas wolny zamiast ze mną spędzał pisząc ciagle z kimś na facebook'u, denerwowało mnie to więc postanowiliśmy dać sobie "tydzień przerwy". w piątek 6 grudnia poszliśmy na koncert, on wypił ja wypiłam alkohol. i niestety lub stety zajrzałam w jego telefon. Miał pełno wiadomości od wspólnej znajomej. że za nim tęskni, że czeka aż się wyprowadze na ten tydzień. rozpętała się wojna, ja w płacz on w złość. Na drugi dzień się wyprowadziłam. Zabrałamw szytskie rzeczy, zostawiłam obrączke na komodzie( by o tym pomyślał). Odezwałam się w niedzielny wieczór. Napisałam mu, że tęsknie że go kocham, że to nie moze sie tak skończyć.. Umówiliśmy się na spotkanie w poniedziałek. Przyszedł chwile spóźniony, zaczeliśmy rozmawiać. Powiedział, że za mną tęskni że chciałby być ze mną. Płakaliśmy oboje. Ja-jestem zdania , że jak darzy się kogoś uczuciem, to trzeba spróbować raz jeszcze. Chcę by się naprawiło, i chcę byśmy byli razem. Od poniedziałku wysyłałam mu jedną wiadomość dziennie. Wiem, że nie powinnam jednak nie umiałam się opanować.  Dziś z nim rozmawiałam. Powiedział że nadal czuje do mnie tęsknote, i mnie kocha. Jednak potrzebuje czasu i czuje się osaczony, bo " bo pomimo naszego rozstania co jakiś czas zostaje zasypany i przez sms i przez fb tym jak tęsknisz i jak chcesz się spotkać. nie tędy droga".

{ytanie - co ja mam zrobić? Jak się zachować? Czuje, że jak przestane się odzywać, to już z nim się nie zobacze.. Według mnie powinniśmy  spotykać, rozmawiać. chodzić na randki.. A jego zdanie jest takie " że to za wcześnie i narazie nie chcę. myślałem o wielu aspektach tego co nas łączyło.. i bycie razem to tylko pozytywny finał a nie sprawa. o byciu razem nie myślałem" sad

Ma się odezwać do mnie w sprawie spotkania i porozmawiania.. Jest mi cholernie ciężko, i smutno. Chciałabym byśmy wrócili do siebie.
Jest to mój pierwszy poważny związek.. a może był? Proszę o rade..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: " A ja za Tobą tęsknie i Cię kocham.." :(

Żeby chciał, to by był z Tobą. Myśle że robisz wszystko na siłe aby utrzymać ten zwiazek i własnie nie tędy droga. Prawda jest taka że bedąc z Tobą, pisał na boku z innymi kobietami, i mimo to że to Ty zabiegasz o spotkanie ( gdzie to on powinien) on nie chce z Tobą budować niczego poważnego. Wiem że nie to chciałaś uslyszeć, ale ja bym dała sobie z takim typem spokój. Ktoś kto okłamuje odpoczatku nie jest wart ani minuty wiecej. Ja myślałam kiedyś tak jak Ty, że jak sie kocha trzeba dawać szanse. Teraz wiem że nie jest to prawdą. Przeede wszystkim jak się kocha, to robi się wszystko aby nie krzywdzić drugiego człowieka.

3 Ostatnio edytowany przez cupcejk (2013-12-13 01:58:50)

Rozumiem.. i dziękuję za pierwszą odpowiedź!

Oboje z A mamy cięzkie charaktery. Zarzekał się,że do niczego nie doszło z tą znajomą. Nie okłamywał mnie od początku. Zaczeło się to wszystko na początku grudnia - te wiadomości ze znajomą..

Jednak własnie boli mnie to, że z jego str jest jak by.. obojętność? Nie wiem jak to nazwać.. Wiem od wspólnych znajomych że ciągle o mnie myśli, i próbuje rozwiązać jakoś tą sytuację..  Napisał mi,że mnie rozumie bo sam przeżywa to co ja. Jego zachowanie w poniedziałek mówiło jedno " kocham Cię, nie chce Cię puścić. " Żegnaliśmy się półtorej godziny w płaczu i zapewnieniach że się kochamy, i nawzajem nam siebie brakuje..Jednak czemu nie chce spróbować? Boi się?

4 Ostatnio edytowany przez enigma88 (2013-12-13 02:12:37)

Miałam podobną historię w której było wszystko, wielkie obietnice, namiętność, miłość, nienawiść wszystko w jednym. Godzinne rozmowy, morze łez itd. Też myslałam ze milosc jak z filmu. tak to trwało długie lata. A teraz jestem w 5 miesiacu ciazy a jego przy mnie jak zwykle nie ma. "wczoraj" kochał, dzisiaj "won". A wszystko przez te dawanie szans. Ale mimo to nie żałuję. Ale decyzja należy do Ciebie. Nie wiem czemu nie chce próbować. W moim związku nie było że któraś strona nie chce. My poprostu nie umieliśmy ze soba rozmawiać. A u was on świadomie trzyma dystans. Nie ma tu raczej mowy o strachu.

5

zastanawiam się, co go blokuje?

Dowiedziałam się, ze x lat temu była podobno sytuacja. Był w związku z dziewczyną. Trwało to 4 miesiące, póki nie odezwała się jego "młodzieńcza miłość". Zerwał, poszedł do drugiej. Po tygodniu nie wypaliło. Po kilku miesiącach wpadliśmy na siebie i tak zaczeła się nasza wspólna przygoda.

Zastanawia mnie to czemu tak robi? Jest w związku do czasu jak znajdzie "lepszą"?
A co z obietnicami, że kocha, czas się ustatkować. Ze jestem miłością jego życia, i widzi tylko mnie w prszyszłości wraz z dziećmi?

6 Ostatnio edytowany przez cupcejk (2013-12-13 10:00:16)

i stało się.. kolejna noc w której co chwile budzona byłam przez koszmary. Trzeba stawić czoło nowemu dniu. Piątek trzynastego, pierwszy piątek bez niego.. Dla innych pechowy, a dla drugich szcześliwy.. Jak będzie w moim przypapdku? Mam nadzieje, że ten drugi..

PS - dziś po pracy(22) jadę spotkać się z przyjacielem A.. Sam zaproponował spotkanie, więc kobieca ciekawość jest silniejsza nisz stanowcze "nie".. Pytanie czy spotkam A? Tak bardzo chciałabym go zobaczyć pod drzwiami pracy, mówiącego że kocha, że wszystko będzie dobrze.. sad

Dziewczyny miłego dnia!

7 Ostatnio edytowany przez myszka50 (2013-12-13 10:48:12)

cupcejk napisał/a:

Rozumiem.. i dziękuję za pierwszą odpowiedź!

Oboje z A mamy cięzkie charaktery. Zarzekał się,że do niczego nie doszło z tą znajomą. Nie okłamywał mnie od początku. Zaczeło się to wszystko na początku grudnia - te wiadomości ze znajomą..

Jednak własnie boli mnie to, że z jego str jest jak by.. obojętność? Nie wiem jak to nazwać.. Wiem od wspólnych znajomych że ciągle o mnie myśli, i próbuje rozwiązać jakoś tą sytuację..  Napisał mi,że mnie rozumie bo sam przeżywa to co ja. Jego zachowanie w poniedziałek mówiło jedno " kocham Cię, nie chce Cię puścić. " Żegnaliśmy się półtorej godziny w płaczu i zapewnieniach że się kochamy, i nawzajem nam siebie brakuje..Jednak czemu nie chce spróbować? Boi się?

O czy ty piszesz jak on cie kocha facet ucieka od ciebie .piszesz do niego sms wiec przychodzi na te twoje wyplakane randki .gdyby chcial. Y ci zaproponowal zebys sie spowrotem wprowadzila.nie rob nic na sile .NAIWNOSC JEST GORSZA OD....
Ludzie kochaja aktorow ,piosenkarzy ale bez wzajemnosci

8 Ostatnio edytowany przez PodPseudonimem (2013-12-13 11:24:40)

Przestań go zasypywać wiadomościami, daj mu za sobą zatęsknić. Twój brak kontaktu pozwoli mu uświadomić sobie, czy mu na tobie zależy, a ciągłe zasypywanie wiadomościami osacza i powoduje chęć ucieczki

9

PodPseudonimem napisał/a:

Przestań go zasypywać wiadomościami, daj mu za sobą zatęsknić. Twój brak kontaktu pozwoli mu uświadomić sobie, że mu na tobie zależy, a ciągłe zasypywanie wiadomościami osacza i powoduje chęć ucieczki

Sama bym uciekla .ciagla kontrola do szalu doprowadza .jak ja to mowie ze czlowiek dusi sie wlasnym oddechem

10

Nie zasypuje go wiadomościami.. Chodziło to że raz dziennie do niego pisałam. Teraz tego nie robię..

11

cupcejk napisał/a:

Nie zasypuje go wiadomościami.. Chodziło to że raz dziennie do niego pisałam. Teraz tego nie robię..

I nie rob .wiem ze serduch mowi co innego.pokieruj sie rozumem .zateskni--moze a jak to to zobaczysz ile zwiazek byl wart

12

enigma88 napisał/a:

Miałam podobną historię w której było wszystko, wielkie obietnice, namiętność, miłość, nienawiść wszystko w jednym. Godzinne rozmowy, morze łez itd. Też myslałam ze milosc jak z filmu. tak to trwało długie lata. A teraz jestem w 5 miesiacu ciazy a jego przy mnie jak zwykle nie ma. "wczoraj" kochał, dzisiaj "won". A wszystko przez te dawanie szans. Ale mimo to nie żałuję.

Ja swemu dałam też kiedyś szansę i dziś wiem, że to była jedna szansa za dużo.
I jestem sama z 4m-cznym dzieckiem.
A przed nami sądy.

Ale też też nie żałuję.
Ale dopiero od wczoraj.

Autorko nie każda historia jest taka sama.
Tylko widać, że mu  nie zależy. A Ty próbujesz wszystko na swoje przetłumaczyć. I przy okazji tłumaczysz go.
Jestem w stanie zrozumieć, że Tobie zależy i ciężko Ci żyć bez kontaktu.
Ale uwierz, da się.

Trzymam kciuki :-)

13

Ja facet powiem Ci że jakby naprawdę Cię kochał i byłoby mu dobrze w związku to po pierwsze nie próbowałby bliższych kontaktów z inną dziewczyną, po drugie jeśli już popełniłby taki błąd i Ty mu to wybaczasz to byłby teraz z Tobą.
Nie łudź się że go zatrzymasz przy sobie jeśli on nie chce, urwij kontakt on wie gdzie Ciebie szukać i jeśli mu Ciebie będzie brakowało sam przyjdzie.
Mnie półtora miesiąca temu zostawiła dziewczyna, nie było zdrady, najwyraźniej się jej znudziłem bo byłem na każde jej zawołanie tak mi na niej zależało, zrobiłem 2 podejścia żeby wróciła niestety bez efektu i dałem spokój z nadzieją że może sama cos zrozumie ale widać nie kochała mnie co zresztą od bardzo dawna podejrzewałem po jej podejściu do mnie. Nikogo nie przekona się do miłości bo jak się kocha to jest sie zdolnym do wszystkiego dla drugiej osoby, Ty nawet wybaczyłaś że kontaktował sie z inną dziewczyną, on się wykręca na różne sposoby żeby nie mieć z Tobą kontaktu.
Odpuść bo szkoda życia, jakiś wolny i wartościowy facet siedzi teraz sam i czeka na kogoś takiego jak Ty.

14

Moim zdaniem to jesteś dla niego wygodna przystanią i tyle ... jeśli nie znajdzie się nic lepszego będę miał gdzie wrócić wink Przykro mi ale tak to widzę z perspektywy osoby trzeciej wink Powodzenia i siły wink

15

On narozrabiał, a Ty piszesz, że tęsknisz i chcesz powrotu? A on teraz potrzebuje czasu i się zastanawia?? Proszę Cię smile Właśnie wyświadczyłaś mu przysługę i się wynioslaś i on teraz spokojnie może pokombinować z innymi, a jak nie wyjdzie to przecież Ty jesteś, czekasz i kochasz.
Zupełnie mu nie zależy, wierz mi smile

16

Teo napisał/a:

On narozrabiał, a Ty piszesz, że tęsknisz i chcesz powrotu? A on teraz potrzebuje czasu i się zastanawia?? Proszę Cię smile Właśnie wyświadczyłaś mu przysługę i się wynioslaś i on teraz spokojnie może pokombinować z innymi, a jak nie wyjdzie to przecież Ty jesteś, czekasz i kochasz.
Zupełnie mu nie zależy, wierz mi smile

Teo ma rację.
Jemu nie zależy i nie będzie zależało.
Trzeba przeboleć i zapomnieć!

17

widac ze chlopak nie stara się, nie chce sie z toba widywać, przychodzi spozniony na spotkanie i wyraznie ci mowi zebys nie pisala. o czym tu mysleć, nie ma tu już nic. jego uczucie się wypaliło jak wielu innych i to zadna nowość. codziennie to kogoś spotyka, jedyna rada, pogodzić się z tym i iśc dalej.

18

Odezwał się.
Tęskni, jest mu trudno. Mamy się jutro umówić na spotkanie. Nie odezwałam się do niego..

Posty [ 19 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » " A ja za Tobą tęsknie i Cię kocham.." :(

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024