Zakochałam się w innym chłopaku po pięciu latach. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakochałam się w innym chłopaku po pięciu latach.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

Temat: Zakochałam się w innym chłopaku po pięciu latach.

Jestem w związku od pięciu lat z mężczyzną starszym ode mnie o 6 lat. Było Nam dobrze, pierwsze dwa lata były super. Później weszła rutyna, przyzwyczajenie. Nigdy ze sobą nie mieszkaliśmy. Mój facet jest bardzo przystojny, ale od dłuższego czasu mnie nie pociąga.
No i pojawił się ten chłopak. To mój rocznik. Uczy mnie języka niemieckiego, znakomicie się w Nim porozumiewa. Rozmowy z Nim są doskonałe, ma świetne poczucie humoru, łączą Nas zainteresowania, rodzaj słuchanej muzyki, książki, filmy, nawet jedzenie. Złapałam się na tym, że fantazjuję nt. seksu z Nim. Naprawdę widzę, że to jest facet, który wie o co mu chodzi w życiu.
Chciałabym go jakoś poderwać. Spotkałam się z Nim pięć razy podczas korepetycji. Nigdy nie spotkaliśmy się poza miejscem lekcji.
I tu właśnie wchodzi wątpliwość - czy ja jemu się podobam? Uśmiecha się do mnie i śmieje się z moich głupich żartów i nieudolnej wymowy niemieckiego. Dostał histerycznego ataku śmiechu, gdy opowiadałem mu historię w niemieckim.
Co uważacie, że powinnam zrobić?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez babieniedogodzisz (2013-12-03 23:15:36)

Odp: Zakochałam się w innym chłopaku po pięciu latach.

Naprawdę Twoim największym problemem jest to czy podobasz się temu chłopakowi? Nie uważasz, że większym problemem jest fakt, że jesteś w związku?! Chyba najpierw to powinnaś rozwiązać? A może swojego obecnego chcesz potraktować jak koło zapasowe, " z tamtym mi nie wyjdzie to zawsze jest obecny..." Najpierw załatw sprawy ze swoim obecnym partnerem, a dopiero potem badaj grunt tamtego, to będzie najbardziej fair.

Co powinnaś zrobić?

ZAKOŃCZYĆ związek ze swoim obecnym partnerem, wcześniej jednak dobrze się zastanów czy tego chce, bo może to być zwykły chwilowy kaprys wynikający ze słabszego okresu w Waszym związku.

Pamiętaj też, że tamtego chłopaka znasz tylko z korepetycji może on ma taki stosunek do wszystkich swoich uczennic, może to jest jego strategia nauczania żeby złapać lepszy kontakt z uczennicą? To w jaki sposób ty go postrzegać może być tylko Twoim wyobrażeniem, a w rzeczywistości on może być zupełnie inny. Przykład ja też ( podobno ) sprawiam wrażenie osoby pewnej siebie, która dokładnie wie czego chce w życiu. Rzeczywistość jest totalnie odwrotna.

3

Julko, odpowiem Ci tak...
Po pierwsze, skoro uczucie między Tobą a obecnym partnerem wygasło, skoro uważasz, że nie ma szans na odświeżenie związku, co więcej... skoro tego nie chcesz, bo już go nie kochasz, to rozstań się z nim, zanim wejdziesz w nowy związek. Bądź fair.
Jak to już ktoś na forum kiedyś napisał... "odchodzi się OD KOGOŚ, a nie DO KOGOŚ".
Najpierw więc załatw jedną sprawę, potem zajmij się drugą.
Tylko najpierw przemyśl wszystko jeszcze raz, czy na pewno nic już nie czujesz do swojego partnera, czy brak pociągu fizycznego, nie jest spowodowany "chwilowym zauroczeniem" się nowym obiektem westchnień.
Pamiętaj, że ten chłopak może być zajęty, może jedynie Cię lubić, nie koniecznie będzie zainteresowany czymkolwiek więcej.
No i podstawowa sprawa... czy Twój obecny partner wie o tym, że czegoś brakuje Ci w waszym związku? Rozmawialiście o tym?

4

Rozmawialiśmy wielokrotnie. Zawsze byliśmy wobec siebie szczerzy. Natomiast od mniej więcej pół roku mogę się z Nim nie widzieć tydzień, dwa i nie tęsknię. W ogóle nie mam potrzeby przebywania z Nim.
Ten chłopak nie ma dziewczyny.

5

Jesteś ze swoim facetem już 5 lat, nie szkoda Ci tego? Czy nic już Was nie łączy? Czy oprócz tego że jest przystojny ale już Cię nie pociąga tak jak kiedyś ma jakieś zalety? Bo na pewno ma - pomyśl nad tym. Nie przekreślaj kogoś dlatego, że wkradła się rutyna, temu można postarać się zaradzić. Bo czasem łączy nas dużo a tego nie dostrzegamy.
Dziwię się, że w ogóle nie czujesz wyrzutów sumienia, że Go "oszukujesz" tylko zastanawiasz się, jakby tu już kogoś poderwać?!
Jeśli rzeczywiście nie widzisz Waszego związku i już nie kochasz swojego faceta to po 5 !!! latach powinnaś być wobec niego uczciwa w 100%.
Popieram babieniedogodzisz - najpierw rozwiąż sprawy w swoim związku...

6

Twój schemat:
- w związku jest źle, nie kocham go
- podoba mi się nowo poznany facet, poderwę go

Prawidłowy schemat:
- w związku jest źle, nie kocham go
- zakończę związek z mężczyzną do którego nic nie czuje
- podoba mi się nowo poznany facet, poderwę go

Uzupełnij szybko swój, zanim niepotrzebnie zdradzisz i zadasz olbrzymi ból osobie która chyba jednak dla Ciebie coś znaczy, chociaż by ze względu na te 5 lat razem... no chyba że skoro jesteście tacy szczerzy wobec siebie to opowiedziałaś mu o fascynacjach nowym obiektem? A może zerwiesz dopiero jak będziesz pewna że nowy jest zainteresowany (wiesz, jak przysłowiowa małpka)?

7

1992 to Twój rok urodzenia i jesteś z facetem 5 lat?
Zakochałaś się w chłopaku po raptem pięciu spotkaniach?
Prawdopodobnie podświadomie czujesz, że coś Cię ominęło, ponieważ wcześnie "przywiązałaś się" do jednego mężczyzny. Najpierw uporządkuj kwestię swojego związku, upewnij się, że nie kochasz swojego mężczyzny. Prawdopodobnie jesteś tylko znudzona. To, że możesz przez 2 tygodnie się z nim nie widzieć i nie tęsknisz o niczym nie świadczy, przy takim stażu związku.
Pewnie dotknęła Cię rutyna. A nawet jeśli faktycznie się odkochałaś to prawidłowa kolejność jest taka, jak podała niejedna osoba wyżej - najpierw rozwiąż obecny związek, a potem myśl o następnym.
Jesteś niedojrzała emocjonalnie ale to nawet nie jest zarzut, bo jesteś bardzo młoda.

8

Dobrze tu mówią.Nie zaczynaj z kimś nowym skoro jesteś w związku a tak po prostu dla szacunku obecnego chłopaka.   Ale tak pomyśl poważnie zanim coś postanowisz-nie szkoda Ci tylu lat?Już tak całkiem nic Ci w nim nie pasuje?   Tamtego znasz troszeczkę.5 spotkań a właściwie korepetycji to za mało żebyś wiedziała że to jego chcesz.  A co będzie jeśli zostawisz obecnego partnera a tamten no cóż-kokietuje tak każda która uczy i nie chce tworzyć z żadna związku?

9

julka1992 napisał/a:

Jestem w związku od pięciu lat z mężczyzną starszym ode mnie o 6 lat. Było Nam dobrze, pierwsze dwa lata były super. Później weszła rutyna, przyzwyczajenie. Nigdy ze sobą nie mieszkaliśmy. Mój facet jest bardzo przystojny, ale od dłuższego czasu mnie nie pociąga.
No i pojawił się ten chłopak. To mój rocznik. Uczy mnie języka niemieckiego, znakomicie się w Nim porozumiewa. Rozmowy z Nim są doskonałe, ma świetne poczucie humoru, łączą Nas zainteresowania, rodzaj słuchanej muzyki, książki, filmy, nawet jedzenie. Złapałam się na tym, że fantazjuję nt. seksu z Nim. Naprawdę widzę, że to jest facet, który wie o co mu chodzi w życiu.
Chciałabym go jakoś poderwać. Spotkałam się z Nim pięć razy podczas korepetycji. Nigdy nie spotkaliśmy się poza miejscem lekcji.
I tu właśnie wchodzi wątpliwość - czy ja jemu się podobam? Uśmiecha się do mnie i śmieje się z moich głupich żartów i nieudolnej wymowy niemieckiego. Dostał histerycznego ataku śmiechu, gdy opowiadałem mu historię w niemieckim.
Co uważacie, że powinnam zrobić?

Jesteś w związku, chciałabyś poderwać tamtego. Rozumiem, że jak podryw się nie uda to swojemu obecnemu partnerowi nic nie powiesz...dopóki jakiś podryw z kolejnym ci się uda.

Jesteś okropną osobą.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zakochałam się w innym chłopaku po pięciu latach.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024